jueves, 2 de diciembre de 2010

Baileys

(si no entiendes catalán, al final está la traducción en castellano :) )

Baileys casolà amb vainilla. Facilíssim!

Qui em va seguint ja sabrà que la recepta d'avui ve directa de l'escola on faig el curs de pastisseria. Ens ho van ensenyar a fer el mateix dia que la tarta tatín. Com veureu és una recepta facilíssima i molt original, d'aquelles per servir al final d'un sopar i quedar com uns reis. Per això avui la comparteixo amb vosaltres i us animo a fer-la perquè el resultat és molt bo. No té el mateix gust del baileys, entre altres coses perquè està aromatitzat amb vainilla, però a mi m'agrada més... :P
Ja que també he fet unes piruletes de toffe dur com la que veieu a al foto, també explicaré com fer-les. Preparats? Som'hi!!



Ingredients:

Pel Baileys (per tres o quatre gotets):

100 grams de sucre
150 grams de nata líquida
1 beina de vainilla (jo vaig fer servir la de Madagascar que em va regalar l'Íngrid. Molt aromàtica i amb molta llavor :) )

Per les piruletes:

100 grams de sucre
40 grams de mantega

Preparació:

Pel Baileys:

Agafem dos cassons per anar al foc.
Tallem la beina de vainilla per la meitat de forma longitudinal i rasquem amb un ganivet l'interior quedant-nos amb les llavors de la beina. En un dels cassons posem la nata líquida, les llavors de vainilla i la beina tallada. Ho posem al foc fins que bulli.
A l'altre cassó posem la meitat de sucre i l'anem desfent. Important: no remoure o no surtirà bé, només sacsejar una mica el cassó. Un cop comença a desfer-se tot, posem la resta de sucre. Un cop tot está líquid i la nata líquida ha començat a bullir, aboquem aquesta sobre el caramel líquid i remenem fins que quedi tot incorporat.
Colem el líquid, li posem uns glassons i un rajolí de whiskey al gust, barregem i ja es pot servir!!

Per les piruletes:

Posem un tros de paper sulfuritzat sobre un marbre (o una altra superficie plana).
Preparem el caramel igual que pel baileys però un cop està líquid en comptes de posar-hi nata líquida, hi posem mantega i remenem perquè s'incorpori. Un cop incorporat, retirem el cassó del foc i anem abocant el toffe sobre el paper sulfuritzat donant la forma que vulguem o puguem, jiji!! :P
Deixem refredar i retirem del paper!

Facilíssim, no?


Nota: quan feu el caramel i si en teniu, utilitzeu un termòmetre per assegurar-vos que no se us crema. El caramel de seguida es crema i es nota molt en el gust del que fem. Per tenir un indicador: a 148ºC és quan el caramel està transparent, a 150 ºC el caramel comença a daurar i seria el seu punt perfecte, de 185 ºC a 190ºC està força torradet (així és com m'ha quedat a mi.... :P Amb el foc de gas és difícil controlar la temperatura...) i a 235ºC, el caramel s'ha cremat.




Baileys casero con vainilla. Facilísimo!

Quién me va siguiendo ya sabrá que la receta de hoy viene directa de la escuela donde hago el curso de pastelería. Nos lo enseñaron a hacer el mismo día que la tarta tatín. Cómo veréis es una receta facilísima y muy original, de aquellas para servir al final de una cena y quedar como unos reyes/reinas. Por eso hoy la comparto con vosotros y os animo a hacerla porque el resultado es muy bueno. No tiene el mismo sabor del baileys, entre otras cosas porque está aromatizado con vainilla, pero a mí me gusta más... :P
Puesto que también he hecho unas piruletas de toffe como la que veis a a el foto, también explicaré como hacerlas. Preparados?




Ingredientes:

Para el Baileys (para tres o cuatro vasos):

100 gramos de azúcar
150 gramos de nata líquida
1 vaina de vainilla (yo usé la de Madagascar que me envió Íngrid. Muy aromática y con muchas semillas :) ).

Para las piruletas:

100 gramos de azúcar
40 gramos de mantequilla


Preparación:

Para el Baileys:

Cogemos dos cazos aptos para ir al fuego.
Cortamos la vaina de vainilla por la mitad de forma longitudinal y rascamos con un cuchillo el interior quedándonos con las semillas de la vaina. En uno de los cazos ponemos la nata líquida, las semillas de vainilla y la vaina cortada. Lo ponemos al fuego hasta que hierva.
En el otro cazo ponemos la mitad de azúcar y lo vamos deshaciendo. Importante: no remover o no saldrá bien, sólo sacudir un poco el cazo. Una vez empieza a deshacerse todo, ponemos el resto de azúcar. Una vez todo está líquido y la nata líquida ha empezado a hervir, vertemos esta sobre el caramelo líquido y removemos hasta que quede todo incorporado.
Colamos el líquido, le ponemos unos cubitos y un chorrito de whiskey al gusto, mezclamos y ya se puede servir!!

Para las piruletas:

Ponemos un trozo de papel sulfurizado sobre un mármol (u otra superficie plana).
Preparamos el caramelo igual que para el baileys pero una vez está líquido en vez de poner nata líquida, ponemos mantequilla y removemos para que se incorpore. Una vez incorporado, retiramos el cazo del fuego y vamos vertiendo el toffe sobre el papel sulfurizado dando la forma que queramos o podamos, jiji!! :P
Dejamos enfriar y retiramos del papel!

Facilísimo, no?


Nota: cuando haceis el caramelo y si tenéis, utilizad un termómetro para aseguraros que no se os quema. El caramelo se quema rápido y se nota mucho en el sabor de lo que hacemos. Para tener un indicador: a 148ºC es cuando el caramelo está transparente, a 150ºC el caramelo empieza a dorarse y sería su punto perfecto, de 185 ºC a 190ºC está bastante tostado (así es como me ha quedado a mí.... :P Con el fuego de gas es difícil controlar la temperatura...) y a 235ºC, el caramelo se ha quemado.

27 comentarios:

  1. Hola Alba!!

    Quina sorpresa de recepta, no em pensava que es pogués fer Baileys a casa. El detall de la piruleta m’ha agradat molt, li dona un punt de color preciós. I les fotos són molt maques!!! Altre cop felicitats per aquesta entrada.
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponderEliminar
  2. Uauuuuuuuuuuuuuuuuuuu! M'ha encantat la idea i això de la piruleta de toffe també.
    Ho faig segur!!!!!Ja t'ho explicaré;)
    Molts petonets.

    ResponderEliminar
  3. Quina gracia!!! així dona gust venir a sopar a casa teva!!!! el Baily's m'encanta, encara que quasi mai en tenim a casa! i la piruleta és espectacular!!!! molts petonets

    ResponderEliminar
  4. ummmmmmmmmmmm, que bueno, se ve delicicoso, besos

    ResponderEliminar
  5. Alba!! aquesta entrada és exquisita. M'agrada molt el Baileys i em sembla una idea fantàstica fer-lo a casa, i utilitzar la vainilla en aquesta recepta m'ha semblat molt original! i segur que ha d'estar diví.
    Les piruletes,fàcils de fer i amb un resultat molt bonic.
    Molts petoneeetts!

    PD: Unes fotos meravelloses

    ResponderEliminar
  6. Dues receptes fantàstiques!
    La primera, super original, no hauria dit mai que es pogués fer bayleis casolà... i els puntets de la vainilla m'encanten, segur que queda li dóna un gustet deliciós.
    I la segona, una idea fantàstica per decorar qualsevol pastís o plat de postres... me l'apunto! ;)

    ResponderEliminar
  7. M'encanta!! quina bona recepta per impressionar als convidats aquestes festes!!
    Gràcies per compartir-la!
    ptunets

    ResponderEliminar
  8. genial! me ha encantado, aunque lo mío no es el caramelo... nunca me ha salido bien, tomo nota de tus consejos!
    besos

    ResponderEliminar
  9. Quines super idea ens portes avui, Alba! simplement genial... això ho faré segur pel dinar de Sant Esteve, que per primer cop em toca fer-lo a casa :P
    I les piruletes, una autèntica monada!
    Petonets maca!
    Sandra

    ResponderEliminar
  10. Me encanta tu receta!!!, perfecta para quedar como una diosa de la cocina con los amigos!;))
    Preciosas fotos...como siempre!, si es que eres un geniecillo!!!
    Me voy unos dias, pero en una semanita vuelvo a verte!!
    mil besitos cariño!!!

    ResponderEliminar
  11. oleole aquesta recepta la volia jo ;)
    ha d'estar boníssim!!
    gràcies per compartir-la.
    petons!

    ResponderEliminar
  12. M'acabo d'enamorar...... no sé si és el cor o lo de dins,jejejej.

    Mol bona, cau segur!

    Muas!

    ResponderEliminar
  13. Laura, moltes gràcies pels teus comentaris!!I ara ja saps com fer-lo!! Petonets!! :)

    Mònica, moltes gràcies!! Espero qe em diguis què tal!! Només cal vigilar amb el caramel però si ja en saps fer, no hi ha cap problema! Molts petoneeets!!! :)

    Judith, moltes gràcies!! A mi també m'encanta el Baileys i la veritat és que jo a casi sí en tinc...jiji!! :P A veure si la Mònica en fa i us preneu una copeta juntes! Quina gràcia m'ha fet descobrir que ereu germanes!! :) Molts petoneeeets!!!

    Hola dulce, muchas gracias! Lo está, jiji!! :) Besos!

    Íngrid, moltes gràcies!! :) Has vist quin bon ús li he donat a la vainilla? aquí es nota molt bé el seu aroma! :) La piruleta de toffe és molt fàcil un cop domines el caramel i a aprt, està mooolt bona!! :)
    Molts petonets!

    Hola Gemma! Moltes gràcies. Ja m'he imaginat el toffee dur decorant algún dels teus fantàstics pastissos!! I el Baileys, és original, oi? a mi també me van agradar molt els puntets de la vainilla i a sobre està molt bo!! :) Molts petonets!!

    ResponderEliminar
  14. Hola Davinia!! Benvinguda! :) Moltes gràcies per passar-te i pels teus comentaris. Si ho proves per festes, ja em diràs! Molts petonets!

    Antonia! Hacer caramelo no es fácil, sobretodo con fuego de gas. Si tienes inducción, puedes controlar mucho mejor al temperatura i si encima tienes un termómetro te tiene que salir seguro!! :) Si lo pruebas, me cuentas! Muchos besos!! :)

    Hola Sandra!! Quin repte haver de fer el dinar de Sant Esteve!! Ja ens explicaràs com ha anat i si fas el Baileys també!! :) Molts petonets bonica!! :)

    Hola Juana!! Muchas gracias por tus comentarios. Siempre me encanta verte por aquí!! :) Después del puente nos hablamos! Muchos besos!! :)

    Ana, jajajaja!! aquí la tens doncs!! Molts petonets!!

    Rosanna, només és una aparença perquè és ben fàcil de fer, jijiji!! Molts petonets!! :)

    Hola Gemma!!jajaja!! fins que no ho provis, no ho sabràs :P Ja em diràs què tal! Molts petonets!! :)

    Molt bon pont a totes les que el feu i si no en feu, molts ànims!! :)
    Muy buen puente a todas las que lo hagáis y si no lo hacéis, muchos ánimos!! :)

    ResponderEliminar
  15. Acabo de encontrar tu precioso blog. Tienes unas fotos maravillosas. Voy a darme un paseo. Creo que voy a pasar un rato entretenido.
    Besos

    ResponderEliminar
  16. ei, mira quines piruletes més originals! Per decorar el bayleis i qualsevol altra coseta dolça que preparem!
    Em sembla molt original poder fer baileys a casa...això que al veure els ingredients he pensat "però el baileys no és un licor?"...el que no sabia era que és simplement whisky endolcit, pensava que era un licor en si mateix.
    Sempre s'aprenen coses noves, com les temperatures del caramel! M'aniran de perles perquè molt cops el cremo...

    ResponderEliminar
  17. ¡¡Qué buenísima pinta!! Soy capaz de hincarle al diente a la pantalla. Lástima que no pueda probarlo insitu, seguro que es toda una delicia.

    Besos.

    ResponderEliminar
  18. Que boooooooooooooooooooooooó!!!
    jo sols le fet una vegada fa mil anys i amb va agradar molt.;)
    El cor es preciós
    Petons.

    ResponderEliminar
  19. Hola Pilar!! Bienvenida!! Muchas gracias por pasarte y comentar!! Espero que encuentres cosas interesantes. Ahora miraré tu blog!! Muchos besos!

    Gemma, merci guapa! la veritat és que les piruletes són ben fàcils de fer i donen molt bon resultat. AIxò que dius del Baileys, potser sí que és un licor. Segur que per fer-lo no el fan com jo eh!! jaja!! De fet si el fas ja veuràs com té un gust diferent. A part el que proposo no es pot guardar com un Baileys normal. M'alegro que et serveixin les temperatures, ja m'explicaràs! Molts petonets!!

    Sílvia, gracias!! siempre puedes hacerlo tu misma que es mu fácil :P!! Besos!!

    Margot, moltes gràcies!! Aix, fins ara no sabia que parlessis català. Jo vinga a escriure't en castellà, jaja!! Molts petonets!! :)

    ResponderEliminar
  20. Noia, t'atreveixes amb tot, i tens la generositat de compartir-ho. Moltes gràcies.

    ResponderEliminar
  21. Tant una cosa com l'altre semblen moooooolt interessants!,jo no sóc gaire d'alcohol, però crec que aquesta cremeta teva ha de ser ben suau.Una abraçada!

    ResponderEliminar
  22. Hola Alba! he arribat de casualitat al teu bloc i m'ha semblat tant bonic! però a més el nom m'ha encantat! jejeej

    et poso al meu blogroll per no perdre't la pista :-)

    un petó, bonica!

    ResponderEliminar
  23. Vermells, de res i moltes gràcies!! Però la recepta es molt fàcil així que no costa gaire atrevir-s'hi! :P Petonets!!

    Mercè! Moltes gràcies! és molt suau i fins i tot t'ho pots prendre sense posar-hi alcohol, només el toffe líquid amb gel, també està boníssim! Molts petons!

    Hola Maduixa, benvinguda i gràcies pels comentaris! He donat un cop d'ull al teu bloc i és fantàstic. Ara mateix t'agrego per seguir-te a partir d'ara!! Molts petonets!! :)

    Hola Eva, gràcies!! la millor combinació, oi? :) Molts petonets!

    Moltes gràcies a tots i totes per passar per aquí i comentar!! :)
    Muchas gracias a todos y todas por pasar por aquí y comentar! :)

    ResponderEliminar
  24. Tinc un amic canari que feia Baileys a casa, tot i que aquest fa més bona pinta. Potser perquè aquestes fotos són una canya!!
    Gràcies! per fi tinc la recepta que el canari no em donava mai!

    ResponderEliminar
  25. Hola Jordi!!

    Benvingut i moltes gràcies per comentar! Ara em passaré pel teu bloc! :) M'alegro que et serveixi la recepta. No se si serà la mateixa del teu amic o si serà millor o pitjor, però el que és segur és que el proper cop que el vegis, li podràs fer tu el Baileys :)!

    Petons!!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails