jueves, 9 de diciembre de 2010

Amanida de moniato/Ensalada de boniato

Amanida de moniato

Aquesta és la primera amanida que penjo tot i que les amanides sempre són presents a tots els àpats que fem, tant a casa nostra com a casa la meva familia o la de l’Arnau. I és igual l'època de l'any que sigui, si no n'hi ha a taula, es troba a faltar.

Ara portava molts dies sense penjar un post salat i en tenia ganes. No obstant, ha sigut un pont molt tranquil i no ens hem arriscat massa cuinant. Així que us deixo amb una amanida ben senzilla que em va semblar molt de temporada gràcies a la presència del moniato. La recepta és del llibre The Instant Cook Book de la Donna Hay i em va cridar l'atenció pels colors que combina. Espero que us agradi! :)





Ingredients (per a dues persones):

Espinacs frescos o enciams variats
Un moniato mitjanet
Un tomàquet
Mig alvocat
Pinyons
Mel
Vinagre de vi negre (jo vaig fer servir de mòdena)
Oli d’oliva

Preparació:

Pelem i tallem el moniato i tallem el tomàquet per la meitat. En una safata per anar al forn, hi posem un paper sulfuritzat i els trossos de moniato i de tomàquet. Hi posem un raig d’oli (si volem també podem afegir alguna herba aromática) i ho coem al forn fins que el moniato estigui tou. Aleshores afegim uns quants pinyons i els deixem fins que es torrin.
Pelem I tallem per la meitat mitg alvocat.
Agafem dos plats i hi posem uns quants brots d’espinacs frescos o d’enciams diferents. Al costat hi posem l’alvocat I a sobre un tall de tomàquet escalivat i alguns talls de moniato i pinyons.
En un got barragem 3 cullerades de mel, 2 de vinagre i 1 d’oli. Aboquem una mica de vinagreta per sobre l’amanida i llestos!




Ensalada de boniato

Esta es la primera ensalada que cuelgo a pesar de que las ensaladas siempre son presentes a todas las comidas que hacemos, tanto en casa nuestra como casa mi familia o la de Arnau. Y es igual la época de en el año que sea, si no hay a mesa, se echa de menos.

Ahora llevaba muchos días sin colgar un post salado y tenía ganas. Sin embargo, ha sido un puente muy tranquilo y no nos hemos arriesgado demasiado cocinando. Así que os dejo con una ensalada muy sencilla que me pareció mucho temporada gracias a la presencia del boniato. La receta es del libro The Instante Cook Book de Donna Hay y me llamó la atención por los colores que combina. Espero que os guste! :)



Ingredientes (para dos personas):

Espinacas frescas o lechugas variadas.
Un boniato mediano
Un tomate
Medio aguacate
Piñones
Miel
Vinagre de vino tinto (yo usé de módena)
Aceite de oliva


Preparación:

Pelamos y cortamos el boniato y cortamos el tomate por la mitad. En una bandeja para ir al horno, ponemos un papel sulfurizado y los trozos de moniato y de tomate. Ponemos un chorro de aceite (si queremos también podemos añadir alguna hierba aromática) y lo cocemos al horno hasta que el boniato esté blando. A continuación añadimos unos cuántos piñones y los dejamos hasta que se tuesten.
Pelamos y cortamos por la mitad medio aguacate.
Cogemos dos platos y ponemos unos cuántos brotes de espinacas frescas o de lechugas diferentes. Al lado ponemos el aguacate y encima un corte de tomate y algunos cortes de boniato y piñones.
En un vaso mezclamos 2 cucharadas de miel, 2 de vinagre y 1 de aceite. Vertemos un poco de vinagreta por encima la ensalada y listos!


31 comentarios:

  1. Quina recepta més original! encara que amb el teu permís no hi posaré el Moniato!!!! per cert, la Dona Hay és un crack! m'encanta! petonets guapa

    ResponderEliminar
  2. Té una pinta genial, Alba! M'agrada, m'agrada... el contrast de sabors ha de ser boníssim!
    Petonets,
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Això s'ha de probar, jeje, m'encanta la combinació d'ingredients, segur que deu estar boníssima. A més t'ha quedat una presentació estupenda!

    Petonets!

    ResponderEliminar
  4. Una amanida molt interessant i amb un color espectacular! menjant-ne cada dia i encara descobrim versions noves.... mai hi havia incorporat moniato, però m'encanta!

    Les fotos son precioses Alba, s'hi aprecia el mínim detall!!
    Moltsss petoneeeeetss!

    ResponderEliminar
  5. Doncs per ser la primera amanida t'has lluit com mai. Molt bona pinta.

    Petons!
    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponderEliminar
  6. Alba las ensaladas me encantan, todos los días tomo una y me gusta variar, me encantan tu propuesta, es muy interesante y seguro que el contraste de texturas tienen que ser delicioso.

    Besotes

    ResponderEliminar
  7. La provaré, tinc un moniato a la nevera i amb els colors de la teva amanida no m'hi puc resistir!

    ResponderEliminar
  8. Mmmm, pero qina pinta, l'amanida es veu exquisita. Aquesta recepta la tinc jo a un dels dos llibres que tinc de la Donna Hay, però no se m'havia ocurregut mai fer-la. Després de vore-te-la a tu crec que he canviat d'idea...

    ResponderEliminar
  9. M'encanta el moniato! Però saps que en amanida encara no l'he fet mai??? I m'encanta la proposta, ha de quedar fantàstic! Servida una mica tèbia, queda una amanida amb uns colors preciosos, molt gustosa, sana i boníssima! La faré!

    ResponderEliminar
  10. Té molt bona pinta! a mi també mágraden molt les amanides, sobretot si duen alvocat i si barrejen dolç i salat. Així que sa que has fet es perfecta per jo!
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  11. Quins colors més macos!!! Jo el moniato només l'he menjat cuit al forn, sóc així d'original!
    A casa les amanides a l'hivern ens costen una mica.
    Petonets i bon cap de setmana!
    (Ja tinc els ingredients per fer el Bailey's. Ja t'explicaré).

    ResponderEliminar
  12. M'encanten aquests tipus d'ensalades, són originals i molt colorides. A més el sabor ha de ser boníssim.

    ResponderEliminar
  13. Alba, que colores tan bellos tiene tu ensalada!, claro es de Donna Hay, aunque esta la has hecho tu!!...maravillosa!!
    Yo hago ensalada todos los días y jamás he colgado ninguna..que raro!!!
    Mil besitos preciosa!!!

    ResponderEliminar
  14. Aquesta amanida surt de la pantalla!, la qualitat de les teves fotografíes és escandalosa!... Una amanida molt original i super atractiva a la vista i al paladar. Jo també sóc de les que faci fred o calor, una amanida al dia o màxim 2 dies cau segur!Una abraçada Alba.

    ResponderEliminar
  15. Judith! permís concedit!! :P A mi també m'agrada molt la Donna Hay, té receptes ben sencilles però que dónen molt bons resultats!! Molts petonets!! :)

    Sandra, gràcies!! :) És n contrast molt curiós. Jo no acostumo a menjar amanides tèbies i al principi xoca trobar-se el moniato i el tomàquet calent, però rapidament em vaig acostumar! :) Molts petonets!!

    Nee, motes gràcies! Una de les coses que més em va cridar de la recepta va ser la presentació. La vaig trobar molt vistosa amb els contrastos de colors. Si la proves ja em diràs què tal!! Molts petonets!!

    Íngrid! Moltes gràcies!! :) Jo tampoc hi havia incorporat mai moniato i tot i que al principi m'ha xocat, m'ha agradat molt. Realment és sorprenent el joc que donen les amanides, oi? Jo tampoc paro de sorprendrem. Molts petoneeeets!!!!!

    Hola Ana!! Moltes gràcies! :) M'alegro que t'hagi agradat!! Petonets!!

    Hola Trota!! es lo bueno de las ensaldas, aceptan miles de cambios. Así, las que comemos a diario no nos aburrimos nunca de ellas! Me alegro que te haya gustado! Muchos besos!!

    A visc a la cuina: moltes gràcies!! mira que bé, ja li has trobat un destí al teu moniato!! :) Si finalment la fas, ja em diràs què tal! Petonets!! :)

    ResponderEliminar
  16. Rosanna! Moltes gràcies! jeje, veig que tu també ets seguidora de la Donna Hay. L'has de fer, doncs eh!! jiji!! Molts petonets!!

    Gemma!!moltes gràcies. Ja vaig pensar que aquesta recepta t'agradaria, jeje!! Per cert, vaig comprar una moniatos de més per provar alguna de les teves receptes de pastís de moniato... si finalment m'animo, ja t'explicaré! Petons!!

    Lucia, moltes gràcies! a mi l'alvocat també m'agrada molt. Jo abans no en solia menjar, però fa uns mesos que el tinc força present. M'alegro que t'hagi agradat!! Molts petons!

    Mònica!! moltes gràcies! jaja, a casa meva també sempre es menja al forn. De fet el que duu aquesta amanida també està fet al forn... Jo m'he proposat fer algun pastís de moniato per variar una mica, si ho faig, ja us explicaré! Per cert, ja em diràs què tal amb el Baileys!!! :) Molts petonets!! :)

    Hola Asela, benvinguda i gràcies per comentar!! Ara em passo pel teu racó!!:) Petonets!!

    Juana, muchas gracias!! Yo pensé lo mismo, siendo una de las cosas que más hago y no se me había ocurrido colgar ninguna. A ver si te animas y veo alguna en tu blog!! :) Muchos besitos!! :)

    Mercè, moltíssimes gràcies! La veritat és que he descobert que les amanides són molt agraïdes de fotografiar, només el verd de l'enciam ja dóna molta vida. Visca les amanides!! :) Molts petonets!!

    ResponderEliminar
  17. Guauuuuuuuu y dices que es tu primera ensalada, pues no se que será cuando hagas alguna más, jejej muy rica y una combinación deliciosa.

    Besos.

    ResponderEliminar
  18. una ensalada super original, que voy a hacer esta Navidad, y las fotos, preciosas!
    besos

    ResponderEliminar
  19. Ostras!!!
    Yo como el boniato de todas maneras,pero nunca lo he comido en ensaladas.
    Me ha encantado Alba, ademas las fotos son espectaculares, un colorido maravilloso.
    Besos

    ResponderEliminar
  20. és una meravella aquesta amanida, tan colorida que sembla de primavera! Gràcies per compartir-la. Mil petons.

    ResponderEliminar
  21. no he fet servir mai moniato en una amanida, m'has donat una boníssima idea!
    pt!

    ResponderEliminar
  22. Alba...y yo me pregunto...¿puede una ensalada "sencilla" ser más espectacular y más bonita que esta???? En serio, me ha encantado TODO. Los productos de temporada, los colores tan impactantes y esas fotos tan bien hechas...estás hecha toda una artistaza, guapetona...Ya le gustaría a la Donna Hay esa!!! jajajaja
    Un besazo.

    ResponderEliminar
  23. Fa una bona pinta això... Mai m'hauria imaginat una amanida amb moniato, però amb la cara que fa, ha de ser exquisida...
    Una abraçada!

    ResponderEliminar
  24. I tant que són una passada els colors! I més amb les fotos que sempre fas, que sembla que tinguis el plat real devant teu...
    Fantàstica amanida!
    Un petó guapa!

    ResponderEliminar
  25. Alba bonita!!!, si es mi mano!, hago las fotos con una y amaso con la otra..no veas como dejo la cámara! :)
    Mil besos preciosa...ah!, un día de estos colgaré una foto navideña y me podras ver la cara.
    Besitos!

    ResponderEliminar
  26. Ernestina! muchas gracias! es la primera que cuelgo en el blog, jeje!! en realidad hago cada día!! :) Muchos besos!!

    Antonia, muchas gracias y muchos besos!! :)

    Margot, muchas gracias! La verdad es que yo tampoco lo había probado en ensalada, pero como Donna Hay tenía la receta, me animé! :) Muchos besos!!

    Vermells, moltes gràcies! El que més em va agradar al veure-la van ser els colors! Molts petons!

    Eva, a veure si t´agrada! es fa una mica extrany al principi però a mi em va agradar. Molts petonets!

    Mabel!muchas gracias, eres un sol enorme!!!! Ya me has animado el día!! :) mil besos!!!!!!!!!

    Marina, benvinguda!! moltes gràcies per comentar i per la visita. Ara et vindré a veure! Molts petonets!

    Sara, moltes gràcies guapa! te la canvio pel teu turró, jajaja!! :P Molts petonets!

    Juana, jaja!! entre esto de la mano y la cámara y lo de desplazarte con el sillón de ruedas por casa, tus hijos deben estar de los más entretenidos!! jiji!! Muchos besitos guapa!

    ResponderEliminar
  27. quin color tant bonic que te aquesta amanida! ve de gust mirar-se-la una bona estona abans de menjar-se-la oi? :-) i quina preciositat de fotografies!

    ResponderEliminar
  28. Tinc que probar el moniato amb la amanida, m'encanta!
    i les fotos espectaculars!
    petonets

    ResponderEliminar
  29. Me encanta la receta de hoy. Además de tener un aspecto inmejorable y más que apetecible, la presentación la hace más bonita y tentadora. Enhorabuena por cocinar como lo haces y por compartirlo.
    ¡¡¡Adoro las ensaladas!!!

    Besos.

    ResponderEliminar
  30. Qué colorido más variado y alegre¡¡¡ Eso es sintoma de que aporta variedad de vitaminas y minerales¡¡¡ Ademas es una opción muy interesante para equilibrarnos entre fiesta y fiesta¡¡¡ Besos¡¡¡

    ResponderEliminar
  31. Maduixa, moltes gràcies!!jaja sí, a vegades em passa, sobretot amb els pastissos. Quan queden bé, te'l mires una bona estona abans de tallar-lo, jiji!! Molts petonets!!

    Ivana, moltes gràcies!! :) Petonets!!

    Sílvia, muchas gracias. A mi también me encantan! Muchos besos!

    Beatriz, muchas gracias!! No había pensado eso de las vitaminas y minerales! Muchos besos! :)

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails