jueves, 23 de septiembre de 2010

Whole Kitchen: Gelat de mango/Helado de mango

Whole Kitchen en su propuesta Dulce para el mes de Septiembre nos invita a preparar un Helado Casero.
La proposta dolça per aquest mes de setembre que Whole Kitchen ens convida a fer és un gelat artesà.

Gelat de mango i essència d'ametlles

Sí, m'he apuntat al cerlce Whole Kitchen dolç! Així que si tot va bé, cada mes participaré amb una recepta dolça. La veritat és que em fa molt ailusió poder participar en un projecte com aquest, compartint les diferents maneres d'enfocar una mateixa recepta. Quan vaig descobrir aquest cercle, vaig començar a xafardejar les edicions anteriors i em va sorprendre molt els diferents tocs personals i maneres de presentar una mateixa recepta. Sembla que la recepta acabi adoptant la personalitat del qui la fa, oi?

En fi, no m'enrotllo més i us presento la meva aportació d'aquest mes: un gelat de mango amb essència d'ametlles. No he modificat la recepta, encara no m'atreveixo, sobretot perquè ha sigut el meu primer gelat! L'experiència m'ha encantat i ja estic pensant en experimentar amb nous gustos. La textura no m'ha quedat perfecta, però era agradable al gust així que per ser el primer cop, estic més que satisfeta! Això sí, per reis em demano una màquina per fer gelats perquè això d'haver de batre el gelat cada 40 minuts uns 4/5 cops no és compatible amb els meus horaris, ji ji!

Per cert, què complicat això de fer fotos al gelat en un dia de sol!



Ingredients:

450 grams de mango pelat i sense os
175 grams de sucre
4 rovels d'ou
1/2 culleradeta de suc de llimona
1 culleradeta d'essència d'ametlles
720 ml de nata líquida (35% de matèria grassa)
240 ml de llet sencera
1 polsim de sal

Procediment:

Pelem la fruita i la posem en un bol, hi posem 4 cullerades de sucre i la 1/2 culleradeta de suc de llimona. Ho triturem amb un robot de cuina (sense que arribi a ser puré). Ho deixem reservar 1 hora.

Batem els 4 rovells d'ou en un bol mitjà i hi afegim l'essència d'ametlles.

Posem la llet i la nata líquida en un cassó a foc mitg fins que arribi a ebullició, en aquest moment, afegim el sucre i el polsim de sal i remenem de tant en tant fins que tot el sucre es disolgui. Un cop dissolt, retirem el cassó del foc i el deixem refredar fins que estigui tebi.

Aboquem la barrega sobre els rovells d'ou de forma gradual i ho anem integrant fins abocar-ho tot. Un cop ben integrat, posem tota la barreja de nou al cassó, en aquest cas mitg/baix, i ho anem coent fins que s'espessi (ha de quedar una textura de natilles). S'ha d'anar en compte i evitar que entri a ebullició o l'ou sens podria coure i tallar la barreja.

A continuació aboquem el preparat sobre la fruita i ho barregem bé. Ho reservem tapat a la nevera durant 4 hores.

Passat aquest temps (i si com jo no teniu màquina de fer gelats), posem el preparat al congelador en un recipient apte. Al cap d'una hora ho treiem i ho batem. Ho tornem a posar al congelador i cada 40 minuts ho treiem i batem. Ho repetim 3 o 4 cops o fins que agafi una textura cremosa.




Helado de mango con esencia de almendras

Sí, me he apuntado al círculo Whole Kitchen dulce! Así que si todo va bién, cada mes participaré con una receta dulce. La verdad es que me hace mucha ilusión poder participar en un proyecto como este, compartiendo las distitas formas de enfocar una misma receta. Cuando descubrí este círculo, empecé a chafardear las ediciones anteriores y me sorprendió mucho los diferentes toques personales y maneras de presentar una misma receta. Parece que la receta acabe adoptando la personalidad de quien la hace, verdad?

En fin, no me enrollo más y os presento mi aportación para este mes: un helado de mango con esencia de almendras. No he modificado la receta. Todavía no me atrevo, sobretodo porqué ha sido mi primer helado! La experiencia me ha encantado y ya estoy pensando en experimentar con nuevos sabores. La textura no me ha quedado perfecta, pero era agradable al gusto así que por ser la primera vez, estoy más que satisfecha! Eso sí, pera reyes me pido una heladera porqué esto de tener que batir el helado cada 40 minutos unas 4/5 veces no es compatible con mis horarios, ji ji!

Por cierto, qué complicado esto de hacer fotos a un helado en un día de sol!



Ingredientes:

450 gramos de mango pelado y sin hueso
175 gramos de azúcar
4 yemas de huevo
1/2 cucharadita de zumo de limón
1 cucharadita de esencia de almendras
720 ml de nata líquida (35% de materia grasa)
240 ml de leche entera
1 pizca de sal

Procedimiento:

Pelamos la fruta, ponemos 4 cucharadas de azúcar y la media cucharadita de zumo de limón. Lo trituramos con un robot de cocina (sin dejar que legue a hacerse puré). Lo dejamos reservar 1 hora.

Batimos las 4 yemas de huevo en un bol mediano y añadimos al esencia de almendras.

Ponemos la leche y la nata líquida en un cazo a fuego medio hasta que empiece a hervir, en este mmento añadimos el azúcar y la pizca de sal y mezclamos de vez en cuando hasta que todo el azúcar se disuelva. Una vez disuelto, retiramos el cazo del fuego y lo dejamos entibiar.

A continuación, vertimos la mezcla encima de las yemas de forma gradual y lo vamos integrando hasta verterlo todo. Una vez bien integrado, ponemos toda la mezcla de nuevo en el cazo a fuego medio-bajo y lo vamos cociendo hasta que se espese (tiene que quedar una textura de natillas). Hay que vigilar y evitar que hierva o el huevo se nos podria cocer y cortar la mezcla.

Hecho esto, vertimos la mezcla encima de la fruta y lo mezclamos bien, dejamos entibiar y lo reservamos tapado en la nevera durante 4 horas.

Pasado este tiempo (y si no tenéis heladera como me pasa a mi), ponemos el preparado en el congelador en un recipiente apto. Al cabo de una hora lo quitamos y batimos. Lo volvems a poner en el congelador y cada 40 minutos lo sacamos y batimos. Lo repetimos 3/4 veces o hasta que coja una textura cremosa.












15 comentarios:

  1. Una entrada además de preciosa, entrañable y rica. Madre del amor hermoso creo haber pecado degustando esos helados sin haberlos comido.
    Elegante y con muy buen gusto.

    Besos.

    ResponderEliminar
  2. Ei, quina casualitat, precisament acabo de penjar una recepta de gelat de préssec :)
    La meva recepta és molt més senilla que la teva, amb la crema i l'essència d'ametlla ha de quedar molt més bo.
    Jo trenco els cristalls amb un robot de cuina, així no haig d'estar remenenat cada 1/2 hora ;)
    I trobo que la foto t'ha quedat super bé!

    ResponderEliminar
  3. Pues te ha quedado genial. Además te han quedado rico. Un besote.

    ResponderEliminar
  4. Hola Sílvia! Muchísimas gracias por tus comentarios!Así da gusto publicar cosas :) Yo también he pecado con tus calabacines!! :P

    Hola Gemma!Moltes gràcies!! L'essència d'ametlles em té fascinada, l'he fet servir un parel de vegades i m'encanta l'aroma que deixa, amb el mango ens va agradar molt! He de provar això dels glaçons, és mooolt més pràctic!! Gràcies!! :)

    Hola Luisa! Muchas gracias por pasarte y comentar!! :)

    Muchos besos i molts petons para todas i totes!! :)

    ResponderEliminar
  5. Hola Alba! moltes gràcies per passar per casa meva, així he pogit descobrir el teu blog! com s'ha m'ha pogut passar! és meravellós! fas unes fotografies exquisites i unes receptes d'enveja!la recepta de les galetes del micky sense paraules.... jo hi estic entrant de ple en aquest món.... m'encanta frança, et demana a crits fer una sessió de fotografies... hiha tants llocs amb encant, et passo una recomenació ja que he vist que t'agrada a amelie...yann tiersen creador de la banda sonora de la pel-lícula, estc viciada!ens llegim! Molt petons

    ResponderEliminar
  6. Hola Íngrid! Moltíssimes gràcies pels teus comentaris. La veritat és qe puc dir el mateix del teu bloc! Em va encantar descobrir-lo! :)
    Jo també m'estic iniciant a aquest món i n'estic gaudint molt!
    Tens raó, França té alguna cosa especial. Moltes gràcies per la recomenació, l'he posat a l'spotify i m'he adonat que també va fer la banda sonora de GoodBye Lenin. No se si l'has vist, sino aquesta és la meva recomanació! :)
    Molts petons!

    ResponderEliminar
  7. Hola Alba.
    Te han quedado genial.
    Me das permiso para llevarme la receta??? Gracias, wapa.

    Acabo de descubrirte, y con tu permiso me quedo por aqui.
    Y las fotos.... son mi debilidad.

    Besos.

    ResponderEliminar
  8. Hola Alba!!
    Jo tampoc coneixía el teu blog i m´encanten aquestes fotografies!!
    mhmmh a mi tambe el mango m´encanta i aquesta recepta trobo que es bonissima!! Pero la teva està igual de cremosa, eh!!, te una pinta estupenda!
    el toque de la Mora.. :) que macos quedan!!
    jo tambe m´apunto el teu blog!
    m´encantan els reptes de whole kitchen perque es coneixen nous blogs.. :)
    una abraçada

    ResponderEliminar
  9. Hola!

    Muy bueno tu helado, pero sobre todo quiero felicitarte por las fotos, me parecen preciosas! Esa gotita "desparramándose", mmmmmm!

    Me quedo a curiosear un poquito más por aquí!

    Un saludo!
    natalia

    ResponderEliminar
  10. Hola Rosaleda!!
    Te doy permiso para coger las que quieras!! :) Muchas gracias por pasarte y por tus comentarios! Por cierto, acabo ver tu pastel de cumpleaños de galletas...uff, qué pintaza! Yo probé un pastel de galletas en Portugal (Bolo de bolachas) y desde enntonces que tengo pendiente hacer uno, así que me llevo tu receta!! :)
    Besos

    Hola Ari!
    Moltes gràcies! quina coincidència amb el mango, eh!!
    Tens raó, gràcies al cercle WK podem descobrir nous blocs fantàstics! Ja tinc ganes de veure quin serà el nou repte!:)
    Una abraçada!!

    Hola Natalia!!
    Gracias por venir por aquí y por tus comentarios, así he podido descubrir tu blog. Qué bueno tu helado de mora, con lo que me gustan!!
    Quédate lo que quieras por aquí!! :)
    Saludos.

    Besos i petons a todas i totes!!

    ResponderEliminar
  11. Jo em vaig jurar i perjurar que no faria gelats a casa si no tenia mantecadora. Aquesta màquina és la llet. Poses el mix del gelat líquid, endolles i pim pam pum et surt un gelat cremoset cremoset.

    Mango+ametlles, curiós i no la tinc al cap aquesta combinació, provaré!

    Petons!

    PS: Des de que vaig entrar a aquesta finestreta em pregunto que vol dir exactament el nom. El meu francès és bàsic i culinari i a vegades se m'escapen les coses...
    Entenc que el titol ve per l'Amelie però no se si vol dir "El fabulós desti DE xocolata" o "El fabulós destí DE LA xocolata".

    Pos eso hehe

    ResponderEliminar
  12. Que hermosa presentacion! Han de haber estado buenisimos tus helados, y es que el mango es mágico, y con almendras ha de ser casi pecado comerlos!

    ResponderEliminar
  13. impressionants les fotos!!!

    ResponderEliminar
  14. Hola Martí!
    No he vist mai funcionar les mantecadores (no sabia que es digués així, per això vaig optar per anomenar-les màquines de fer gelats, je je!!) però n'he sentit maravelles, serà qüestió de tenir-ne una...

    Doncs la traducció correcta seria la segona: "el fabulós destí de la xocolata" (Du seria la contracció de "de le"). Però m'ha fet gràcia pensar en el significat de l'altra opció!!
    El títol com bé dius ve per la película d'Amelie i el fet que hagi triat la xocolata és perquè és un dels ingredients que més em fascina per les formes, textures, temperatures i combinacions que permet, d'aquí que el seu "destí" em sembli "fabulós". Bé d'aquí i de que m'encanta quan arriba a mi en la forma que sigui!! ji ji!

    Petons!!

    Hola Rosilet! Bienvenida!! :) Muchas gracias por tus comentarios! Estoy de acuerdo contigo, el mango tiene algo especial y en helado me ha encantado! Voy a chafardear tu blog que tiene muy buena pinta! :)
    Un abrazo!

    Bonicaaaa!! moltes mercès! m'encanta saber que em segueixes!! Quan estiguis a Toulouse i aprenguis receptes increibles, t'enrecordaràs de mi, oi? hihi!!
    Petons!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails