martes, 15 de junio de 2010

Carrot Cake

Pastel de Zanahoria (y frosting de mascarpone y chocolate blanco)

He vuelto! Después de unos dias arriba y abajo, vuelvo con una entrada bien sana: un pastel de zanahoria! Y para aquellos que lo encuentren demasiado sano, he añadido una cobertura de mascarpone y chocolate blanco...

Este pastel lo hice para mi abuela. El domingo pasado fue su cumpleaños, hizo 80 años! Y le llevé este pastel para celebrarlo...con la cobertura, claro... :)


La receta es de David Lienas y la cobertura..una versión propia de un frosting de queso que me enseñaron en un curso de cupcakes.

Receta pastel de zanahoria:


Ingredientes:

200 gramos de zanahoria rallada
100 gramos de azúcar moreno
200 gramos de harina integral
10 gramos de levadura química
1 cucharada de bicarbonato
sal
El zumo de dos naranjas
20 ml de aceite
Nuez moscada
Canela
Unas cuantas nueces troceadas
Unas cuantas pasas

Procedimiento:

Precalentamos el horno a 180 ºC.
Mezclamos los ingredientes secos (zanahoria, azúcar, harina, bicarbonato, levadura, frutos secos y especias), añadimos el aceite y el zumo de las naranjas y acabamos de mezclar. David Lienas nos recomendó añadir un plátano chafado o manzana madura rallada si la masa no se liga bien.

Lo ponemos en el molde escogido y al horno 45 minutos!


Receta crema de mascarpone:

Ingredientes:

250 gramos de mascarpone
40 gramos de chocolate blanco
70 gramos de mantequilla a temperatura ambiente
Una cucharadita de esencia de almendra y otra de vainilla

Procedimiento:

Mezclamos la mantequilla con el chocolate blanco deshecho y el queso y ya está! La recet aoriginal lleva más proporción de mantequilla, de chocolate y añaden azúcar glas. Yo he reducido la proporción de mantequilla y chocolate y he eliminado la de azúcar porque lo encontraba muy dulce y con sabor muy fuerte a mantequilla. Total que lo he hecho a mi gusto! :P

Pastís de pastanaga (i frosting de mascarpone i xocolata blanca)

He tornat! Després d'uns dies plens d'estrés, torno amb una entrada ben sana: un pastís de pastanaga! I per aquells que ho trobin massa sa, he afegit una cobertura de mascarpone i xocolata blanca...

Aquest pastís el vaig preparar per la meva àvia. Aquest diumenge passat va ser el seu aniversari, feia 80 anys! I aquest pastís el vaig portar per celebrar-lo...amb la cobertura clar... :)

La recepta del pastís és d'en David Lienas i la cobertura...una versió pròpia d'un frosting de formatge que em van ensenyar a un curs de cupcakes.

Recepta del pastís de pastanaga:


Ingredients:

200 grams de pastanaga ratllada
100 grams de sucre morè
200 grams de farina integral
10 grams de llevat químic
Una cullerada de bicarbonat
Sal
El suc de dues taronges
20 ml d'oli d'oliva
Nou moscada
Canyella
Un grapat de nous o avellanes trossejades (jo vaig posar nous)
Un grapat de panses

Procediment:

Precalentem el forn a 180 ºC.
Barregem els ingredients secs (pastanaga, sucre, farina, llevat, bicarbonat, sal, fruits secs i espècies), afegim l'oli i el suc de les taronges i ho acabem de lligar. En David Lienas recomanava afegir un plàtan aixafat o poma madura ratllada si veiem que la massa no quedava molt ben lligada.

Ho posem en el motlle escollit i cap al forn 45 minuts!

Recepta crema de mascarpone:

Ingredients:

250 grams de mascarpone
40 grams de xocolata blanca
70 grams de mantega a temperatura ambient
Una culleradeta d'essència d'ametlla i de vainilla

Procediment:

Barregem la mantega, la xocolata blanca desfeta i el mascarpone i ja està! La recepta original porta més proporció de mantega, xocolata i afegeixen sucre llustre. Jo he reduït les proporcions de mantega i xocolata i he elimiant la part del sucre perquè em semblava massa dolça i amb un gust molt fort de mantega. Total que ho he fet al meu gust! :P


4 comentarios:

  1. Segur que la teva àvia va estar molt contenta de tenir aquesta neta tan guapa que li fa aquests pastissos d'aniversari!!

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  2. La veritat és que s'ha convertit en la meva crítica culinària preferida. Sempre em diu que li encanta tot!! :)

    Per cert, ja us he votat com a millor bloc en català!! Segur que no necessiteu sort, però per si de cas us en desitjo moltíssima!!

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  3. una cosa niña.. cuando me has comentado del pastel de zanahoria.. no has mencionado esta cobertura de mascarpone y chocolate blanco.. miam miam ..
    Y como queda?? No se podria hacer sin mantequilla?? Me gusta mas tu idea de quitarle azucar y mantequilla.. 

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  4. Alba he descobert el teu blog ara mateix i m'encanta, et seguiré de prop. Ahhh!! amb el teu permis m'enporto aquesta recepte ...
    petons

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