(si no entiendes el catalán, abajo encontrarás la traducción en castellano)
La recepta del 15: Crema catalana de xocolata!
Avui és dia 15 i com a tal toca publicació de la proposta feta pels nois dels Fogons de la Bordeta i de Xocolata Desfeta!! Mai havia fet crema catalana i em feia il·lusió fer la versió clàssica per veure què tal se’m donava. Tot i així he afegit una variant al final per donar-li un toc diferent i molt..al meu gust, la xocolata! També he canviat la pell de llimona per pell de taronja perquè he pensat que li quedaria millor.
El procediment per fer-la és igual que el de la crema catalana tradicional però al final s’hi afegeix la xocolata quan la crema és ben calenta, i s’incorpora tot.
He de dir que queda boníssima i la pell de taronja li dóna un gustet fantàstic. Si no em creieu, us repto a provar de fer-la!! :P
Ingredients (per dues persones):
250 ml de llet
10 grams de maizena
50 grams de sucre blanc
2 rovells d'ou
La pell de mitja taronja
La pell de mitja taronja
Una branca de canyella
50 grams de xocolata a trossets petits
Preparació:
Preparació:
Dissolem la maizena en un got amb una mica de llet.
Blanquegem els rovells amb el sucre en un bola part.
La resta de llet la posem en un cassó al foc amb la branca de canyella i la pell de taronja. Deixem infusionar fins que arribi a ebullició.
Un cop bulli, apartem el cassó del foc, retirem la pell de taronja i la canyella, posem una tercera part de llet calenta al bol amb els rovells i remenem fins que quedi tot incorporat. Passem la barreja del bol al cassó amb la resta de la llet, afegim la llet amb maizena apartada i ho posem a foc lent remenant fins que s'espessi.
Un cop bulli, apartem el cassó del foc, retirem la pell de taronja i la canyella, posem una tercera part de llet calenta al bol amb els rovells i remenem fins que quedi tot incorporat. Passem la barreja del bol al cassó amb la resta de la llet, afegim la llet amb maizena apartada i ho posem a foc lent remenant fins que s'espessi.
Retirem del foc i ho aboquem sobre un bol on hi haurà la xocolata a trossets petits. Ho deixem uns instants i ho barragem perquè quedi ben incorporat.
Ho aboquem dins els plats de servir, posem sucre llustre a sobre i el cremem amb un bufador o pala de ferro roent.
La receta del 15: Crema catalana de chocolate!
Hoy es día 15 y como tal toca publicación de la propuesta hecha por los chicos de els Fogons de la Bordeta y de Xocolata Desfeta!! Nunca había hecho crema catalana y me hacía ilusión hacer la versión clásica para ver qué tal se me daba. Aún así he añadido una variante al final para darle un toque diferente y muy..a mi gusto, el chocolate! También he cambiado la piel de limón por piel de naranja porque he pensado que le quedaría mejor.
El procedimiento para hacerla es igual que el de la crema catalana tradicional pero al final se añade el chocolate cuando la crema es muy caliente, y se incorpora todo.
Tengo que decir que queda riquísima y que la piel de naranja le da un sabor fantástico. y si no me creeis, os reto a que la probéis! :P
Ingredientes (para dos personas):
250 ml de leche
10 gramos de maizena
50 gramos de azúcar blanco
2 yemas de huevo
La piel de media naranja
Una rama de canela
50 gramos de chocolate a trocitos pequeños
Preparación:
Disolvemos la maizena en un vaso con un poco de leche.
Blanqueamos las yemas con el azúcar en un bol a parte.
El resto de leche la ponemos en un cazo al fuego con la rama de canela y la piel de naranja. Dejamos infusionar hasta que llegue a ebullición.
Una vez hierva, apartamos el cazo del fuego, retiramos la piel de naranja y la canela, ponemos una tercera parte de leche caliente al bol con las yemas y removemos hasta que quede todo incorporado. Pasamos la mezcla del bol al cazo con el resto de la leche, añadimos la leche con la maizena apartada y lo ponemos a fuego lento removiendo hasta que se espese.
Retiramos del fuego y lo vertemos sobre un bol donde habrá el chocolate a trocitos pequeños. Lo dejamos unos instantes y lo mezclamos para que quede bien incorporado.
Lo vertemos dentro de los platos de servir, ponemos azúcar lustre encima y lo quemamos con un soplete o pala de hierro al rojo vivo.
Jo també hi he posat taronja!!!!
ResponderEliminarM'agrada, m'agrada :)
Guapa!!!!! quina meravella de crema catalana! m'encanta que sempre facis les teves modificaciones pk potencien molt més el postre o plat!! tens un poder creativitat que m'encanta!!
ResponderEliminarMil petonets!!!
Y para remate de todas las que he visto, con naranja y chocolate ¡el no va más!. me encantan.
ResponderEliminarBesos
Boníssima!!!! amb el toc de xocolata...ummmmmmm!!!
ResponderEliminarPetonets
Jo no sóc xocolatera però he de dir que té una pinta estupenda..
ResponderEliminarI sobre el teu comentari, jo tb estic esperant que em contestin el mail desde les 12 del migdia, suposo que no interessa contestar... XD que hi farem
Neeeeeena, t'has lluit, eh? T'ha quedat fantàstic aquesta crema amb xocolata! Ets una crack, i amb el gustet a taronja deu ser brutal!!
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar reina!
Petonets reina!
Sandra
Artista!!!! amb la xocolata i l'aroma de la pell de la taronja aquesta crema ha de ser una golafreria!!
ResponderEliminaroooooooooooo (crecq ue avui és l'expressió que més he utilitzat!) quina fantàstica versió de la crema catalana!!! l'haig de fer ja!!!! que bona ha d'estar!!!! petonets guapa!!!!
ResponderEliminarumm! la tinc que probar! quina pinta!
ResponderEliminarpetonets
qué bien, me encantan la piel de naranja con el chocolate, tiene que estar buenísima, ¡muy buena idea!
ResponderEliminarbesos
T'ha quedat fantàstica, té una pinta increiblement bona! Per mi també ha estat el primer cop, jeje, i trobo que no és pas una recepta que costi de fer, ni idea de perquè no havia provat de fer-ne abans xD.
ResponderEliminarEl toc de taronja m'encanta, la chocolata, hauria de provar-ho, no se perquè és una combinació que a primera vista em sembla un pèl pesada. Res que ho hauré de provar per a poder opinar :P.
Petonets!!
que pinta tiene y con naranja y chocolate. Tendre que probar. bss guapa. Ah las fotos estupendas.
ResponderEliminarAlba! Aquesta crema m'ha enamorat... M'has tocat la fibra amb la xocolata...Haha! Queda apuntada per a properes cremes... Boníssima!
ResponderEliminarGràcies per participar! T'esperem el mes vinent, eh? ;)
Petonarros!
Ohh!! I jo que no m'he atrevit a fer la recepta amb altres ingredients...la crema de xocolata ha de ser espectacular!! Em copiaré la recepta, però l'amagaré que ja se sap que a casa i viu un addicte a la xocolata que com la vegi no em deixarà tranquila fins que la faci!! M'encanta, t'has superat!!
ResponderEliminarUn petó guapa! Paula
Jo li he posat taronja...i mes coses...pero xocolata no! tb ha de ser mooooolt bo!
ResponderEliminarpetons,
Alba que dos sabores tan absorventes el chocolate y la naranja ¡una maravilla!, delicia para el paladar. Te ha quedado de 10 de oro y las fotos son preciosas
ResponderEliminarUn beso bonita
Un postre rico rico, y con unas fotos que, apetece agarrar una cucharada!
ResponderEliminarBesitos!
No hagués dit mai que t'agradava la xocolata!;) Segur que estava boníssima, jo no m'hi posaria taronja, aquesta combinació no m'agrada massa (suposo que dec ser de les poques que no els hi agrada).
ResponderEliminarLes teves fotos m'encanten!!!!!!!!!!!!
Molts petonets sol!
Esta versión con chocolate tiene que ser la pera! La versión tradicional me encanta y esta habrá que probarla. Muacks
ResponderEliminarMira que no m´ha agradat mai la Crema Catalana (en general ses postres lácties tipus flam, natillas,crema...no m'agraden), pero si li posses xocolata la cosa ja cambia!!
ResponderEliminarJa deia jo que era una mica moreneta aquesta crema catalana!. La combinació de xocolata i taronja m'agrada molt, caldrà tastar-la afegida a la crema!.
ResponderEliminarAvui ho has fet complert, crema, taronja i xocolata, això de estar molt bo.
ResponderEliminarBona cuina
Nunca he probado la crema catalana de chocolate, tengo que hacerla, debe ser delicioso, me encanta el chocolate!
ResponderEliminarBesos
Ostres quina pensada! pels xocolaters això ha de ser el postre diví.
ResponderEliminarL'haig de provar....me l'apunto! ;)
Sono deliziose le tue ricette, ciao
ResponderEliminarAquesta ha de ser boníssima!!! M'apunto la recepta....
ResponderEliminarUnes fotos precioses!!!
Quina versió més bona de la crema catalana, de xocolata ha de ser boníssima ALba!!
ResponderEliminarT'ha quedat perfecta!
Petons guapa
Guay! una de xocolata.
ResponderEliminarMuas!
Genial, de totes les propostes que he vist em quedo amb aquesta, quina bona pensada, ideal per als xocoaddictes com jo!
ResponderEliminarAlba, yo vine solo a disfrutar de tus maravillosas fotos, el chocolate nunca ha sido lo mío, pero este postre en sí lo encuentro riquísimo.
ResponderEliminarUn beso.
Hay!, que ya no me quiere mi Alba!!!!!! jijijijiji!!!!!! :)
ResponderEliminarVengo del dentista, y eso y tras una noche sin pegar ojo hace que vea visiones!!!!....es un crema preciosa de choco lo que veo?????????...pero siiiiiiii!!!!...no me creeras, pero me traje de Bruselas un libro con una receta muy similar que estaba deseando probar, y que por culpa de mi malestar aún no me habia animado....tu me has dado ganas de ponerme a ello, y si la tuya está tan perfecta puede que vaya a tiro seguro y te robe la receta!!!
Que bueno..y que belleza de fotos cariño!!
Mil besitos...ya no me quieres???? :)
Alba, doncs mira, aquí tens una xocoaddicta que et dirà que prefereix la crema catalana tradicional! :p I és que per mi, la crema és la crema... I això em recorda uns brunyols que vaig fer de xocolata, que tampoc em van convèncer perquè la meva boca menjava brunyols però no quadrava amb el gust guardat al cervell dels brunyols normals. ;)
ResponderEliminarUuf, yo te creo! Con chocolate y naranja... increíblemente bueno debe estar, como si la crema catalana ya no fuera una delicia por sí sola! Muy buena variación :)
ResponderEliminarUn abrazo
Que bona aquesta crema amb xoxolata!!!
ResponderEliminarHola Alba,
ResponderEliminarT'ha quedat una proposta molt xula. M'agrada aquesta idea de posar taronja i xoxolata a la recepta, a mi no se m'hauria acudit. Enhorabona.
Laura (Cocina Homemade)
Ideal per als de casa meva!
ResponderEliminarUn postre perfecto!! Si ya la crema catalana es deliciosa, con chocolate no me lo quiero ni imaginar. Ahora que estaba planteandome el comer menos dulces ¡pum! aparece una delicia irresistible como esta.
ResponderEliminarUn abrazo Alba
Alba, cariño... cómo no te voy a creer si el chocolate y la naranja hacen una combinación explosiva... muy rica tu crema catalana... un poco "moreneta" jajaja
ResponderEliminarUn beso, guapa.
Alba què original amb xocolata! i a més amb taronja que convina tant bé. A veure si m'animo aquest cap de setmana i faig que no vaig arribar pel 15 (per variar!).
ResponderEliminarpetons!!
Una opció fantàstica!, la xocolata hi lliga moltíssim!, per anar fent culleradetes i fer-la durar... A reveure Alba!
ResponderEliminarEsta receta me viene genial. Hoy tengo familia a cenar, así que de postre ¡Crema catalana!
ResponderEliminarMe llevo tu propuesta, me encantó.
Cariños
Quina magnífica proposta de crema! Pels xocolaters com jo ha d'estar irresistible! Jo vaig fer la crema tradicional, però ja veig que el pròxim dia provaré aquesta de xocolata :-)
ResponderEliminarGuapa que delicia de crema catalana con toque de chocolate, debe estar riquísima, tendré que probar tu versión! las fotografías son preciosas, como siempre. Buen fin de semana, besitos
ResponderEliminarQue original!
ResponderEliminarme encanta! hacía tiempo que nos veíamos!
UN BESO MUY GRANDE!
me gusta as idea del film y recetas!
muchas suerte!!!!!
lamam.