Whole Kitchen en su propuesta dulce para el mes de abril nos invita a preparar Bavarois.
Whole Kitchen a la seva proposta dolça pel mes d'abril ens convida a preparar Bavarois.
Bavarois amb maduixes
Una altra recepta que mai havia fet. En aquest cas, he buscat una recepta una mica més light perquè portava uns dies menjant massa dolç i tot i que la llet i la nata no me l'he pogut estalviar sí ho he fet amb els ous. Cosa que em va pensar si el que he fet no és una pannacotta més que una bavarois... Sigui el que sigui ja està fet. La recepta la vaig treure d'un bloc que ara no recordo com es diu (ho sento!) i vaig canviar les cireres per maduixes aprofitant que és l'època. A tots ens ha agradat molt el postre i veient com és de senzill, segur que repetirem!
Ingredients (per 6 porcions):
500 ml de llet
250 ml de nata líquida
12 grams d'agar agar (o 5/6 fulles petites de gelatina)
150 grams de sucre
Maduixes
Sucre
Ginja (licor de cirera portuguès) opcional
Preparació:
En un bol amb aigua molt freda (inclús li podem posar una glassons) posem les fulles de gelatina perquè s'hidratin uns 10 minuts.
Netegem les maduixes i les tallem a trossets. Els passem per una paella amb una mica de sucre i un rajolí de Ginja (només deixem que treguin una mica d'aigua i absorveixin la mica de sucre que posem).
Preparem el motllo que volguem fer servir pintant-lo amb oli vegetal.
En un cassó posem la llet, la nata i el sucre. Afegim la gelatina previament escorreguda i secada amb un paper de cuina i ho portem a ebullició. En aquest moment ho deixem 2 minuts sense deixar de remenar.
Ho apartem del foc i posem una part de crema al motllo. El portem a la nevera i no el treiem fins que hagi començat a quallar.
Posem uns quants trossets de maduixes i aboquem la resta de preparat. Ho deixem quallar tot a la nevera.
Bavarois con fresas
Otra receta que nunca había hecho. En este caso, he buscado una receta algo más light porque llevaba unos días comiendo demasiado dulce y a pesar de que la leche y la nata no me lo he podido ahorrar sí lo he hecho con los huevos. Cosa que me hace pensar si no se parece más a una pannacotta que una bavarois... Sea lo que sea ya está hecho. La receta la saqué de un blog que no recuerod como se llama (lo siento!) y cambié las cerezas por fresas aprovechando que es la época. A todos nos ha gustado mucho el postre y viendo cómo es de sencillo, seguro que repetiremos!
Ingredientes (para 6 porciones):
500 ml de leche
250 ml de nata líquida
12 gramos de agar agar (o 5/6 hojas pequeñas de gelatina)
150 gramos de azúcar
Fresas
Azúcar
Ginja (licor de cereza portugués) opcional
Preparación:
En un bol con agua muy fría (incluso le podemos poner unos cubitos) ponemos las hojas de gelatina para que se hidraten unos 10 minutos.
Limpiamos las fresas y las cortamos a trocitos. Los pasamos por una sartén con un poco de azúcar y un chorrito de Ginja (sólo dejamos que saquen un poco de agua y absorban el poco de azúcar que ponemos).
Preparamos el molde que queramos usar pintándolo con aceite vegetal.
En un cazo ponemos la leche, la nata y el azúcar. Añadimos la gelatina previamente escurrida y secada con un papel de cocina y lo llevamos a ebullición. En este momento lo dejamos 2 minutos sin dejar de remover.
Lo apartamos del fuego y ponemos una parte de crema al molde. Lo llevamos a la nevera y no lo sacamos hasta que haya empezado a cuajar.Ponemos unos cuántos trocitos de fresas y ponemos el resto de preparado. Lo dejamos cuajar todo en la nevera.
Hola Alba!
ResponderEliminarJa estava esperant la teva proposta....!! :), pensava a veure si entre les mones i tot aquest mes no li dona temps....., pero veig que si!
Que bones son les maduixes, i ara que es temporada s´han d´aprofitar!!
amb aquesta recepte teva queda ideal! Molta maca i bona
una abraçada
Yo quiero la que sale en la foto ¿es mucho pedir? Se me ha hecho la boca agua ;o)
ResponderEliminarBesos.
Sigui una bavarois o una pannacotta segur que és una delícia!! La pinta és fantàstica!
ResponderEliminarPetonets maca!
Sandra
Cómo me gustan este tiipo de postres, me parecen deliciosos!
ResponderEliminarGuapi!!! quina bavarois més bona!! ja saps que els fresons em xiflen, per tant canvi fet!!! me l'emporto!! i la foto dels fresons oohhhh espectacular!
ResponderEliminarMolts petonetss bonica!
I demà marxant comandeta!! ;)
Debía estar muy rico. Se ve estupendo.
ResponderEliminarUn beso.
Mmmmh buenísimo! Tu versión con fresas es deliciosa. Pues mira por donde tengo Ginja, me lo trajo mi hermana de Portugal, así que me lo apunto para hacerlo próximamente. Bss
ResponderEliminarEl tuyo me acuerda a una panna cotta! Se ve rico y lo hiciste divinamente!! Yo también he comido demasiado dulce últimamente pero mi bavarois no era nada light jaja Lo hice para mi novio, solamente lo probé!
ResponderEliminarMuchos besos!
Que combinacion tan especial, hay que probarlo tiene que estar buenisimo
ResponderEliminarfelicidades
saludos chez glace
Me encanta tu propuesta, ligera además de sabrosa! Servirla así, con esas fresitas al lado...mmmmmm, me comería un platito ahora mismo! Yo me apunto tu receta, que tengo que repetir, porque no me quedo con las ganas de desmoldar un bavarois! Ademas tengo ginja por ahi...a lo mejor me espero la temporada de cerezas.
ResponderEliminarMuchos besitos!
La veritat es que aparentment pels ingredientes i la forma si que sembla més una panacotta, però la pinta és igualment boníssima! Jo igual que tu i com he posat al meu post amb whole kitchen estic fent moltes receptes que no he fet mai i potser no hauria fet!
ResponderEliminarAdemès, veig totes les vostres idees diferents i em venen ganes de provar-ne moltes més :)
un petó!
Ay quin ritme de receptes!! Doncs em sembla genial quecel facis mes light! Te molt bona pinta guapa! Petonets!
ResponderEliminarVeo que tú también has preferido buscar la manera de hacerlo un poco más ligero, y no te ha quedado nada mal! Una textura perfecta. Y me gusta que hayas usado las fresas como acompañamiento en lugar de triturarlas e incorporarlas a la mezcla.
ResponderEliminarUn abrazo
Sea como sea o lo que sea (bavariois o pannacotta) seguro que esta riquisimo porque el contraste entre el dulzor del postre y el ácido de la fresa... ummm! exito asegurado!
ResponderEliminarAmb fruits vermells queda boníssim. M'encanten les fotos!!!!!
ResponderEliminarPetonets
l'acompanyament de les maduixes m'encanta!
ResponderEliminarUmmmm es veu molt suau, i amb les maduixes més ummmmm!!!Petons guapa!
ResponderEliminarLa combinació de maduixa i nata és sensacional!
ResponderEliminarMuy buena pinta! Tiene que estar deliciosa.
ResponderEliminarDoncs es veu que ahí està la diferència, en els rovells d'ou, i precisament per això pense jo que m'agrada més la textura de la panacotta que no la de la bavarois. Té molt bona pinta aquesta bavarois teva!!!!!
ResponderEliminarAlba, que bonitas las fotos.
ResponderEliminarMe ha encantado el contraste de colores....
Estupenda propuesta.
Besos
Es fresca y tan llena de sabores y colores que resulta muy apetecible y con unas fotos preciosas
ResponderEliminarBsos
Quines fotos més maques! T'ha quedat genial, amb maduixetes sí que ho provaria, i això que no sóc gaire fan d'aquest dolç.
ResponderEliminarPetonets!!
Veig que has aprofitat molt bé aquestes vacances!
ResponderEliminarJo també provo de fer les receptes més lleugeres, gràcies a tu!
Moooooooolts petonets.
Ha de ser bo aixó!!! Saps que no ho he provat mai? A la llista de pendents! i amb maduixes o cireres té una bona pinta!
ResponderEliminarUna abraçada Alba!
Alba, una presentació ben elegant d'unes maduixes amb nata. Bravo!
ResponderEliminarPetons!
vaya te ha quedado estupendos lso bavarois. Que delicia. Bss guapa.
ResponderEliminarmira que bonica! Jo també en vaig fer una de maduixes, però amb les fruites incorporades a la bavaresa!
ResponderEliminarM'agrada participar al whole kitchen perquè així descobreixo nous postres!
Fins aviat!
Se ve realmente muy rico el bavaroa y me ha encantado que no sea de chocolate :), sabes que yo siempre he preparado el bavaroa con leche evaporada, lo siento mucho las livianito, por si quieres probar una vez.
ResponderEliminarBesos.
Hola,
ResponderEliminarJo no tinc ni idea si és més pannacotta, bavarois... però tant se val no? Segur que estava deliciosa i amb una presentació de 10. No es pot demanar res més en aquestes postres. PEtonets
quina pintaza!!!
ResponderEliminarMe encantan las bavarois, creo que cualquier versión sería bien admitida por mi paladar jeje...
ResponderEliminarDeliciosa!
i jo pq no t'he comentat aquesta recepta??? és gravíssim! jijiji. Una proposta fantàstica! i si és light encara millor!!!!!! petonets bonica
ResponderEliminarQuè bona!!! em sembla una combinació deliciosa, si es que les maduixes van bé amb tot...les fotos precioses...un petonet
ResponderEliminarQue sobremesa linda e com morangos...Adorei as fotos!
ResponderEliminarBesitos
Rita
Te ha quedado genial! Bonita presentación! Un besito:)
ResponderEliminarCon lo que me gustan las fresas, esta bavarois debe estar buenísima.
ResponderEliminarBesos