domingo, 10 de octubre de 2010

Concurs de pintxos 2010/Concurso de pintxos 2010

Concurs de Pintxos



Dissabte dia 2 d’octubre a les 21h va tenir lloc el segon concurs anual de pintxos entre amics sentmanatencs. Jo no sóc de Sentmenat sino de Sabadell però el meu xicot sí i el concurs el feiem amb alguns dels seus amics de Sentmenat: la Sílvia i el Roger i l’Arnau R. i l’Alba N. Aquesta última és la germana del meu xicot, l’Arnau N., i l’anterior és el xicot de l’Alba N., un altre Arnau, en aquest cas l'R, amic de l'Alba R, parella de l'Arnau N. jajajaja!! Us heu perdut, oi?? Aquí teniu els participants amb el seu pintxo i amb lletreret amb el nom. No ens vam enrecordar de fer-me foto a mi ... :( però més endevant sí surto!



Aquest any el meu xicot, l’Arnau N, i jo, l’Alba R, erem els amfitrions i a part de cedir la nostra casa a l’event, ens tocava preparar els trofeus i obsequis pels participants. El concurs consisteix en que cada persona porti (o fagi allà si vol aportar un pintxo calent) un mateix tipus de pintxo (inventat o copiat) per a cada participant. Com erem 6, cada participant menjava 6 pintxos diferents. Un cop tastats tots, cada participant vota amb 3, 2 i 1 punts els pintxos que més li hagin agradat. I els pintxos:



Aquest any va guanyar el meu pintxo!! (casualment sempre guanya l’amfitriona d’aquell any, em sembla que li dónen punts extra per organitzar :P) així que anotaré la “recepta” (mooolt senzilla eh!) en aquesta entrada. Però abans, els trofeus!



Ingredients:

Una barra de pa de nous o uns quants panets de nous
Melmelada de tomàquet
Pernil ibèric
Brie
Oli d'oliva

Procediment:

Tallem el pa a llesques no massa gruixudes, hi posem un rajolí d’oli i les torrem al forn fins que quedin daurades.
Les deixem refredar una mica i les untem amb una capa molt fina de melmelada de tomàquet.
Hi posem una mica de pernil ibèric i el brie.
Ho gratinem uns minutets al forn i els servim!
Facilissim, oi? Doncs està molt bo tot i que la presentació l’he de millorar!

I la recepta del pintxo del Roger, escrita pel mateix Roger:

Recepta del "Pepino Alemany" :

Ingredients :

Patata
Cogombrets avinagrats (pepinillos de tota la vida)
Mostassa (de Dijon o no, depèn si es presenta a concurs o no el pintxo)
Mayonesa
Vinagre
Ceba
Frankfurts baby

Procediment :
Bullim les patates 15 minuts, les partim per la meitat i les buidem una mica, seràn el recipient del pintxo.
Per altra banda fem la picada de ceba, patata, cogombrets, mayonesa i mostassa. Perque la ceba no piqui la posem prèviament a macerar amb vinagre i sal durant una estoneta. Amb un estri de fer boles de gelat omplim les mitats de patata bullida amb el farcit.
Finalment només cal donar-li alçada al "Pintxo alemany" amb un pepino-frankfurt enfilat en un escuradents XXL. C'est fini!


Després de la votació, L'Arnau i jo vam fer l'entrega d'obsequis personalitzats: un bufador (gràcies cosina, ara ja se que la paraula correcta és aquesta!:P) per la Sílvia que feia temps que en volia un, uns pots d'anxoves (de l'escala i del cantàbric) pel Roger que li encanten, una mini paella amb una pala en forma d'ou fregit per l'Alba N per comprovar si ha heretat l'habilitat materna per fer truites de patates, una ampolla de ginebra i unes tòniques per l'Arnau R perquè es prepari uns bons gintònics, una paella per fer castanyes per l'Arnau N i un motlle en fora d'abella per mi!! :)



Concurso de Pintxos

El sábado 2 de octubre a las 21h tubo lugar el segundo concurso anual de pinchos entre amigos de Sentmenat. Yo no soy de Sentmenat sino de Sabadell pero mi pareja sí y el concurso lo hacíamos con algunos de sus amigos de allí: Sílvia y Roger y Arnau R. y Alba N. Esta última es la hermana de mi pareja, Arnau N., y el anterior es la pareja de Alba N, otro Arnau, en este caso R, amigo de Alba R., pareja de Arnau R! jajajaja!! Os habéis perdido, verdad? En la foto de arriba (la segunda) veréis as fotos de los asistentes y sus nombres (Xicot= novio, xicota=novia). Yo no salgo, nos olvidamos de hacerme una foto con mi pintxo :(, pero más adelante veréis que sí salgo.

Este año mi pareja, Arnau N, y yo, Alba R, éramos los anfitriones y a parte de ceder nuestra casa al evento, nos tocaba preparar los trofeos y obsequios para los participantes.
El concurso consiste en que cada persona traiga (o haga allí si trae un pincho caliente) un mismo tipo de pincho (inventado o copiado) para cada participante. Como éramos 6, cada participante comía 6 pinchos diferentes. Una vez probados todos, cada participante vota con 3, 2 y 1 puntos los pinchos que más le hayan gustado (ver tercera foto, al de los pintxos).

Este año ganó mi pincho!! (casualmente siempre gana la anfitriona de ese año, me parece que le dan puntos extra por organizar :P) así que os dejo la “receta” (muy fácil, eh!) en esta entrada. (Ver cuarta foto, la de los trofeos. Jo=yo, trofeus=trofeos).

Ingredientes:

Una barra de pan de nueces o unos cuantos panecillos de nueces
Mermelada de tomate
Jamón ibérico
Brie
Aceite

Procedimiento:

Cortamos el pan a rebanadas no muy gruesas, ponemos un chorrito de aceite y las tostamos en el horno hasta que queden doradas. Las dejamos enfriar un poco y las untamos con una capa muy fina de mermelada de tomate.
Ponemos un poco de jamón ibérico y el brie.
Lo gratinamos unos minutos y los servimos!
Facilísimo, no? Pues está muy bueno aunque la presentación tengo que mejorarla! :P

Después de la votación, Arnau y yo hicimos la entrega de obsequios personalizados: un soplete (gracias prima, ahora ya se que la palabra correcta es esta!:P) para Sílvia que hacía tiempo que quería uno, unos botes de anchoas (de la escala y del cantábrico) para Roger que le encantan, una mini sartén con una pala en forma de huevo frito para Alba N para comprobar si ha heredado la habilidad materna para hacer tortillas de patatas, una botella de ginebra y unas tónicas para Arnau R para que se prepare unos buenos gintonics, una sartén para hacer castañas para Arnau N y un molde en forma de abeja para mí!! :)

15 comentarios:

  1. Que entrada mas divertida y original. Enhorabuena por ser la ganadora, cosas que no me extraña, con semejante ricura de pincho.

    Besos.

    ResponderEliminar
  2. Van Gogh va morir sense saber que un dia les seves obres serien consderades art, la Torre Eiffel va ser tractada com un monstre durant molt de temps. No sabria dir si va ser injust que el pintxo més atrevit aconseguís només un punt en la votació, però estic segur de que el temps farà justícia amb el Pepino Alemany i li guardarà un lloc la història. Des d'aquí, els meus respectes.

    ResponderEliminar
  3. Apa Alba! Que divertit aquest concurs! I felicitats pel premi (encara que soni a tongo!!)
    Explica'ns de què van els altres pintxos i agafem idees...quina colla d'artistes!

    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  4. Hahahaha, hem rigut molt llegint el post i veient les fotos, sou un grup encantador, es nota que us estimeu mooooolt! ;-)

    ResponderEliminar
  5. Anda q no us ho paseu be! m'emporto el pinxo i encantada de posar-te cara! (ets la mateixa q la capçalera del blog??)

    Petons,

    ResponderEliminar
  6. Què divertit!! Fantàstica excusa per convidar als amics a sopar i passar una bona vesprada!!! Per cert, tens la recepta de la melmelada de tomàquet?? no ha de ser massa complicat, oi?

    Petons!!

    ResponderEliminar
  7. Roger M. vigent campió del Fregall d'Or 2010
    Abans que res dir que el nivell del concurs era estratosfèric, que no sembli una excusa, per altra banda em va jugar una mala pasada el volum i pes del meu pintxo. Atipa molt va ser el comentari, càspita!

    Recepta del "Pepino Alemany" :

    Ingredients :

    Patata
    Cogombrets avinagrats (pepinillos de tota la vida)
    Mostassa (de Dijon o no, depèn si es presenta a concurs o no el pintxo)
    Mayonesa
    Vinagre
    Ceba
    Frankfurts baby

    Procediment :
    Bullim les patates 15 minuts, les partim per la meitat i les buidem una mica, seràn el recipient del pintxo.
    Per altra banda fem la picada de ceba, patata, cogombrets, mayonesa i mostassa. Perque la ceba no piqui la posem prèviament a macerar amb vinagre i sal durant una estoneta. Amb un estri de fer boles de gelat omplim les mitats de patata bullida amb el farcit.
    Finalment només cal donar-li alçada al "Pintxo alemany" amb un pepino-frankfurt enfilat en un escuradents XXL. C'est fini!

    ResponderEliminar
  8. QUe chulo! QUe buena idea para pasarse bien un rato entre amigos...Enhorabuena por tu premio! QUe ricura de pincho!
    Saluditos!

    ResponderEliminar
  9. Quin concurs més divertit!!!
    Es nota per les cares que us ho vau passar molt bé, sou una colla d'amics molt ben avinguts. I sí que m'he perdut una mica amb els noms, je je je...
    Tots 6 pintxos fan molt bona pinta i es merexien guanyar. Però el teu el millor! ;)

    ResponderEliminar
  10. Moltes felicitats Alba per ser la guanyadora!!! m'ha encantat el teu pintxo! pero el que més el que més, són aquests mega premis que us heu currat!! són fantàstics!! i els noms dels premis..... molt divertits!! sens dubte una bona vetllada!!! Molts petons!

    ResponderEliminar
  11. Sílvia, muchísimas gracias! Pues el pincho es bien fácil de hacer. Así que si te animas, ya me dirás! :) Besos

    Arnau, a tu no et dic res que t'ho puc dir en persona! :P

    Gemma!! jiji, sí una mica de tongo hi va haver...la veritat és que tots els pintxos estaven molt bons, però la recepta...només se la del meu xicot i la meva...tot i que veig que el Roger ja ha publicat la seva en un comentari!! :P

    Gràcies parella!:) La veritat és que aquests sopars sempre són genials!i més quan ho fas amb gent amb qui t'hi sents a gust! :)

    Sònia, moltes gràcies!! jaja, sí sóc la mateixa...no ho semblo, oi? Petonets!!

    Anna bonica! doncs jo encara no he provat a fer-la casolana, pe`ro no fa massa vaig veure la recepta en un dels blogs que segueixo i vaig pensar que la faria. La busco i te l'envio! :)

    Roger, jajajaja! tens raó, el volum i pes del teu pintxo va ser el problema. Ara mateix publico la teva recepta en el post en reconeixement al "pepino Alemany"! :)

    Rosilet, muchas gracias! Fue una velada estupenda! :) Besos!!

    Gemma, moltes gràcies !:) ji ji ji..com vaig veure que ho estava fent ben complicat, al final ja us vaig intentar liar expressament... jiji! Aquests concursos amb amics són genials! :)

    Íngrid, moltes gràcies! Fa gràcia poder-se endur un petit record del concurs, oi? Molts petonets!! :)

    Molts petons a tots i moltíssimes gràcies pels comentaris!!/Muchos besos a todos y muchísimas gracias por los comentarios!!

    ResponderEliminar
  12. A veure si avui em deixa publicar comentaris. Et vaig deixar però al tornar a entrar als posts no es van guardar.
    Aqui et vaig dir:
    Apa que no us ho passeu bé! Els premis per això m'han robat el cor. Moltes felicitats pel primer premi!.
    Més o menys va ser això ;)

    ResponderEliminar
  13. que diver!!! el regal m'ha encantat, com tots els pinxos!!!
    ara a pel tercer!!
    petonets

    ResponderEliminar
  14. Miss Nono!
    Moltes gràcies pels comentaris que no s'han publicat!jeje :)(a mi també em passa en alguns blocs) i per aquest!
    Molts petons!

    Ivana, gràcies! I tant, ara cap al tercer! Llàstima qe només ho fem un cop l'any... Petonets!!

    ResponderEliminar
  15. Arnau R i Alba N (antepenúltim i penúltim concursants del 2n concurs de pinxos) estem completament d'acord amb el comentari del Roger M! El nivell era massa escandalós!...ni sumant els punts de tots 3 feiem res! "Visto lo visto" crec que ja podem començar a pensar ara en el pinxo de l'any que ve!...Mentrestant aprendrem a fer truites de patates tot fent uns gins tònics!
    Un petonàs!!!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails