Bon dilluns a tothom! Avui em desperto amb especial energia perquè he passat un cap de setmana molt especial. Dissabte vaig tenir un dinar molt agradable a casa on tothom va portar coses per menjar i ara tinc la nevera plena de menjar boníssim. Fins i tot estic descobrint que les cremes m'agraden! ;)
I diumenge per fi vaig tenir temps de fer la sopa que us porto avui pel trio fantàstic de Memòries d'una cuinera, que aquest mes ens reptaven a fer una sopa. La que porto avui és una versió de la tradicional sopa miso japonesa. Dic versió perquè pel que he vist la típica porta brou de peix de base (dashi). Jo he fet una versió vegetariana amb brou de verdures.
La recepta i l'atrezzo és a càrrec de la Isa, la cosina de l'Arnau (i ja una mica meva també :)). Ella em sol portar les receptes sanes que de tant en tant poso al bloc. Merci Isa!!
Feliz lunes a todos! Hoy me despierto con especial energía porque he pasado un fin de semana muy especial. El sábado tuve una comida muy agradable en casa donde todos trajeron cosas para comer y ahora tengo la nevera llena de comida buenísima. Incluso estoy descubriendo que las cremas me gustan! ;)
Y domingo por fin tuve tiempo de hacer la sopa que os traigo hoy por el trío fantástico de Memòries d'una cuinera, que este mes nos retaban a hacer una sopa. La que traigo hoy es una versión de la tradicional sopa miso japonesa. Digo versión porque porque he visto que la típica lleva caldo de pescado de base (dashi). Yo he hecho una versión vegetariana con caldo de verduras.
La receta y la atrezzo es a cargo de Isa, la prima de Arnau (y ya un poco mía también :)). Ella me suele traer las recetas sanas que de vez en cuando pongo en el blog. Gracias Isa!!
La receta y la atrezzo es a cargo de Isa, la prima de Arnau (y ya un poco mía también :)). Ella me suele traer las recetas sanas que de vez en cuando pongo en el blog. Gracias Isa!!
Ingredients (ho he versionat una mica):
1 got de brou de verdures (el meu era de: api, pastanaga, nap, patata i ceba).
3 gots d'aigua
1 tira d'alga kombu seca
1 culleradeta de miso (el meu era mugi miso)
Tofu
Una mica de cibulet fresc
(la recepta original portaba flocs de tonyina seca en comptes de tofu i les proporcions d'aigual i brou era per cada unitat de brou 5 d'aigua).
Ingredientes (lo he versionado un poco):
1 vaso de caldo de verduras (el mío era de: apio, zanahoria, nabo, patata y cebolla).
3 vasos de agua
1 tira de alga kombu seca
1 cucharadita de miso (el mío era mugi miso)
Tofu
Un poco de cebollino fresco
(la receta original llevaba copos de atún seco en vez de tofu y la proporción de caldo y agua era por cada unidad de caldo, cinco de agua).
(la receta original llevaba copos de atún seco en vez de tofu y la proporción de caldo y agua era por cada unidad de caldo, cinco de agua).
Preparació:
Posem el brou de verdures i l'aigua a bullir uns minuts amb l'alga kombu i el tofu a daus.
Passats uns 15 minuts retirem l'alga, baixem el foc de manera que el brou deixi de bullir i posem la culleradeta de miso i ho deixem uns minuts remenant perquè s'integri bé. És important que el miso no bulli. Segons he llegit si bull perd les seves propietats.
Retirem el tofu i colem el brou. Posem el tofu i una mica de cibulet tallat petit per sobre.
Preparación:
Ponemos el caldo de verduras y el agua a hervir unos minutos con el alga kombu y el tofu a dados.
Pasados unos 15 minutos retiramos el alga, bajamos el fuego de forma que el caldo deje de hervir y ponemos la cucharadita de miso y lo dejamos unos minutos removiendo para que se integre bien. Es importante que el miso no hierva. Según he leído si hierve pierde sus propiedades.
Retiramos el tofu y colamos el caldo. Ponemos el tofu y un poco de cebollino cortado pequeño por sobre.
T'agraden les cremes??? quina sort que t'omplissin la nevera! jajajajajajaja. Una proposta fantàstica! ja veuràs quan la Moni la vegi, et farà l'ola. Molts petonets bonica i un milió de gràcies per participar.
ResponderEliminarM'encanten aquests sopes japoneses però encara és l'hors que no n'he fet cap a casa. M'enduc la teva recepta :)
ResponderEliminarPetons maca
Artista! quines fotos més xules! Segur que t'anirà bé aquesta sopeta per fer baixar l'empatx de galetes i raconets que et van quedar. Quina cuina et vam deixar pobreta! però va ser genial, a mi em va passar el dia volant i a la ganxita li han encantat les coockies, ahir ballava d'alegria!
ResponderEliminarpetonets
unes fotos precioses! un petó!
ResponderEliminarM'encanta la miso soup!!!! jo també la volia fer.... però al final m'he decantat per una altra proposta pel Memòries que al vespre penjaré!!
ResponderEliminarmuaks
En mi vida la he probado! soy poco yo de orientalidades... ;) pero qué pinta...
ResponderEliminarQuina sopeta més sana! Ideal per combatre aquest fred que ja ens acarona de mala manera oi? mai he provat el tofu i mira que en tinc ganes eh, és d'aquells ingredients que sé que m'enganxaran algún dia.
ResponderEliminarPetons! ;)
Una sopa de las sanas seguro que resulta delicosa. Me ha gustado mucho.,
ResponderEliminarBesos,
M'agrada molt la sopa miso i ven calentona es posa tannn be...molts petons
ResponderEliminarNo la he probado nunca, pero tiene pinta de estar deliciosa para estos fríos que tenemos
ResponderEliminarOye, pues no es mala idea organizar comidas en casa y que todos traigan cosas para que sobren :D
ResponderEliminarMe encanta tu sopa, tengo que hacer más incursiones en éste tipo de cocina, soy nula.
Besos
Jo també vull que m'omplin la nevera...!! :O jaja Doncs l'altre dia vaig provar la sopa de miso per primera vegada i em va encantar, era una miqueta menys clara que la teva i no portava tofu, però la teva també té una pinta deliciosa :)
ResponderEliminarUn petonet guapa!! :D
A mi me encanta la cocina oriental pero con el miso y el tofu es que no puedo! ero con unos fideítos genial!
ResponderEliminarBsss wapísima, si te pasa por mi blog te invito a mi cumple!
Sono stata 3 volte in viaggio in Giappone e come vorrei riprovare questa ricetta
ResponderEliminargrazie ciao
Este tipo de receta tb. me gustan. Te ha quedado estupenda. bss.
ResponderEliminarAquesta sopa m´encanta!! però segons on la demano no m´grada gens!!! a veure si feta a casa surt amb la teva pinta tan fantàstica!!! petons
ResponderEliminar¡¡uy, qué buena!!! Mi madre hace , muy parecida, lo único que en el caldo en vez del nabo y la patata le pone puerro a montones y que no suele ponerle cebollino, si no que a veces le añade un poco de tapioca. Reconfortante y cálida, me encanta.
ResponderEliminarBesos.
Guapi, soc una sopa-de-miso-adicta! Segur que la teva és la millor de totes els que hagi provat fins ara! Me n'alegro que hagis passat un finde guai i que tinguis energies...
ResponderEliminarMil petons preciosa.
SOy fan de la sopa miso, junto con la de pollo y maíz es la que siempre me pido en los restaruantes asiáticos para empezar bien una comida. Se ve deliciosa.
ResponderEliminarBesos
Saps que va directa a receptes pendents, no? jajaja, trobo que t'ha quedat molt bé, segur que estava ben bona i les modificacions que has fet les trobo d'allò més encertades.
ResponderEliminarPetonets!!!
Ostres, molt especial? Quina casualitat el meu també! M'ho vaig passar tan bé!
ResponderEliminarLa sopa de miso m'encanta, ja t'ho ha mig avançat la Judith, i també la faig amb brou vegetal o vegetal-pollastre, no em veig fent-lo amb dashi.
Molts petonets guapíssima!
Aiii, que m'oblidava! La cigonya i el pastís m'encanten, mira que ets valenta amb el fondant!
ResponderEliminarJo tb vull d'aquests amics q t'omplen la nevera!!
ResponderEliminarJa sé que ho dit moltes vegades però....¡¡¡¡la sopa de miso es la meva preferida!!!! en faig molt sovint, i no em creuràs però volia preparar-la també per Memòries d'una Cuinera! crec que ja no hi arribo, sort que l'has preparat tu!
ResponderEliminarAquestes sopes m'encanten, de verduretes, amb l'alga i el tofu... gustosa i purificant. Boníssima i molt sana!
ResponderEliminarQuin dia més maco dssabte, vas ser una gran amfitriona... i jo una cutre, pq me'n vaig endur els tuppers i no et vaig deixar el de dintre! :S jajaja et dec un paté de bolets!!
ResponderEliminarAquests bols els vaig veure a la cuina, jo el tinc igual! :P La sopa segur que és deliciosa!
Petonets per la super amfitriona!
Sandra
Yo tambien he preparado una sopita de miso y tofu vegetariana para el reto mensual, las fotos fantásticas y el atrezzo estupendo, felicita a Isa, creo que hariamos buenas migas :)
ResponderEliminarBesotessss
Una sopa que ve molt de gust....records
ResponderEliminarsin el caldo de pescado creo que el sabor no debe de ser tan fuerte, no? parece riquísima tu versión :)
ResponderEliminarQuina sopeta t'has marcat ehhhh!! ja venen de gust coses lleugeretes després del super dinar de dissabte!!! m'encanta la teva proposta i l'atrezzo diví :)
ResponderEliminarpetonets preciosa!
hummm que maravilla de sopita... soy adicta a todo lo japonés y en especial a sus sopitas y es que sientan genial! un besito, probaré la tuya!
ResponderEliminarPues tiene muy buena pinta y el estilismo de las fotos me encanta!!
ResponderEliminarMe apunto la receta para probarla, que me encantan estas recetitas tan sanas!
Un beso y feliz semana!
No sé que me habré tomado hoy, pero creo que te he visto doble por mi blog... jajaja
ResponderEliminarOye, mira que la sopita esta me encanta. De hecho hace poquito que me ha entrado el gusanillo con la cocina japonesa... lástima que no tenga demasiada gente alrededor con que compartirla, pero tomo nota para cuando venga mi primo a verme que a él también le gusta!!
Un besazo, guapa.
Ah! Y si necesitas a alguien que venga a ayudarte a vaciar la nevera, avísame... que no estamos tan lejos!! jajaja
Alba, una sopa deliciosa.
ResponderEliminarTiene una pinta estupenda.
Besos
Albaaaaaaaaaaaa!!! mira que yo no soy mucho de sopas eh, pero esta, con el saborazo a mar que tiene que tener me la tomaba hasta con pajitaaaaa!!! seguro que está deliciosa!!! y si necesitas a alguien para acabar con todas esas cositas buenas que tienes en la nevera aquí tienes un voluntario! jijiji
ResponderEliminarBesiños salseros Alba!
Tito!
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
ResponderEliminarEn fotos no et "sopera" ningú!
ResponderEliminarNani
La sopa miso me fascina, te quedo hermosa, pero eso si....esa vajilla, la tetera para mi es un vicio desde que aprendí la ceremonia del té...vamos me voy enaradisima de tu post hoy :D
ResponderEliminarBesotes linda!!!
Qué rica, y qué bonita la presentación! Japonesa total :) Me gusta muchísimo la sopa de miso, es tan reconfortante, sobre todo tras un día frío y duro...
ResponderEliminarUn abrazo
Doncs quina versió més bona que has fet! A mi tot el que porti tofu em pirra i la sopa miso no pararia de menjar. Unes fotos precioses. PEtons
ResponderEliminarme encanta la sopa de miso y qué bonitas fotos! Beso
ResponderEliminarpues claro que te gustan las cremas! si son una delicia!!
ResponderEliminaryo lo que no he probado nunca es la sopa de miso, me la apunto, además a mi marido le encanta la comida japonesa!
Ohhhh!! Mira per on jo també m'ho vaig passar molt bé dissabte. Saps que fins i tot vaig guanyar un concurs amb premis??? El concurs va ser molt legal. Dius que et varen deixar la cuina amb molt de menjar??? Bah, no m'ho crec!!
ResponderEliminarSempre he volgut intentar fer sopetes d'aquestes però no em llenço. Ummmm...m'hauria de decidir a fer-ne veient el resultat.
LEs fotos molt xules!
Petons guapa!
No la he probado nunca, pero tiene buena pinta.. Las fotos me encantan. Besos.
ResponderEliminarMmmm pero que apetitosa, me encanta!
ResponderEliminarTe ha quedado genial, al igual que las imágenes.
Un petonet
muy buena y sana sin lugar a dudas,buena te ha quedado y buenas fotos
ResponderEliminarpeto
Bon dia Alba,
ResponderEliminarEt llegit el comentari que m'has deixat i em vas super bé. El Puigsacalm per on vareu pujar, per Coll de Bracons o per Joanetes (els ganxos)? És perquè hi vull anar amb els nens i m'han recomentar per Coll de Bracons. Tu què hi dius?
Una forta abraçada!
Siempre me ha llamado la atención esta sopa, pero aún no he tenido la oportunidad de probarla. Son muy bonitas las fotos Alba :)
ResponderEliminarQué rica la sopa miso! Me encanta, aunque mira que me gusta, y nunca la he preparado!!! Tendré que ponerme las pilas!!!!
ResponderEliminarLas fotos, divinas, ya sabes que me encantan!
Besotes, guapa!