Ja fa un temps que segueixo el bloc d'una dietista mallorquina, la Lucía de Dime qué comes. No és un bloc estrictament de receptes, però sí que tots els post estan relacionats amb l'alimentació. Entre d'altres coses trobareu grans consells per millorar la dieta diària, així com reflexions sobre problemes estretaments lligats als nostres hàbits alimentaris. Si no el coneixeu, us recomano que li feu una visita!!
Doncs bé, fent cas d'alguns dels seus consells (de tots encara no Lucía, ja saps que el tema dels pastissos el porto fatal :P) últimament m'he aficionat a anar a comprar alguns productes a tendes especialitzades en menjar ecològic. Al principi vaig començar amb les farines integrals de cultiu ecològic per fer pa a casa però poc a poc m'he atrevit amb més coses i una de les últimes adquisicions és la protagonista d'avui, el Bulgur (de cultiu ecològic, es clar!).
I què és això? jo no en tenia ni idea, així que per si algú tampoc ho sap us diré que és un derivat del blat que es produeix a través de la cocció, assecat i partició d'aquest últim. Té moltes similituds nutricionals amb l'arròs, el cuscús i la pasta i la textura és molt similar a la de l'arròs però quasi no necessita cocció, com el cuscús.
La recepta d'avui l'he tret d'un llibre de cuina vegetariana que tenia abandonat però que estic segura que serà el meu company de cuina en mooooltes ocasions a partir d'ara, El gran libro de la cocina vegetariana de Sarah Brown.
Ingredients (per 4 persones):
250 g de bulgur
4-5 tomàquets sense pell (escaldeu-los 1 minut en aigua bullint perquè us sigui més fàcil treure la pell)
1 guindilla vermella sense llavors picada (opcional)
1-2 cullerades d'oli d'oliva
200 g de formatge feta
olives negres
sal i pebre negre
Preparació:
Prescalfem el forn a 160ºC.
Posem el bulgur i mitja culleradeta de sal en un bol gran. Hi aboquem el doble del seu pes d'aigua bullint i ho deixem 15 minuts o fins que veiem que el bulgur ha absorvit tota l'aigua.
Posem el bulgur ben extès en una font previament engrassada amb una mica d'oli d'oliva (jo la vaig engrassar gotets amb amb oli escampant-lo amb un pinzell de cuina).
Tallem el tomàquet a rodanxes i el posem sobre el bulgur, el sal prebrem, li posem una mica de guindilla, ho pintem amb un a mica d'oli i ho gratinem al forn uns 5/10 minuts.
Hi afegim uns trossets de feta i d'olives negres sense os i tallades a trossets petits, i ho gratinem al forn fins que quedi daurat de dalt.
Ho servim i ho barregem tot per trobar tots els sabors a cada cullerada!
Bulgur de tomate y queso feta
Ya hace un tiempo que sigo el blog de una dietista mallorquina, Lucía de Dime qué comes. No es un blog estrictamente de recetas, pero sí que todos los post están relacionados con la alimentación. Entre otras cosas encontraréis grandes consejos para mejorar la dieta diaria, así como reflexiones sobre problemas estrechamente ligados a nuestros hábitos alimentarios. Si no lo conocéis, os recomiendo que le hagáis una visita!!
Pues bien, haciendo caso de algunos de sus consejos (de todos todavía no Lucía, ya sabes que el tema de los pasteles lo llevo fatal :P) últimamente me he aficionado a ir a comprar algunos productos a tiendas especializadas de comida ecológica. Al principio empecé con las harinas integrales de cultivo ecológico para hacer pan en casa pero poco a poco me he atrevido con más cosas y una de las últimas adquisiciones es la protagonista de hoy, el Bulgur (de cultivo ecológico, claro!).
Y qué es esto? yo no tenía ni idea, así que por si alguien tampoco lo sabe os diré que es un derivado del trigo que se produce a través de la cocción, secado y partición de este último. Tiene muchas similitudes nutricionales con el arroz, el cuscús y la pasta y la textura es muy similar a la del arroz pero casi no necesita cocción, como el cuscús.
La receta de hoy lo he sacado de un libro de cocina vegetariana que tenía abandonado pero que estoy segura que será mi compañero de cocina en muuuchas ocasiones a partir de ahora, El gran libro de la cocina vegetariana de Sarah Brown.
Ingredientes (para 4 personas):
250 g de bulgur
4-5 tomates sin piel (escaldadlos 1 minuto en agua hirviendo para que os sea más fácil sacar la piel)
1 guindilla roja sin semillas y picada (opcional)
1-2 cucharadas de aceite de oliva
200 g de queso feta
olivas negras
sal y pimienta negra
Preparación:
Precalentamos el horno a 160ºC.
Ponemos el bulgur y media cucharadita de sal en un bol grande. Vertemos el doble de su peso en agua hirviendo y lo dejamos 15 minutos o hasta que veamos que el bulgur ha absorvido todo el agua.
Ponemos el bulgur bien extendido en una fuente previamente engrasada con un poco de aceite de oliva (yo he engrasado unos vasitos pintándolos de aceite con un pincel de cocina).
Cortamos el tomate a rodajas, lo ponemos sobre el bulgur, lo sal pimentamos, le ponemos un poco de guindilla, lo pintamos con un poco de aceite y lo gratinamos al horno unos 5/10 minutos.
Añadimos unos trocitos de feta y de olivas negras sin hueso y cortadas a trocitos pequeños, y lo gratinamos al horno hasta que quede dorado de arriba.
Lo servimos y lo mezclamos todo para encontrar todos los sabores en cada cucharada!
Doncs s'haurà de provar el bulgur, que aquesta amanida en gotet em desperta la gana... encara no hem sopat! ;)
ResponderEliminarTá una pinta fantàstica, refrescant i és una monada!
Petonets bonica!
Sandra
No havia sentit mai això del bulgur, serà qüestió de provar-ho...A mi em passa el mateix que a tu:jo intento menjar bé, però el dolç em mata. Faig bonda tota la setmana i el cap de setmana...a menjar dolç i provar de fer nous pastissos!! Ains, però és que és tan bo!! Les fotos són molt maques...tant que m'han convençut; demà miraré on puc aconseguir bulgur. Un petó, guapa. Paula
ResponderEliminarYo tengo pendiente probar el bulgur, quiero hacer un tabulé con este ingrediente, que por lo que tengo entendido es similar al cous cous, y como éste me encanta, seguro que el bulgur también :)
ResponderEliminarBuenísima combinación de ingredientes!
Un abrazo
La Lucia és per mi tot un referent!
ResponderEliminarJO també consumeixo productes ecologics. Bé no tots.. o tant com voldria. De moment fruites i verdures.
M'has fet recordar una recepta de croquetes vegetarianes de la tmx: amb blat i llenties...
Aniré a l'herbolari a veure si té bulgur!
Un petó, dolça Alba!
Ho tenim dificil abandonar la xocolata, no?
mglòria
Estupenda receta Alba, tiene que estar buenísima. Visitaré la página de Lucía, a veces necesitamos un empujoncito para animarnos a comprar éste tipo de productos.
ResponderEliminarBesos
Alba, quan de temps!;)
ResponderEliminarA mi també m'agrada molt comprar a botigues de menjar ecològic. És increïble la d'ingredients diferents als "habituals" que hi podem trobar.
També m'agrada molt la cuina vegetariana i aquesta recepta ha de ser molt bona!
Petonets.
Quines coses ens fas descobrir bonica!! no tenia ni idea del que era el bulgur, però de segur que el pròxim Dissabte quan anem a comprar, aniré a la botiga de pròductes ecològics i en compraré! Gràcies per aquesta recepta tant deliciosa!
ResponderEliminarMil petons!!!!
doncs jo no tenia ni idea!!! ja he aprés una cosa nova! si et sóc sincera quasi mai compro res a botigues ecològiques, les que tinc me les regala la Moni ;). M'hauré de donar una volteta a veure que veig que em faci el pes!!! petonets bonica
ResponderEliminarJo també he provat el bulgur. Té un gust peculiar,però m'agrada i segur que amb aquesta combinació ha de ser un entrant ben fresc i gustós. A reveure!
ResponderEliminarque rica receta! A mi me encanta el bulgur, pero en cas se come poco...me parece que mañana me paso a comprar un paquete, que ya con esta receta me dio hambre...y me pase a ver el blog de Lucia, super interesante...me parece que sugg-r tendra que redireccionar sus recetas, que miedo con las calorias de los pasteles! Gracias por el dato, de vez en cuando hay que echar un vistazo a lo que comemos...
ResponderEliminarBesitossss
Nyam! M'encanta el bulgur! L'he fet de mil maneres però mai així...i mira que també tinc aquest llibre de receptes :P M'ho apunto, i aviat ho provaré.
ResponderEliminarUn petonet.
I per cert, dir-te que soc una gran seguidora del teu blog :) tot i que no m'hagi atrevit a comentar fins ara..
Ostres Alba,moltíssimes gràcies!!! no se que dir, la veritat. M'has fet posar vermella i tot! (gràcies també a na Mglòria pes comentari que ha deixat més amunt)
ResponderEliminarSa recepta es perfecta! a més fa estona que no menjo bulgur i m'has fet venir ganes amb aquestes fotos (ja saps lo travada que soc jo per fer fotos i lo molt que m'agraden ses teves!).El toc de gratinar-ho al final es molt bona idea!
Ah! i que sàpigues que jo també soc addicta a sa xocolata, eh? a ca meva mai no hi falta!
Moltes gràcies de nou per ses teves paraules, ets un encant.
mmm té bona pinta, té bona pinta! Mai havia sentit a parlar del Bulgur, però segur que està ben bo. No si serà veritat que cada dia aprenem una cosa nova xD.
ResponderEliminarPetonets!!
Que curiós!!! Doncs l'haurem de provar..... el vaset té una pinta estupenda!!!
ResponderEliminarApa, quin ingredient tant curiós!!!jo no el coneixia, em recorda la quinoa. La combinació amb el formatge i tomàquet sembla perfecta... Em convides a dinar i jo porto les postres?? jajajajaja
ResponderEliminarLaura (Cocina Homemade)
Tengo muchas ganas de probar el bulgur, se ve tan bueno!
ResponderEliminarAlba, últimamente veo bulgur en muchas recetas de blogs... y yo creyendo que era cuscus...jejeje... Lo que se aprende en este mundillo!!
ResponderEliminarPues ala, otro producto más para añadir a "pendientes".
Un beso, guapa.
Albaaaa!!!!, que ya está todo el mundo en el cole!!!!!, estoy super contenta de que la vida continue sin gripes!!! TOCO MADERA!!!
ResponderEliminarLo primero, me encanta el bulgur, pero creia que habia que cocinarlo muuuuucho mas!, entonces basta con hacer como con el cuscus???, lo voy a hacer esta semana seguro!!!
Hay!, le di a publicar y aun no he terminado!!!!!, que me diste tantas ganas de leer el libro de Recetas y confidencias, que me lo he comprado!!!, estoy encantada con el y disfruto mucho de los pequeños apartados dedicados a los ingredientes imprecindibles de la reposteria..y como no, de sus recetas!!!, has hecho alguna otra mas???..yo cada noche al leer, pienso..esta la tengo que hacer, y esta, y esta!!!!
ResponderEliminarQue pases feliz semana preciosa!!!!! BESITOS!!!!
perfecto! me encanta el trigo bulgor, y ese toque de guindilla seguro que realza mucho los sabores. :)
ResponderEliminarSensacional receta ¿te puedes creer que todavía no he probado el bulgur? En cuanto me haga con el lo pruebo con tu receta.
ResponderEliminarBesos.
No sé si n'he menjat mai de bulgur, però a aquest vaset no li faria pas un lleig!! La propera vegada que vagi al mercat en buscaré.
ResponderEliminarnunca he probado el bulgur , per o se ve una receta muy rica. Bss guapa.
ResponderEliminar¡Nos has revolucionado a todo el mundo!yo tampoco descansaré hasta que pruebe el bulgur, ya viene bien de vez en cuando algo sano! voy a ver ahora mismo el blog de Lucía...
ResponderEliminarte bona pinta! jo no ho coneixia!!!
ResponderEliminarpren nota!
petonets
Què bons aquests gotets Alba!
ResponderEliminarTinc vàries receptes amb bulgur però mai havia trobat en lloc.
petons!
Primera vegada que sento a parlar del bulgur. Però sembla interessant!!!
ResponderEliminarPer cert, el feta amb tomàquet m'encanta! Al principi pensava que estaves fent un nou estil d'amanida grega vistos els ingredients :p
El libro que comentas es uno de mis libros de cabecera en la cocina. Está genial y además, todo lo que hagas de él te quedará clavado a como lo cuenta. Eso lo valoro cada día más, porque ya son millones de libros de recetas los que han conseguido engañarme tras gastarme el dinero en ellos.
ResponderEliminarNo conocía el blog que recomiendas y voy enseguida a darme un paseito ahora mismo.
Tus fotos y tu mano en la cocina como siempre consigue motivarme.
Besitos.
Una pinta estupenda! no conocía el bulgur hasta hoy, pero seguro que lo pruebo.
ResponderEliminarUn abrazo!!
Jo tampoc n'havia sentit a parlar mai. Suposo que a dietètiques se'n deu trobar. Durant una temporada en tot el tema nutricional hi vaig agafar molt d'interés, i en tinc uns quants llibres. La veritat és que gràcies a això puc dir que he anat millorant la meva alimentació i em de pensar que és ben cert que som el que mengem, i ara amb el tema crisi el saber cuinar ajuda molt a l'economia d'una casa.
ResponderEliminarUna forta abraçada!
Jo tampoc he cuinat mai el bulgur, però si s'assembla al cuscus segur que m'agradaria molt. Ha de quedar un plat molt sa i molt gustós.
ResponderEliminarAlba, gracias por la receta, me parece bien novedosa. Yo consumo mucho el bulgur, imaginaba que era algo más conocido, pero veo que no. Descúbrelo y verás que rico es, hay muchas preparaciones.
ResponderEliminarEl blog de Lucía yo no me lo pierdo, me encanta todo lo que comparte.
Besitos.
Que bueno,en casa nos gusta el Bulgur, hace tres años que lo comemos de vez en cuando.
ResponderEliminarTengo recetas parecida a esta.
Besos guapa.
Alba que rica esta receta con bulbur!! y la idea de gratinarla me ha encantado! No conocía el blog del que nos hablas así que voy a pasarme ahora mismo por allí , en casa intentamos comer productos ecológicos, la verdad es que hay una gran diferencia. Muchos besos guapa
ResponderEliminarEs tan interesante descubrir productos que no hemos consumido jamás...... yo es que sigo una filosofía de hábitos alimenticios muy particular. Me encanta el bulgur y la receta es estupenda
ResponderEliminarUn saludo
La sensibilidad y elegancia de tu trabajo es admirable.
ResponderEliminarUn post muy especial ♥
Moltíssimes gràcies a tots per comentar!! M'alegro d'haver introduÏt el Bulgur a alguns de vosaltres. Si el proveu, aj em direu què us sembla!! Espero que us agradi! Mooolts petons!
ResponderEliminarMuchísimas gracias por comentar!! Me alegro de haber introducido el búlgur para algunos de vosotros. Si lo probáis, ya me diréis qué os parece!! Espero que os guste!! Muuuchos besos!!