lunes, 14 de febrero de 2011

Orange and chocolate truffle Bundt cake & :)

(Si no entendéis el catalán, abajo encontraréis la traducción en castellano).

Com ja sabeu de sobres avui és San Valentí, però per mi no només és això, avui també fa uns quants (:P) anys que va nèixer la meva mare, l’Elena!
A mi m'agrada celebrar-ho tot, sigui tradició o no del lloc on visc, qualsevol excusa és bona, però San Valentí és una d'aquelles celebracions que celebro poquet perquè coincideix amb l'aniversari de la meva mare i obviament prefereixo celebrar això últim!!
Per això avui tot i ser el dia que és, no penjaré cors ni coses per dos (m’ho reservo per un altre dia, no us penseu que us salvareu, eh!!). Avui penjo la foto de dos pastissos que li vaig portar diumenge a la meva mare perquè portés als companys de feina avui. El primer un Bundt Cake de taronja i trufa i el segon és el mateix pastís que em van publicar a la revista WK però amb un decorat diferent. En aquest cas porta mini galetetes de nous i avellanes (com les del post passat però canviant els fruits secs). Hi havia d’haver el mateix nombre que anys cumpleix la meva mare però ens vam despistar una mica… la que aguanta el pastís és la que fa anys. No va voler que li fés una foto com cal, segurament ja s’imaginava que la penjaria al bloc, que poc equivocada estava!

Com ja haureu vist, tots dos porten xocolata i és que la meva passió per aquest ingredient no és innata…Ella ha estat la que s’ha ocupat sempre que no faltés xocolata a casa. Així que aquests pastissos n’havien de dur a la força!

I ja que estem en un bloc de cuina us presentaré a la meva mare en la seva vertent més cuinera! És graciós perquè a ella no li agrada gens cuinar. Quan era petita em feia la truita de patates amb xips i no pas perquè fós una visionaria i s’avancés a F. Adrià, sinó perquè no li agradava gens pelar patates. Tot i així quan s’hi posa ho fa molt bé i té uns plats estrella que realment li queden molt bons. Fa un temps que la persegueixo per quedar un dia i cuinar-ne algun juntes, a veure si ho aconsegueixo i amb el seu permís us desvetllo alguna recepta!

I ara volia aprofitar per felicitar-la de nou i dir-li que és una gran i guapíssima mare i… que em deu una foto perquè pugui fardar una mica més d’ella ;P…

Orange and chocolate truffle Bundt Cake

La recepta d’aquest pastís me l’he tret del blog de l’Íngrid de My lovely food!! En el concurs de Bundt cakes del novembre passat, vaig fer un que també portava taronja però amb poma especiada per sobre. Aquest cop, per no fer-lo igual i després de veure la bona pinta que feia el de la Íngrid, vaig decidir fer la seva recepta. Això sí, jo li he afegit trufes rallades a la massa perquè com ja podreu adivinar que a casa no podem celebrar res sense xocolata pel mig! J

El pastís queda relament bo. Ho dic perquè degut a un incident el vaig haver de fer dos cops i per tant, l’he pogut tastar!



Ingredients:

450 grams de farina
¾ de culleradeta de sal
½ culleradeta de bicarbonat sòdic
380 grams de sucre
1 cullerada (15 ml) de pell de taronja rallada
Les llavors d’una vaina de vainilla
170 grams de mantega pomada
3 ous
165 ml de suc de taronja
165 ml de buttermilk (o 160 ml de llet i dues culleradetes de llimona)
Trufes/o xocolata normal rallat al gust

Procediment:

Prescalfem el forn a 190ºC.
Preparem un motlle ben engrassat. Jo el pinto amb mantega desfeta i hi espolvorejo una mica de farina a sobre.
En un bol barragem la farina, la sal i el bicarbonat. El reservem.
Batem el sucre i la pell de la taronja fins que el sucre quedi ben impregnat d’aquesta. Afegim les llavors de la vaina de vainilla.
Aboquem la matega pomada i batem fins que quedi una textura cremosa.
Afegim un a un els 3 ous, esperant a que un s’incorpori bé abans d’afegir el següent.
Posem el suc de taronja i l’incorporem.
Posem la farina en tres temps alternant amb el buttermilk en dos temps. Començant i acabant sempre amb la farina.

Posem la meitat de massa en el bol, hi posem xocolata ratllada i aboquem la resta de massa (podeu fer més capes de xoco i massa. Jo només en vaig fer una i vaig mirar que la xocolata quedés al centre. És a dir, que no toqués les parets del motlle).

Ho posem al forn durant uns 40/50 minuts o fins que quan punxeu amb un palillo surti net.




Cómo ya sabéis de sobra hoy es San Valentín, pero para mí no sólo es eso, hoy también hace unos cuántos (:P) años que nació mi madre, Elena!

A mí me gusta celebrarlo todo, sea tradición o no del lugar donde vivo, cualquier excusa es buena, pero San Valentín es una de aquellas celebraciones que celebro poco porque coincide con el aniversario de mi madre y obviamente prefiero celebrar esto último!!

Por eso hoy, a pesar de ser el día que es, no colgaré corazones ni cosas para dos (me lo reservo para otro día, no os penséis que os salvaréis, eh!!). Hoy cuelgo dos pasteles que le traje domingo a mi madre para que los llevara a los compañeros de trabajo hoy. El primero un Bundt Cake de naranja y trufa y el segundo es el mismo pastel que me publicaron en la revista WK pero con un decorado diferente. En este caso lleva mini galletas de nueces y avellanas (como las del post pasado pero cambiando los frutos secos). Tenía que haber el mismo número que años cumple mi madre pero nos despistamos un poco… la que aguanta el pastel es la que hace años. No quiso que le hiciera una foto como es debido, seguramente ya se imaginaba que la colgaría en el blog, que poco equivocada estaba!

Cómo ya habréis visto, los dos traen chocolate y es que mi pasión por este ingrediente no es innata…Ella ha sido la que se ha ocupado siempre que no faltara chocolate en casa. Así que en estos pasteles no podía faltar.

Y ya que estamos en un blog de cocina os presentaré a mi madre en su vertiente más cocinera! Es curioso porque a ella no le gusta nada cocinar. Cuando era pequeña me hacía la tortilla de patatas con chips y no porque fuera una visionaria y se avanzara a F. Adrià, sino porque no le gustaba nada pelar patatas. Aún así cuando se pone lo hace muy bien y tiene unos platos estrella que realmente le quedan muy buenos. Hace un tiempo que la persigo para quedar un día y cocinar alguno juntas, a ver si lo consigo y con su permiso os desvelo alguna receta!

Y ahora quería aprovechar para felicitarla de nuevo y decirle que es una gran y guapísima madre y… que me debe de una foto para pueda presumir más de ella ;P…


Orange and chocolate truffle Bundt Cake

La receta base de este pastel me la he cogido del blog de Íngrid de My lovely food!! En el concurso de Bundt cakes del noviembre pasado, hice uno que también llevaba naranja pero con manzana especiada por encima. Esta vez, para no hacerlo igual y después de ver la buena pinta que hacía el de Íngrid, decidí hacer su receta. Eso sí, yo le he añadido trufas ralladas a la masa porque cómo ya podréis adivinar en casa no podemos celebrar algo sin chocolate por el medio!

El pastel queda realmente bueno. Lo digo porque debido a un incidente lo tuve que hacer dos veces y, por lo tanto, lo he podido probar!







Ingredientes:

450 gramos de harina.
¾ de cucharadita de sal.
½ cucharadita de bicarbonato sódico.
380 gramos de azúcar.
1 cucharada (15 ml) de piel de naranja rallada.
Las semillas de una vaina de vainilla.
170 gramos de mantequilla pomada.
3 huevos.
165 ml de zumo de naranja.
165 ml de buttermilk (o 160 ml de leche y dos cucharaditas de limón).
Trufas/chocolate normal rallado al gusto.

Procedimiento:

Precalentamos el horno a 190ºC.
Preparamos un molde bien engrasado. Yo lo pinto con mantequilla deshecha y espolvoreo un poco de harina encima.
En un bol mezclamos la harina, la sal y el bicarbonato. Lo reservamos.
Batimos el azúcar y la piel de la naranja hasta que el azúcar quede impregnado de esta. Añadimos las semillas de la vaina de vainilla.
Vertemos la mantequilla pomada y batimos hasta que quede una textura cremosa.
Añadimos uno a uno los 3 huevos, esperando a que uno se incorpore bien antes de añadir el siguiente.
Ponemos el zumo de naranja y lo incorporamos.
Ponemos la harina en tres tiempos alternando con el buttermilk en dos tiempos. Empezando y acabando siempre con la harina.

Ponemos la mitad de la masa en el bol, ponemos chocolate rallado y abocamos el resto de masa (podéis hacer más capas de choco y masa. Yo sólo hice una y miré que el chocolate quedara en el centro. Es decir, que no tocara el molde).

Lo ponemos en el horno 40/50 minutos o hasta que al pinchar un palillo este salga seco.



Moltes felicitats!!!
Muchas felicidades!!!

38 comentarios:

  1. Ala segur que la teva mare esta molt contecta amb tu i amb un pastís com aquest...quines fotos mes guapes.
    molts petons

    ResponderEliminar
  2. Visca L'Elenaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Moltes felicitats a ella per fer anys i a tu per ser una gran cuinera i encantadora!!!! Els dos pastissos són irresistibles! Molts petonets a totes dues.

    ResponderEliminar
  3. Guapa!!!! quina temptació de bundt!!! Ara et tindré que agafar jo la recepta!! jajaja.... perquè amb les trufes de choco a la masa, amb la taronja ha d'estar de vici!!!
    Moltes Felicitats per la teva mare!! un detallàs fer-li aquests pastissos!! ;)
    Mooolts petonetsss

    ResponderEliminar
  4. Alba.... però que maco que t'ha quedat!! Senzillament genial! Com es nota que ets una bona alumne!! jejeje

    Un petó :)

    ResponderEliminar
  5. Moltes felicitats a la cuinera i a qui es menjarà aquestes postres tant delicioses, l'Elena! Ja me l'imagino avui a la feina, jajajajaja, super orgullosa, li caurà la baba!
    Una forta abraçada a les dues!

    ResponderEliminar
  6. que bundt mas rico. Felicidades para tu mama. Y que paseis un buen dia. Bss.

    ResponderEliminar
  7. Carai Alba!!!!! quins dos pastissos!!! Els dos tenen molt bon aspecte, però t'haig de ser sincera i crec que em llenço de cap al de xocolata... quina temptació.
    Felicitats a la teva mare i a tu per aquest post.
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponderEliminar
  8. Una manera de festejar y agasajar a tu enamorado con esta auténtica delicia. Pones mucho cariño en todo lo que haces y eso se nota.

    Besos.

    ♥ Feliz día de San Valentin ♥

    ResponderEliminar
  9. WOW que maravilla , te ha quedado de lujo el bundt, es perfecto!!!! las fotografías son bellísimas! un besito

    ResponderEliminar
  10. Una autentica maravilla....

    Y unas fotos bellísimas.

    Besos

    ResponderEliminar
  11. Pues no es porque sea San Valentín, pero tus fotos enamoran ;)
    El bundt me parece buenísimo, no me resisto a un bizcocho si lleva naranja.
    Muchas felicidades a tu madre y muchos besos para tí.

    ResponderEliminar
  12. Que te voy a decir que no sea lo mismo que ya has leido.. o que no repita lo mismo sin darme cuenta(como pasa por alli )... hmmm he probado la toma falsa con la trufa entera y de verdad de la buena que esta rico-rico-delicious(eso viene de la DORA la exploradora ji..ji).Ah.. que no se me olvide:hoy voy a intentar hacerlo.
    Felicidades a tu madre y que disfrute de una hija como tu muchisimos años mas...y un beso de mi parte

    ResponderEliminar
  13. Però quina bona pinta! No se quin triaria, jeje, tots dos tenen una pinta espectacular, jeje.
    La combinació de sabors del Bundt Cake ha de ser una autèntica delícia, però el pastís també és molt tentador.
    Per cert, felicitats per la teva mare.

    Petonets!!

    ResponderEliminar
  14. Moltes felicitats a la teva mare, i a tu per aquests pastissos.
    A sobre de bona cuinera ens has sortit bona fotògrafa. Ets un crack!
    Petonets.

    ResponderEliminar
  15. Doncs la tindries contenta, a ta mare....quins pastissos mes macos (i bons, segur!)

    Un petó,

    ResponderEliminar
  16. Quins pastissos!! el meu cumple és.... jejej.

    Muas!

    ResponderEliminar
  17. Moltes felicitats per la teva mare!

    ResponderEliminar
  18. Irresistibles tots dos!!! L'any que vé vinc a celebrar l'anivesari de ta mare amb vosaltres!!

    ResponderEliminar
  19. Felicitats a la mare!!! I a tu per aquests pastissos. T'han quedat de luxe i les fotos genials!!!!

    ResponderEliminar
  20. Por dios que pinta!! Y encima con trufes....

    Feliz día de San Valentin!!

    Besos

    ResponderEliminar
  21. xocolata i taronja casen molt bé! La decoració del bundt cake és excepcional, té una pinta genial. I jo aquí amb aquesta gana!
    petons guapa ;)

    ResponderEliminar
  22. Hola, ALba. Sóc la Núria de la farmacia. Volia felicitar-te pel teu esforç i per la teva dedicació en els pastisos que has fet per la teva mare. Són realment genials. QUina presentació!!!! Tot el fem amb el cor i ens desperta el somriure val la pena. Petonets i endavant.

    ResponderEliminar
  23. Pero quina meravella de pastisos, Alba. Jo el de la Ingrid també el tinc en la llista de receptes pendents, però encara no he trobat el moment. A tu t'ha quedat fantàstic. Quina sort els companys de la teua mare!!!!!!

    ResponderEliminar
  24. Lo primero felicita a tu mami y que cumpla muchos mas!!, la foto suya, aunque no s le vea...deja entreveer alguien con mucha personalidad y me encanta como va vestida!!!!..la foto preciosa!!!
    Tus pasteles son maravillosos , aunque que haces que no lo sea????
    Eres una genia de todo!!!!
    Mil besitos Alba!!!

    ResponderEliminar
  25. qué preciosidad de pasteles, Ingrid, y de fotos, me encanta este blog, de verdad. Felicidades a tu madre, ya puede estar orgullosa!
    besos

    ResponderEliminar
  26. nena quina pinta fan aquests pastissos!!
    segur que els companys de feina de la teva mare han quedat encantadíssims!
    moltes felicitats per ella doncs ;)
    petonets!

    ResponderEliminar
  27. Que fotos más lindas!, hasta yo que no como chocolate le sacaría un pedacito.
    Muchos cariños!

    ResponderEliminar
  28. Quins super pastissos!! M'encanten!! Segur que la teva mare se n'ha anat ben satisfeta amb els pastissos que li has preparat. Les fotos són fantàstiques...No diguis que no, això de fer les truites amb xips és de visionaris. Un petó, Paula

    ResponderEliminar
  29. Mare meva, quina pinta tenen els dos!! Per mi els pastissos d'aniversari també han de tenir xocolata, sinó falta alguna cosa... jejeje

    PER MOLTS ANYS A LA TEVA MARE! Felicita-la per l'aniversari... i per tenir una filla tan xula com tu, ale! ;)

    Petonets!!
    Sandra

    ResponderEliminar
  30. Hola a tots!!

    Sóc l'Elena, la mare de l'Alba. Primer de tot volia donar-vos a tots les gràcies per felicitar-me.
    I després dir-vos que els pastissos han sigut tot un èxit i no n'ha quedat ni una engruna.
    Que sapigueu que tinc una filla fantàstica però que no m'ajuda gens amb el règim que intento fer!

    Molts petons a tothom!

    ResponderEliminar
  31. Seguro que tu amatxo se puso la mar de contenta con los regalitos que le llevaste, a quien no le gustaría que aparecieran en casa con un par de pedazo de cakes como los que nos enseñas. Este viernes son los míos, haber si cae algún pastelito. Unas fotos muy chulis!!

    Un abrazo Alba!!

    ResponderEliminar
  32. Para morirse las fotos y el Bundt!
    La combinación de sabores ideal!

    ResponderEliminar
  33. Muchas felicidades para toda la familia.
    Un trabajo explendido y bastante profesional.
    Eres fantastica ♥

    ResponderEliminar
  34. Amb aquests dos pastissos la teua mare deu estar molt contenta... Quina pinta més bona. Espere que hagueu passat un feliç dia. Besets.

    ResponderEliminar
  35. Uau, espectacular, boníssim i ben carregat de xocolata! ;)
    Segur que la teva mare haurà quedat encantada amb aquests pastissos d'aniversari... i els seus companys de feina també ;)
    Felicitats!

    ResponderEliminar
  36. se ve delicioso, las fotos estan divinas.

    ResponderEliminar
  37. Moltíssimes gràcies a tots pels vostres comentaris!! M'encnataria poder-vos contestar un per un però últimament tinc molt poc temps per arribar a tot i prefereixo escriureus als vostres blocs!!

    Molts i moooolts petonets!! :)

    Muchísimas gracias a todos por vuestros comentarios!! Me encantaria poderos contestar uno a uno pero últimamente tengo my poco tiempo para llegar a todo y prefiero escriviros en vuestros blogs!!

    Muchos y muuuchos besoos!! :)

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails