(si no entiendes catalán, debajo tienes el post en castellano :) )
Des de que tinc bloc estic descobrint moltíssimes coses, entre les quals es troben un munt de dolços típics i no tan típics d’algunes dates senyalades. Alguns els coneixia però molts altres no tenia ni idea de que existissin!
Sobretot ara que s’acosta Nadal la gent ja comença a publicar receptes tradicionals d’aquestes festes. Fins i tot receptes típiques de Nadal a altres països diferent al nostre. La única pega és no tenir tot el temps necessari per poder-ho fer i provar tot!!
Avui jo també contribuiré una mica i us acostaré una tradició de França l’origen del qual em va sorprendre per la seva similitud amb el tió català. Com ja haureu llegit, es tracta d’un tronc de Nadal (Bûcher de Noël) i curiosament sorgeix de la tradició francesa d’encendre un tronc la nit abans de Nadal i deixar-lo consumir lentament amb la finalitat de que durés durant 12 dies. Preferiblement agafaven un tronc d’arbre fruiter creient que així els esperaria una bona collita durant l’any que entrava. Amb els anys i la industrialització, aquesta tradició va anar perdent sentit i s’ha acabat convertint en un deliciós pastís amb forma de tronc que recorda aquella tradició.
Algo semblant va passar amb el tió. El tió tan sols era un tros de soca o branca gruixuda que es cremava per les festes i s’entenia que donava el rega de l’escalfor a les cases. Amb el temps i les calefaccions, l’escalfor dels troncs cremant a les llars de foc ha perdut sentit. Nosaltres, però, en comptes de convertir-lo en un pastís, l’hem vestit, li hem posat una barretina i l’hem convertit en un èsser màgic de qui esperem un regal més adequat al moment actual. Jeje!!
Gràcies a la facilitat en les comunicacions, totes les tradicions arriben i no cal que ens conformem només amb una, així que aquest any jo menjaré tronc de nadal francès, compraré (ja l'he comprat...) un pannetone italià i faré cagar el tió català! :P
La versió del tronc de Nadal que proposo no és dels més tradicionals. El vam fer al curs de pastisseria i com a curiositat diré que aquest és un pastís apte per celíacs!
I a part de la recepta i tal com anunciava en el títol, us deixo amb un lip dub en el que vaig participar dins el taller d'art de Sentmenat!! L'associació Coral de Sentmenat va decidir fer un lip dub aprofitant que havien acabat les obres del coro i que arribava Nadal. I a l'Arnau i a mi (que ja sóc mig de Sentmenat) que fem un curs de fotografia allà, ens van dir de participar. Cap dels dos hem hagut de fer playback, només fem de decorat fent veure que fem fotos (disparant el flaix en realitat), clar que l'Arnau va ser molt poc convincent... es va deixar la tapa de la càmara posada, jajajaja!! (fixeu-vos-hi!! jo sóc la de darrera seu). També surt la seva germana amb el futbol sala femení. Van amb xandall blau i ella és la que es queda amb la pilota a les mans.
Com veureu no som gaires, no és un lip dub com el que es va rodar a Vic. Aquest és més de... diumenge pel matí, :P!!
Ingredients:
Per la planxa:
185 grams de sucre
6 clares d’ou
6 rovells d’ou
55 grams de cacau en pols
Per la mousse:
125 grams de cobertura guanaja 70% cacao (si volem utilizar una amb un 65% de cacao, afegirem 25 grams més).
120 grams de nata líquida freda per semimontarla
80 grams de nata líquida (és igual la seva temperatura, és per bullir-la)
3 rovells d'ou
Per la gelée:
60 grams de cacao en pols
4 fulles de gelatina
180 grams de sucre
140 grams d'aigua
120 grams de nata líquida
Per la planxa:
Preparem una safata del forn amb un paper sulfuritzat. Aquest no ha de sobresortir de la safata.
Muntem les clares a punt de neu. Millor si ho fem poc a poc encara que triguem 10 minuts a muntar-les. Per què? Resulta que si les muntem poc a poc les bombolles que es fan són més petites i uniformes i permeten que la clara agafi més consistència. Si ho fem ràpid, les bombolles no són uniformes i no s’aconsegueix aquesta consistència.
Un cop muntades afegim el sucre que absorbirà l'aigua de les clares muntades i ajudarà a mantenir les clares ben muntades. Ho batem ràpid un minut, tornem a baixar la velocitat i posem els rovells, ho incorporem i a mà amb una llengua de gat incorporem el cacao enbolcallant la barreja. Ho incorporem embolcallant la massa suaument però amb tocs ràpids. Com amb menys voltes aconseguim fer per incorporar els dues masses, menys baixarà la barreja.
Un cop incorporat, posem una mica de massa als quatre cantons de la safata (entre paper i safata) per tal d’aguantar el paper sulfuritzat bé. A continuació i sobre el paper sulfuritzat aboquem tota la massa i l’estenem. En aquest cas, també cal evitar fer moltes passades per repartir bé la massa, així evitem que les clares es desinflin més.
Ho posem al forn 5 minuts a 210ºC.
Per la mousse:
Semi montem la nata. El punt el trobem quan agafem la nata amb l'espàtula i si la girem la nata no cau del tot deixant un relleu d'un o dos cm de gruix.
Semi montem la nata. El punt el trobem quan agafem la nata amb l'espàtula i si la girem la nata no cau del tot deixant un relleu d'un o dos cm de gruix.
Posem a bullir la nata líquida. Un cop bulli, la retirem del foc i l'aboquem sobre un bol amb la xocolata a trossets. Esperem un minut i barragem (si comencem a remoure ràpidament, la barreja es refreda i pot quedar algun tros sense desfer bé).
Afegim els rovells d'ou i els incorporem bé.
Afegim al nata semi muntada amb tres tandes. A les due sprimeres fem servir les varetes pero sense batre en excés o muntarem al nata i quallarà massa. L'última tanda l'afegim amb l'espàtula embolcallant la massa.
Ho reservem pel muntatge.
Per la gelée:
Posem la gelatina a remull amb aigua freda (si no en tenim, anirà bé amb aigua i gel).
Posem a bullir l'aigua, el sucre i la nata. Quan bulli, afegim el cacao ho barragem amb les varetes 3 minuts i ho retirem.
Sequem al gelatina amb paper de cuina i la posem a la barreja de xocolata fins que es desfagi del tot. Deixem refredar la gelée en el congelador o en un bol amb aigua i gel (unes dues hores).
Muntatge:
Posem la planxa sobre una superfície plana i li traiem el paper sulfuritzat amb molt de compte. Tallem el tros de planxa que vulguem utilitzar. I el posem sobre un nou tros de paper sulfuritzat. Per sobrela planxa extenem una capa fina de mousse i recargolem la planxa. Un cop recargolat, li passem el paper de cuina per sobre (de manera que un tros de paper quedi a la base i l’altre per sobre) i amb una safata, espàtula, etc apretem una mica pel cantó on hem tancat el rulo. Què bé aniria una foto ara! Katxins. Si no ho heu entès, és normal…no ho he explicat massa bé, però és que no ho se fer millor! :P En qualsevol cas, és un pas que us podeu saltar.....shhh...no li digueu al meu profe!! :P
A continuació ho forrem de mousse de xoco pels cantons i per tot el rulo menys la base. Amb un tros de film transparent doblegat fent una tira llarga, allisem la mousse del rulo (tampoc ho heu entès, oi? :P es tracta d'allisar la mousse que hem fet servir per recobrir el rulo, si teniu alguna altra tècnica, feu-la servir. I sinó en plan casolà que queda ben xulo!!De fet, jo el trosset de film no el vaig saber fer anar massa bé).
Posem a congelar el rulo (tota una nit si teniu un congelador normal).
Un cop congelat, el treiem, el posem en una reixa (la del forn va bé) sobre una safata i li aboquem la gelée per sobre. Ull! Només podem fer una passada, sino no quedarà bé perquè es notaran les capes i no es veurà tan llis i perfecte (bé, no és que el meu sigui un exemple de perfecció, la gelée la vaig posar mig bé però el truquet del film va ser desastrós…).
Ràpidament, tallem les puntes de rulo, ens les mengem (jijij) i decorem el rulo amb algun fruit vermell. Ell també va fer un floc de neu amb Cristall de sucre. Nosaltres no vam tenir temps de fer-lo. Quan el fagi no se si aquest any o el que ve, us ho explico. Cal glucosa, fondant i una bona trituradora.
Per si no tinc temps de fer una entrada més abans de Nadal: MOOOOOLT BON NADAL A TOTS I TOTES!!! :)
Bûche de Noël (Tronco de Navidad)
Desde que tengo blog estoy descubriendo muchísimas cosas, entre las cuales se encuentran un montón de dulces típicos y no tan típicos de algunas fechas señaladas. Algunos los conocía pero otros muchos no tenía ni idea de que existieran!
Sobre todo ahora que se acerca Nadal la gente ya empieza a publicar recetas tradicionales de estas fiestas. Incluso recetas típicas de Navidad a otros países diferente al nuestro. La única pega es no tener todo el tiempo necesario para poderlo hacer y probar todo!!
Hoy yo también contribuiré un poco y os acercaré una tradición de Francia el origen del cual me sorprendió por su similitud con el Tió catalán. Cómo ya habréis leído, se trata de un tronco de Nadal (Bûcher de Noël) y curiosamente surge de la tradición francesa de encender un tronco la noche antes de Nadal y dejarlo consumir lentamente con el fin de que durara durante 12 días (aún no se por qué 12...). Preferiblemente cogían un tronco de árbol frutal creyendo que así los esperaría una buena cosecha durante en el año que entraba. Con los años y la industrialización, esta tradición fue perdiendo sentido y se ha acabado convirtiendo en un delicioso pastel con forma de tronco que recuerda aquella tradición.
Algo pareciendo pasó con el Tió. El Tió tan sólo era un trozo de tronco o rama gruesa que se quemaba por las fiestas y se entendía que daba como regalo el calor en las casas. Con el tiempo y las calefacciones, el calor de los troncos quemando a los hogares de fuego ha perdido sentido. Nosotros, pero, en vez de convertirlo en un pastel, lo hemos vestido, le hemos puesto una Barretina y lo hemos convertido en un ser mágico de quien esperamos un regalo más adecuado al momento actual. Jeje!!
Gracias a la facilidad en las comunicaciones, todas las tradiciones llegan y no hace falta que nos conformemos sólo con una, así que este año yo comeré tronco de navidad francés, compraré (ya lo he comprado, jiji...) un pannetone italiano y haré cagar el Tió catalán! :P
La versión del tronco de Nadal que propongo no es de los más tradicionales. Lo hicimos al curso de pastelería y como curiosidad diré que este es un pastel apto por celiacos!
Y a parte de la receta y tal como anunciaba en el título, os dejo con un lip dub en el que participé dentro del taller de arte de Sentmenat!! La asociación Coral de Sentmenat decidió hacer un lip dub aprovechando que habían acabado las obras del Coro y que llegaba Navidad. Y a Arnau y a mí (que ya soy medio de Sentmenat) que hacemos un curso de fotografía allá, nos dijeron de participar. Ninguno de los dos hemos tenido que hacer playback, sólo hacemos de decorado haciendo ver que hacemos fotos (disparando el flash en realidad), claro que Arnau fue muy poco convincente... se dejó la tapa de la cámara puesta, jajajaja!! (fijaos!! yo soy la de última suyo). También sale su hermana con el fútbol sala femenino. Van con chándal azul y ella es la que se queda con la pelota en las manos.
Cómo veréis no somos muchos, no es un lip dub como el que se rodó en Vic. Este es más de... domingo por la mañana, :P!!
Ingredientes:
Para la plancha:
185 gramos de azúcar
6 claras de huevo
6 yemas de huevo
55 gramos de cacau en polvo
Para la mousse:
125 gramos de cobertura guanaja 70% cacao (si queremos utilizar una con un 65% de cacao, añadiremos 25 gramos más).
120 gramos de nata líquida fría para semimontarla
80 gramos de nata líquida (es igual su temperatura, es para hervirla)
3 yemas de huevo
Para la gelée:
60 gramos de cacao en polvo
4 hojas de gelatina
180 gramos de azúcar
140 gramos de agua
120 gramos de nata líquida
Para la plancha:
Preparamos una bandeja del horno con un papel sulfurizado. Este no tiene que sobresalir de la bandeja.
Montamos las claras a punto de nieve. Mejor si lo hacemos poco a poco aunque tardamos 10 minutos a montarlas. Por qué? Resulta que si las montamos poco a poco las burbujas que se hacen son más pequeñas y uniformes y permiten que la clara coja más consistencia. Si lo hacemos rápido, las burbujas no son uniformes y no se consigue esta consistencia.
Un golpe montadas añadimos el azúcar que absorberá el agua de las claras montadas y ayudará a mantener las claras muy montadas. Lo batimos rápido un minuto, volvemos a bajar la velocidad y ponemos las herrumbres, lo incorporamos y a mano con una lengua de gato incorporamos el cacao envolviendo la mezcla. Lo incorporamos envolviendo la demasiada suavemente pero con toques rápidos. Cómo con menos vueltas conseguimos hacer para incorporar los dos masas, menos bajará la mezcla.
Un golpe incorporado, ponemos un poco de demasiado a los cuatro lados de la bandeja (entre papel y bandeja) para aguantar el papel sulfurizado bien. A continuación y sobre el papel sulfurizado vertemos toda la masa y lo extendemos. En este caso, también hay que evitar hacer muchos pases para repartir bien la masa, así evitamos que las claras se deshinchen más.
Lo ponemos en el horno 5 minutos a 210ºC
Para la mousse:
Semi montamos la nata. El punto lo encontramos cuando cogemos mezcla con la espátula y si giramos la espátula, cae nata pero también queda de enganchada haciendo un pequeño relieve de uno o dos cm de grueso, sí?
Ponemos a hervir la nata líquida. Una vez hierva, lo vertimos sobre el chocolate. Lo dejamos unos segundos sin remover (si empezamos a remover rápidamente, enfriamos la mezcla y quizás nos queda algún trocito sin deshacer) y después vamos removiendo hasta que el chocolate se deshaga del todo.
Añadimos las yemas de huevo y los incorporamos.
Añadimos la nata semi montada con tres golpes. Los dos primeros utilizamos las varillas pero sin batir en exceso o montaremos la nata y la mousse cuajará demasiado. La última lo hacemos con la espátula envolviendo la masa.
Lo reservamos por el montaje.
Para la gelée:
Ponemos la gelatina a remojo con agua muy fría (si no la tenemos muy fría, agua con cubitos irá bien).
Ponemos a hervir el agua, el azúcar y la nata. Cuando hierva ponemos el cacao y lo mezclamos con las varillas 3 minutos. Lo retiramos del fuego.
Secamos la gelatina con un papel de cocina y la ponemos a la mezcla de chocolate hasta que se deshaga del todo. Lo dejamos enfriar en el congelador o en un bol con agua y hielo (unas 2 horas).
Montaje:
Ponemos la plancha sobre una superficie plana y le sacamos el papel sulfurizado con mucha cuenta. Cortamos el trozo de plancha que queramos utilizar. Y lo ponemos sobre un nuevo trozo de papel sulfurizado. Por encima la plancha extendemos una capa fina de mousse y enroscamos la plancha. Una vez enroscado golpe, le pasamos el papel de cocina por encima (de forma que un trozo de papel quede en la base y el otro por sobre) y con una bandeja, espátula, etc apretamos un poco por el lado donde hemos cerrado el rulo. Que bien iría una foto ahora! Katxins. Si no lo habéis entendido, es normal…no lo he explicado demasiado bien, pero es que no lo se hacer mejor! :P En cualquier caso, es un paso que os podéis saltar.....shhh...no le digáis a mi profe!! :P
A continuación lo forramos de mousse de choco por los lados y por todo el rulo menos la base. Con un trozo de film transparente doblado haciendo una tira larga, alisamos la mousse del rulo (tampoco lo habéis entendido, verdad? :P se trata de alisar la mousse que hemos usado para recubrir el rulo, si tenéis alguna otra técnica, usadla. Y sino en plan casero que queda bien chulo!!De hecho, yo el trocito de film no lo supe hacer ir demasiado bien).
Ponemos a congelar el rulo (toda una noche si tenéis un congelador normal).
Una vez congelado, lo sacamos, lo ponemos en una reja (la del horno va bueno) sobre una bandeja y vertimos la gelée por sobre. Ojo! Sólo podemos hacer una pasada, sino no quedará bien porque se notarán las capas y no se verá tan liso y perfecto (bien, no es que el mío sea un ejemplo de perfección, la gelée la puse medio bien pero el truquito del film fue desastroso…).
Rápidamente, cortamos las puntas del rulo, nos las comemos (jijij) y decoramos el rulo con algún fruto rojo. En la escuela el profesor también hizo un copo de nieve con Cristal de azúcar. Nosotros no tuvimos tiempo de hacerlo. Cuando lo haga no se si este año o el que viene, os lo explico. Hace falta glucosa, fondant y una buena trituradora.
Por si no tengo tiempo de hacer una entrada más antes de Nadal: FELICES NAVIDADES A TODOS Y TODAS!!! :)
Que bonic t'ha quedat Alba, té una pinta genial!
ResponderEliminarBoníssim lo de la tapa jajaja És xulo això dels lip dubs, eh?
Petonets bonica, MOLT BONES FESTES!!!
Sandra
Una entrada fantàstica Alba!!!! m'encanta la Bûche, m'encanta la historia( que no la coneixia) i m'encanta el Lip dub!!! està currat!, ja havia vist el de la Uni de Vic i em va encantar, i aquest en el que heu participat està Genial!!
ResponderEliminarPer cert, jo també l'he fet la Bûche, aquest any m'ha tocat a mi. Com bé saps, a la taula de la familia d'en Marc no pot faltar. M'ha quedat un super tronc per això!!jajja!
Moooolts petonets preciosa i Bon Nadal!
Una entrada sin desperdicios! Me ha encantado todo, la buche, las fotos, el video! gracias por compartirlos y FELIZ NAVIDAD!
ResponderEliminarTé molt bona pinta!
ResponderEliminarM'agrada molt el teu arbre!
Nosaltres també farem cagar el tió!
Que passeu unes molt bones festes i si fa fotos l'Arnau que tregui la tapa o ens ho perdrem!:D
Molts petonets!
Un Lip dub fantàstic!, quina currada i que original!, m'han vingut ganes de fer-ne un...però hi ha una colla fent fotos i una que s'amaga tant que no se li veuen més que els cabells...ets tú?... Aquest tronc és de fàbula, felicitats per la teva destresa Alba, quin bon gust!Una abraçada i MOLT BONES FESTES!!!
ResponderEliminarSandra, moltes gràcies guapa!!!Jaja, vam riure molt, sobretot perquè no ens vam donar compte fins el moment de veure la versió definitiva del video, jajaja! Molts petonets i molt bones festes a tu també!!! :)
ResponderEliminarÍngrid!! Moltes gràcies!! jo no havia provat el bûche mai i m'ha encantat, sobretot aquesta versió on tan la planxa com el farcit és de xoco, jiji!! Segur que el teu t'ha quedat genial, ja ens l'ensenyaràs!! :)
Moooolts petonets bonica i Bones Festes!! :)
Rosilet, muchas gracias!! Me alegra mucho que te haya gustado!! Feliz Navidaaaaad!!! Muchos besos!!
Màonica, moltes gràcies!!
A mi m'encanta fer-lo cagar amb els meus cosinets petits, és impresionant com són d'innocents i com els pots enredar quan poses els regals sota la manta...jiji!
Li diré a l'Arnau de part teva :)
Molts petonets i molt bones festes!!
Hola guapa! quantes cosetes avui! començaré pel fantàstic tronc que has prepara't! sencillament genial! quina pinta! Les fotos molt maques! ja pots estar contenta que el curs està donant els seus fruits. I per últim molt Bon Nadal! que siguis molt feliç amb l'Arnau i els teus! ah! i les fotos sense tapa, ok? petonets
ResponderEliminarHas fet una entrada fantàstica com la recepta, senzillament deliciosa.
ResponderEliminarDesitjo que tinguis unes bones festes i un any nou ple de coses meravelloses.
Petonets
Hola! Quin post més xulo! El tronc t'ha quedat fantàstic!! I el lip dub està mooolt bé, que divertit participar-hi, no? Un petó i Bon Nadal. Paula
ResponderEliminarLo de los 12 días es porque tradicionalmente en algunas ramas de la cristiandad se consideraba que las celebraciones de Navidad comenzaban el 25 y duraban 12 días, hasta la Epifanía. Hay un villancico británico que se llama precisamente así, los doce días de la Navidad. Igual me animo yo también a hacer una buche... Y felices fiestas!
ResponderEliminarImpresionante, sin mas.
ResponderEliminaresa cobertura es para admirar, está perfecta.
Feliz Navidad a ti tambien.
Besinos
Quina pimta tan bona que té, està perfecte!!!!
ResponderEliminarDesitjo que pasis un molt Bon Nadal i que tinguis un Feliç Any Nou!!!
Fins ben aviat.
Laura (Cocina Homemade)
Gracias al blog de ingrid ,llego hasta aqui!!!y ya me uno a tu lista de seguidores,me encanta tu blog, enhorabuena!!!!
ResponderEliminarBesos y feliz Navidad!!!
Albita bonita!!! Bon Nadal!!!!!! y Molts d´ anys!!!!
ResponderEliminarViste? se un poquitin de catalán, de hecho leo tus posts así!!!
Besines guapa!!!
Primera vez por aquí, que delicia de Bûche! ya me apetece, entre Ingrid y tu, que antojo! Menos mal que no tiene que durar 12 días, este no te durará ni uno cuando lo sirvas. Un placer y ya volveré por aquí!
ResponderEliminarAna
Tienes un bonito blog, te encontré por vía el blog de Ingrid. Me quedo a probar de lo que ofreces.
ResponderEliminarUn saludo
Alba vengo a cocnocerte del blog de Ingrid y la verdad tiene toda la razón este tronco se ve deliciosamente rico y de lujo¡¡¡¡¡para estas navidades es ideal,quería decirte que me quedo entre tus seguidores y tus recetas que son una maravilla, si lo deseas quedás invitada a pasar por mi cocina y también te deseo mis mejores deseos para estas fiestas,
ResponderEliminarun enorme beso y Feliz Navidad.¡¡¡
me ha encantado el video! lo he visto antes de leer lo que tu escribías, y me ha llamado la atención lo de la tapa del objetivo... luego me he enterado de que era Arnau...
ResponderEliminarbesos y feliz navidad
ja! ja! segur que la próxima vegada amb menys nervis li treu la tapa!!! segur que os ho veu passar pipa!!
ResponderEliminari el tronc té una pinta increible!!
bones festes!! petonets
T'ha quedat un tronc de Nadal fantàstic! I el lip dub de Sentmenat no té res a envejar al de Vic, je je je...
ResponderEliminarBon Nadal i feliç 2011!
Quina entrada més xula Alba!!!!! Tota la explicació sobre els troncs de Nadal, el tió i les costums a Europa m'ha encantat. I el video està genial, què divertit!!!! Però a tu quasi no dona temps a vore't!!!!
ResponderEliminarQue tingues unes bones festes guapíssima.
Una abraçada ben forta.
Rosanna
Iep!! en aquest Lip Dub hi he trobat a faltar la gasosa Sallent!! jeje. Bon Nadal maca!!
ResponderEliminarjaja! que xulo el lip dub! però a tu no se't veu la caraaaa! sort que ja et vam veure a la festa a casa teva amb els teus amics!
ResponderEliminarAquest tronc em sembla fabulós i s'assembla molt a un braç de gitano, oi?!
Una abraçada i que passis un BON NADAL!!
Qué curiosa la similitud entre Cataluña y Francia!! Me ha encantado la historia y el tronco tiene una pinta!!!Saludos
ResponderEliminarQue maco!!!
ResponderEliminarostres tot el poble surt.
M'agradat molt.
Bon any 2011.
Petons
Hola Alba!
ResponderEliminarEt dono tota la raó amb això del bloc: s'aprenen un munt de coses només posar-lo en marxa! És com si disparés la curiositat, oi? Bé, a nosaltres també ens ha passat!
Molt xulo el pastís i, com sempre, el post en conjunt. Ara, ja em perdonaràs però crec que el libdub encara és millor que el dolç! ;-)
Una abraçada ben forta i molt bon any nou!
Alba qué rico el tronco!!! Pero lo que de verdad me ha encantado es el video del libclub... aunque aún no me he enterado de quién eres tú y eso que lo he mirado dos veces...jajaja
ResponderEliminarTe deseo unas muy felices fiestas y un año nuevo cargado de alegrías y más recetas para compartir.
Un besazo guapísima.
Aquest blog és una autèntica temptació...
ResponderEliminarJoyeux Noël et Bonne Année!!!!
Feliç any nou bonica!
ResponderEliminarJa tinc ganes de veure noves receptes!
Un petonàs,
Sandra
Espero que hayais pasado unas buenas fiestas y os deseo lo mejor para 2011 y que sigamos todos por aquí!!!!
ResponderEliminarUn abrazo, Begoña
Ho diré amb la boca petita però no sabia què era un lip dub i ho he hagut de cercar al google...nena m´heu emocionat i tot!!! la canço és maquíssima però el que més m´ha arribat és el fet d´aconseguir que tantes persones es coordinin d´una forma tan perfecta, felicitats de debò...i el pastís boníssim, com tots els teus...un petonets ben especial i bon any nou!!!!
ResponderEliminarHola Alba! Estic xafardejant el teu bloc i m'agrada molt! I aquest tronc deliciós! Una abraçada! Et vaig seguint!
ResponderEliminarE' grazioso il tuo blog, ciao :)
ResponderEliminar