martes, 13 de diciembre de 2011

Marzipan Snowman


Ja fa dies que la blogoesfera s’està omplint de receptes de Nadal originals i molt bones, jo començo avui amb aquest snowman de massapà tenyit. És molt fàcil de fer i pot servir d’alternativa a les figuretes de massapà típiques de la sobretaula dels àpats de Nadal però també per adornar pastissos, cupcakes, o el que se us acudeixi. També es pot fer amb fondant però no està tan bo :P La idea l'he tret del llibre de Christophe Felder del que us he parlat tants cops.
En el llibre fa servir massapà. Jo he fet una versió del massapà cru dels panellets sense posar-hi ou per poder-lo mantenir sense coure. La recepta per fer el massapà com cal, és més elaborada (poso les dues receptes).  

Ya hace días que la blogoesfera se está llenando de recetas de Navidad originales y muy ricas, yo empiezo hoy con este snowman de mazapán teñido. Es muy fácil de hacer y puede servir de alternativa a las figuritas de mazapán típicas de la sobremesa de las comidas Navideñas pero también para adornar pasteles, cupcakes, o lo que se os ocurra. También se puede hacer con fondant pero no está tan rico! :P La idea la saqué del libro de Christophe Felder del que os he hablado tantas veces.
En el libro se usa mazapán. Yo he hecho una versión del mazapán crudo dels panellets sin poner huevo para poderlo mantener sin cocer. La receta para hacer el mazapán como debería es más elaborada (pongo las dos recetas).   
 
Ah!! avui em toca publicar foto a 1080 fotos de cocina, podeu veure la foto aquí!

Ah!! hoy me toca publicar foto en 1080 fotos de cocina, podéis ver la foto aquí!



Ingredients:

100 grams d’ametlla molta (millor si és marcona)
50 grams de sucre normal
Aigua (a ull, el necessari per poder treballar el massapà cru)
Cacau en pols, colorant vermell, blanc i taronja.
Un escuradents


Ingredientes:
100 gramos de almendra molida (mejor si es marcona)
50 gramos de azúcar normal
Agua (a ojo, la necesaria para poder trabajar el mazapán crudo)
Cacao en polvo, colorante rojo, blanco y naranja.
Un palillo.

Si voleu fer el massapà típic de les fruites de massapà:

Ingredients:

250 grams de ametlla molta
500 grams de sucre glas
50 grams de glucosa

Coure la glucosa i el sucre en 15 cl d'aigua fins uns 126 ºC.
Apartar el cassó del foc, posar les ametlles moltes i remoure enèrgicament amb una cullera fins que la preparació estigui granulosa.
Posar el colorant.
Deixar refredar.

Si queréis hacer el mazapán típico de las frutas de mazapán:

Ingredientes:

250 gramos de almendra molida
500 gramos de azúcar glas
50 gramos de glucosa

Cocer la glucosa y el azúcar en 15 cl de agua hasta llegar a unos 126ºC.
Apartar el cazo del fuego, poner las almendras molidas y remover enérgicamente con una cuchara hasta que la preparación esté granulosa.
Poer el colorante.
Dejar enfriar.



Preparació:

Barragem l’ametlla i el sucre. Afegim l’aigua necessària per poder treballar el massapà. Tenyim una part blanca, una altra marró amb el cacau, una altra petita de vermell i una molt petita de taronja.
Per montar-lo, us deixo unes imatges!
Jo no ho vaig enganxar amb res especial. El massapà és enganxós i de seguida queda tot ben agafat.

Preparación:

Mezclamos la almendra y el azúcar. Añadimos el agua necesario para poder trabajar el mazapán. Teñimos una parte de blanco, otra de marrón con el cacao, otra pequeña naranja y otra muy pequeña naranja. Para montar-lo os pongo unas fotos!
Yo no lo pegué con nada especial. El mazapán es pegajoso y enseguida queda todo bien enganchado.



El barret el vaig fer tallant un tros estret del cilindre per la base i un tros més gros per la resta.
El sombrero lo hice cortando un trozo estrecho del cilindro para la base y otro más grande para el resto. 

Les celles les vaig marcar amb la punta d'un pinzell.
Las cejas las marqué con al punta de un pincel.



Al principi només li vaig posar un braç tal i com ho fa el Christophe Felder. Finalment jo li vaig afegir el segon (primera foto).

Al principio sólo le puse un brazo tal y como lo hace Christophe Felder. Finalmente yo le añadí el segundo (primera foto).




52 comentarios:

  1. Oix, és una monada!! M'encanta Albeta, ets una artista, ja ho saps oi? Em faria molta pena menjar-m'ho!!!
    Ahh, l'ajoblanco boníssim, eh? ;)
    Petonets bonica!
    Sandra

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  2. Ai, per favor...q mono...no em diguis q te'l vas cruspir??

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  3. A mi em passsa com la Sonia.... mira que m'agrada el massapà però aquestes figures tan mones em fan llàstima menjar-les!!

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  4. El de fondant no está ni de lejos tan rico...
    El mazapán es una exquisitez, y súper alimenticio, ésto sí es un bocado dulce rico, rico...

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  5. Ets una artista !!!! Esta maquíssim......Petons

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  6. Que bonito Alba! es una monada y creo que tiene muchas aplicaciones posibles como tu indicas, donde se ponga será el protagonista.

    Voy a ver la imagen de 1080 seguro que está preciosa!
    Un besito

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  7. Que simpático este muñequito de nieve y además de mazapan, que rico! Como tu dices, en el tronco de navidad que voy a preparar esta tarde, quedaría precioso.

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  8. Pero que cosa más bonita Alba, si es que da gusto venir a verte, siempre hay algo digno de ver (y comer, claro)
    Ya he visto tu foto, me llegó al correo, es preciosa, como siempre.
    besos

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  9. Que cucada! t'ha quedat molt chulo Alba! amb un que et mengis ya quedas be oi! jejeje Ptnts maca.

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  10. ¡Pero qué bonito!! Precioso, lleno de encanto, ainsss, yo creo que hasta me daría pena comérmelo (bueno, si lo tento en la mano igual me pude la gula, jejeje) de bonito que es.
    Besos!!

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  11. Quina monada, que original! tenen molt bona pinta!! Hem fascina la mà que tens per això de les cuinetes, m'encanta!!!

    kss

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  12. T'ha quedat moníssim!! i si, el massapà és més bo de menjar que el fondant i més nadalenc.
    Petonets artista!

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  13. Quina monada! jo els vull per decorar casa meva!!!!cada cop ets més artistaza ehhh!
    mua preciosaaaaa

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  14. M´encanta!!!!
    Fa temps vull probar de fer masapa i guarnir una mica els pastissos perque a mi el fondant no m´agrada gens i el masapa me´l devoro!
    Ara amb aquesta recepta no tinc excusa!
    pero a tu que be t´ha quedat el ninot de neu, quina carona fa... amb els 2 braçets m´agrada mes tambe
    Jo soc negada a fer figuretes. amb plastilina em surten fatal!! la asignatura de Plastica no era lo meu
    :)
    el teu blog ja fa olor a Nadal.. :)

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  15. T'ha quedat maquíssim! Millor que el fondant que faig un merder.
    No va al forn? Espero no haver-me despistat...
    Molts petonets.

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  16. Ohh qué bonito! Y con mazapán, que me gusta más que el fondant!

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  17. jajajaa q mono Alba, no te'l mengis...es una cucada

    Un petonet bonica

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  18. Alba te ha quedado precioso!!! Me encanta cada detalle del paso a paso :D

    Ya he visto la foto y estaba necia a ponerla como de Ingrid...voy de un despiste total esta semana :( me perdonas ? La foto deliciosa, nunca he preparado Ajo Blanco, pero ya quiero!

    Besotes.

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  19. Que monada Alba, ese quedaría monisimo en lo alto de mi arbol :) yo creo que lo vamos a preparar hoy mismo!!!
    Besotes

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  20. T'ha quedat una monada! I molt més bo amb massapà que amb fondant ;)
    A més, el massapà fa molt Nadal, no trobes?

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  21. Quina cosa més bonica! No sabia que fer el massapà fos tant fàcil!
    a mi el què em falta, però, és imaginació i manya per fer les figuretes...però algun dia ho intentaré!

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  22. Una preciosidad. La verdad es que es tremendamente original para adornar cualquier postre en estas fechas.
    Me han encantado las fotos del paso a paso.
    Un beso grande.

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  23. Ayy que mono!! Pero si es Frosty!! Te ha quedado precioso!

    Un beso

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  24. Ohhh que bonito es una pasada. Bss.

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  25. queda precioso y muy navideño! me lo apunto para hacerlo de mazapán o fondant para decorar la mesa de navidad

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  26. ¡Alba! Que monada de muñeco de nieve. Que conste que a mi me daría una pena terrible comérmelo pero lo haría ;D

    Besos.

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  27. Quina monada de ninot de neu!!! M'encanta.
    Susanna

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  28. Alba guapa soy la Marisa, que bonito, como te lo curras, te felicito lo voy a compartir en mi muro te felicito!!!!!! petons

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  29. se me olvidaba soc la Marisa de Eurocir eh? petonets

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  30. Te quedó realmente precioso!, el mazapán es mi perdición, por eso ni lo miro!
    Bss

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  31. el Boletet siu que en vol un???? però en forma de bruixeta! jajajaja. ets una artista Alba, t'ha quedat preciós. Petonets carinyet

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  32. Que gracioso!! Me gusta!! :)

    besos

    www.12nasdesuenos.blogspot.com

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  33. Aix, ¡qué bonito es! Te ha quedado súper mono :D

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  34. Oh quina monada!! Jo també prefereixo el massapà al fondant, el fondant no sol agradar-me, es poden fer cosetes molt boniques amb ell però segueix sense convence'm.

    Petonets!!

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  35. Quina xulada Alba, t'ho deuries passar de conya preparant-lo. El trobo tan maco que seria incapaç de menjar-me'l, per on començaria, per l'escombra potser? no.... pel barret tan bufó? no no... millor ens el mirem!
    Petons de Nadal! ;)

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  36. Oh que mono!!!! M'han entrat moltes ganes de fer-ne!

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  37. Es una monada... una preciosidad! Me encanta! Tienes manos de artista!!

    Besos

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  38. Quina cucada!!! ai quan el vegi l'Annie!!!Se'ns acumula feina!!!
    Petonets guapa

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  39. Que cosita tan bonita y simpatica mi Alba!!!!!
    me encanta de veras!, que manitas tienes reina!
    Cariños!

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  40. Que preciosidad, Alba, un muñequito lindísimo, vaya manos tienes, eres una artista.

    Y la foto de las 1080 me la había perdido, no sé como ocurrió porque estoy suscrita, pero menos mal que al final he llegado y la he visto porque es de las que una no se puede perder, TE FELICITO, Alba,es una locura de bonita, ME ENCANTA!!

    un besazo

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  41. Es una cucada, estic segura que no os el vau menjar.. jo no podria... petons,

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  42. Unes fotos tendres tendres! com la pasta.
    Nani

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  43. Mi Alba... qué te dió pena el snowman manco, verdad?? jeje
    Me ha gustado mucho la idea de hacer figuras de mazapán, te tomo la palabra, entre otras cosas porque el fondant no me gusta nada.
    Ayyy cada día te superas, mi guapísima!!

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  44. Què xuloooooooooooooooooooo!!!!!!!
    Nena, ets una artista...no sé què faràs d'aquí uns mesos!!
    M'encanta el ninot!! Si fins i tot té celles!!
    Té un defecte: massa maco per menjar-lo!!
    Petons!

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  45. Qué maravilla Alba! no sabes cuanto os admiro a las que haceis cosas tan bonitas como esta... yo, o no tengo paciencia, o soy una auténtica manazas!!!

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