domingo, 14 de noviembre de 2010

El meu AIG i muffins disfressats de cupcake/Mi AIG y muffins disfrazados de cupcake

El meu AIG

El meu AIG ja arribat!!!!!!!Bé, va arribar divendres però ens vam quedar sense llum a casa per culpa d'un curtcircuit i no he pogut fer l'entrada fins ara...
Doncs bé, el paquet ve de Sueca, València. I el remitent és la Rosanna de Cosas con encanto. No coneixia el seu bloc però ara que ja el coneixo m'hi faré seguidora, té una pàgina molt bonica on no només parla de cuina sino també de decoració i pel que sembla té una tenda on es venen objectes de decoració mooolt bonics, felicitats Rosanna!

I ara no em despisto més i passo a la part important del post: MOLTÍSSIMES GRÀCIES ROSANNA (I moltes gràcies a tu també Bea. Sense la teva feina no hagués sigut possible res de tot això!! :)!) M'ha encantat tot el que m'has enviat. Es nota que has mirat bé el meu bloc i t'has preocupat per regalar-me algo que m'agradés. Estic molt contenta amb tot i com veuràs, ja he estrenat el super regal, un pedestal blanc estil vintage que em va encantar :)! Venia embolicat en una capsa i paper marró xocolata que va triar expressament pel nom del meu bloc. Tot molt ben cuidat!! També veureu que m'ha regalat varies coses de xocolata d'una tenda artesanal de Sueca, segur que tot està boníssim, menys el sabó de xocolata que no provaré, jiji!! Us deixo amb les fotos i una recepta de muffins disfressats de cupcake per estrenar el pedestal!
Jo no entenc massa bé la diferència entre les cupcakes i les muffins, però vaig agafar la recepta de muffins d'aquest bloc tan bonic perquè volia que em fes una mica més de muntanyeta que la recepta que tinc de cupcakes de xoco. Pel que he llegit la recepta és de Dan Lepard.
Així que suposo que no puc parlar de cupcakes perquè algo tindràn que les fan diferents, però com les he farcit i decorat...doncs tampoc són muffins a seques. En definitiva, he fet un híbrid que està molt bo així que més igual com es digui, jiji! :P









Muffins disfressats de cupcake



Ingredients (per unes 12 de grans i 20 de minis):

50 grams de maizena
3 cullerades soperes de cacau el pols (sense sucre)
100 grams de sucre morè
100 grams de sucre blanc
225 grams d'aigua
75 grams de mantega
75 grams d'oli de girasol
125 grams de xocolata (60-77% de cacau. Jo vaig utilitzar de 55%)
2 cullerdes de cafè d'estracte de vainilla
2 ous
125 grams de farina
2,5 cullerades de cafè d'impulsor químic

Preparació:

En un cassó barregem la maizena, el cacau, el sucre i l'aigua i ho portem a ebullició a foc fluix barrejant constanment fins obtenir una crema. En aquest moment ho treiem del foc i hi afegim la mantega i la xocolata, tot talladet a trossets petits. Barrejar fins que s'incorporin bé.
A continuació afegim a la barreja anterior l'oli, la vainilla i un ou. Ho barregem bé i incorporem l'altre ou.
Tamizem la farina i l'impulsor i ho incorporem a la barreja. (jo tot el procediment el vaig barrejar a ma amb unes varilles).
Repartim la massa en els motlles i ho posem al forn durant 20-25 minuts a 175ºC . En el meu cas va ser menys temps. Comproveu amb un escuradents si està cuit. A mi m'agrada que no surti sec del tot perquè així queda més humit per dins :).
Com veureu vaig fer servir dos motlles, un de mida normal i un de mida petita.

La recepta de la crema de formatge dolça la teniu aquí. És la mateixa que vaig utilitzar pel pastís de pastanaga.
En el cas dels muffins grans, vaig fer un forat al mig i hi vaig posar un nabiu o gerd i una mica de crema. En els petits només la vaig posar per sobre.
Finalment, decoreu amb un fruit vermell.




Mi AIG

Mi AIG ya llegado!!!!!!!Bueno, llegó viernes pero nos quedamos sin luz en casa por culpa de un cortocircuito y no he podido hacer la entrada hasta ahora...
Pues bien, el paquete viene de Sueca, Valencia. Y el remitente es Rosanna de Cosas con encanto. No conocía su blog pero ahora que ya lo conozco me haré seguidora seguro, tiene una página muy bonita donde no sólo habla de cocina sinó también de decoración y al parecer tiene una tienda donde se venden objetos de decoración muuuuuy bonitos, felicidades Rosanna!

Y ahora no me despisto más y paso a la parte importante del post: MUCHÍSIMAS GRACIAS ROSANNA (y muchas gracias a tí también Bea. Sin tu trabajo nada de esto habría sido posible! :)!) Me ha encantado todo lo que me has enviado. Se nota que has mirado bien mi blog y te has preocupado para regalarme algo que me gustara. Estoy muy contenta con todo y cómo verás, ya he estrenado el super regalo, un pedestal blanco estilo vintage que me encanta :)! Venía envuelto en una caja y papel marrón chocolate que eligió expresamente por el nombre de mi blog. Todo muy bien cuidado!! También veréis que me ha regalado varías cosas de chocolate de una tienda artesanal de Sueca, seguro que todo está buenísimo, menos el jabón de chocolate que no probaré, jiji!! Os dejo con las fotos y una receta de muffins disfrazados de cupcake para estrenar el pedestal!
Yo no entiendo demasiado bien la diferencia entre las cupcakes y las muffins, pero cogí la receta de muffins de este blog tan bonito porque quería que me hiciera algo más de montañita que la receta que tengo de cupcakes de choco. Por lo que he leído en el blog la receta es de Dan Lepard.
Así que supongo que no puedo hablar de cupcakes porque algo tendran que las hacen diferentes, pero como las he rellenado y decorado...pues tampoco son muffins. En definitiva, he hecho un híbrido que está muy bueno así que me da igual como se diga, jiji! :P

Muffins disfrazados de cupcake



Ingredientes:

50 gr. de maizena
3 cucharadas soperas de cacao valor puro (sin azúcar)
100gr. de azúcar moreno
100 gr. de azúcar blanco
225 gr. de agua
75 gr. de mantequilla
75 gr. de aceite de girasol
125 de chocolate ( 60-77%)
2 cucharadas de café de extracto de vainilla
2 huevos
125gr. de harina
2,5 cucharadas de café de levadura royal

Preparación:

En un cazo mezclamos la maizena, el cacao, el azúcar y el agua y lo llevamos a ebullición a fuego lento mezclando constantemente hasta obtener una crema. En este momento lo sacamos del fuego y añadimos la mantequilla y el chocolate, todo cortado a trocitos pequeños. Mezclar hasta que se incorporen bien.
A continuación añadimos a la mezcla anterior el aceite, la vainilla y un huevo. Lo mezclamos bien e incorporamos el otro huevo.
Tamizamos la harina y el impulsor y lo incorporamos a la mezcla. (yo todo el procedimiento lo mezclé a mano con unas varillas).
Repartimos la masa en los moldes y lo ponemos al horno durante 20-25 minutos a 175ºC . En mi caso fue menos tiempo. Comprobad con un palillo si está cocido. A mí me gusta que no salga seco del todo porque así queda más húmedo por dentro :).
Cómo veréis usé dos moldes, uno de medida normal y uno de medida pequeña.

La receta de la crema de queso dulce la tenéis aquí. Es la misma que utilicé para el pastel de zanahoria.
En el cas de los muffins grandes, hice un agujero en medio y puse un arándano o frambuesa y un poco de crema. En los pequeños sólo puse por encima.
Finalmente, decorad con una fruta del bosque.

34 comentarios:

  1. ostres Alba! queencara nohe berenat!!! quina pinta! petonets

    ResponderEliminar
  2. Alba quines coses tant xules!!! aquest pedestal és una autèntica cucada!! conec el bloc de la Rosanna, i la seva web, hi vaig passar un dia i et tornes boig de tantes cosetes que té.
    Uns regals magnífics que has ben aptofitat, ja que aquestes muffins/cupcakes t'han quedat de luxe!
    Molts petoneeeets!

    ResponderEliminar
  3. Qué alegría ver que ya te ha llegado todo y te ha llegado bien, y sobretodo que te haya gustado. Has hecho unas fotos muy bonitas con los regalitos. Y ya veo que le has dado uso enseguida a la tartera. Es pequeña pero es preciosa, a mí me gusta mucho.
    Bueno, nada, voy a hacerme seguidora que ahora ya puedo hacerlo!!!!

    ResponderEliminar
  4. Deliciosament impressionants els cupcakes! Els regals una cucada, el pedestal és preciós i la xocolate té tota la pinta d'estar bonísima menys el sabor, que millor no tastar-lo per comprovar-ho :P.
    Acabo de descobrir el teu blog, no em preguntis a través de quin blog perquè ara mateix ni idea, però ha estat un bon decsobriment, m'ha encantat, i el títol, què dir del títol... m'encanta la película a la que fa referència, i té de dir que has sabut captar-ne molt bé l'essencia en aquest blog, sobretot pel que fa a la fotografia.

    Tornaré per aquí :P

    Petonets!

    ResponderEliminar
  5. Q maco tot i q maques totes les fotos!!

    Petons,

    ResponderEliminar
  6. Geniales los regalitos! A disfrutarlos mucho! :)
    El tema muffins/cupcakes es un poco follón, la verdad; para mi, un cupcake es como una tarta pequeñita, es decir, más grasa, más azúcar, y normalmente con cobertura. Pero es igual, me ha gustado el nombre de tu receta, "disfrazados", jajaja. Muy ricos, y muy bonitos.

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  7. Que buenos los regalos! A disfrutarlos pues! Y esos muffins-cupcakes geniales como siempre!
    Besitos

    ResponderEliminar
  8. Qué bonitos los regalos que te ha enviado... el pedestal es una preciosidad!! Claro que tus cupcakes tampoco se quedan atrás, eh??
    te han quedado espectaculares.
    Un besazo, guapa.

    ResponderEliminar
  9. te ha quedado la entrada estupenda.. y que bonitos regalos. Bss.

    ResponderEliminar
  10. ooh! de Rosanna! que bien!! me encantan todos los regalitos, feliz navidad!
    aqui ya se respira!
    besitos

    ResponderEliminar
  11. Molt xulo tot i la recepta ha d'estar boníssima!
    M'agrada molt la foto de l'ombra.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  12. Caram Alba!! Quina passada de regals, eh? Són tots una autèntica monada... l'any que ve ens hi haurem d'apuntar! :P
    I els muffins o cupcakes (jo tampoc en tinc ni idea de la diferència...) són tan bufons, com tot el que fas! Han de ser boníssims!
    Petonets guapa!
    Sandra

    ResponderEliminar
  13. Alba, un cop més, et surts amb les fotos! Quina passada! Aquestes m'han evocat el món fantàstic d'Alícia al País de les Maravelles!
    Disfruta dels regalets i segueix regalant-nos receptes com aquesta!
    Un petó.

    ResponderEliminar
  14. ¡¡¡OHHHHHHHHHHHHHH!!!
    Qué de regalazos. Qué AIG más generoso y con buen gusto.
    Me alegro de que te gustara el contenido del paquete sorpresa.
    Tengo la boca hecha agua con esos muffins disfrazados y eso que acabo de desayunar.

    Besos.

    ResponderEliminar
  15. ei Alba, quin AIG més xulo!! I el plat de pastissos et va de conjunt amb el que ja tenies! Que guai!
    Jo avui també he rebut el meu, i fa molta il.lusió!

    Per cert, jo tampoc sé la diferència entre muffins i cupcakes però jo un cop vaig demanar la diferència entre magdalenes i muffins (perquè sempre em resisteixo a dir les coses amb el nom anglosaxó) i la Mercè de Cuina per Llaminers em va dir que no són el mateix perquè el procés d'elaboració i el resultat són diferents...així que potser les cupcakes són magdalenes i els muffins muffins??

    ResponderEliminar
  16. M'encanten els regals que t'han fet el teu AIG. El pedestal es preciós.... Enhorabona

    ResponderEliminar
  17. Quins regals més xulos! I ja veig que has estrenat el peu de pastissos ;)
    Jo tampoc ser massa la diferència entre cupcakes i muffins, però sigui com sigui els teus t'han quedat sensacionals!

    ResponderEliminar
  18. Quins muffins més coquetons! la foto on es veu l'ombra de la safata amb els muffins és molt bona, sembla que siguin dolents i tot jejeje
    petons!

    ResponderEliminar
  19. me mata la letra de rossana!!! y yo que creí que era la única obsesiva con esa letra tan perfectita y los renglones tan correctos, jajaja
    ¡Saludos y felicitaciones por los regalos! :)

    ResponderEliminar
  20. Hola Judith!jiji, llàstima que aquestes coses no es puguin enviar per la xarxa, jeje!! Petonets i gràcies!

    Íngrid!!La veritat és que la Rosanna s’ho ha currat moooolt! Estic molt contenta amb tot!!Quan vaig veure la tenda que tenia em va entrar un mix d’eufòria i por per tot el que vaig pensar que voldria comprar! Molts petoneeets!:)

    Rosanna! Qué bien verte por aquí! Creo que me voy a repetir mucho en esta entrada pero Mil gracias! Estoy muy contenta con todo lo que me has enviado. Tendría que haberme grabado mientras abría el paquete con la tartera para que lo pudieras ver, no me lo podía creer! Muchos besos!!

    Hola Nee*!! Benvinguda!! Acabo de mirar el teu bloc i és preciós. A part veig que no només és de cuina i que hi tens entrades molt interessants. Et seguiré a partir d’ara!! :) Moltes gràcies pels teus comentaris. M’alegro molt que hagis trobat en el meu bloc una petita essència de la pel·lícula a la que fa referencia el títol. Molts petonets!!

    Hola Sònia! Moltes gràcies! S’ho ha currat molt la Rosanna!! Petonets!

    Akane! Gracias por tus comentarios y por tu aportación a mi duda! Intenté buscar la diferencia por la red y acabé con más dudas que antes, jiji!!Así que opté por llamarle de las dos formas y dejar de darle más vueltas. Muchos besos!

    Hola Rosilet! La verdad es que son geniales, estoy muy contenta! Gracias por lo de los Muffins/Cupcakes!:) Muchos besos!

    Hola Mabel! Muchas gracias! Quería hacer algo bonito y bueno para ese precioso pedestal!! :) Muchos besos!

    Hola Luisa, muchas gracias y muchos besos! :)

    Ivana! Jajaja!! Feliz Navidad! Petons!

    ResponderEliminar
  21. A coses de Llàbiro: moltes gràcies! Em va fer gràcia l’ombra, no semblava el mateix, jiji! Petonets!

    Sandra!! Sí, una passada! L’any que ve no podeu faltar, és molt divertit!! Gràcies pels comentaris de la recepta!Per cert, et vaig preguntar allò dels peta-zetas. Em van dir que en pots trobar a cocinero.info (diria que en quantitats grans = 1kg mínim) o a gadgets de cuina (creu que venen menys quantitat). Jo també m’ho miraré! :P Molts petonets!!

    Sara! Moltes gràcies! Les fotos que faig se que no són tècnicament bones (ara he començat un curs de fotografia i m’adono de la de coses que no faig bé, espero millorar moltíssim!!jiji), però si aconsegueixo transmetre algo com el que tu em dius a algú, em dono més que satisfeta!! M’ha fet molta ilusió el teu comentari! :) Molts petonets!

    Sílvia muchas gracias! Pues la verdad es que sí que ha sido muy generoso!!Estoy encantadísima! Muchos besos!

    Gemmota!! És divertit oi? Jo volia feruna foto als regals embolicats i quan vaig veure el paquet me’n vaig oblidar del tot. En dos segons ja havia estripat tot l’envoltori, jiji!!
    Doncs no se si ho tinc malentès però diria que les magdalenes porten oli i gens de mantega, mentres que els cupcakes i muffins porten mantega segur (en algún cas també he vist cupcakes i muffins amb mantega i oli de girasol a la vegada). A part se que la barreja dels muffins quasi que no es bat i tot queda com més atepeït. Jaja!! Entre tots acabarem treient les diferències! :P

    Hola Laura, moltes gràcies i benvinguda!! :)

    Hola Gemma! Moltes gràcies, al final el que importa és que estigui bo, digui com es digui! Jeje! Petons

    A acabat de fer: moltes gràcies! Jeje, sí que ho sembla sí. A mi em recordava a un Castell de conte. Però un dels dels dolents! :P Petonets!

    Mandarina, jeje. A mi también me sorprendió su letra. Es perfecta y súper bien alineada. Yo la alineación sólo la conseguía con pauta. Mi letra es bastante caótica, un poco como yo, jiji. Muchos besos!!

    ResponderEliminar
  22. Que regalitos tan bonitos!!!!
    Rossana es muy maja ya veras y cocina muy bien...como tu!!
    Preciosos cupcakes de veras!!
    Mil besitos!!

    ResponderEliminar
  23. Caray, qué bonic el teu regal i les teves fotos, m'encanta la de la ombra del posapastel.
    Ptons

    ResponderEliminar
  24. Me encanta la bateria de fotos. Han despertado en mi las ganas de prepararlos. Pero nunca se me han dado bien este tipo de masas¡¡¡ Por cierto, que regalos tan chulos y dulces¡¡¡ Me ha encantado el pedestal. Yo vi uno igual en Nueva Yorck, pero por miedo a que se rompiera en el viaje me quedé sin él. Dale un mordisquito al chocolate de mi parte. Disfrutalo y besos.

    ResponderEliminar
  25. Gràcies reina!! Ho aniré a mirar a Gadgets Cuina... és la meva perdició!

    ResponderEliminar
  26. Que maja eres!!!, que gusto da encontrarte siempre!!, gracias por tu visita!!!
    Besitos!!!

    ResponderEliminar
  27. Juana!! Mil gracias por tus comentarios!! Tu sí que eres maja!!! :) Muchos besos!!

    Cris!! Què bé trobar-te per aquí. Moltes gràcies pels teus comentaris! Petonets!!

    Beatriz!! Ya le he dado el mordisquito de tu parte, jiji!! :) Creo que nunca me cansaría de coleccionar pedestales. Son bonitos, verdad? Rosanna ha encertado de lleno! Muchos besos!!

    Sandra, ja em diràs si els trobes!! Jo vaig mirar a cocinero.info i el mínim són 900 grams!! Petonets!

    Molts petons i besos a tots y todos!!

    ResponderEliminar
  28. Acabo de llegar de rebote a tu estupendo blog y me he quedado fascinada, así que, con tu permiso, cojo silla y espero atenta tus recetas con esas maravillosas fotos.
    Por cierto, qué detalles más lindos te ha enviado tu AIG. Muy buen gusto.
    Un besote

    ResponderEliminar
  29. Me encanta esa foto que abre el post! es deliciosa. Y qué buen gusto el de tu amiga de AIG.

    Un beso enorme.

    ResponderEliminar
  30. Sí, Alba, ya ves, mis regalos del AIG venían de Sabadell, y a su vez yo mandaba regalos también a Sabadell, toda una coincidencia... Conoces el blog de Eva, Ma petite boulangerie?

    ResponderEliminar
  31. Hola Laube!!Bienvenida!! :) Muchas gracias por pasarte, comentar y quedarte fascinada, jeje! Voy a chafardear tu blog!! :) Besos!

    A tengo un horno y sé cómo usarlo: Muchas gracias por lo de la foto!La verdad es que Rosanna sí tiene muy buen gusto! Me encanta todo!! Muchos besos!

    Rosanna!! :) Pues no conozco su blog. Me pasaré a verla!! Qué ilusión encontrar gente de Sabadell. Me hizo mucha gracia ver el papel del Genescà porque yo a mi AIG también le compré dos cositas de allí y las tiene fotografiadas en su entrada. Ella es Laura de cocina homemade!
    Muchos besos!

    ResponderEliminar
  32. Alba,me decía yo...
    Le pasa algo a Alba que no vienes.
    Esas chispas.
    Pero ha valido la pena esperar y ver a tu Aig que chulo, me encantan las peanas para los pasteles,me tengo que comprar uno, que chulos quedan ahí puestos.
    Besos preciosa.

    ResponderEliminar
  33. Más besitos, hasta el proximo post!!!!!!!

    ResponderEliminar
  34. Me ha gustado mucho tu Blog, la maquetación las recetas y las fotos son preciosas, están hechas con unos estilismos muy bonitos, enhorabuena!!!!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails