miércoles, 22 de febrero de 2012

Pastís d'aniversari/Pastel de cumpleaños


Aquí teniu el pastís d'aniversari que vaig fer a la meva mare. Aquest sí el va tastar i va bufar l'espelma i va demanar el desig que li pertocava ;)! I tal i com vaig avançar aquesta és la meva aportació als nois de Memòries d'una cuinera que ens proposaven fer un pastís d'aniversari aprofitant que aquest mes ja fa un any que va començar el seu projecte, moltes felicitats nois!! :)
El pastís està format per petits braços de gitano colocats en vertical, fets amb planxes de genovesa i farcits de trufa o chantilly amb mermelada de maduixes casolana, cobert de chantilly i maduixes i gerds. Espero que us agradi!

Aquí tenéis el pastel de aniversario que hice a mi madre. Este sí lo probó y sopló la vela y pidió el deseo que le correspondía ;)! Y tal y como avancé esta es mi aportación a los chicos de Memòries d'una cuinera que nos proponían hacer un pastel de aniversario aprovechando que este mes ya hace un año que empezó su proyecto, muchas felicitados chicos!! :)

El pastel está formado por pequeños brazos de gitano colocados en vertical, hechos con planchas de genovesa y rellenados de trufa o chantilly con mermelada de fresas casera, cubierto de chantilly y fresas y frambuesas. Espero que os guste!



Ingredients:

Per la planxa de genovesa
4 ous
125 grams de sucre
90 grams de farina
30 grams de cacau

Per la mousse de xocolata
63 grams de xocolata 70%
40 grams de nata líquida
125 grams de nata semi muntada (la reservem a la nevera)
Per la chantilly
250 grams de nata líquida
25 grams de sucre

Per la mermelada
100 grams de maduixes
100 grams de sucre
10 grams de llimona

Ingredientes:

Para la plancha de genovesa
4 huevos
125 gramos de azúcar
90 gramos de harina
30 gramos de cacao

Para la mousse de chocolate
63 gramos de chocolate 70%
40 gramos de nata líquida
125 gramos de nata semi montada (la reservamos en la nevera)


Para la chantilly
250 gramos de nata líquida
25 gramos de azúcar

Para la melmelada
100 gramos de fresas
100 gramos de azúcar
10 gramos de limón



Preparació:

Genovesa: barregem els ous i el sucre en un cassó. El posem al foc i anem remenant amb uens varetes fins que la barreja arribi als 50ºC. Posem la barreja a una batedora elèctrica a velocitat mitja alta fins que es refredi i quedi ben muntat. Afegim la farina i cacau tamisats i remenem amb moviments envolvents amb una llengua fins que quedi tot ben incorporat i procurant que la barreja no baixi massa. L'extenem en una safata de forn i fornejem a 200 ºC uns 8 minuts. refredem i tallem a tires per fer els braços de gitano petits.

Mousse: Fem bullir la nata líquida (40 grams) i l'aboquem sobre la xocolata a trossets. Barregem fins que la xocolata es desfaci del tot. Afegim una mica de nata a la crema de xocolata i incorporem. Anem afegint nata en 3 cops i barregem amb la llengua menys l'última incorporació de nata que la barregem amb les varetes.

Chantilly: muntem la nata i el sucre.

Melmelada: trossegem les maduixes i les incorporem en un cassó amb el sucre. Coem a foc fort remenant i vigilant que no caramelitzi. Quan arribi a 105ºC, retirem del foc i afegim el suc de llimona. Deixem refredar.

Muntatge: donem forma de braç de gitano a les tires de genovesa i les col·loquem en vertical fent la forma d'un pastís rodó. Amb una màniga pastissera posem trufa a unes quantes. A la resta posem una capa de chantilly, una de melmelada i una altra de chantilly.  Finalment, posem la resta de chantilly per sobre de tots els braços i repartim unes maduixes i gerds.


Preparación:

Genovesa: mezclamos los huevos y el azúcar en un cazo. Lo ponemos al fuego y vamos removiendo con unas varillas hasta que la mezcla llegue a los 50ºC. Ponemos la mezcla en una batidora eléctrica a velocidad media alta hasta que se enfríe y quede bien montado. Añadimos la harina y cacao tamizados y removemos con movimientos envolventes con una lengua hasta que quede todo bien incorporado y procurando que la mezcla no baje demasiado. Lo extendemos en una bandeja de horno y horneamos a 200 ºC unos 8 minutos. Enfriamos y cortamos a tiras para hacer los brazos de gitano pequeños.
Mousse: Hacemos hervir la nata líquida (40 gramos) y lo vertemos sobre el chocolate a trocitos. Mezclamos hasta que el chocolate se deshaga del todo. Añadimos un poco de nata a la crema de chocolate e incorporamos. Vamos añadiendo nata en 3 veces y mezclamos con la lengua menos la última incorporación de nata que la mezclamos con las varillas.

Chantilly: montamos la nata y el azúcar.
Melmelada: troceamos las fresas y las incorporamos en un cazo con el azúcar. Cocemos a fuego fuerte removiendo y vigilante que no caramelice. Cuando llegue a 105ºC, retiramos del fuego y añadimos el zumo de limón. Dejamos enfriar.

Montaje: damos forma de brazo de gitano a las tiras de genovesa y las colocaosm en vertical haciendo la forma de un pastel redondo. Con una manga pastelera ponemos trufa a unas cuántas. Al resto ponemos una capa de chantilly, una de melmelada y otra de chantilly. Finalmente, ponemos el resto de chantilly por encima de todos los brazos y repartimos unas fresas y frambuesas.



71 comentarios:

  1. que chulo Alba te ha quedado una presentacion muy buena,seguro que les gusto a tu madre y a todos.
    La foto tambien lo es de bonita
    peto

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  2. Alba me encanta, es genial, me gusta la presentación , muy muy original...seguro que tu madre estuvo encantada...petonets

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  3. Un gran pastís Alba!! et felicito!!! està per passar el dit i pispar alguna maduixa ja ja!!!Muaks

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  4. Plas...plas ..plas son aplaudiments noia...quin pastís més maco i més treballat. M'imagino a la teva mare quan ho va veure...

    Felicitacions Alba per la feina ben feta

    un petonet

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  5. Más allá de las crema y los rellenos, me parece super original la manera de montarla, creo que es una estupenda idea para hacer una torta diferente, me lo apunto.
    Un beso para tu madre, estuvo con seguridad muy contenta con este regalo.
    Un beso para ti!

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  6. Ohhhh! Alba, això és un senyor pastís...
    Nani

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  7. Que maco i que original!!! M'encanta!!! ES preciosa i, segur, que molt bona!!!
    Un petonas per tu i un altre per ta mare...
    Sònia

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  8. Moltes felicitats per la teva mare Alba! t'ha quedat un pastís increible!

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  9. Precioso. Nunca se me hubiera ocurrido.
    Un saludo, Bree.

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  10. Es una auténtica maravilla!
    Exquisito

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  11. Albita, cariño!! Una tarta muy original, ayy qué orgullosa estará tu mami!! Felicítala de mi parte doblemente, por su cumple y por tener una hija como tú!!!
    Un besoteeeeeeee!!!
    Ah espero que todo esté yendo genial... se te echa de menos!

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  12. Que original i que maco! m´encanta la idea.. t´ha quedat preciós!!!!
    Felicitats a la teva mare!! a Memories d´una cuinera i a tu per aquestes mans!! :)

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  13. Un pastel muy, muy original. Me ha encantado la forma de presentarlo. Buen trabajo!

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  14. ¡Tremendo!, tiene una presencia fantástica.
    besitos

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  15. Quina preciositat! felicitats pel teu pastis.
    Petonets

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  16. Está precioso Alba! Me imagino lo que disfrutó tu madre! Felicidades a las dos!!¿Cómo va ese stage?
    Un beso grande!

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  17. ¿Que si me gusta? Me encanta!! Precioso y delicioso, qué maravilla de pastel, si es que parece una foto de un escaparate de pastelería de lujo! Una maravilla dulce :).

    Un abrazo

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  18. Que bonic, Alba! M'ha agradat molt la idea, queda molt vistós.
    Moltes felicitats a les dues!!!!!!!!!
    Una forta abraçada, bonica!

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  19. és preciós!! quin pastís tant xulo!! és molt original!
    i segur que era boníssim,oi??
    petonets

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  20. Oh quina bona pinta Alba!! T'ha quedat preciós, la presentació és una monada, m'encanta! El meu pastís d'aniversari es va accidentar, be, no va quedar com jo volia i em vaig agafar un cabreig del mil, al final en vaig comprar un, així que no se si tindré temps de tornar-ne a fer un participar.
    Espero que vagi tot molt bé guapa, molts petonets!!

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  21. Quina monada de pastís! No se m'hagués acudit mai això de fer servir mini braços de gitano per fer-ne un pastís... Segur que la teva mare va quedar-ne ben contenta :)

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  22. Quina meravella de pastís bonica!!! t'ha quedat d'escàndol! els nois de memòries i la teva mare han d'estar més que fascinats!!!! deliciós
    Un petó enormeeee!!

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  23. Ei Alba!!! Per fi sabem algo de tu :))) Un pastís genial, segur que li va encantar! M'agrada això de posar la genovesa d'una altre manera que no es la típica de base, queda fantàstic!

    Petons bonica

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  24. Quin pastís més maco i original, totalment diferent del que acostumem a veure pels aniversaris.

    T'ha quedat ben bufó.

    Molts petonets reina

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  25. Maduixesnataxocolatamelmelada!!!!!!! M'has saturat de tantes coses bones, Alba!! jaja M'hi jugaria alguna cosa a la que la teva mare va gaudir com una nena amb aquest pastís... i tu també, suposo!! jaja A més, la presentació t'ha quedat moníssima :)

    Un petonàs guapa! :D

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  26. T'ha quedat molt elegant, m'agrada molt com has posat les planxes de pa de pessic, queda molt vistós. Segur que la teva mare va bufar les espelmes molt contenta amb aquest pastís ;)

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  27. Hola Alba,
    Quin un aspecte més delicios i està de pastisseria. M'ha encantat la prersentació tan acoloridad que has fet sevir.
    Felicitats.
    Laura (Cocina Homemade)

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  28. Muy chulo el montaje del pastel... se ve delicioso!!!!
    Saludos,
    Pablo.

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  29. D'escàndol t'ha quedat, una guapada. Al principi pensava que era tipus charlotte amb melindros però amb talls de braç de gitano encara el fa més elegant. T'estàs tornant tota una experta eh! ;)
    Petonsss

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  30. No tinc paraules, em sembla una idea genial posar-los en vertical!

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  31. és una passada! el pastís més mono q he vist mai...

    pels meus 30 em faràs alguna cosa tan xula???

    mmmmmmmuaaaaaaaaaaaaa

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  32. T´ha quedat un pastís preciós!! segur que la teva mare va quedar encantada...moltes felicitats per a ella i per a tu per aquesta passada de recepta...un petonet

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  33. ¡Qué chulo! Queda precioso, Alba, y tiene todo para gustarme, el toque de chocolate, el chantilly, las fresas y frambuesas... Seguro que a tu madre le encantó.
    Besos.

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  34. Una de las tartas más bonitas y elegantes que he visto en mucho tiempo, enhorabuena y felicidades a tu mami.
    Besosssss

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  35. Me fascina!!! Pero contigo siempre es así, ahora si, a ver que hago para mi tarta de Memories...jajajaj sufro para decorarlas!!!

    Mil besos preciosa, me la llevo en la mirada :D

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  36. moltes felicitats, moltes felicitas, et desitgem mama de l'alba, moltes felicitats...! nena, ja et pots reservar el meu aniversari per fer-me el pastís!!! t'has lluit amb la presentació, és perfecte!!!! moltíssimes gràcies bonica per participar!!!!! petonets carinyet

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  37. Me alucina, menuda tarta,espectacular.Como luce,artista

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  38. muchas felicidades para tu madre. La tarta es una pasada, genial. Bss guapísima.

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  39. Un escándalo público! Nunca me quedaría tan bonito como a ti. Seguro que lo pruebo hacer, me falta una ocasión que lo merezca ;)
    Un petonet, bon finde!

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  40. Que contenta que deuria estar la teva mare (per mi, la senyora que fa els canelons bons). T'ha quedat un pastís molt elegant, i sobretot ideal a l'hora de repartir. I aquest peu per pastissos m'encanta!!!!
    Petonets i bon cap de setmana!!

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  41. Ohhhhhhhhh és preciós aquest pastís!!! doncs mira que la meva mare fa l'aniversari el proper dia 1 i ja estic pensat a veure quin pastís li faré, haurà de ser molt especial... perquè fa 50 anys! Aquest teu em sembla super bona idea, m'agradaria fer-lo i que sortís bé... Encara li he de demanar de què el vol, però a partir d'aquí deixaré fer la imaginació! Petonets guapa :)

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  42. Quina presiositat de pastís!! T'ha quedat molt bé i a part té molt bona pinta.
    Susanna.

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  43. Soc la mama de L Alba gracies per totes les felicitacions i os aseguro que el pastis era bonisim.
    pero lo mes important es tindra la filla que tinc.....mols petonets

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  44. Res, t'aviso pel meu aniversari que m'ha encantat el pastís!;)
    Moltes felicitats a la teva mare i a tu per aquest pastís.
    Petonets i moltíssimes gràcies per participar.

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  45. Ai, que maca. Ara he vist que la teva mare havia deixat un comentari!

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  46. Felicidades a tu madre, te ha quedado genial! Un beso

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  47. Felicitats a la teua mare, de segur que s'ha quedat encantada amb aquest pastís tan bo i tan bonic. T'ha quedat preciós de veritat i per dins ha de tindre un tall espectacular. Un beset.

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  48. Que pastel tan original y precioso, la idea de la presentación me ha encantado! un beso

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  49. Qué tarta tan bonita. Y seguro que estaba tan buena como estupenda :) ¡Felicidades a tu mami!

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  50. Una tarta magnífica, de sabor debe de estar buenísima, me ha encantando, con tu permiso me quedo por aquí y si te apetece puedes venir al mío.besos,

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  51. La presentació és espectacular i segur que encara està més bo! Quina sort que té la mami!
    Un petonet guapi.

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  52. Qué chulada!!! me parece la mar de original!!! Besos.

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  53. Qué buena pinta tiene!!

    Me encanta cocinar, y sobre todo postres, a ver si me animo y te cuento!

    PD: Hoy he comenzado con todos los detalles que he cazado en la Milano Fashion Week =)

    J. Héctor

    http://boyurbandchic.blogspot.com/

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  54. Qué preciosidad de presentación. Le has dado un vuelco a una tarta de las clásicas, por sus ingredientes, que no por su forma. Me ha cautivado.

    Maravillosa !!!

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  55. Te ha quedado fantástica, no hay mejor manera que celebrar un cumpleaños con una tarta como esa.
    Las fotos preciosas, ¡un beso!

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  56. Ho sabia. Quant he vist aquest pastís a memories d'una cuinera, he pensat: "aixo només ho pot haver fet l'Alba!"
    Un petonet, preciosa!
    Et trobo a faltar, i desitjo que estiguis bé.

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  57. Me encanta este pastel, me estoy aficionando yo a las tartas con planchas genovesas!salen espectaculares!muchas felicidades a tu madre y suerte para ti para el concurso!un beso enormeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

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  58. Te quedó alucinante y el bizcocho se ve tierno y esponjoso.La próxima vez que lo haga voy a seguir tu método, yo bato los huevos y el azúcar al baño María hasta que están montados y luego sigo batiendo hasta que enfrían pero el bizcocho me quedó algo duro y seco.
    Bsos

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  59. Que bonic Alba!!! que delicat i deliciós que es veu...
    Petonets

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  60. Una presentación super original. Es una idea fantástica para presentar un pionono de manera espectacular. Te felicito, me encantó!
    Cariños

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  61. woow, quina passada de pastís d'aniversari!! es molt original y estic ben segura que deu estar boníssim!! m'apunto la recepta :)
    petons

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  62. nyaaaaam!!!brutal!!!cada dia et superes!!!molts petons guapa!!!!

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  63. és absoultament preciòs iels pastissets de gianduja del post anterior m'han fet venir encara més gana!!

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  64. ostres Alba, aquest pastís és preciós! Segur que la teva mare va quedar meravellada i es va oblidar del desig que volia demanar...
    Enhorabona!

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  65. Alba! Quina bona pinta! queda preciós i deu ser deliciós hem moro per passar-li la recepta al meu pare com faig sempre i demanar-li que ho faci ( ell és el cuiner de la família! hem sembla un pastís genial i si són pocs convidats tans brassets com persones em sembla una bona manera de que hi hagi pastís per tothom a parts iguals ( sense excepcions pels golafresjeje )

    PD: vaig prometra al meu blog quan hem vas escriure avisar del proper Lost&Found ( mercat vintage que es fa a Barcelona)doncs és aquest proper diumenge a l'estació de França per si no tenies la informació*

    Un pto!

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  66. excelente! y cómo se corta? cómo un pastel tradicional? me imagino que debe de ser muy suave su masa. me gusta la idea.

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