miércoles, 23 de noviembre de 2011

Almond and butternut mini cake

Jo no se on viviu vosaltres però a Sentmenat no para de ploure i ja fa fred, així que ja tinc una excusa més per encendre el forn. En aquest cas dos cops en una tarda.
El primer cop he fet la versió d'aquests pastissets que vaig veure al blog roost. Però deu ser que jo no estic acostumada a treballar sense farina (en aquest blog em sembla que només he vist receptes sense gluten) perquè he trobat que la massa quedava massa humida. La carbassa té molta aigua i la farina d'ametlla no l'absorbeix així que queda una textura massa extranya per mi.
Però no m'he donat per vençuda perquè de gust eren molt bons i d'aspecte també. I he tornat a fornejar incorporant farina de blat, sucre de canya ecològic i reduint la quantitat de carbassa i la veritat és que el resultat m'ha agradat molt més. Em sembla que és el primer cop que improvitzo tant i no acaba sent un desastre! Us deixo amb la recepta versionada!

Yo no se donde vivís vosotros pero en Sentmenat no para de llover y ya hace frío, así que ya tengo una excusa más para encender el horno. En este caso dos veces en una tarde.

La primera vez he hecho la versión de estos pastelitos que vi en el blog roost. Pero debe de ser que yo no estoy acostumbrada a trabajar sin harina (en este blog me parece que sólo he visto recetas sin gluten) porque he encontrado que la masa quedaba demasiado húmeda. La calabaza tiene mucha agua y la harina de almendra no lo absorbe así que queda una textura muy extraña para mí.

Pero no me he dado por vencida porque de sabor eran muy buenos y de aspectomuy bonitos. Y he vuelto a hornear más incorporando harina de trigo, azúcar de caña ecológico y reduciendo la cantidad de calabaza y el resultado me ha gustado mucho más. Me parece que es la primera vez que improviso tanto y no acaba siendo un desastre! Os dejo con la receta versionada!



Ingredients:

2 tasses de farina d'ametlla marcona
1 tassa de farina de blat
1 tassa de carbassa cuita xafada
2 cullerades de mel
4 cullerades de sucre de canya refinat ecològic
2 ous
1 culleradeta i mitja de canyella en pols
mitja culleradeta de sal
mitja culleradeta de bicarbonat sodic
mitja culleradeta d'impulsor químic (això també ho he afegit)
avellanes

Per les càpsules: trossos 14x14 de paper vegetal llis (el del mercadona va perfecte)

Ingredientes:

2 tazas de harina de almendra marcona
1 taza de harina de trigo
1 taza de calabaza cocida y chafada
2 cucharadas de miel
4 cucharadas de azúcar de caña refinado ecológico
2 huevos
1 cucharadita y media de canela en polvo
media cucharadita de sal
media cucharadita de bicarbonato sódico
media cucharadita de impulsor químico (esto también lo he añadido)
avellanas

Por las cápsulas: trozos 14x14 de papel vegetal linos (el de mercadona va perfecto)




Preparació:
  • Escalfem el forn a 180ºC.
  • Barragem tots els ingredients en un bol menys les avellanes.
  • Agafem els trossets de paper vegetal i els col·loquem als forats del motllo de muffins/cupcakes. Ells sols es dobleguen ;)
  • Posem parts iguals de massa dins.
  • Tallem unes avellanes i altres les deixem senceres. Les repartim per sobre.
  • Ho enformen durant uns 30 minuts.

Preparación:

  • Calentamos el horno a 180ºC.
  • Mezclamos todos los ingredientes en un bol menos las avellanas.
  • Cogemos los trocitos de papel vegetal y los colocamos en los agujeros del molde de muffins/cupcakes. Ellos solos se doblan ;)
  • Ponemos partes iguales de masa dentro.
  • Cortamos unas avellanas y otras las dejamos enteras. Las repartimos por encima.
  • Lo horneamos durante unos 30 minutos.


    Aprofito també per mencionar dues coses que em fan especial il·lusió:
    Aprovecho para mencionar dos cosas que me hacen especial ilusión:

    Avui publico foto a 1080 fotos de cocina!! :)

    Hoy publico en 1080 fotos de cocina!! :)



    Volia agraïr al blog I'm a foodie, and that's it per haver-me donat el premi Best blog! No coneixia el seu blog i m'ha fet molta il·lusió que em nombrés. A més he pogut descubrir la seva cuina i té molt bona pinta, jo ja m'he fet seguidora, feu-li una visita!! Mil gràcies guapa!

    Quería agradecer al blog I'm a foodie, and that's it por haberme dado el premio Best blog! No conocía su blog y me ha hecho mucha ilusión que me nombrara. Además he podido descubrir su cocina y tiene muy buena pinta, yo ya me he hecho seguidora! hacedle una visita!! Mil gracias guapa!

    54 comentarios:

    1. Qué ricos! Muy, muy otoñales, y de aspecto un poco rústico, como a mí me gustan! Apetece un montón disfrutarlos en el sofá, con una mantita, mientras fuera sigue lloviendo...
      Se agradece la lluvia en esta época, pero creo que por el este habéis tenido ya demasiada, a ver si os da un respiro ;)

      Un abrazo

      ResponderEliminar
    2. Aquests mini cakes em vindrien de conya ara mateix! No sé com et quedarien els primers però aquests tenen una pinta sublim, se'ls veu rústics i realment bons. Amb sucre de canya la brioxeria agafa un gust realment bo i diferent oi que si?
      Petons guapa! :)

      ResponderEliminar
    3. Enhorabona per les dues coses! A vegades improvisar és la millor part d'una recepta! Petons

      ResponderEliminar
    4. Oh, si, si plou be de gust encendre el forn per desprès menjarse aquestes delicies!!

      Petons

      ResponderEliminar
    5. Enhorabuena por las dos recetas! Había visto rl blog pero no me había animado a hacerlas, lo intentaré con u versión. Un beso

      ResponderEliminar
    6. Pero quina bona pinta que tenen i m'agrada aquest aspecte rústic que li has donat!
      He vist la teva foto a 1080 aquest matí, fantastica :)
      Petons!

      ResponderEliminar
    7. Avuí ha sortit el sol!! però es veritat a la que plou...el forn quasi es posa en marxa sol. Les galetes molt bones ultimament utilitzo molt sucre de canya!!:)) Petons

      ResponderEliminar
    8. Pues creo que tienen que tener un sabor diferente pero sin duda delicioso. A ver si me atrevo con ellos!

      ResponderEliminar
    9. Es veritat ja portem molts dies de pluja...al final anirem amb barqueta... pero avui ja ha surtit el sol i sembla que cada vegade s'anima més.

      Pero totes formes ja be de gust encendre el forn i fer coses bones, com aquesta que ens proposes ...

      petons maca

      ResponderEliminar
    10. Avui veiem el sol després de 5 dies, ja tocava.
      Com m'agraden aquests pastissets, amb la farina d'ametlla son boníssims segur.
      Petonets

      ResponderEliminar
    11. Aquí també per fi ja no plou...fa falta però es que aquest any ens ve tooot de cop....
      aquests mini cakes tenen molt bona pinta...els motlles com els fas amb paper de forn??? queda molt guapo...
      petonets

      ResponderEliminar
    12. Plou???? aqui no! apa, tots cap a holanda!!!

      m'emporto aquesta recepta improvisada...te mooolt bona pinta!

      ResponderEliminar
    13. Alba, avui ja ha sortit el sol!!! (ja era hora!) estem tots ben humitejats!
      Aquests muffins es veuen super bons,a mi m'agrada molt la combinació farina d'ametlla i xocolata. M'anoto la recepta perquè ja és hora que estreni la safata de muffins que em va enviar el meu AIG, encara que últimament no tinc quasi no temps per respirar. No ser com m'ho faig, em sembla que vull fer masses coses alhora.
      Una forta abraçada bonica!

      ResponderEliminar
    14. Doncs per haver improvitzat tant t'han quedat ben cuquets!!! Segur que estaven boníssims!!!

      Petonets guapa

      ResponderEliminar
    15. no se pero viendo la pinta que tienen. Se ven super ricas. Y felicidades por ese premio. Bss.

      ResponderEliminar
    16. Alba, ja he vista la foto de 1080 Recetas de cocina. És xulíssima! i ha de ser boníssim. No fa pas massa, remenant llibre per l'estanc de Vidreres vaig trobar aquest llibre de la Simone Ortega i no m'hi vaig poder resistir. N'he fet dues receptes, unes llenties i unes esbergínies farcides de xampinyons, encara que no li acabo de trobar el punt, jo moltes coses les faria molt diferent, amb el mateix resultat. Me l'hauré de mirar millor.
      Petons!

      ResponderEliminar
    17. Nenaaaaa quina bona pinta que te això! i el resultat és super professional! Nyaaaaam!
      Sisis, a Bcn tmb ha estat plovent i amb vent i fred... temps de tardor perfecte per menjar fruits secs!
      Ok, concretem-ho ja! Jo la setmana sencera del pont tinc vacances!
      muaaaaaaaaa

      ResponderEliminar
    18. Per molts anys...Fas unes fotos precioses...Records.

      ResponderEliminar
    19. No pateixis que a Barcelona tampoc fa massa bon temps, bueno avui sí. Mai he fet res dolç amb carbassa, però estic convençuda que no tardaré!!! t'han quedat perfectes!!! molts petonets guapa

      ResponderEliminar
    20. A mi també em passa, a vegades has de fer algun trapicheo perquè una recepta acabi de quadrar... i sembla que tu te n'has sortit molt bé, quina pinta que tenen aquests pastissets!! :D jaja Així qualsevol desitja que continuï plovent, jeje

      Un petoneeet! :D

      ResponderEliminar
    21. Aquí també plou! sense parar desde fa quasi un segle!!!! no puc mes.
      Enhorabona pel premi, i he vist la foto de les endivies, fan molt bona pinta!
      Al final als cakes no els hi has posat gens de carabassa? amb l'ametlla ha de quedar molt bé!

      ResponderEliminar
    22. Aquí también llueve y a cántaros, ayer fue increible lo que nos mojamos hasta llegar a casa, no se cómo el agua hasta se me coló por dentro de las botas! y eso que íbamos protegidos ...
      Felicidades por estos pastelitos, me llevo uno ñammmm y felicidades por el premio!

      Las endivias de 1080 te han quedado fantásticas.
      Un besito

      ResponderEliminar
    23. hummm pués aunque aquí tenemos un cielo de lo más despejado me apetecen igual tus pastelitos... que ricossss! voy corriendo a ver 1080 fotos, seguro que me va a encantar!
      Un besito y que pases un día espléndido,
      Nieves.

      ResponderEliminar
    24. A vegades improvisant i provant, surten coses realment bones i sorprenets.
      Aquests pastissets en són un bon exemple ;)

      ResponderEliminar
    25. Cuando veo una entrada tuya en el reader, antes de venir a verte enciendo la impresora para que vaya calentando motores. Nunca me equivoco y ésta también me la llevo porque me parece una delicia, no me puedo resistir a algo que lleve calabaza, me encanta.
      Voy a ver tu foto
      Besos

      ResponderEliminar
    26. que ricos pastelitos! no los conocía, pero tienen una pinta... excelentes para los días fríos :)

      ResponderEliminar
    27. Oh, qué buenos se ven! Tienen una pinta buenísima, sabor de otoño.
      Besos.

      ResponderEliminar
    28. Amb el solet que ha fet avui també fa fred? jajaja És que no sé què posar-me! :P
      Aquests mini cake tenen una pinta deliciosa, quina crack estàs feta!
      Petonets
      Sandra

      ResponderEliminar
    29. Quina bona pinta! T'han quedat moníssims així presentats, les fotos són una preciositat i la combinació d'ingredients m'ha agradat molt, sobretot la barreja de carbassa i fruits secs, molt de tardor i segur que boníssima.

      Molts petonets!!

      ResponderEliminar
    30. viva el sol y estas deliciosas cake,estan impresionantes
      peto

      ResponderEliminar
    31. Alba que delicia esa última foto dan ganas de meterse ahí y disfrutar de un par de estos mini-cakes!

      Besotes.

      ResponderEliminar
    32. Que rico...mmmmm,pero que buena pinta!!!
      Que es la hora de la merienda!!!!Y ahora yo que como...snif,snif

      ResponderEliminar
    33. Hola mi guapa!!, que colores tan bonitos y otoñales tienen tus fotos!!
      a mi me pasa igual que a ti..con las recetas sin harina no acabo de encontrarme a gusto sabes???...tu version de los pastelillos es realmente tentadora y dá ganas de probarla!!!
      muchos besos mi Alba!

      ResponderEliminar
    34. quina maravella!! em possaria a fornejar ara mateix! però aqui encara no fa gaire fred! snif!!
      petonets

      ResponderEliminar
    35. te puedes creer que tengo calabaza cocida en el frigo del otro día, y me voy a poner inmediatamente a hacerlos??
      luego te cuento!!

      ResponderEliminar
    36. Per ser improvitzat, tan quedat molt bé. A mi em fa molt respecte variar les receptes que no coneixo, per si em surten malament.
      Aquests mini cakes tenen un aspecte deliciós. La carbassa m'agrada molt i intento posar-ne allà on sigui. M'apunto la recepta.

      Una abraçada!

      ResponderEliminar
    37. Tienen pinta de estar geniales. A mí la comida que tiene un aspecto rústico me llama mucho la atención.
      El caso es que llevo varios días con antojo de bizcocho de calabaza. Esta receta le debería tener en cuenta.
      Besos.

      ResponderEliminar
    38. Hola,
      A Barcelona sembla que estiguem a Londres, no para de ploure. La improvització t'han anat de conya per que tenen una pinta boníssima!! Petons

      ResponderEliminar
    39. Visca la improvització!!!, quina bona pinta aquest mini-cake!!!!! m´encanten els ingredients, les fotos..tot!

      ResponderEliminar
    40. Son absolutamente maravilloso, tan hermosamente imperfectos.
      Y estamos en el mejor momento para hacerlos!

      ResponderEliminar
    41. Quina bona pinta que tenen aquests mini cakes??
      Mmmm...en quedaran dissabte?? ;DDDDD
      La foto de les endívies és xulíssima.
      Petons!

      ResponderEliminar
    42. Tinc moltes ganes de tastar algun dolç amb carbassa, mira que porto dies que dic que ho faré i res, tinc taaaaaaaaaaaaaaanta feina!;)
      Molts petonets guapa.

      ResponderEliminar
    43. salieron buenísimos, los hice con harina normal y en vez de avellanas, perlitas de chocolate, sí ¡muy buenos!

      ResponderEliminar
    44. Alba, preciosa... yo de mayor quiero hacer fotos como las tuyas!!!
      Me han encantado estos mini cake, pero es que encima esas fotos hace que sean más apetecibles....
      Menos mal que hoy ya ha salido el sol... porque con tanta lluvia nos estábamos volviendo locos!! jejeje
      Un besazo, guapa.

      ResponderEliminar
    45. Hola guapi!! como te va a salir rara a ti una receta si eres una pastelera estupenda, las dos versiones son magnificas. Me gustan las fotos, son muy otoñales.
      besos Esther

      ResponderEliminar
    46. Alba, quina bona pinta! La improvisació et funciona! Aquests també me'ls apunto (ai! la llista de pendents no s'acaba mai...)
      Felicitats per l'aportació al 1080 i pel premi!! T'ho mereixes!

      ResponderEliminar
    47. Alba que buenos deben estar. Desde luego tienen un aspecto de lo más apetitoso!!!

      Besos,

      ResponderEliminar
    48. Tengo que probarlo, tengo que probarlo!! pero qué pintaza!!!

      ResponderEliminar
    49. Yo tambien sigo ese blog ¡es precioso! y si todo lo cocina sin gluten, lo que me recuerda el post que estoy preparando con harina de avena que como tiene menos gluten me ha costado 4 intentos y tu en cambio solo en dos :) para que luego digan que no se puede experimentar con la reposteria.
      Tu receta me seduce más, la tengo que probar ya!!!

      ResponderEliminar
    50. Wow, se ven divinos estos muffins!!!! Me encantan los ingredientes, alguna vez he hecho unos parecidos y quedaron genial...
      Las fotos son preciosas, Alba, transmiten tanta calidez, igual que tu blog!!!
      Besos, linda, y que tengas un feliz domingo :)

      ResponderEliminar
    51. M'encanten!!! t'han quedat super bons!! i carbassa, canyella i avellanes, el resultat no pot ser més que boníssim!! Ptonetss bonica!

      ResponderEliminar
    52. Pastelitos con calabaza...me tienes a tus pies...es que me encantan...y te han quedado preciosos...seguro que estaban de no parar de comer!
      Me los apunto!

      ResponderEliminar

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails