martes, 2 de noviembre de 2010

Pumpkin Pie

Pumpkin Pie i Halloween amb Freddy…

Jo mai havia celebrat Halloween. No és que en sigui contrària però com ni la família de l’Arnau ni la meva han seguit mai aquesta tradició, doncs no he tingut la oportunitat. En principi aquest any no havia de ser diferent, ni m’ho havia plantejat però de cop el moviment Halloween va començar a moure's per la xarxa i em van venir moltes ganes de celebrar-lo, així que entre dissabte i diumenge vaig improvitzar un sopar de Halloween amb uns quants amics de l’Arnau i meus!
El primer post que em va deixar captivada i que m’ha inspirat va ser el de la taula dolça de l’Íngrid de My lovely food. Impressionant Íngrid! Després els originals posts periòdics amb motius de Halloween de la Sílvia de Mi dulce tentación i finalment la meva pròpia recerca per internet.

I tot això es va transformar en una taula de Halloween i un raconet català amb els corresponents panellets, moscatell, moniatos i castanyes! Tot això amb bona companyia i acabant amb una pel•lícula mítica per una nit com aquesta: Pesadilla en Elm Street! La del 1984... He de confessar que vam riure molt (bé, jo també em vaig dormir “una mica”… :P). He de tornar-la a veure sense dormir-me per donar el veredicte final però pel que vaig veure la peli té un estil gore cutre amb uns efectes poc especials i un argument poc sòlid. Em quedo amb la sorpresa de veure el Johnny Depp amb 21 anys i els llarguíssims braços del Freddy Krueger en una escena del principi de la pel•lícula, diria que va ser en aquest moment quan la peli va perdre credibilitat com a peli de terror, jiji…

Vaig anar tant estressada que ni tan sols vaig fer fotos de la taula…només tinc unes que una amiga va fer amb el seu mòbil i són les que us deixo! L’any que ve ho faré amb més calma.

També deixo la recepta del meu primer Pumkin Pie! A aquest sí li he fet fotos!! La recepta la vaig treure del fabulós bloc Albahaca y Canela. La meva carbassa no era de la millor qualitat i quasi no tenia gust, però la veritat és que al ser un pastís molt especiat, deixa un gustet molt bo tot i el problema amb la carbassa.




Ingredients:

Pasta brisa precuita (de les preparades o de la feta a casa)
425 grams de puré de carbassa
250 ml de nata líquida
1/3 de tassa de sucre morè
1/3 de tassa de mel
2 ous
1/2 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de gingebre
1/4 de culleradeta de nou moscada
1/4 de culleradeta de clau en pols
1/4 de culleradeta de sal


Preparació:

Precalentem el forn a 175ºC. En un bol batre els ous i afegir el sucre i la mel. A continuación, afegim la carbassa i la nata fins aconseguir una massa homogénea. Afegim la resta d’ingredients i ho incorporem bé. Ho aboquem sobre el motlle amb la pasta brisa i ho fornegem durant uns 40/50 minuts.





Pumpkin Pie y Halloween con Freddy…


Yo nunca había celebrado Halloween. No es que sea contraria pero cómo ni la familia de Arnau ni la mía han seguido nunca esta tradición, pues no he tenido la oportunidad. En principio este año no tenía que ser diferente, ni me lo había planteado, pero de golpe el movimiento Halloween empezó a moverse por la red y me vinieron muchas ganas de celebrarlo, así que entre sábado y domingo improvisé una cena de Halloween con unos cuántos amigos de Arnau y míos!

El primer post que me dejó cautivada y que me ha inspirado fue el de la mesa dulce de Halloween de Íngrid de My lovely food. Impresionante Íngrid! Después los originales posts periódicos con motivos de Halloween de Sílvia de Mi dulce tentación y finalmente mi propia búsqueda por internet.

Y todo esto se transformó en una mesa de Halloween y un rinconcito catalán con los correspondientes panellets, moscatel, boniatos y castañas! Todo esto con buena compañía y acabando con una película mítica para una noche como esta: Pesadilla en Elm Street, la del 1984... Tengo que confesar que reímos mucho (bien, en mi caso también me dormí “un poco”… :P). Tengo que volver a verla sin dormirme para dar mi veredicto final, pero por lo que ví me pareció que la peli tiene un estilo gore cutre con unos efectos poco especiales y un argumento poco sólido. Me quedo con la sorpresa de ver a Johnny Depp con 21 años y los larguísimos brazos de Freddy Krueger en una escena del principio de la película, diría que fue en este momento en el que la peli perdió credibilidad como peli de terror, jiji…

Fui tan estresada que ni siquiera hice fotos de la mesa…sólo tengo unas que una amiga hizo con su móvil y son las que os dejo… En el año que viene lo haré con más calma!

También dejo la receta de mi primero Pumkin Pie! De este sí he hecho fotos! La receta la saqué del fabuloso blog Albahaca y Canela. Mi calabaza no era de la mejor calidad y casi no tenía sabor, pero la verdad es que al ser un pastel muy especiado, deja un gustito muy bueno a pesar del problema con la calabaza.



Ingredientes:

Amasa brisa precocida (de las preparadas o del hecho a casa)
425 gramos de puré de calabaza
250 ml de nata líquida
1/3 de taza de azúcar moreno
1/3 de taza de miel
2 huevos
1/2 cucharadita de canela
1/2 cucharadita de jengibre
1/4 de cucharadita de nuez moscada
1/4 de cucharadita de clave en polvo
1/4 de cucharadita de sal


Preparación:

Precalentamos el horno a 175ºC. En un bol batir los huevos y añadir el azúcar y la miel. A continuación, añadimos la calabaza y la nata hasta conseguir una masa homogénea. Añadimos el resto de ingredientes y lo incorporamos bien. Lo vertemos sobre el molde con la masa brisa y lo horneamos durante unos 40/50 minutos.


29 comentarios:

  1. Un pastís ben bó i molt maco!!!!
    En prenc nota!
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. El pastís i les fotos espectaculars!
    I sobre Halloween... la veritat és que és una tradició que em tira, realment s'hi pot treure molt de suc...i t'ha quedat una taula preciosa!
    Petonets maca!
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Quina bona pinta té aquest pastís de carbassa!
    i la taula que vas prepar es veu molt mona ;)
    Amb el que comentes de les pelis de por (m'encanten per cert), recordo que de petita em feia moltíssima por Posesión infernal. Fa relativament poc la vaig veure i qüasi que reia més que passar por. Clar que ara no són tan bones com les d'abans!
    Petons!

    ResponderEliminar
  4. Alba!!! que guay que us haguessiu animat amb el Halloween!! Et va quedar una taula super xula!! m'agrada nolt tot! la decoració, les momies, les muffins aranya i les nubes!! els teus amics estarien encantats! Gràcies per la mensió ;)

    La pumpkin pie exquisita! és un dels bàsics ke tinc pendent, i tinc moltes ganes de tastar-lo. Unes fotos precioses.

    La peli, recordo que de petita em feia una por tremenda,savia que no podria dormir pero sempre em quedava. Anys després m'ha passat com a tu, que em moro del riure en veure les escenes!! això sí, el que sempre m'ha fet por el pasaje del terror del tibidabo. Un dia t'explicaré les meves aventures allà dins!!!jajjaja

    Molts petonets preciosa!!

    ResponderEliminar
  5. je! je! que diver!! segur que os ho veu passar pipa!
    jo Halloween com que tampoc, sóc més de panellets!
    El dia 8 la Cris farà post amb les instruccions, esperem la teva foteta!
    petonets

    ResponderEliminar
  6. No he tastat mai un pastís amb carbassa!
    La taula et va quedar moooooolt bé!
    Petons.

    ResponderEliminar
  7. M'encanta la carbassa de totes les maneres i a les postres també queda molt bona. Aquest pastís amb tantes espècies segur que va quedar suculent ;)

    ResponderEliminar
  8. Nena, però quina taula més xula!! Jo encara em resisteixo a celebrar Halloween, però ja veig que la cosa és imparable i les propostes dels blogs americans són massa temptadores per negar-se a l'aconteixement.
    Et felicito per la tarta de carbassa, encara que diguis que no era de bona qualitat.
    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  9. Yo la preparé el año pasado y me encantó, la verdad que he descubierto en la calabaza un ingrediente ideal para los postres dulces.

    Tentadora tu receta y tus fotos.

    Besotes

    ResponderEliminar
  10. Mary Lou! Moltes gràcies. Espero que et recuperis ben aviat perquè puguis fer aquest i molts altres pastissos!! :) Petons!

    Hola Sandra! Moltes gràcies. Vosaltres ja vau fer una gran feina treient suc a la castanyada, eh! Us va quedar tot fantàstic! Molts petons!

    Ana! moltes gràcies. Jaja!! a mi de fet em va passar igual. Jo també havia vist les pelis del Freddy de petita i recordo que passava por... A mi també m'agrada aquest gènere però cada cop costa més trobar una peli que fagi por de debò. Si en trobo una, t'ho diré! Petons!!

    Íngrid!!Moltes gràcies i de res per això de la menció, la veritat és que vas fer una taula de halloween increible!!
    Jo he anat un cop al túnel del terror del tibidabo i recordo que em vaig morir de por! Clar que també era petita, ara no se com ho veuria. Ja m'explicaràs la teva experiència! Molts petonets bonica!!

    Ivana! La veritat és que per mi la qüestió és celebrar coses, :P!! Estaré atenta al post de la Cris!! Petonets!

    A Coses de Llàbiro, moltes gràcies! doncs si t'agraden les especies i al carbassa, prova'l!! :) Molts petonets!!

    Gemma, moltes gràcies. La veritat és que jo mai havia utilitzat moltes especies en les receptes dolces però poc a poc li estic agafant el gust i hi ha receptes que queden increibles amb un toc especiat! Petons!!

    Hola Gemmota, gràcies!! A veure si l'any que ve et fem caure en la temptació de celebrar Halloween!! :P La qüestió és passar una bona estona i Halloween dóna molt joc!! Petonets!

    Hola Trota!! Muchas gracias! Qué ilusión verte por aquí! :) Yo no había usado la calabaza antes de tener el blog y la verdad es que ha sido todo un descubrimiento!! Besos!!

    ResponderEliminar
  11. Qué chulo todo lo de la cena! Debisteis pasarlo muy bien, juntando las tradiciones americanas y catalanas :) Cualquier excusa vale para pasar un buen rato con amigos y rica comida, no?

    Me alegro mucho de que te inspirara para preparar tu primera Pumpkin pie! Te quedó fantástica, y seguro que muy rica, a pesar de lo que comentas de la calabaza. Yo la he convertido en mi tradición de Halloween :)

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  12. Akane!!Gracias!!
    La verdad es que me gustó esto de mezclar tradiciones. Es la parte buena de la globalización!

    Ya he visto que tenías varias recetas del pumpkin pie! Tendré que probarlas, :)!

    Besos!!

    ResponderEliminar
  13. Que fotos tan preciosas y que tarta tan rica se ve en ellas. enhorabuena. un saludo.

    ResponderEliminar
  14. Hola¡¡¡¡ Soy Beatriz. Ante todo quiero darte las gracias por haberte pasado por mi blog ya que así he podido conocer el tuyo. Todo lo que he visto me ha gustado mucho y las fotos son muy buenas. Me ha encantado tu especial Hallowen. Yo tampoco lo he celebrado hasta este año en el que por casualidades de la vida estaba en New York en viaje de la empresa y he podido disfrutar de toda lo que se organiza alli en torno a esta fiesta. Por cierto la tarta se ve esquisita. Me quedo un ratito en tu cocina. Besos

    ResponderEliminar
  15. Hola Anna!
    Gracias por pasarte por aquí y por dejar un comentario! :) Voy a pasarme por tu cocina ahora mismo!! :)
    Besos!

    Beatriz! Qué bien verte por aquí!!Muchas gracias por tus comentarios! Qué bien esto de coincidir con halloween en NY, y qué bien el simple hecho de ir a NY, jiji! Desbiste disfrutarlo mucho a pesar de que tu viaje fuera por motivos laborales. NY es un destino que tengo pendiente!
    Besos!! :)

    ResponderEliminar
  16. I know this web page offers quality based posts and extra data, is there any other site which offers these things in quality?
    Feel free to surf my web-site http://coloncleanserreviews.typepad.com/colon-cleanse/2012/04/procerin-or-profollica-reversing-hair-loss.html

    ResponderEliminar
  17. What's up to every body, it's my first pay a quick
    visit of this weblog; this blog consists of remarkable and truly good information in favor of visitors.


    Check out my site; provillus

    ResponderEliminar
  18. Thanks for the good writeup. It in truth used to be a entertainment account it.
    Look advanced to far introduced agreeable from you! By the way, how can we keep
    up a correspondence?

    Here is my web blog ... www.blackplanet.com

    ResponderEliminar
  19. Hurrah! Finally I got a webpage from where I be capable of
    truly take useful data regarding my study and knowledge.



    My weblog http://www.nexopia.com/users/Theueeak/blog/4-provillus-reviews-can-they-help-in-your-search-for-the-best-hair-loss-therapy

    ResponderEliminar
  20. Thanks in favor of sharing such a good thought, post is pleasant, thats why i
    have read it entirely

    Feel free to surf to my web site :: www.keepandshare.com

    ResponderEliminar
  21. That is really interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look ahead to in the hunt for extra of your fantastic
    post. Also, I have shared your site in my social networks

    Feel free to visit my weblog: http://www.lagbook.com

    ResponderEliminar
  22. Hi there to all, how is the whole thing, I think every one is
    getting more from this website, and your views are nice for new visitors.


    My blog :: jacquesschneide.blog.com

    ResponderEliminar
  23. I always spent my half an hour to read this blog's articles every day along with a cup of coffee.

    Feel free to surf to my blog post ... http://briggshemorrhoids.blog.com/2012/10/23/provillus-liquid-and-minoxidil/

    ResponderEliminar
  24. I visited various web pages however the audio feature for audio songs current at this website is
    in fact marvelous.

    Review my web site: https://message.diigo.com

    ResponderEliminar
  25. Thank you, I have just been looking for info about this topic
    for a while and yours is the best I've found out till now. However, what in regards to the bottom line? Are you positive in regards to the supply?

    Take a look at my blog http://www.supernova.com/Thuvuwwa/blog/1842073/Speedy-Systems-Of-Outdoor-Pool--The-Basics

    ResponderEliminar
  26. I'm not sure exactly why but this web site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll check
    back later and see if the problem still exists.

    My site - www.23hq.com

    ResponderEliminar
  27. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
    Extremely useful info particularly the last part :) I care for such information a lot.
    I was seeking this particular information for a long time.
    Thank you and best of luck.

    my site ... http://www.squidoo.com/thuvuwwa

    ResponderEliminar
  28. Ahaa, its pleasant conversation about this article here at
    this web site, I have read all that, so now me also commenting here.


    Here is my web-site - http://thuvuwwa.jimdo.com/

    ResponderEliminar
  29. Good post. I'm going through some of these issues as well..

    Here is my site :: webs.com

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails