lunes, 2 de agosto de 2010

Carrot cake 2

El millor pastís de pastanaga!

L'he trobat, he trobat el millor pastís de pastanaga!! :P Potser n'hi ha de millors, però com no els coneixo, de moment aquest té el lloc número 1 a la meva llista. Se que serà la segona recepta de pastís de pastanaga que penjaré i que en total no tinc ni 20 receptes al bloc encara...però és que no us puc privar d'aquesta recepta... :)

El pastís el vaig fer aquest diumenge per pendre amb els cafès a casa els meus pares. El dinar era per parlar de les vacances i en total erem 6: els meus pares, uns amics dels meus pares, la Núria i el Josep, el meu xicot i jo.

El pastís va agradar molt a tothom i com en va sobrar força (normal si tenim en compte que és un pastís per unes 14 persones...), aquest matí n'he dut a la feina i també ha causat sensació (o això m'han dit). Bo(níssim), fàcil i una mica entretingut si teniu un sol motllo rodó i un forn petit (com jo).

La recepta, com veureu, du nous de pecan (veure foto). Suposo que amb nous normals també quedarà molt bo però jo vaig fer-lo seguint la recepta de forma ben estricta perquè ja havia tastat el resultat i em va semblar impressionant.
Per si us interessa, jo en vaig trobar al mercat però no eren molt barates. M'han dit que al Carrer Picasso nº34 de Barcelona es poden comprar a granel a millor preu.



Ingredients pel pa de pessic:

4 ous grans (a temperatura ambient)
1 tassa i mitja d'oli de girasol que són uns 375 ml (si és de primera pressió millor, oi Núria? :) )
2 tasses de sucre (480 grams)
2 tasses i mitja de farina (450 grams)
1 (o 2) culleradeta de canyella
un polsim de sal
1 culleradeta de bicarbonat
2 culleradetes de llevat químic
200 grams de pastanaga ratllada
1 tassa i mitja de nous de pecan trossejades (150 grams).


Ingredients per la crema:

500 grams de formatge crema (philadelphia)
1 tassa i mitja de sucre llustre (225 grams)
125 grams de mantega




Procediment per fer el pa de pessic:

Preparem un, dos o tres motllos rodons del mateix tamany.
Precalentamos el horno a 180 ºC.
Ratllem la pastanaga, la sequem una mica amb un tovalló de cuina i reservem.
En un bol barregem la farina, el llevat químic, la canyella, el bicarbonat i la sal.
En un altre bol batem els ous, el sucre i l'oli fins obtenir una barreja homogènia.
Poc a poc incorporem la barreja de farina, llevat químic, canyella, bicarbonat i sal a la d'ous, sucre i oli.
Un cop tot està ben incorporat hi afegim la pastanaga ratllada i les nous i barregem amb una espàtula fins repartir-ho bé.

I ara bé l'hora de enfornar-ho. La recepta és per fer un sol pastís que després tallarem per posar-hi el farcit. En aquest cas, segons la recepta cal tenir-lo de 45 a 60 minuts al forn a 180 ºC.

Jo ho vaig voler fer en tres parts per varies raons. Una: perquè tinc poca traça tallant els pastissos. Dos: perquè tinc un forn de gas i de seguida torra els pastissos de fora i els deixa crus de dins, de manera que com més gran és el pastís més risc tinc de que se'm cremi per fora i em quedi cru per dins... Aviat espero poder-lo canviar i deixar l'època d'enfadar-me amb un electrodomèstic!

Si tenim un forn gran i tres motllos iguals. Repartim la massa a parts iguals i ho enfornem. Els temps no us els se dir...

Si en tenim només un (el meu cas): repartim la barreja en tres bols a parts iguals. Vertim el contingut d'un dels bols al motllo i l'enfornem a 180ºC de 20 a 30 minuts (bé, els minuts no us els puc dir amb certesa perquè jo amb el meu forn ho he de fer a ull. Aneu comprovant amb el palillo si està cuit, segur que això no falla!). Treiem el pastís, el deixem refredar uns minuts, desenmoltllem, netegem el motllo, el tornem a preparar i aboquem el contingut del segon bol, inaixí ho fem un cop més pel tercer pa de pessic.


Procediment de la crema de formatge:

Desfem la mantega al micro en funció descongelat.
Barregem amb una batidora el formatge crema, la mantega i el sucre llustre. Ho posem en una màniga pastissera i farcim el pastís. Si no teniu màniga, obviament podeu repartir la crema amb una espàtula i llestos!!Estarà igual de bo!! :)



El mejor pastel de zanahoria!

Lo he encontrado, he encontrado el mejor pastel de zanahoria! :P A lo mejor hay de más buenos pero como no los conozco de momento este está en el número 1 de mi lista. Se que será la segunda receta de pastel de zanahoria que publico i que mi blog no llega ni a las 20 recetas, pero es que no os podía privar de esta!

El pastel lo hice domingo para tomar con el café en casa de mis padres. Hicimos una comida para hablar de las vacaciones y en total éramos 6: mis padres, unos amigos suyos, Núria i Josep, mi pareja y yo.

El pastel gustó mucho a todos y como sobró bastante, esta mañana he llevado un poco al trabajo y también ha causado sensación (o eso me han dicho). Bueno, fácil y un poco entretrenido si como yo sólo tenéis un molde redondo y un horno pequeño.

Como veréis la receta lleva nueces pecanas (ver foto). Supongo que con nueces normales también quedará muy bueno pero yo lo hice siguiendo la receta de forma estricta, ya que probé el resultado y me pareció impresionante tal y como era.
Por si os interesa, comentaros que yo encontré este tipo de nueces en el mercado pero no eran muy económicas. Me han dicho que en la calle picasso nº 34 de Barcelona se pueden comprar a granel a muy buen precio.

Ingredientes para el bizcocho:

4 huevos grandes (a temperatura ambiente)
1 taza y media de aceite de girasol que son unos 375 ml (si es de primera presión mejor!)
2 tazas de azúcar (480 gramos)
2 tazas y media de harina (450 gramos)
1 (o 2) cucharaditas de canela en polvo
Una pizca de sal
1 cucharadita de bicarbonato
2 cucharaditas de levadura química
200 gramos de zanahoria rallada
1 taza y media de nueces pecanas troceadas (150 gramos)


Ingredientes para la crema:

500 gramos de queso crema (philadelphia)
1 taza y media de azúcar glas (225 gramos)
125 gramos de mantequilla




Procedimiento bizcocho:

Preparamos uno, dos o tres moldes de igual tamaño.
Precalentamos el horno a 180ªC.
Rallamos la zanahoria y la secamos un poco con una servilleta de cocina.
En un bol mezclamos la harina, la sal, el bicarbonato, la levadura química y la canela.
En otro bol batimos los huevos con el azúcar y el aceite.
Incorporamos la mezcla de harina. sal, bicarbonato, levadura química y canela en la mezcla de huevos, azúcar y aceite. Y mezclamos bien.
Añadimos la zanahoria y las nueces troceadas y mezclamos con una espátula hast arepartir-lo bien.
La receta es para hacer un pastel sólo y después cortarlo en los pisos que queramos. En ese caso, según la receta debe hornearse la masa de 45 a 60 minutos a 180ºC.
Yo lo hice en tres partes por varias razones: Una: porque no tengo nada de gracia cortando pasteles. Dos: porque tengo un horno de gas (espero poder cambiármelo pronto!) y quema la parte de fuera muy rápido sin que la de dentro esté hecha. De modo que cómo más grande sea el bizcochó, más riesgo tengo de que me quede quemado por fuera y crudo por dentro...

En este caso, si tenemos un horno grande y varios moldes iguales, repartimos la massa en los tres moldes y los horneamos. El tiempo no os lo puedo decir con certeza...

Si sólo tenéis un molde (como yo), repartimos la masa en tres bols. Vertimos la masa de un bol en el molde y lo horneamos de 20 a 30 minutos a 180 ºC (el tiempo os lo doy a ojo porque no puedo saberlo con certeza. Comprobad si está hecho con un palillo, esto nunca falla!). Sacamos el bizcocho del horno, lo dejamos enfriar unos minutos, desenmoldamos, limpiamos el molde, lo volvemos a preparar y vertemos el contenido del segundo bol. Y así otra vez más.


Procedimiento crema de queso:

Deshacemos la mantequilla en el micro en función descongelado.
Mezclamos la mantequilla, en queso crema y el azúcar con una batidora. Lo ponemos en una manga pastelera y rellenamos el pastel como en las fotos! si no tenéis manga pastelera, obviamente podéis hacerlo con una espátula. Está igual de bueno!! :)




13 comentarios:

  1. Gracies per venir al meu blog, aixi t'he pogut coneixer...de moment, m'emporto el pastis de pastanaga, després torno i continuo xafardejant...

    Una abraçada,

    ResponderEliminar
  2. Senzillament espectacular!!! les teves fotos fan venir ganes de servir-se un bon tall del teu deliciós pastís...petonets

    ResponderEliminar
  3. Jo, que vaig tenir la sort de poder-lo catar, us aseguro que és excel.lent.
    Gràcies, Alba.
    Ah, i les galetones de civada no tenen res a envejar al pastís. Bonísimes.

    ResponderEliminar
  4. Apa! quin pastís més xulo! Mai he fet un pastís de pastanaga, però si aquest és el teu no.1 crec que me l'apuntaré a pendents...

    M'encanta les fotos que fas!

    ResponderEliminar
  5. Wapa! el pastel esta impresionante! me gusta mucho, aunque viendo tu receta, podria ser un poco complicada para mi :-) pero vale la pena probarla algun dia de esos de "vacaciones en casa"
    P.D.la tienda de la calle Picasso creo que he estado, hace unos años ya, pero aun me acuerdo de ella por su particularidad.
    Un beso!

    ResponderEliminar
  6. Hola Sonia, Gràcies per visitar-me! Emporta't el que vulguis! :)

    MªJose, si pogués t'enviaria un tros ara mateix! :)

    Ivana, fa bona pinta però si el tastes és molt millor! :P

    Núria, ja veig que segueixes el bloc, moltes gràcies!! :) Prepara't perquè la meva mare, la meva àvia i tu us heu convertit en catadores oficials! :)

    Gemma, he vist que has posat el pastís a la teva llista de pendents. Quina sorpresa més fantàstica! Ets un sol! Moltíssimes gràcies, ja veuràs com no te n'arrepentiràs!!! :)

    Yiming, veo que ya te has comido el trocito que te he dado... Me alegro que te haya gustado!! Seguro que si lo haces te quedará increible, ya verás!!

    A tots: Moltíssimes gràcies pels vostres comentaris, fa poquet que faig anar el bloc i m'animeu molt!! :)

    ResponderEliminar
  7. hola jo soc una catadora oficial....i us puc dir que el pastis era bonisim i aixo que el formatge no m agrada....un petonet .....no soc el Didac soc Helena (la mare)

    ResponderEliminar
  8. Wow, increïble! Desde que vaig viure a Irlanda i vaig tastar-lo, no paro de buscar la recepta perfecta. L'altra dia vaig fer carrot cupcakes i la propera que provaré serà la teva, però no sé si em quedarà tant maco!

    ResponderEliminar
  9. Hola Mare, gràcies pel teu recolzament. Sobretot perquè ho fas d'un postre que no porta xocolata!! ji ji..


    Hola Sara!
    jiji... ara miraré les teves carrot cupcakes, les hauré de provar i revisar la posició del meu pastís!! :)
    Segur que et quedarà fantàstic, ja veuràs!!

    ResponderEliminar
  10. Caram. Aquest pastís te una pinta increible.
    Acabo de descobrir el teu bloc i m'ha agradat molt.
    Ens veiem aviat.

    ResponderEliminar
  11. per fi, per fi!! ja l'he fet! i realment no me n'he arrepentit...acostumo a repetir molt poques receptes a la cuina (per allò de que no cuino un pastís cada dia, i que quan en faig prefereixo buscar noves coses), però aquest n'estic segura que el tornaré a fer!
    He variat una mica la recepta, però crec que el resultat és molt semblant al teu!
    Un petó guapa!!

    ResponderEliminar
  12. M'encanta el teu blog!! I fa dies que tinc ganes de fer pastís de pastanaga.. així que em sembla que ho intentaré! :D Gràcies!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails