sábado, 4 de septiembre de 2010

Bruschetta di pomodori!

Bruschetta de tomaquets i alfàbrega

Ja he tornat de vacances i ja he començat a treballar de nou, a la feina i a la cuina de casa! :)
Avui us presento un entrant molt fàcil de fer i molt sa: unes bruschettas de tomaquets cirera. Són fàcils de fer però cal deixar els tomàquets amanits una estona perquè agafin un gust més intens.

Ingredients per 4 bruschettas:

Uns 20 tomaquets cirera
Unes fulles d'alfàbrega fresca
Un parell de dents d'all
Oli d'oliva bo
Sal
4 llesques de pa rústic o de vinya
Un all per rascar sobre el pa


Pa de vinya:


Procediment:

Netegem els tomaquets, els tallem per la meitat, els amanim i els deixem reposar en un bol uns 30 minuts.
Passat aquest temps, afegim unes fulles d'alfàfrega ben trinxades, trossos grans dels dos dents d'alls i un bon raig d'oli d'oliva i ho deixem reposar 30 minuts més com a mínim.




Mentrestant, tallem les llesques de pa, les torrem una mica i rasquem un all en una de les cares. Les posem al forn fins que quedin ben daurades (jo també li he posat un rajolí d'oli a cada torrada).

Un cop ja tinguem les torrades i hagi passat el temps de repòs del tomaquets, escorrem una mica aquests últims, treiem els trossos d'all i posem els tomaquets sobre les llesques de pa.



Bruschetta de tomates cherry y albahaca

Ya he vuelto de vacanciones y ya he empezado a trabajar de nuevo, en el trabajo y en la cocina de casa! :)
Hoy os presento un entrante muy fácil de hacer y muy sano: unas bruschettas de tomates cherry. Son fáciles de preparar pero hace falta dejar los tomates aliñados un rato para que cojan un gusto más intenso y sabroso.

Ingredientes para 4 bruschettas:

Unos 20 tomates cherry
Unas hojas de albahaca fresca
Un par de dientes de ajo
Aceite de oliva bueno
Sal
4 rebanadas de pan rústico o de viña
Un ajo para rascar sobre el pan

Procedimiento:

Limpiamos los tomates, los cortamos por la mitad, los aliñamos y los dejamos reposar en un bol unos 30 minutos.
Pasado este tiempo, añadimos unas hojas de albahaca bien trinchadas, trozos grandes de los dos dientes de ajo y un buen chorro de aceite de oliva y lo dejamos reposar 30 minutos más como mínimo.

Mientras, cortamos las rebanadas de pan, las tostamos un poco y rascamos un ajo en una de las caras. Las ponemos al horno hasta que queden bien doradas (yo también he puesto un chorro de aceite a cada tostada).

Una vez tenemos las tostadas y haya pasado el tiempo de reposo de los tomates, escurrimos un poco estos últimos, quitamos los trozos de ajo y ponemos los tomates encima de las rebanadas de pan.



9 comentarios:

  1. Benvinguda de nou!
    M'encanta aquesta bruschetta...

    ResponderEliminar
  2. fa temps que no ho preparo! umm! delicios!

    ResponderEliminar
  3. Fàcil i meravellosa recepta! Benvinguda de nou a la xarxa! Petons.

    ResponderEliminar
  4. Jo feia una cosa semblant però hi posaba ruca també.

    M'agrada amb el pa (ja m'excplicaràs que és aixòd el pa de vinya). Acabo de sopar però no diria que no a un parell de llesques.

    Au revoir!

    ResponderEliminar
  5. A casa no ens agrada l'all cru, però la mateixa recepta sense l'all ens encantaria... l'alfàbrega fresca lliga molt bé amb el tomàquet!

    ResponderEliminar
  6. Ostres nena quines fotos, són espectaculars!!! petonets

    ResponderEliminar
  7. Sara, moltes gràcies! és dur això de tornar a la rutina, sort dels blocs de cuina!:)

    Ivanna, doncs a preparar-lo! :)

    Vermells, gràcies! Espero que tingueu molta sort amb el recompte final de votacions!

    Martí,jiji!!gràcies al teu comentari m’he adonat que el pa de vinya no el coneix tothom. Jo el coneixo de fa temps perquè el venen al forn del costat de casa meva i potser per això mai em vaig plantejar la seva procedència. Buscant per la xarxa he descobert que és un pa de creació propia de Valero Forn Tradicional. Segons la recerca, és un pa fet amb una barreja de farines i segueix un procés d’elaboració més lent que l’habitual en l’elaboració de pa mecanitzat. Es veu que utilitza una tecnología que permet treballar amb masses molt reposades… En fi, que quan en compri una li fairé una foto perquè la vegis!

    Gemma, segur que sense all també està molt bo i com es tan fàcil de fer, no costa gens provar-ho, no? :)

    MªJose, moltíssimes gràcies!! :)

    ResponderEliminar
  8. mmmhhh... boníssim!! ens va encantar. També vaig fer la mutabal. Li vaig afegir un raig d'oli i una mica de comí. Boníssim també.

    Molts petons i continua així. Ens agrada molt el teu blog!!

    ResponderEliminar
  9. Guapa!!Què bé que em seguiu! :) Prenc nota de l'oli i el comí, segur que hi va quedar boníssim!

    Molts petons per tots dos!!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails