Film & Food: Bon appétit: crepes
Hola a tothoooom!! Abans de res volia disculpar-me amb la Recepta del 15, amb Memòries d’una cuinera i amb WK. Aquest mes m’ha estat impossible participar en els vostres reptes, i no només això...també m’he perdut les vostres publicacions dels mateixos. De fet m’he perdut les publicacions de tots els blocs que segueixo, però NO m’he oblidat de vosaltres, eh! I us trobo a faltar moooolt!
Com ja vaig anunciar, aquest mes tenia molts compromisos però és que a part m’he posat malalta, no es res greu, tranquils! Si ho recordeu fa uns dies vaig dir que estava anant al fisio, tenia un problema de cervicals i vertics. A l’inici el fisio m’anava bé però les últimes setmanes ja no em feia massa efecte i resulta que tinc una contractura cervical...i per si fós poc la setmana passada em van sortir dues otitis externes, una a cada orella (per culpa d’uns excemes que em surten de nervis). En fi, que estic feta un saldo, jeje!! I em toca fer repòs absolut al llit (des d’on he escrit l’entrada a estonetes...), el qual ha fet que aquest cap de setmana a sobre em perdés el comiat de soltera d’una gran amiga que es casa en breu, la Laura. Vull fotoooos!! :)
En breu espero passar per les vostres cuines i xafardejar com cal tot el que heu fet :)! i també poder explicar les coses bones d’aquest mes, que han estat mooooltes més que els dolentes. Mentrestant, us deixo amb la recepta de F&F que hauria d’haver publicat el 29 i no vaig poder fer. Quina vergonya que sent una de les que ha organitzat el repte no participés el dia que tocava, només vaig enviar la foto que ja tenia feta per sort!! Sort que la Íngrid és un sol i m’ha ajudat molt! :)
A la foto de la recepta veureu un gerro, no us sembla preciós!! Els fa la germana d una amiga meva i el seu nom és Carlota Sampietro. Us passo el link de la seva web perquè té coses precioses que potser a algú poden interessar!! :)
Aprofito també per desitjar molt bones vacances a aquells que les tinguin o les hagin de tenir en breu! Jo només marxaré 4 dies així que espero estar per aquí sovint! :)
Ingredients:
Per la crep:
125 ml de llet
1 ou
60 grams de farina
25 grams de sucre
1 mica de mantega
1 pessic de sal
Pel farcit:
Melmelada de prèssec
Mató
Per la melmelada:
1 prèssec
¾ del pes del prèssec en sucre
Unes gotes de llimona
Preparació:
Per la crep: barragem tots els ingredients menys la mantega amb el túrmix i deixem reposar 30 minuts. Fem les creps en una paella pintada amb mantega.
Pel farcit:
En un cassó posem el prèssec a trossets i el sucre. Ho deixem a foc fort i remenem sense parar (se que la majoria de receptes diuen de fer la mermelada a foc lent però a nosaltres ens van dir que a foc fort també quedava bé i ho confirmo!). La mermelada estarà llesta quan posem una goteta en un plat i no s.extengui, sinó que quedi volum.
Esmicolem bé el mató i en posem un mica a la crep. Per sobre posem una mica de melmelada de prèssec.
Hola a todoooos!! Ante todo quería disculparme con la Recepta del 15, con Memòries d’una cuinera y con WK. Este mes me ha sido imposible participar en vuestros retos, y no sólo esto...también me he perdido vuestras publicaciones de los mismos. De hecho me he perdido las publicaciones de todos los blogs que sigo, pero NO me he olvidado de vosotros, eh! Y os echo de muuuucho de menos!
Cómo ya anuncié, este mes tenía muchos compromisos pero es que aparte me he puesto enferma, no es nada grave, tranquilos :)! Si lo recordáis hace unos días dije que estaba yendo al fisio, tenía un problema de cervicales y vértigos. Parecía que el fisio me iba bien pero las últimas semanas ya no me hacía demasiado efecto y resulta que tengo una contractura cervical...y por si fuera poco la semana pasada me salieron dos otitis externas, una a cada oreja (por culpa de unos exzemas que me salen de nervios). En fin, que estoy hecha un saldo, jeje!! y me toca hacer reposo absoluto en la cama (desde donde he escrito a ratos esta entrada), lo cual ha hecho que este fin de semana me haya perdido la despedida de soltera de una gran amiga, Laura. Quiero fotooooos!! :)
Cómo ya anuncié, este mes tenía muchos compromisos pero es que aparte me he puesto enferma, no es nada grave, tranquilos :)! Si lo recordáis hace unos días dije que estaba yendo al fisio, tenía un problema de cervicales y vértigos. Parecía que el fisio me iba bien pero las últimas semanas ya no me hacía demasiado efecto y resulta que tengo una contractura cervical...y por si fuera poco la semana pasada me salieron dos otitis externas, una a cada oreja (por culpa de unos exzemas que me salen de nervios). En fin, que estoy hecha un saldo, jeje!! y me toca hacer reposo absoluto en la cama (desde donde he escrito a ratos esta entrada), lo cual ha hecho que este fin de semana me haya perdido la despedida de soltera de una gran amiga, Laura. Quiero fotooooos!! :)
En breve espero pasar por vuestras cocinas y chafardear como es debido todo lo que habéis hecho :)! y también poder explicar las cosas buenas de este mes, que han sido muuuuchas más que las malas. Mientras tanto, os dejo con la receta de F&F que debería haber publicado el 29 y no pude hacer. Qué vergüenza que siendo una de las que ha organizado el reto no participara el día que tocaba, sólo envié la foto que ya tenía!! Suerte que Íngrid es un sol y me ha ayudado mucho!!
En la foto de la receta veréis un jarrón, no os parece precioso!! Los hace la hermana de una amiga y su nombre es Carlota Sampietro. Os paso el link de su web porque tiene cosas preciosas que puede que a alguien le interese!! :)
Aprovecho también para desear muy buenas vacaciones a aquellos que las tengan o las tengan que tener en breve! Yo sólo marcharé 4 días así que espero estar por aquí a menudo! :)
Creps con mermelada de melocotón y mató
Ingredientes:
Para la crep:
125 ml de leche
1 huevo
60 gramos de harina
25 gramos de azúcar
1 poco de mantequilla
1 pellizco de sal
Para el relleno:
Mermelada de melocotón
Mató
Para la mermelada:
1 melocotón
¾ del peso del melocotón en azúcar
Unas gotas de limón
Preparación:
Para la crep: mezclamos todos los ingredientes menos la mantequilla con el túrmix i dejamos reposar 30 minutos. Hacemos los creps en una paella pintada con mantequilla.
Para el relleno:
En un cazo ponemos el melocotón a trocitos y el azúcar. Lo dejamos a fuego fuerte y mezclamos sin parar (se que la mayoria de recetas dicen de hacer la mermelada a fuego lento pero a nosotros nos dijeron que a fuego fuerte también quedava bién y lo confirmo!Eso sí, vigilad que no se queme). La mermelada estará lista cuando pongamos una gotita en un plato y no se extienda, sino que quede volúmen.
Desmigamos bien el mató y ponemos un poco en la crep. Por encima ponemos un poco de mermelada de melocotón.
Oooooh!! Bonica, quin cas! Res de demanar disculpes, saps que estàs en un lloc preferent! Tu a millorar-te i a cuidar-te, fes repós i molta bondat! Aquí t'estarem esperant amb els braços oberts, i més quan ens portes receptes com aquesta... quina crack, té una pinta fantàstica!!
ResponderEliminarNosaltres aquest cop no hem pogut participar, jo! al pròxim no fallem!
Petonets i a millorar-se... que volem que ens expliquis coses bones!!!!!!
Sandra
Que maravilha de fotografias e que crepes deliciosos nos mostras...Fiquei deliciada!!!
ResponderEliminarBesito
Rita
Guapaaaaaaaaaaaaaaaaa! cuida't molt!!!! em sap molt greu! però segur que és l'emoció de la nova casa!!!!! no t'has de disculpar perquè ja has vistq ue ni jo he pogut participar!!! i es que no ho puc deixar tot per l'últim moment!!!!! grrrrr. Cuida't i agafa forces pel nou "curs" gastronómic!!!! petonets solet
ResponderEliminari jo anava buscant la recepta de les crepes! cuida't molt, Alba!!!
ResponderEliminarmmm m'encanta! Espero que estiguis millor, a vegades ja passen aquestes coses, però sempre va bé mirar el cantó positiu, jeje, ànims!!
ResponderEliminarSaps que ets una crak amb les fotos no? són genials, cada dia m'agraden més, entren tant pels ulls...mmmm, dolcísimes aquestes creps xD.
Molts petonets!!
gracias por el esfuerzo de publicar a pesar de tu reposo. y vamos, mejorate pronto que se te extraña!!! :)
ResponderEliminarAlba, cielo no sabes cuanto siento que estes malita. Espero que pase pronto, lo malo es el reposo, tener que estar casi sin poder hacer nada, da una rabia!!!!
ResponderEliminarYa me extrañaba ver la foto, pero que no apareciera la receta por ningún sitio. Ahora se comprende todo. Estás más que perdonada. Menos mal que te han pasado muchas cositas buenas también. Ya nos contarás.
Mil besitos preciosa y cuidate muuuchoooooo!!!
Espero que pronto te recuperes del todo. Que más da lo de la fecha de publicación. Lo importante es sentirse bien y tener tiempo para hacerlo.
ResponderEliminarTus crepes, de fábula!!
Cariños y cuidate
Mi madre suele tener vertigos... es desagradable... supongo que eso no se cura, ella lleva ya años con eso... Pero estoy segura que tus crepes te ayudaron jeje tienen muy buena pinta!! Eso si, no sé lo que es mató... aay me escondo!
ResponderEliminarBesos guapa!!
Alba esper que estiguis ja totalment recuperada i gaudint de l'estiu.
ResponderEliminarUna abraçada molt forta.
Alba amb aquestes receptes i fotos tant maques t'ho perdonem tot! ;)
ResponderEliminarEspero que estiguis recuperada del tot, pobre et va venir tot de cop! i estic impacient per aquestes coses bones! Ja ens explicaràs!
Molts petonets.
Ostres Alba, espero que et recuperis ben aviat!!! I t'agraeixo que ens portis aquesta delícia de creps amb aquestes fotos tan boniques! :-)
ResponderEliminarPetonets!
Que conjunto más lindo!, los pancakes me encantan y las mermeladas también, por cierto, yo siempre las hago a fuego fuerte, de ese modo no pierden color.
ResponderEliminarEspero que te mejores, esas contracturas son muy dolorosas, no creo que sea bueno que estes en internet, no te molesta más?.
Un besito.
Disculpes de què? el que has de fer és recuperar-te, que aquí estarem, també a estones perquè no et pensis, de iogurints ja no en tenim res i les nostres xacres també patim. Això de les orelles jo també ho tinc, sempre les tinc fetes un cromo, quina ràbia!, i acabem que ens fem mal, veritat? ai, que hem d'estar més tranquil·les, que la vida són quatre dies i ja n'hem viscut tres. Ostres, i l'esquena? noia, semblem germanes! ara, tu cuines molt millor que jo, i les fotos ja no en parlem!!! aquestes creps t'han quedat precioses.
ResponderEliminarAra aniré a mirar el web de l'amiga, és preciós!
Bé, cuida't molt i recupera't, que cal disfrutar de l'estiu al màxim i, ah! ja ser on és Sentmenat!!! suposo que no ens perdrem, perquè aquesta és la meva altra especialitat!
Bé, si necessites qualsevol cosa, fins hi tot anar fins a Sentmenat a portar-te unes galetes, ja ho saps, aquí estem.
Una forta abraçada i molts i molts de petons.
Albeta cuida't mooooolt!! i no t'estressis, i menys pel bloc! Segur que encara t'esperen moltes coses bones aquest estiu! ;)
ResponderEliminarI per cert el gerro és preciós, ja m'hi vaig fixar en veure la foto a F&F.
Molts petonets i si necessites res (galetes, conjurs, companyia...) ens ho fas saber!!
Jo també he estat un mes de juliol ben desconnectada dels blogs, però no passa res :)
ResponderEliminarHas tornat amb una recepta boníssima, les creps m'encanten i posades així en pisos queden molt vitoses.
Després de l'stage marxo de vacances, així que passo a acomiadar-me i a desitjar-te un bon estiu.
Bones vacances i fins el setembre!
me alegra leerte y saber que estás mejor. Una excelente propuesta la tuya con estos creps ;)
ResponderEliminarSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.cultura-libre.net
Que belleza! se ven deliciosas,
ResponderEliminarJa et trobavem a faltar! Me n'alegro que estiguis millor!!! Una abraçada ben forta ;)
ResponderEliminarPobrecita que pena me da pero espero que estés muchísimo mejor y puedas hacer tus cosas. Vamos el justificarte ante una cosa así es innecesario totalmente.De todas formas una entrada divina como siempre con unas fotos realmente bonitas.Cuídate guapa, bsos
ResponderEliminarMillora´t i fes bondat!! costa estar al llit i les hores passen lentes pero val mes fer bondat uns dies per despres poder disfrutar les vacances plenament
ResponderEliminarM´agrada el potet de la melmelada :)
El Gerro es l´estil que m´agrada, molt bonic, i la foto es conjunt... molt bonica. :)em pasare per la web
Que vagi be!!
Alba,
ResponderEliminarDesitgem que estiguis millor i que de mica en mica les coses tornin a la normalitat. La rentrée amb aquestes crêpes no podia ser més espectacular.
Una abraçada
Me ha encantado la receta! No conocía tu blog, imperdonable. Es precioso.
ResponderEliminarUn saludo
Qué receta tan estupenda! He conocido tu blog hace poco pero estoy totalmente enganchada. Las fotos de las recetas son una pasada! Yo acabo de empezar en mío propio, la verdad es que llevo poco tiempo, pero te invito a que le eches un vistacillo. Un saludo :)
ResponderEliminarEspero te recuperes pronto de esos achaques!
ResponderEliminarQué buena receta para unos crèpes, con lo ricos que están!!!!
Cuídate :-)
Quina recepta més espectacular!!! Aquesta l'hem de provar...
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