viernes, 15 de abril de 2011

La recepta del 15: Timbal de favetes i llagostins/Timbal de habitas y langostinos

(si no entendéis catalán, abajo está la traducción en castellano)

La recepta del 15

Què ràpid passen els mesos. Ja tornem a ser dia 15. Aquest 15 m’agrada especialment perquè (ara faré molta enveja, aviso) a partir de les 15h estic oficialment de vacances!!Fins el 26 no torno a treballar, 10 dies seguits sense haver-me de llevar a les 6 del matí, 10 dies per cuinar, visitar-vos, sortir, sortir i sortir al carrer i fer-ho tot quan em vingui de gust. M’estic passant ja, oi? Ja paro, va. Anem al que s’ha d’anar a un bloc de cuina, a la receptaaaa!!

Com molts sabeu, des de fa uns mesos la Sandra i el Xavi dels Fogons de la Bordeta i la Marina de Xocolata Desfeta, ens fan una proposta per cada dia 15 de mes. Aquest cop tocava fer una recepta amb faves. Seré sincera, a mi les faves mai m’han agradat massa. Les grosses mai les he pogut menjar. A mi m’agradaven les tendres amb pell que cuinava la meva àvia i des de fa uns anys les favetes baby fregides en oli.
En un primer moment vaig pensar a demanar la recepta a la meva àvia i fer les seves, però no he tingut massa temps i a part me les hagués hagut de menjar tota sola perquè a l’Arnau no li agraden. Així que he optat per les favetes baby fregides en oli. I he fet trampes, les he comprat ja en conserva, no l’he fet jo. Feta la confessió, ja puc donar la recepta!

Timbal de favetes baby amb llagostins i oli de menta




Ingredients (per dues persones)

300 grams de favetes baby
10 llagostins
Sèsam torrat
Oli de menta
Sal
Pebre
Sèsam torrat

Preparació:

Per l’oli:

Posem unes fulles de menta en un pot ple d’oli que mantindrem tapat durant una setmana. Hi podem afegir també una mica de pebre. Jo ho vaig fer sense.

Pel timbal:

Escorrem les favetes.
Pelem els llagostins, els tallem a trossets petits, els salpebrem i els saltagem amb una mica d’oli de les favetes a la paella.
En un bol barragem les favetes amb els llagostins i un rajolí d’oli de menta.
Ho emplatem amb un aro i llestos!

La receta del 15

Qué rápido pasan los meses. Ya volvemos a ser día 15. Este 15 me gusta especialmente porque (ahora daré mucha envidia, aviso) a partir de las 15h estoy oficialmente de vacaciones!!Hasta el 26 no vuelvo a trabajar, 10 días seguidos sin tenerme que levantar a las 6 de la mañana, 10 días para cocinar, visitaros, salir, salir y salir a la calle y hacerlo todo cuando me apetezca. Me estoy pasando ya, verdad? Ya paro, va. Vamos a lo que se tiene que ir en un blog de cocina, a la recetaaaa!!

Cómo muchos sabéis, desde hace unos meses Sandra y Xavi dels Fogons de la Bordeta y Marina de Xocolata Desfeta, nos hacen una propuesta para cada día 15 de mes. Esta vez tocaba hacer una receta con habas. Seré sincera, a mí las habas nunca me han gustado demasiado. Las gordas nunca las he podido comer. A mí me gustaban las tiernas con piel que cocinaba mi abuela y desde hace unos años las habitas baby fritas en aceite.
En un primer momento pensé a pedir la receta a mi abuela y hacer las suyas, pero no he tenido demasiado tiempo y aparte me las hubiera tenido que comer a solas porque a Arnau no le gustan. Así que he optado por las habitas baby fritas en aceite. Y he hecho trampas, las he comprado ya en conserva, no lo he hecho yo. Hecha la confesión, ya puedo dar la receta!

Timbal de habitas baby con langostinos y aceite de menta



Ingredientes (para dos personas)

500 gramos de habitas baby
8 langostinos
Sésamo tostado
Aceite de menta
Sal
Pimienta
Sésamo tostado

Preparación:

Para el aceite:

Ponemos unas hojas de menta en un bote lleno de aceite que mantendremos tapado durante una semana. También podemos añadir un poco de pimienta. Yo lo hice sin.

Para el timbal:

Escurrimos las habitas.
Pelamos los langostinos, los cortamos a trocitos pequeños, los salpimentamos y los salteamos con un poco de aceite de las habitas en la sartén. En el último momento añadimos las habitas para calentarlas con los langostinos.
En un bol mezclamos las habitas con los langostinos y un chorrito de aceite de menta.
Lo emplatamos con un aro y listos!

31 comentarios:

  1. T'ha quedat genial aquest timbal bonica!!! una aportació de luxe per aquesta recepta del 15!! i amb el toc de menta serà molt bo!!
    Per cert dones moooooooooolta enveja!!!!ets de les que, com he posat en el meu blog, pot disfrutar de les vacanes a partir d'avui!!!! ;)
    Ens veiem....;)
    Petonettsssssss!!!

    ResponderEliminar
  2. En un restaurant que anem la meva mare es demana una amanida de favetes i llagostins que està deliciosa, però pel que veig que has posat tu a la teva recepta, encara crec que m'agradaria més com a entrant. El toc de sèsam, apart de quedar molt bé amb els llagostins, al donar-li el punt cruixent, segur que està genial!

    Un petó!!

    ResponderEliminar
  3. Visca l'Alba i les seves favetes en conserva!! jijijij (no és pas fer trampa, això, eh?) M'encanta aquest timbalet, ha de ser boníssim!!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets!
    Sandra

    ResponderEliminar
  4. M'has convençut totalment, a mi tampoc m'agraden massa les faves, bé gens millor dit. Però si dius que aquestes que venen fregides en oli estan bones... amb aquest timbal que has fet, les he de tastar si o si.

    Pel que fa a l'amanida de cranc, la pots trobar a qualsevol super, jo l'he vist per exemple a Mercadona, Carrefour, etc.

    Mil petons maca

    ResponderEliminar
  5. M'encanten aquests mars i muntanya, les faves i els llagostins lliguen molt bé.
    I les faves en conserva també poden ser molt bones, hi ha marques que ofereixen faves de molta qualitat! ;)

    ResponderEliminar
  6. La recepta m'ha agradat molt, amb llagostins han d'estar boníssimes i amb aquesta presentació encara més!
    Gaudeix tu que pots dels dies de vacances que jo no en tinc tants!;)
    Petonets.

    ResponderEliminar
  7. Saps que vaig estar a punt de fer un timbal també? Haha! M'agrada moltíssim la combinació de les faves amb els llagostins. T'has lluït nena! M'encanta ;)
    Petonarros i gràcies per participar!!

    ResponderEliminar
  8. Que tenguis unes bones vacances Alba, i els hi treguis tot el suc posible per fer tot allò que t'agrada.
    La menta queda molt bé amb les favetes, emplear s'oli de menta ha estat tot un encert.

    ResponderEliminar
  9. Quina xulada!! Pensava que jo era l'únic bitxo raro al que no li agradaven massa les faves, però veig que no!! ;) La teva proposta m'agrada moolt!
    Sí, que vas enveja amb això de les vacances, sí...jo estic contant els dies i les hores que em falten perque sigui dijous i començar les meves...ains!!
    Petonets, i aprofita les vacances!!
    Ah, i sí, el nom d'ensaïmada ve de saïm!! Bona al.lumna!

    ResponderEliminar
  10. Oli de menta, primer cop que ho sento, però m'han entrat moltes ganes de provar-ho, segur que és ideal per a moltes amanides, inclús per a alguns plats de pasta.
    La recepta, segur que està ben bona, té tota la pinta de ser-ho :P.

    Molts petonets!!

    ResponderEliminar
  11. Ep!! nosaltres també les hem fet amb menta i llagostins! però no pateixis que la recepta és ben diferent. Aquest timbal és de categoria, i tu que paties!!
    Petonets

    ResponderEliminar
  12. Per favor!!!que bo aquests timbal!!! amb les gambes o llagostins un plat exquisit!!!!Bon CDS

    ResponderEliminar
  13. que pintaza te ha quedado super rico. Me gustan mucho estas habitas. Bss.

    ResponderEliminar
  14. Alba, que rica tu receta de habitas. Me encantan y hoy estoy viendo una variedad estupenda de recetas. Hay que aprovechar ahora que están tan ricas.

    Besitos corazón,

    ResponderEliminar
  15. ¿¿¿Hasta el 26??? ¡que soretilla! jajaja
    Felicitaciones por las vacaciones bien merecidas. Pero veo que por allá todo el mundo se toma vacaciones para estas fechas. Por acá sólo es un fin de semana largo donde poder ir a otro lugar, pero nadie se toma más de eso, o como mucho una semanita entera. Yo me tomaré casi un mes porque me voy de vacacaciones veraniegas atrasadas, jeje.
    ¡Saludos y buen comienzo!

    ResponderEliminar
  16. Que delicia, las habitas con los langostinos y la menta, una combinación ideal! por cierto me encantó como preparaste los pappardelle con ese toque de limón y salmón, la tengo pendiente de hacer ;) buen fin de semana guapa

    ResponderEliminar
  17. Que pasada, me encanta es un platazo.
    Que disfrustes de tus vacaciones. Descansa y cocina, así disfrutaremos nosotros también de tus platos.
    Besos

    ResponderEliminar
  18. Si, si si!!, me muero de envidia, pero ya me tocará desquitarme, :)).
    Que rico plato, me encanta el nombre de habitas, es tan tierno.
    Sabías que en Suiza no existen?, más envidia siento.
    Besos.

    ResponderEliminar
  19. Yo tampoco soy mucho de habitas...así apetecen, habra que probar!
    Un besito :)

    ResponderEliminar
  20. Que bonic, a mi m'agraden molt les faves, pero no les faig gaire sovint. El plat t'ha quedat de luxe.

    petons bonica

    Ara.

    ResponderEliminar
  21. Te ha quedado genial y lo del aceite de menta me encanta ¡me ha llegado al alma!, lo tengo que probar

    ResponderEliminar
  22. A mí es que las habitas me pierden. Tanto, que esta semana las he comido dos veces. Una con carrillada ibérica y otra en su forma más clásica, con jamón.
    Estupenda tu receta e impecable la presentación.
    Besitos.

    ResponderEliminar
  23. Un plat tremendament deliciós... m'encanta!!!! Les faves m'agraden molt, i és que les has cuinat tan bé i les has presentat d'una manera tan excel·lent!!!!!

    ResponderEliminar
  24. Que bó aquest timbal.
    Ves al meu blog i deja un comentari al primer post, ahir no al vas veure.
    Petonets,

    ResponderEliminar
  25. quina envenja que em fas!!! jo treballo i fins divendres no tinc festa!!! ooooooooo. T'ha quedat un timbal xulíssim! gaudeix molt bonica!!!! petonets i bones vacances!!

    ResponderEliminar
  26. Ens hem posat d'acord en fer un timbalet, eh?. Una recepta ràpida de fer però no per això menys deliciosa!.

    De totes maneres, esperem la recepta de l'àvia!

    ResponderEliminar
  27. Nunca me han gustado mucho las habas, me pasa como a ti, pero desde que probe, las pequeñitas, se han convertido en un pequeño capricho de temporada, en el momento que las vea, pongo en práctica esta receta. Un besazo

    ResponderEliminar
  28. Absolutamente deliciosa. La presentación es inmejorable.

    Besos.

    ResponderEliminar
  29. Yo también me perdí algunas recetas tuyas! Como siempre deliciosas!! Mis padres estuvieron aquí en Málaga durante toda la semana y se han ido esta mañana! Por eso no tuve tiempo ni de publicar ni de comentar! Me falté muchas recetas pero he vuelto, que tus recetas no me las puedo perder, son recetas de oro!

    Muchos besos!!

    ResponderEliminar
  30. Ben senzillet de fer i boníssim! t'ha quedat deliciós. Bones vacances! ;)
    petons.

    ResponderEliminar
  31. Torno per aquí a veure el teu fantàstic timbal per donar-te les gràcies pel tot el suport que m'has donat tots aquests mesos!! gràcies per compartir amb mi tot aquest procés fins que s'ha fet realitat!
    Molts petonets preciosa!!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails