Pastís esponjós de xocolata
De nou recorro al fantàstic llibre de receptes de xocolata!:) Aquest cop he escollit un pastís que com bé s'intueix del seu nom té una textura molt esponjosa i un toc molt suau de xocolata. A mi m'encanta per berenar. :)
Igual que la recepta, l'he farcit amb nata muntada sense sucre. No obstant, l'autora també recomana farcir-lo amb una crema de mantega seguint la recepta original Irlandesa, que és d'on ve aquest pastís.
Aquí us deixo la recepta.
Ingredients:
Per la massa:
225 grams de mantega pomada
225 grams de sucre
225 grams de farina
4 Ous
4 cullerades soperes de cacao en pols
4 cullerades soperes d'aigua calenta
2 cullerades de cafè de llevadura química
Pel farcit:
250 ml de nata per muntar
Procediment:
Prescalfem el forn a 180ºC.
Preparem un motlle gran o varis individuals (jo ho volia fer individual però no tenia motlles així que vaig fer un pastís gran i el vaig tallar un cop fred. Amb els cantons que van sobrar i un bon got de llet es fan maravelles!! :) )
Barregem els ous amb el sucre, afegim la mantega pomada. Barregem bé fins obtenir una textura cremosa.
Desfem el cacao amb l'aigua calenta i l'aboquem a l'anterior barreja.
Afegim la farina i la llevadura química i barregem fins que s'incorporin bé tots els ingredients.
Ho aboquem al motlle/s i cap al forn uns 25 minuts.
El treiem del forn un cop cuit i el deixem refredar. Mentrestant, muntem la nata.
Un cop el pastís és fred, el tallem per la meitat i el farcim amb la nata muntada.
Pastel esponjoso de chocolate
De nuevo recurro al fantástico libro de recetas de chocolate! :) Esta vez he escogido un pastel que como bien dice su nombre es de textura esponjosa y tiene un ligero toque de chocolate. A mi me encanta para merendar :)
Igual que la receta lo he rellenado con nata montada sin azúcar. No obstante, la autora también recomienda hacerlo con una crema de mantequilla siguiendo la receta original Irlandesa, que es de dónde viene este pastel.
Aquí os dejo la receta:
Ingredientes:
225 gramos de mantequilla a temperatura ambiente
225 gramos de azúcar
225 gramos de harina
4 Huevos
4 cucharadas soperas de cacao en polvo
4 cucharadas soperas de agua caliente
2 cucharaditas de café de levadura química
Para el relleno:
250ml de nata para montar
Procedimiento:
Precalentamos el horno a 180ºC.
Preparamos un molde o varios individuales (yo quería hacerlo en moldes individuales pero no tengo, así que hice uno grande y lo corté una vez frío. Con los restos y un vaso de leche, se hacen maravillas:) ).
Batimos los huevos y el azúcar, añadimos la mantequilla a temperatura ambiente y mezclamos hasta obtener una tezxtura cremosa.
Deshacemos el cacao con el agua caliente y lo añadimos a la mezcla anterior.
Añadimos la harina y la levadura química y mezclamos hasta que se incorporen bien todos los ingredientes.
Lo vertemos en un molde y lo ponemos en el horno unos 25 minutos.
Una vez hecho, lo sacamos del horno y, lo dejamos enfriar. Mientras montamos la nata.
Una vez frío, lo cortamos por la mitad y lo rellenamos con la nata.
Ummm!
ResponderEliminarDe lo más apetecible.
Un beso.-
ummm! quina deliciaaaaaaa!!!
ResponderEliminarpetonets
mmm.... farcit de nata o del que vulguis, aquest pastís ha de ser una autèntica delícia!
ResponderEliminarDa gusto ver este rico pastel, yo también quiero uno para la merienda
ResponderEliminarBesotes
Hola guapa! muchas gracias por pasarte por aquí!Tengo que animarme con tu crumble! :)
ResponderEliminarIvana, estava boníssim! Petonets per tu també!
Gemma, sí, la veritat és que sol i amb llet també està boníssim!jeje..
Hola Trota, muchas gracias! por pasarte por mi blog y por los comentarios! Este finde me pongo con la propuesta dulce del mes de WK! :)
A totes/todas: moltes gràcies pels vostres comentaris/muchas gracia spor vuestros comentarios! :)
Mmmm... quina bona pinta que té tot, ara que m'he posat a dieta no podré visitar el teu blog, e?
ResponderEliminarTenim ganes de veure'us! Un petó wapissima!
P.D. Ens ho posses molt dificil per al concurs :P
I like this! Quina pinta, tu! Tot i que al llegir això de la nata sense sucre he arrufat el nas... a mi m'agrada amb una micona de sucre (no massa).
ResponderEliminarCaram, ara mataria per un trocet d'aquest pastisset abans d'anar a dormir ;)
Petons
Silvieta bonica!
ResponderEliminarGràcies per visitar-me!:)
Hem de quedar i ens heu d'explicar la vostra fabulosa escapada a Londres!La nostra sortida a caçar bolets va ser un desastre. Molts bolets però ningún que reconeguessim...
El dia del concurs no hi ha dieta que valgui, eh!:P
Molts petonets!
P.D.: Que no t'intimidi que tingui un bloc, com el teu pintxo del primer concurs de, fa dos anys ja?, res! :) Però no t'ho posarem fàcil, eh...
Hola Martí!Gràcies! Sobre la nata sense sucre...ji ji, és que jo sóc de les que es menja el iogurt natural i es beu el cafè amb llet sense gens de sucre, així que ja m'agrada. Però ja imagino que segurament la majoria de la gent sí n'hi posaria una mica, je je. Petons!!