domingo, 3 de octubre de 2010

Galetes de cibada/Galletas de avena

Galetes de cibada i germen de blat

Per fi he acabat el màster definitivament. Només em faltava el treball final i ja està acabat i entregat! I per celebrar-ho penjo una entrada que tenia pendent fa dies. No massa llarga ni complicada, per treurem el mono mentres preparo altres que estic desitjant poder publicar! :)

Abans però, m'agradaria comentar una notícia que m'ha fet molt feliç: la meva cosina Anna ha començat un bloc de cuina! Es diu Quina de cuina i ha començat amb una fantàstica crema catalana apte per intolerants al gluten. Ella té intolerància a la llet de vaca i al gluten així que segur que podrà donar grans idees per intolerants, però també per no intolerants. De moment la crema catalana amb llet de cabra em té molt intrigada!

I dit això, a seguir amb la recepta d'avui!

Quan vaig veure la recepta no em va semblar que aquestes galetes em poguessin agradar massa, no porten xocolata!! hihi. Però he de confessar que no la necessiten...shhhhht!!




Ingredients (per 5 dotzenes):

3 tasses* de civada
1 tassa i dues cullerades* de farina
1/2 tassa de germen de blat torrat (jo el vaig torrar al forn)
1 culleradeta* de cafè de bicarbonat
1 culleradeta de cafè de llevadura química
1/2 culleradeta de canyella mòlta
1 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient
1 tassa de sucre
1 tassa de sucre morè
2 ous grans a temperatura ambient
1 culleradeta d'estracte de vainilla
1 tassa i mitja de panses

* Per si no teniu tasses però sí algún recipient que marqui ml, una tassa equival a un volum de 250 ml, una cullerada a un de 14 ml aprox. i una culleradeta a un de 5 ml aprox.

Procediment:

Precalentem el forn a 180 ºC i preparem una safata de forn amb paper per fornejar.
En un bol barregem la farina, la civada, el blat, el bicarbonat, la llevadura, la canyella i la sal.
En un altre bol barregem amb la batedora elèctrica la mantega fins que quedi suau. Afegim el sucre blanc i el morè i anem baten fins que quedi esponjós (uns 5 minuts). Afegim els ous i la vainilla i batem fins que s'incorpori.
Afegim la barreja del primer bol al segon i anem baten a baixa velocitat fins que s'incorporin ambdues barreges.
Fem boletes amb dues culleres o una cullera per fer boles de gelat i les posem sobre la safata preparada separades entre elles (aqestes galetes s'estenen força).
Les fornegem de 13 a 14 minuts i llestos!




Galletas de avena y germen de trigo

Por fin he terminado el máster definitivamente. Sólo me faltaba el trabajo final y ya está acabado y entregado! Y para celebrar-lo cuelgo una entrada que tenía pendiente hace dias. Ni muy larga ni complicada, sólo para quitarme el mono mientras preparo otras que estoy deseando poder publicar! :)

Pero antes me gustaría comentar una noticia que me ha hecho muy feliz: mi prima Anna ha empezado un blog de cocina! Se llama Quina de cuina y ha empezado con una fantástica crema catalana apta para intolerantes al gluten. Ella tiene intolerancia a la leche de vaca y al gluten así que seguro que podrá dar grandes ideas para intolerantes pero también para no intolerantes. De momento la crema catalana con leche de cabra me tiene muy intrigada!

Y dicho esto, a seguir con la receta de hoy!

Cuando ví la receta no me pareció que estas galletas me pudieran gustar mucho, no llevan chocolate!! ji ji ji. Pero tengo que confesar que no la necesitan...shhhhhht!!

Ingredientes (para 5 docenas):

3 tazas* de avena
1 taza y dos cucharadas* de harina
1/2 taza de germen de trigo tostado (yo lo tosté en el horno)
1 cucharadita* de bicarbonato
1 cucharadita de levadura química
1/2 cucharadita de canela en polvo
1 taza de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
1 taza de azúcar
1 taza de azúcar moreno
2 huevos grandes a temperatura ambiente
1 cucharaditas de extracto de vainilla
1 taza y media de pasas

* Por si no tenéis tazas pero sí algun recipiente que marque ml, una taza equivale a un volúmen de 250 ml, una cucharada a uno de 14 ml aprox. y una cuchradita a uno de 5 ml aprox.
Procedimiento:

Precalentamos el horno a 180 ºC y preparamos una bandeja de horno con papel para hornear.
En un bol mezclamos la harina, la avena, el trigo, el bicarbonato, la levadura, la canela y la sal.
En otro bol mezclamos con la batidora eléctrica la mantequilla hasta que quede suave. Añadimos el azúcar blanco y el moreno y vamos batiendo hasta que quede esponjoso (unos 5 minutos). Añadimos los huevos y la vainilla y batimos hasta que se incorpore.
Añadimos la mezcla del primer bol al segundo y vamos batiendo a baja velocidad hasta que se incorporen las dos mezclas.
Hacemos bolitas con dos cucharas o una cuchara para hacer bolas de helado y las ponemos encima de la bandeja separadas entre ellas (estas galletas se extienden bastante).
Las horneamos de 13 a 14 minutos y listos!


13 comentarios:

  1. ei Alba!
    Felicitats! tant per haver acabat un màster, com per la incorporació de la teva cosina al món dels blogs de cuina...ara la xefardeixo.
    Per cert, tinc al forn el pastís de pastanaga, ja no podia esperar més a fer-lo. Quan el pengi, et dedicaré el post ;)
    Bon diumenge!

    ResponderEliminar
  2. Hola! He arribat al teu blog per casualitat i m'ha encantat el seu estil i disseny, amb el teu permís passaré sovint... perquè aquestes galetes tenen una pinta deliciosa! Precioses fotografies... ah! i enhorabona pel màster! ;)

    ResponderEliminar
  3. I jo aqui fent un café sense cap galeteta!

    Felicitats pel master!

    Un petó,

    ResponderEliminar
  4. Hola Gemma! Grpacies i més gràcies! :) Espero que us hagi agradat el pastís!! mmm...ara me'n menjaria un trosset!! .)

    Benvinguts!!Moltes gràcies per passar per aquí i pels vostres comentaris. He xafardejat el vostre bloc i és fantàstic. Es nota que està molt ben treballat. Jo també us fitxo! :)

    Sonia!! moltes gràcies! :) Sense galetes però em sembla que amb un pastís boníssim! ;P

    Una abraçada per tots i gràcies per passar-vos per aquí!! :)

    ResponderEliminar
  5. Estem molt contents per tu, ets una noia masteritzada! ^^ també ets la noia de les galetes, aquestes que ens regales són una autèntica joia!

    ResponderEliminar
  6. Vermells!! moltes gràcies! Ja pensava que no l'acabaria mai, el feia a distància i em feia moooolta mandra!
    Per cert, us he felicitat?? ji ji!! No em canso de fer-ho: Felicitaaaats!! :)

    ResponderEliminar
  7. quina delicia! fa unes setmanes vaig anar al faboulus a fer un curs de cupcakes i vaig pensar que estaves allà! ja! ja!
    vaig a visitar a la teva cosina!
    petonets

    ResponderEliminar
  8. Gràcies Ivana!! Si hi tornes i hi penses diga-m'ho i si puc m'apunto amb tu! :)

    Petonets!!

    ResponderEliminar
  9. Una excel·lent manera de celebrar la fi del màster! M'ha encantat la recepta, tot i que he de reconèixer que no he cuinat mai amb civada.
    Enhorabona pel màster i per la recepta!

    ResponderEliminar
  10. Felicitats per acabar el màster!!!!
    M'encanta la recepta de les galetes, originals i molt sanes. Ideals per esmorzar o berenar, han de ser bonísimes. I ara mateix faig una visita al blog de la teva cosina ;)

    ResponderEliminar
  11. Alba, yo también sospecho de las galletas que no llevan chocolate, pero me fío de tu criterio, así que estas tendré que probarlas. Eso sí, creo que intentaré hacer la mitad de cantidad. felicidades por lo del master y espero ver pronto esas nuevas entradas prometidas.
    un beso

    ResponderEliminar
  12. Hola Anna! Moltes gràcies. Saps? jo tampoc havia cuinat mai amb civada abans! I ara que l'he descobert també m'agrada fer-la servir una mica triturada per arrebossar (ho recomana el pot de civada que vaig comprar), li dóna un toc diferent! :)

    Moltes gràcies Gemma!!Són diferents, oi? A mi em van agradar molt ben daurades. Per cert, ahir ja vaig començar el curs de pastisseria, ja has començat tu?

    Hola! jajaja!! sí, mejor haz menos. Yo hice la receta sin fijarme en la cantidad que ponía y acabé con montones de galletas que no sabia dónde colocar. Por suerte aguantan muy bien cerradas y tengo una familia que muy amablemente me ayudó a evitar que se estropearan! :)

    Molts petonets per totes! Muchos besos para todas!

    ResponderEliminar
  13. Una recetita más para mi racha "galletil" jeje
    Besos desde Deleitarioja

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails