domingo, 28 de noviembre de 2010

Concurso Bundt Cake Whole Kitchen: Spiced Upside-Down Apple Bundt Cake

(Si no entiendes catalán, abajo encontrarás la traducción en castellano! :) )

Concurs Bundt Cake Whole Kitchen: Spiced Upside-Down Apple Bundt Cake

Ja pensava que no arribava (últimament sempre dic el mateix, oi?jiji). Al final he pogut fer les dues coses que m'havia proposat per aquest mes: la proposta dolça de WK i el Bundt Cake pel concurs de WK. En un primer moment vaig tenir la temptació de fer un dos en un, :P. Us explico. La proposta dolça de CWK d'aquest mes era fer un pastís invertit. Doncs bé, buscant receptes per la xarxa vaig trobar la que us presento avui: un bundt cake invertit de poma especiada, recepta que com haureu deduit compleix els dos requisits: ser un pastís invertit i ser un bundt cake. No obstant, la meva consciència va decidir obligar-me a no ser tan gandula i organitzar-me per fer les dues coses. I ho he aconseguit! Això sí, el meu dissabte ha estat moooolt intens. Pel matí vaig quedar amb una amiga per esmorzar, vaig anar a comprar, vaig dinar, em vaig posar a preparar el pastís mentres miravem una peli amb l'Arnau, quan la peli va acabar i ja tenia el pastís dins el motlle el vaig dur a casa la meva mare (viu al carrer del costat del meu pis) per fer-lo al seu forn nou que s'escalfa a la temperatura que li dius, per mi això és algo nou, jiji!, vaig a anar a còrrer i vaig tornar just per treure'l del forn, refredar-lo, decorar-lo i dur-lo cap a casa quan ja era de nit, després em vaig dutxar, vaig anar a sopar fora i es va acabar el dia com ja tocava :P!!

En fi, aquí el teniu! Espero que us agradi la proposta. Per mi ha sigut una experiència molt grata. Primer perquè he pogut deixar un pastís al forn sense haver de controlar cada dos minuts que no es cremés i segon perquè he estrenat un motlle bundt que no fa massa vaig rebre i he comprovat que és quasi màgic. El pastís queda perfecte i gairebé fa pena menjar-se'l...sí, gairebé perquè amb l'oloreta que feia la pena no va acabar d'arribar... :P

Jo he canviat una mica la recepta i en comptes de Calvados que no en tenia he posat cointreau ja que la recepta porta pell de taronja i com el cointreau és un licor de taronja vaig pensar que li quedaria bé. No se si la recepta riginal estaria més bona, però la meva versió a mi m'ha agradat molt!

Pastís invertit de poma especiada amb streusel de nous. Aquesta recepta forma part del concurs bundt cake organitzat per Whole Kitchen.


Ingredients:

Pel topping d'streusel:

1/4 de tassa de nous pecanes
1/2 tassa i una cullerada de farina normal
4 cullerades de mantega
2 cullerades de sucre morè
2 cullerades de sucre blanc
2 cullerades de civada
1/8 culleradeta de canyella
1/4 culleradeta de pebre negre
3/4 de culleradeta de sal

Pel pastís:

4 pomes reineta (a la recepta posa de la varietat granny)
226 grams i 3 cullerades de mantega pomada
2 tasses i 1/4 de tassa de sucre
1 i 1/2 culleradetes de maizena
1/2 culleradeta de canyella
1/4 de culleradeta de pebre de jamaica
1/2 culleradeta de nou moscada
3 tasses de farina
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
3 ous grans (o 4 de petits)
1/2 culleradeta d'essència de vainilla
1 tassa de buttermilk (o una tassa de llet sencera amb una cullerada de suc de llimona després de deixar-ho reposar uns 10 minuts)
1/4 de tassa de cointreau (a la recepta calvados)
3 culleradetes de ratlladura de taronja


Preparació:

Preescalfem el forn a 175ºC.
Engreixem el motlle.

Pel topping:

Torrem les nous i la civada al forn fins que quedi daurat. Millor fer-ho per separat perquè els fa falta diferents temps.
Agafem la farina i les nous torrades i les triturem (si ho fem en una trituradora elèctrica, millor. Quedarà més fi).
Barregem la farina i les nous amb la resta d'ingredients menys la mantega. Quan ho tenim ben barrejat, afegim la mantega i ho barregem de manera que ens quedin petits flocs. Ho coloquem sobre un paper sulfuritzat i ho daurem al forn. Ho retirem i ho reservem.

Pel pastís:

Pelem i traiem el cor de les pomes. Les tallem a daus d'un cm aproximadament.
En un bol incorporem el 1/4 de tassa de sucre, la maizena, la canyella, la nou moscada i el pebre de jamaica. Ho barregem, afegim els trossets de poma i ho barregem amb una cullera, llengua de gat, etc, suaument perquè la poma s'impregni bé.
En una paella hi posem les 3 cullerades de mantega. La desfem. Incorporem la poma i pugem el foc a foc fort fins que la poma caramelitzi una mica i quedi una mica tendra. Aboquem la poma en un recipient fred per tallar la cocció. Reservem.

En un bol petit barregem el buttermilk amb el cointreau i l'essència de vainilla.
En un bol mitjà barregem la farina amb el bicarbonat sòdic i la sal.
En un bol gran posem la mantega restant (226 grams), el sucre restant (2 tasses) i la pell de taronja i ho barregem fins que quedi una pasta cremosa. En aquest punt afegim els ous un per un fins que s'incorporin bé. Un cop incorporat, afegim una tercera part de la barreja de la farina, la incorporem. Afegim una meitat de la barreja de buttermilk, la incorporem. Posem la segona tercera part de la barreja de farina, la incorporem. Posem la segona meitat de la barreja de buttermilk, incorporem. I finalment posem la última part de la barreja de farina i incorporem.

Posem al fons del motlle la poma especiada i caramelitzada ben repartida. A sobre aboquem tota la barreja del pastís. Ho deixem al forn 1 hora (jo ho vaig tenir 45 minuts i ja estava cuit).
Deixem refredar el pastís una 10 minuts i el desenmotllem.
Finalment li posem per sobre l'streusel previament preparat i ja tenim el bundt!!




Concurso Bundt Cake Whole Kitchen: Spiced Upside-Down Apple Bundt Cake.

Ya pensaba que no llegaba (últimamente siempre digo el mismo, verdad?jiji). Al final he podido hacer las dos cosas que me había propuesto para este mes: la propuesta dulce de CWK y el Bundt Cake para el concurso de WK. En un primer momento tuve la tentación de hacer un dos en uno, :P. Os explico. La propuesta dulce de CWK de este mes era hacer un pastel invertido. Pues bien, buscando recetas por la red encontré la que os presento hoy: un bundt cake invertido de manzana especiada, receta que cómo habréis deducido cumple los dos requisitos: ser un pastel invertido y ser un bundt cake. No obstante, mi conciencia decidió obligarme a no ser tan vaga y organizarme para hacer las dos cosas. Y lo he conseguido! Eso sí, mi sábado ha sido muuuuy intenso. Por la mañana quedé con una amiga para desayunar, fui a comprar, comí, me puse a preparar el pastel mientras miraba una peli con Arnau, cuando la peli acabó y ya tenía el pastel dentro del molde lo llevé a casa mi madre (vive en la calle del lado de mi piso) para hacerlo en su horno nuevo que se calienta a la temperatura que le dices, para mí esto es algo nuevo, jiji!, me fuí a còrrer y volví justo para sacarlo del horno, enfriarlo, decorarlo y llevarlo hacia casa cuando ya era de noche, después me duché, fui a cenar fuera y se acabó el día como ya tocaba :P!!

En fin, aquí lo tenéis! Espero que os guste la propuesta. Para mí ha sido una experiencia mucy grata. Primero porque he podido dejar un pastel en el horno sin tener que controlar cada dos minutos que no se quemara y segundo porque he estrenado un molde bundt que no hace demasiado recibí y he comprobado que es casi mágico. El pastel queda perfecto y casi hace pena comérselo...sí, casi porque con el olorcito que hacía la pena no acabó de llegar... :P

Yo he cambiado un poco la receta y en vez de Calvados que no tenía he puesto cointreau puesto que la receta trae piel de naranja y como el cointreau es un licor de naranja pensé que le quedaría bien. No se si la receta original estaría más buena, pero mi versión a mí me ha gustado mucho!

Pastel invertido de manzana especiada con streusel de nueces. Esta receta forma parte del concurso bundt cake organizado por Whole Kitchen.



Ingredientes:

Para el topping de streusel:

1/4 de taza de nuevos pecanas
1/2 taza y una cucharada de harina normal
4 cucharadas de mantequilla
2 cucharadas de azúcar moreno
2 cucharadas de azúcar blanco
2 cucharadas de avena
1/8 cucharadita de canela
1/4 cucharadita de pimienta negra
3/4 de cucharadita de sal

Para el pastel:

4 manzanas reineta (en la receta pone de la variedad granny)
226 gramos y 3 cucharadas de mantequilla pomada
2 tazas y 1/4 de taza de azúcar
1 y 1/2 cucharaditas de maizena
1/2 cucharadita de canela
1/4 de cucharadita de pimienta de jamaica
1/2 cucharadita de nuez moscada
3 tazas de harina
1 cucharadita de sal
1/2 cucharadita de bicarbonato sódico
3 huevos grandes (o 4 de pequeños)
1/2 cucharadita de esencia de vainilla
1 taza de buttermilk (o una taza de leche entera con una cucharada de zumo de limón tras reposar unos 10 minutos)
1/4 de taza de cointreau (en la receta calvados)
3 cucharaditas de ralladura de naranja


Preparación:

Precalentamos el horno a 175ºC.
Engrasamos el molde.

Para el topping:

Tostamos las nueces y la avena al horno hasta que quede dorado. Mejor hacerlo por separado porque les hace falta diferentes tiempos.
Cogemos la harina y las nueces tostadas y las trituramos (si lo hacemos con una trituradora eléctrica, mejor. Quedará más fino).
Mezclamos la harina y las nueces con el resto de ingredientes menos la mantequilla. Cuando lo tenemos bien mezclado, añadimos la mantequilla y lo mezclamos de forma que nos queden pequeños copos. Lo colocamos sobre un papel sulfurizado y lo doramos al horno. Lo retiramos y lo reservamos.

Para el pastel:

Pelamos y sacamos el corazón de las manzanas. Las cortamos a dados de un cm aproximadamente.
En un bol incorporamos el 1/4 de taza de azúcar, la maizena, la canela, la nuez moscada y la pimienta de jamaica. Lo mezclamos, añadimos los trocitos de manzana y lo mezclamos con una cuchara, lengua de gato, etc, suavemente para que la manzana se impregne bien.
En una sartén ponemos las 3 cucharadas de mantequilla. La deshacemos. Incorporamos la manzana y subimos el fuego a fuego fuerte hasta que la manzana caramelice un poco y quede un poco tierna. Vertemos la manzana en un recipiente frío para cortar la cocción. Reservamos.

En un bol pequeño mezclamos el buttermilk con el cointreau y la esencia de vainilla.
En un bol mediano mezclamos la harina con el bicarbonato sódico y la sal.
En un bol grande ponemos la mantequilla restante (226 gramos), el azúcar restante (2 tazas) y la piel de naranja y lo mezclamos hasta que quede una pasta cremosa. En este punto añadimos los huevos uno por uno hasta que se incorporen bien. Una vez incorporado, añadimos una tercera parte de la mezcla de la harina, la incorporamos. Añadimos una mitad de la mezcla de buttermilk, la incorporamos. Ponemos la segunda tercera parte de la mezcla de harina, la incorporamos. Ponemos la segunda mitad de la mezcla de buttermilk, incorporamos. Y finalmente ponemos la última parte de la mezcla de harina e incorporamos.

Ponemos en el fondo del molde la manzana especiada y caramelizada bien repartida. Encima vertemos toda la mezcla del pastel. Lo dejamos en el horno 1 hora (yo lo tuve 45 minutos y ya estaba cocido).
Dejamos enfriar el pastel una 10 minutos y lo desenmoldamos.
Finalmente le ponemos por encima el streusel previamente preparado y ya tenemos el bundt!!


29 comentarios:

  1. M'encanta la poma amb canyella, t'ha quedat fantàstic!
    Alba: no m'estranya que vagis estressada, no pares! ja,ja,ja.
    Molts petonets.

    ResponderEliminar
  2. Eiii Alba!!!! al final has arribat a temps per el concurs!! guay! aquest motlle és una passada... queda tant bonic veritat?? i has fet servir la pissarreta... queda genial! un making of fabulós.... la gent no et mirava?? o era un lloc privat? ;))
    Si que et va condir el Dissabte!! d'això s'en diu aprofitar el temps!!
    Molts petonets

    PD: per cert, em fas molta enveja amb això del forn!!! jejeeje, i la meva mama viu a 150 km.... no em va gaire de pas...ajjajajja!!!

    ResponderEliminar
  3. Fantàstica combinació de sabors, segur que estava deliciós. A més t'ha quedat amb una forma molt maca, res, res, que em costaria moltíssim dir que no a un trosset, jeje.

    Petonets!

    ResponderEliminar
  4. Hola Alba! Te leía y me identificaba muchísimo contigo (no por lo del 2 por 1, sino por lo del horno anarkista). Pues si chica, como tu tengo un horno anarka, que hay días que esta de muy buenas, y te hace unas cosas maravillosas, y hay otros que te deja las cosas chamuscadas, o a medio levantar o que se yo... Me imagino que será un horno "genio" porque si no no entiendo tanto "temperamento". En fin, y volviendo las recetas, me ha encantado, creo no haber hecho un bundt cake ne mi vida (salvo que sea un cake redondo con agujero en medio, en cuyo caso si que he hecho unos cuantos). De todas formas, que te ha quedado precioso, y que espero que tengas suerte en el concurso. Por cierto, y que no se me olvide, la presentación EXCEPCIONAL. ;)

    ResponderEliminar
  5. Al final has tingut temps de fer-ho tot! :)
    Molt bona idea fer dues propostes en una, je je je...
    Deu quedar un pastís molt gustós i aromàtic, amb aquesta combinació d'espècies i sabors. I el toping m'encanta!

    ResponderEliminar
  6. doncs sort que has arribat! perquè té una bona pinta... molta sort!

    ResponderEliminar
  7. He arribat al teu bloc de casulitat, i m'he trobat aquest fabulós bundt cake. Una combinació perfecta de sabors.
    pt!

    ResponderEliminar
  8. Me gusta la pizarrita en la primera foto, Alba. Y me parece muy divertido lo del making of.
    Ahora entiendo lo de tu horno. Es un suplicio no poder usarlo (te lo digo yo, por razones obvias). Y qué decirte del pastel? Con esos ingredientes, ese molde... qué pinta.
    Un beso.

    ResponderEliminar
  9. A mi això del Bundt Cake que ara veig per un munt de blogs em té intrigada ¿qué es exactament? un pastís fet amb un motllo de forat en mig? o ha de complir algun altre requisit? suposo que si ¿però quin?
    El teu té un pintassa amb totes les espècies, la poma i això de nous per damunt que té aspecte de cruixent! m'encantaria tastar-lo!
    Les fotos, una passada, com sempre. M´estan entrant ganes d'aprendre a fer-ne!

    ResponderEliminar
  10. Té una pinta boníssima Alba, quina delicia. Ai, t'imagine pel carrer amb el motlle... et vas creuar amb molta gent?
    Ah! i les fotos del making off són genials!

    ResponderEliminar
  11. un pastel magnífico!! (por cierto: me canso sólo de leer todo lo que hiciste el sábado!! superwoman!)
    besos

    ResponderEliminar
  12. Eres un genio!, yo sería incapaz de irme a correr sabiendo que temngo esa maravilla en el horno!, soy demasiado agonía!!!;)
    Es una receta perfecta, con una maravillosa miga esponjosa!..necesito un molde para bundt, me muero de envidia!!!!
    Mil besos preciosa!!!!

    ResponderEliminar
  13. Alba, qué preciosidad de tarta, guapa!! Y el sábado.. me he estresado con solo leerte, jajaja
    Un besazo... Ah y lo del Making of está muy gracioso...

    ResponderEliminar
  14. Déu n'hi do, la feinada que t'ha portat, però el resultat ha valgut la pena. ens encanten els pastissos invertits. Un petó.

    ResponderEliminar
  15. jaja! que bo lo de "acabar el dia com ja tocava"...sona picarón! jaja!
    Ah, i que bé que la teva mare visqui a prop i puguis enfornar els pastissos sense patir...

    Ja veig que tu t'apuntes a totes eh!? Jo de motlle Bundt no en tinc cap, però en veure tantes receptes i al cantar-li tantes excel.lències potser m'ho hauré de rumiar i demanar-ne un per Reis...

    ResponderEliminar
  16. A visc a la cuina: moltíssimes gràcies!! Per comentar i per passar-te per aquí!! Petonets!

    Mònica, moltes gràcies!la poma i la canyella fan molt bona parella, oi? a mi també m'agrada molt!! :) Molts petonets!!!

    Íngriiid!!jo no pensava que pogués marcar tanta diferència aquest motlle, estic encantada!
    Doncs no, no era un lloc públic, jijiji! Estava a casa els pares de l'Arnau que tenen jardí, :P. Però no descartis que algún dia surti a fer fotos a un pastís a un lloc públic, jiji!!
    En quant al forn, estic més contenta jo que la meva mare. A ella no li agrada cuinar però se l'havia de canviar perquè es va espatllar el que tenia i jo li vaig anar al darrera perquè tries un que m'agradés a mi (també la vaig convèncer perquè es posés placa d'inducció...jiji). Molts petoneeeeets!!

    Nee!! Moltes gràcies!! La veritat és que la combinació és molt bona. QUeda un pastís molt aromàtic i la poma de sobre i l'streusel li dóna un toc inesperat i molt bo. Molts petonets!!:)

    J. Muchas gracias! me ha hecho mucha gracia esto del horno anarka!! jiji!! El mío más bien hace lo que puede... Es constante pero para mal, jeje!! :P
    Este es el primer Bundt Cake que hago y la verdad es que sale bonito solo. Todavía no se muy bien qué diferencia un Bundt Cake de otro pastel con tubo, por ahora sólo se ver que el Bundt lleva el molde de la marca Nordic Ware y el resto no...
    Muchos besos!

    Gemma! Sí, al final ho vaig aconseguir però crec que em començaré a prendre les coses amb més tranquilitat, jeje!!
    A mi aquesta combinació em va agradar molt. Estic ocmençant a descobrir els pastissos especiats i aromàtics i trobo que dóna molt joc. Molts petonets!!

    Judith! Moltes gràcies! a veure si tinc sort i sino almenys l'he fet (i me l'he menjat), que ja està molt bé!! Molts petonets!!

    Hola Eva! Benviguda! Ara mateix aniré a mirar el teu blog. Gràcies per passar per aquí i per deixar un comentari. Molts petonets!

    ResponderEliminar
  17. A tengo un horno y sé cómo usarlo: Muchas gracias!:) La pizarrita me encanta, creo que le voy a dar mucho uso... :) Y la combinación de sabores a mi me gustó mucho. Era un pastel bastante distinto a los pasteles que había hecho hasta ahora y me ha sorprendido gratamente! Muchos besos!!

    Hola Lucia, moltíssimes gràcies pels teus comentaris :). Doncs la veritat és que jo no tinc massa clara la diferència tampoc. Investigaré i si trobo res més que el motllo on es fa el pastís, informaré!! :) Molts petonets!!

    Rosanna, moltes gràcies!! :) Doncs afortunadament era fosc, feia fred i la gent estava tancada a casa. El millor de tot és que ni tan sols vaig baixar amb roba de carrer. Anava amb la roba d'anar a còrrer i el motlle amb el farcit de sucres, mantega, farina, etc...a les mans. Una mica contradictori, oi? jejeje!! Molts petonets!!

    Antonia!! Muchas gracias! Que bien volverte a ver por aquí!! :) Yo también me cansé y me canso cuando releeo el post, jejeje!! Muchos besos!!

    Hola Juana!!! Muchas gracias. Pues es que cando ví la receta y que ponía 1 hora de cocción pensé que salir a correr era una buena opción para que el tiempo me pasara más rápido y para aprovecharlo porque sino estaría pegada al horno todo el rato!! jeje!! Muuuuuuchos besos!!! :)

    Hola Mabel, muchas gracias!!demasiadas cosas. Normalmente no son así mis fines de semana, eh... jeje!! Muchos besos!! :)

    Hola Vermells!!Moltes gràcies!! Sí que va valdre la pena. Queda tan bonic que t'oblides de la feina feta i a sobre després allargues la satisfacció menjante'l! :) Molts petonets!!

    Gemmota!! jajajaja!! saps que ni m'havia donat compte d'aquesta interpretació? En fi, em sembla que ara tindré poca credibilitat...jaja!! :P Molts petoneeets!!!:)

    ResponderEliminar
  18. ei Alba, t'acabo de mencionar al blog Olleta de Verdures (http://blogs.cuina.cat/olletadeverdures/2010/11/28/gastrosfera-cat-187-blocs-de-cuina-en-catala/comment-page-1/#comment-3227), on tenen una recopil.lació dels blogs ens català i m'ha semblat que el teu no hi era...

    ResponderEliminar
  19. Ostres Gemma, merci!! :) La veritat és que havia sentit a parlar del bloc Olleta de Verdures però no el seguia i ni ho havia vist. Moltes gràcies guapa!! Petonets!!

    ResponderEliminar
  20. Hola Alba!
    Gairebé se'm passa aquesta entrada! Quina bona pinta aquest pastís, he llegit molt sobre el Bundt Cake, però no tinc la sort de tenir un motlle tan fantàstic! jejeje
    I les fotos genials!! Cada dia t'ho curres més! ;)
    Ah! i jo també sóc fan del forn de ma mare, allà sí que s'hi poden fer meravelles :P
    Petonets!
    Sandra

    ResponderEliminar
  21. Hola Alba!
    Sóc Massitet, del bloc Olleta de verdures. Veniar a dir-te que gràcies a la Gemmota hem descobert el teu bloc i que t'hem afegit al llistat de blocs de cuina en català que procurem tenim actualitzat... Però veig que la Gemma se m'ha avançat!
    En tot cas, doncs això: que t'hem afegit al llistat de la gastrosfera.cat i que si no et fa gràcia constar-hi, només ens ho has de dir i ja està...
    I per cert, moltes felicitats pel bloc i per la feinada que hi ha al darrera: és impressionant! Vaig a navegar una estona per aquí: acabes de guanyar-te un nou fan! ;-)

    ResponderEliminar
  22. Per Olleta de verdures t'he conegut, he afegit un enllaç al meu bloc, quina meravella de bloc que tens!!

    ResponderEliminar
  23. Me ha encantado.
    Delicioso. Seguro que será mi proxima preparación en los mini bundt que acabo de comprar.

    Besos y mcuha suerte.

    ResponderEliminar
  24. Otra propuesta más que interesante del Whole, la cual has bordado. Un pastel de lo más seductor y tentador. Como siempre un 10.

    Besos.

    ResponderEliminar
  25. Sandra!!
    Estava a punt de vindre't a buscar, jeje!! és broma!! :P La veritat és que el motlle va molt bé, però t'he de confessar que em comença a fer vergonya pensar amb la d'accessoris que m'estic comprant per cuinar, jiji! Visca els forns de les mames!! :) Molts petoneeets!!

    Hola Sara Maria!! Benvinguda i moltes gràcies pels teus comentaris! :) Quian bona iniciativa la del bloc Olleta de Verdures. Acabo d'adonar-me de la quantitat de blocs gastronòmics en català, quina passada! Ara mateix miro el teu bloc. Petons!!

    Hola Massitet! Em fa moltíssima il·lusió constar-hi, així que ja em pots mantenir ben apuntada!! :) Moltes gràcies per la visita, els comentaris i aquesta feina tan fabulosa que esteu duent a terme!! Molts petonets!!

    Rosaleda!! Muchas gracias!! Creo que hace días que no me paso por tu blog... no puede ser!ahora voy! Si pruebas esta receta, ya me contarás! Muchos besos!!

    Hola Sílvia!! Muchas gracias y muchos besos!!

    ResponderEliminar
  26. Que chulo que te ha quedado Alba.
    Me ha encantado verte a ti haciendo la puesta en escena...
    Yo tambien tengo el vaso pero en rojo.
    Fantastic.
    Petons.

    ResponderEliminar
  27. Bé Alba!! Ja ets a la Gastrosfera, i amés t'han donat publicitat!! És que t'ho mereixes! Sabia que em faries quedar bé! jeje!!
    Petons!!

    PD. Ah! em pots dir Gemma si vols, però ja veig que si em dius Gemmota tot queda més clar, perquè de Gemmes en som unes quantes!

    ResponderEliminar
  28. Casi me olvido de vuestros comentarios!!

    Margot, muchas gracias!! :) Y muchos besos!! Què coincidencia lo del vaso!! :)

    Gemma!!ok, et diré Gemma a partir d'ara, jeje!! :) Moltes gràcies de nou per parlar sobre el meu bloc!! Molts petonets!! :)

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails