Amb aquest pa amb xocolata participo en el repte mensual dels nois de La recepta del 15 que aquest mes proposaven fer pa (aquest mes ja és el meu segon!). He triat la recepta del llibre Pan en casa de l'Anna Bellsolà de la panaderia de Barcelona Baluard. Queda una textura entre pa i coca i com no és gaire dolç, queda molt bé acompanyat amb un got de llet i cola cao o xocolata desfeta per berenar.
A Sentmenat ha estat plovent tot el cap de setmana i aquesta setmana em sembla que ens espera el mateix.Així que avui us porto unes fotos de dia de pluja i per fi, de tardor!!
Con este pan con chocolate participo en el reto mensual de los chicos de La receta del 15 que este mes proponían hacer pan (este mes ya es mi segundo!). He elegido la receta del libro Pan en casa de Anna Bellsolà de la panadería de Barcelona Baluard. Queda una textura entre pan y coca y como no es muy dulce, queda muy bien acompañado con un vaso de leche y cola cao o chocolate deshecho ;).
En Sentmenat ha estado lloviendo todo el fin de semana y esta semana me parece que nos espera lo mismo. Así que hoy os traigo unas fotos de día de lluvia y por fin, de otoño!!
Ingredients:
500 grams de farina
325 grams d'aigua
10 grams de sal
5 grams de llevat sec o 10 de fresc
35 grams de sucre
80 grams de mantega
25 grams de llet en pols
160 grams de trossets de xocolata
Ingredientes:
500 gramos de harina
325 gramos de agua
10 gramos de sal
5 gramos de levadura seca o 10 de fresco
35 gramos de azúcar
80 gramos de mantequilla
25 gramos de leche en polvo
160 gramos de trocitos de chocolate
Preparació:
5 gramos de levadura seca o 10 de fresco
35 gramos de azúcar
80 gramos de mantequilla
25 gramos de leche en polvo
160 gramos de trocitos de chocolate
Preparació:
- Posem tots els ingredients en un bol menys la xocolata a trossets.
- Pastem fins que la masa tingui elasticitat. Ho podem comprovar agafant un torsset de massa, estirant-lo amb els dits poc a poc fins que fagi una membrana que s'obrirà fent forats rodons.
- Afegim els trossets de xocolata.
- Deixem fermentar la massa durant 50 minuts ( o una mica més si fa fred. Hem d'observar qu ela massa hagi llevat) tapada amb un drap humit perquè no s'assequi.
- Fem boletes de 200 grams (en surten 5). Bolegem i les deixem reposar 20 minuts sobre el taulell de treball tapades amb un drap humit.
- Pasem les boletes a la safata que durem al forn i deixem 1h30 minuts a que fagi al segona fermentació.
- Prescalfem el forn a 180ºC.
- Pintem els pans amb ou batut i els fem dos talls per sobre amb unes tisores (fent una creu).
- Enfornem uns 25 minuts, fins que quedin daurats.
- Els deixem refredar en una reixa.
Preparación:
- Ponemos todos los ingredientes en un bol menos el chocolate a trocitos.
- Amasamos hasta que la masa tenga elasticidad. Lo podemos comprobar cogiendo un trocito de masa, estirándolo con los dedos poco a poco hasta que haga una membrana que se abrirá haciendo agujeros redondos.
- Añadimos los trocitos de chocolate.
- Dejamos fermentar la masa durante 50 minutos ( o algo más si hace frío. Tenemos que observar que la masa haya levado) tapada con un trapo húmedo para que no se seque.
- Hacemos bolitas de 200 gramos ( salen 5). Boleamos y las dejamos reposar 20 minutos sobre la superficie de trabajo tapadas con un trapo húmedo.
- Pasem las bolitas a la bandeja que llevaremos al horno y dejamos 1h30 minutos a que haga la segunda fermentación.
- Prescalentamos el horno a 180ºC.
- Pintamos los panes con huevo batido y hacemos dos cortes encima con unas tijeras (haciendo una cruz).
- Horneamos unos 25 minutos, hasta que queden dorados.
- Los dejamos enfriar en una rejilla.
Además quería agradecer a Igloo Cooking su premio a Best Blog. Me hizo mucha ilusión que me lo diera, al verdad no me lo esperaba y me sacó una sonrisa enorme.
Si no conocéis su blog, tenéis que visitarlo. Detrás de unas recetas deliciosas se esconde Nieves, alguien que da toda la sensación de ser una persona muy generosa y muy alegre (a parte de cocinar cosas muy ricas!)! Muchas gracias guapa!! :)
¿Com va la vida rural alba:)? i l'hort? ens has de posar fotos!
ResponderEliminarEm sembla que aqui també tindrem una semana humida...
Del pa no dic res, perque ja saps que si duu xocolata no hi tinc cap pega mai :P i si té aquesta pinta, menys.
Ohhh quina delícia, quina brillantó que té i quina molla ummmmm deliciós!!!!!
ResponderEliminarPetonets
Un pa genial! Ara mateix n'agafaria un però m'hauré de conformar veient aquestes fotos tant xules.
ResponderEliminarUn dia em vaig entretenir a mirar qui era aquesta noia l'Anna Bellsolà, perquè prop d'on vist hi ha una empresa que es diu Bellsolà, megaindustrial, llavors em va cridar l'atenció, i a Girona hi han unes quantes fleques que es diuen Can Bellsolà. Doncs la megaempresa, dels dels pares, la varen vendre, la seva mare es va quedar amb les fleques i ella va muntar Baluard. No recordo on ho vaig llegir, però una vegada la van entrevistar a España directo, de la 1, i potser va ser llavors quan em va picar la curiositat.
Ahir mateix vaig mirar si havies publicar, feia dies que no veia res al blogroll. Bé, et deixo i per cert... i les fotos de la pluja????
Una abraçada bonica!
Aquest llibre que comentes tb el tinc. T'ha quedat un pa genial i m'agrada la xocolata que porta... jo que no sóc massa xocolatera, per no dir gens, trobo que en té un punt perfecte, ni gens ni massa.
ResponderEliminarPetons
Si per fi a arrivat la tardor...
ResponderEliminaraquest pa te unaspecte deliciós, i aquestes gotes de xocolata a sobre la costra han d'estar delicioses.
Un petonet
El meu berenar de petita era pa amb xocolata ni de lluny tenia aquest aspecte. Fantàstic!!!!
ResponderEliminarPetons
Un altre amb xocolata? us heu posat d'acord per atacar a les cartuxeres??? molt bo, tb queda apuntat!
ResponderEliminarQue bo que ha d'estar...la veritat es que d'aspecte t'ha quedar
ResponderEliminarUns panet genials, sort que he esmorzat perquè fan venir gana!! Està bé aquest llibre? el poso a la llista de pendents.
ResponderEliminarPetonets i bon dia de pluja!
Ohh! quin pa més bo!!! i amb aquesta brillató qui no s´el menja!!!! no tinc cap receta de pa amb xocolata, ara si!!! petons
ResponderEliminarEn Italia dicen que este pan con chocolate es una invención suya, pero en Francia también... por lo pronto el que tú has hecho es muy tuyo!! lástima que no sea mío... ;)
ResponderEliminarAllllla guapa!! avui casi igualeta la recepta!!! jo també he optat per xoco i pa, però d'una altra manera!! T'ha quedat genial!!! i unes fotos super rústiques!! Jo també tinc aquest llibre i m'encanta, llàstima de les quantitats amb les que treballa...i té raó la Gemma, a Girona hi ha la fleca de la seva família, d'on és ella ;)
ResponderEliminarMolts petonetsssssssss
No soy muy de choco, pero mezclado con alguna masa dulce o salada me pierde, así que tu pan me parece una delicia que por supuesto me llevo a mi casa.
ResponderEliminarAquí también parece que por fin ha llegado el otoño, yupiii
Besos
Doncs si plou ja em pots esperar que vinc ràpid a berenar aquest pa amb xocolata i una bon got de Colacao!!!! ;) molts petonets artista
ResponderEliminarUn pa original i una mica dolcet, mmm... que bo!
ResponderEliminarQue rico Alba, la verdad es ue el pan con chocolate es de lo más agredecid. Anda que no lo he merendado de pequeña!!!!
ResponderEliminarEste enriquecido te ha quedado bárbaro.
Besitos guapa,
Ohhh!!! que bo!!! amb els trossets de xocolata, una perdició!!!
ResponderEliminarPetonets guapa
Quin color tan maco que tenen les fulles, s'haurà de venir a Sentmenat!:P
ResponderEliminarM'encanta, sol o acompanyat. Com m'agrada el tema d'aquest mes!
Molts petonets guapíssima!
Hoy la receta del 15 me está haciendo feliz, me encanta el pan! y tu propuesta es fabulosa, al pan le añades chocolate y ya es como trasportarse a la niñez con solo cerrar los ojos. Preciosas fotos Alba, me encanta la presentación.
ResponderEliminarUn besote
Que bueno! me necantan este tipo de bollos, ya llevan el chocolate añadido con lo cual solo hay que dedicarse a morder y disfrutarrrrrrrrrr
ResponderEliminarBesosssss
Magnifico Alba!!!Ficou uma perfeição e deve ser uma delicia!
ResponderEliminarBesitos
Rita
Quina pinta! Amb aquests panets se t'omplirà la casa a l'hora de berenar!
ResponderEliminarBoníssim! emr ecorda als berenars que em donaven quan sortia del cole, només que aquí la xocolata ja va integrada... ha d'estar genial! (ja saps de la meva debilitat per la xocolata...)
ResponderEliminarmuas enormes guapi!
qué bueno y parece sencillo de hacer, tomo nota de la receta, gracias Alba!
ResponderEliminarAlba, qué delicia!!!! Me ha encantado tu propuesta. No suelo hacer pan con chocolate, pero me tengo que animar. Seguro que está buenísimo!!!!
ResponderEliminarLas fotos son preciosas, me encantan!!!!
Besos y disfruta de la lluvia :)
PD: Ah, y enhorabuena por el premio :)
Mirant les receptes de pa de xocolata em fa venir ganes de preparar-ne un ara mateix! Vé de gust preparar un bon pa amb aquests dies de pluja oi? :D
ResponderEliminarPetonsss
Se ve fabuloso.
ResponderEliminarSaluditos
Se ve buenísimo, para una merienda o el desayuno, ideal. Y lo bien que debía oler en tu cocina.
ResponderEliminarBesos.
Boníssima pinta. Com sempre. Sí, on són les fotos plujoses??? Mi no entender!!! Muuuuaaaa
ResponderEliminarPOrFAVORTEHASPASADO!!!!!! mira que la semana pasad hice tus bollitos de Sonia y fueron atacados sin piedad por mis chikis..y ahora esta receta ya para rematar!!!!..que sepas que las fotos me han desmayado por bonitas y la receta ya esta en impresión!!!!:))))))
ResponderEliminarAlba...tu e Ingrid sois geniales..ahora voy a por ella por cierto!!!!
otra cosa!!, ando lokita por la red y despistada..ya publicasteis reto no??????
Cariñoooooos!!!
esto es mejor que el clasico pan con chocolate,todo en uno y divino te ha quedado
ResponderEliminarpeto
Mmmmm.... un bon berenar!!! Si senyora!!! Quina gana... es que em perd la xocolata!!! jijijiji I, aquesta vegada, tambe el pa.... ;-)
ResponderEliminar_Un petonas
Sònia
Puc venir a berenar?! Porfa, porfa, poooorfa!!!!? Quina bona pinta que tenen aquests panets, i amb xocolata són tota una temptació!!
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar carinyo!
Petonets
Sandra
Impresionante la receta e impresionantes las fotos. Una receta sencilla pero muy rica.
ResponderEliminarBessos
Quin pa més bo! Ja me'n pots enviar avui mateix per berenar eh? :P Moltíssimes gràcies per participar preciosa! M'encanta aquest pa:)
ResponderEliminarueee acabo de veure lo de best blog!!! enhorabona! ets la best! muaaa
ResponderEliminarPorto una estona miran els pans de la recepta del 15, i ja començo a tenir gana.. només m´ha faltat veure aquests panets amb xocolata.. Així de peça petita una temptació.. A gaudir-los!! Petons,
ResponderEliminarMenos mal que mirar no engorda porque llevo un día ... jaja un día estupendo con todos los panes maravillosos!
ResponderEliminarTu pan con chocolate no me duraba ni cinco minutos, que bueno te ha salido y las imágenes preciosas!
Un petonet!
Pero por favor que ricura de pan!!! Yo quiero uno para merendar!!!
ResponderEliminarBesos
Ummmmmmmmmm mis favoritos, si pillara ahora uno no me duraria ni un segundo, besitos, ah!! te han quedado de lujo.
ResponderEliminarQuè bons! I quina fotografia més bona...
ResponderEliminarAlba, son unos panes preciosos!, me encantaría probarlos, simplemente le sacaría el choco :)).
ResponderEliminarBss.
que pinta tienen estos bollos! que hambre!
ResponderEliminarPues me parece una aportación maravillosa porque la pinta de esos panecillos es tremenda.
ResponderEliminarA mí con media docena para desayunar un sábado y un buen tazón de café con leche me basta.
Un beso grandote.
ostres, aquest pa m'ha recordat a uns que preparen a la fleca fortino (una de molt coneguda del barri de gràcia de Barcelona) i que com tu dius, tenen una cosistència entre pa i coca...
ResponderEliminarA veure si un dia em decideixo a fer-lo i t'ho explico!
Visca els dies tardorals!!
Donen ganes de mossegar les fotos!
ResponderEliminarNani
Has fet honor al nom del bloc?. Quina cosa taaaant bona!. I les fotos, fantàstiques, com sempre!.
ResponderEliminarMadre mia quien agarra estos panecillos Alba, no dejaba ni las miguitas. me han parecido fantasticos tanto ellos como las fotos.
ResponderEliminarbesos
Alba, te ha quedado tan bonito, ese brillo, el chocolate entre la masa suave y esponjosita!!
ResponderEliminarBesotes.
Qué cosa más rica para desayunar! O merendar, o lo que sea :P Panecillos tiernos con chocolate, irresistibles!
ResponderEliminarUn abrazo
Que rico, Alba, un pan con chocolate, uhmmmmmmmmm, no cabe más. Yo también tengo el libro de Anna Bellsola y me encanta lo bien que salen sus recetas.
ResponderEliminarun besazo, guapísima
pues te ha quedado genial, que buena pinta. No tengo ese libro , investigaré. Bss.
ResponderEliminarHummm, me lo puedo imaginar con un cola cao... que ricooo, es, desde siempre, la merienda perfecta!!! Muchas gracias Alba por tus palabras... también me acabas de poner una gran sonrisa :-)
ResponderEliminarBesitos!
Pero que bonito te queda todo Alba!! tiene un brillo y una pinta...Da igual a qué hora visite tu blog, siempre me entran ganas de comer y no parar!!
ResponderEliminarUn beso,
Clochet.
www.clochet.com
una merienda perfecta
ResponderEliminarEse pan con chocolate tiene que estar riquísimo!!
ResponderEliminarLas fotos que le has hecho lo dicen todo!
Besos.
Ohhh que bo aquest pa, per berenar deu ser boníssim.
ResponderEliminarQue tentación Alba,las fotos preciosas
ResponderEliminarbesotes!! ;))
A estas horas, vaya...quiero uno!!! me parece que te han quedado divinos. Un beso
ResponderEliminarQue delicia Alba!!!!
ResponderEliminarAlba, da igual como hagas las fotos si lloviendo, con sol, en otoño o en primavera... siempre te quedan espectaculares, guapa!!
ResponderEliminarEste pan tiene una pinta deliciosa... ¿sabías que la familia de Anna Bellsolà y sus míticas panaderías son de aquí de Girona???
Un besazo enorme, guapa.
Quina pinta tan magnífica i quines fotos, Alba!!!!!
ResponderEliminarJa he vist la llet en pols com a ingredient en uns quants pans: creieu que millora la molla o la textura...?
Gràcies i petons ;-)
Hola!
ResponderEliminaruno de mis best blogs va para ti <3
http://foodieandthatsit.blogspot.com/2011/11/premio-big-best-blog.html
T'ha quedat preciós. Aquest pa a les meues filles els encantaria (ho dic perquè no els agrada probar les novetats, però no es podrien resistir a un pa amb xocolate). Quina pinta més bona. Besets.
ResponderEliminarQuin goig que fan tots els blogs tan plens de pans. Sembla que m'arriba la flaire i tot!
ResponderEliminarM'encanten totes les propostes però al mà amb xocolata no m'hi puc resistir!
Petonets!
Anna
quin pa! amb els trossets de xocolata ha de ser tan i tan bo...
ResponderEliminarCon esas pepitas de chocolate me has ganado!!!
ResponderEliminarAlba son tan delicados, suculentos y tentadores que voy a intentar hacerlos a ver que tal me salen.
ResponderEliminarBsos
Nena quin tros de pa, t'has superat!!!!!! I si, com dius, hi afegeixes més xocolata... jaja acabo de sopar i ja em fas venir la gana! ;)
ResponderEliminarUn petoneeet! :D
Que bueno Alba! Tiene pinta de ser como un brioche y con las pepitas, mmmmm... que delicia!
ResponderEliminarUn besito y feliz finde!
Alba te han quedado unos panecillos con chocolate brutales, realmente fabulosos, con ese color doratito y ese interior perfecto, se me hace la boca agua! que tengas un buen fin de semana guapa
ResponderEliminarMmmmhh tengo que probarlos! A ver si los hago para la merienda. Se ven buenísimos de verdad! Bss
ResponderEliminarFotos de día de lluvia y de otoño, preciosas!
ResponderEliminarY unos panecillos de empezar y no parar hasta las migas!
Un beso grande!
Albaaaaaaaa!! Ja pots anar preparant un tupper amb aquests panets per al pròxim dissabte. M'encanten!!!!! Les fotos molt xules!
ResponderEliminarTic-tac-tic-tac!! Una setmana!!
Petons guapa!