sábado, 9 de octubre de 2010

Morcilla de xocolata/Morcilla de chocolate

Morcilla de xocolata

L'altre dia fent zapping vaig veure que a l'hormiguero feien el que anomenaven "morcilla de chocolate". Només veure-ho vaig recordar que el meu llibre de receptes de xocolata tenia la recepta i la vaig trobar tan original i fàcil que no vaig dubtar en decidir que havia arribat el moment de fer-la.
En un principi vaig pensar a presentar-la al concurs de pintxos que vam celebrar aquest dissabte amb uns amics (en breu faré un post de la trobada), però finalment vaig triar un altre, tot i que la "morcilla" també la vaig aportar al sopar! :)




Ingredients:

125 grams de xocolata per fondre (jo vaig fer servir nestlé postres)
50 grams de mantega
150 grams de nous trossejades
100 grams de panses grogues (jo no en vaig posar)
Trossets de 12 galetes (la recepta diu Pim's à l'orange, però jo no en tenia i vaig fer servir galetes maria però per culpa d'això, la "morcilla" no es tallava bé, així que recomano una galeta més humida o menys cruixent).
Dues cullerades de sucre llustre.

Apunt: jo vaig posar la meitat de nous i de galetes perquè em va semblar massa quantitat per la xocolata que hi havia. Clar que si feu trossets més petits que els meus, les quantitats de la receta ja us anirà bé.

Procediment:

Posem a fondre la mantega i la xocolata en un bol al microones amb funció descongelat.
Afegim la resta d'ingredients i ho deixem refredar una mica.
Un cop fred tenim dues opcions:

1.- Deixar refredar a la nevera fins que la massa sigui moldejable i poguem fer un "xurro". En aquest cas, un cop fet el xurro, el deixem refredar a la nevera entre 6/7 hores, el treiem i l'arrebossem de sucre llustre.

2.- Agafem una bossa ziploc o similar, posem tota la barreja al fons de la bossa i l'enrotllem fent un xurro. En aquest cas, ho posem a la nevera i ho deixem refredar entre 6/7 hores abans d'arrebossar de sucre i servir.




Morcilla de chocolate

El otro día haciendo zapping vi que en el hormiguero hacían lo que denominaban una "morcilla de chocolate". Sólo verlo recordé que mi libro de recetas de chocolate tenía la receta y la encontré tan original y fácil que no dudé en decidir que había llegado el momento de hacerla.
En un principio pensé a presentarla al concurso de pinchos que celebramos este sábado con unos amigos (en breve haré un post del encuentro), pero finalmente elegí otro, aunque la "morcilla" también la aporté a la cena! :)

Ingredientes:

125 gramos de chocolate para fundir (yo usé nestlé postres)
50 gramos de mantequilla
150 gramos de nueces troceadas
100 gramos de pasas amarillas (yo no puse)
Trocitos de 12 galletas (la receta dice Pim's à l'orange, pero yo no tenía y usé galletas maría pero por culpa de esto, la "morcilla" no se cortaba bien, así que recomiendo una galleta más húmeda o menos crujiente).
Dos cucharadas de azúcar glas.

Apunte: yo puse la mitad de nueces y de galletas porque me pareció demasiada cantidad por el chocolate que había. Claro que si hacéis trocitos más pequeños que los míos, las cantidades de la receta ya os irán bien.

Procedimiento:

Ponemos a fundir la mantequilla y el chocolate en un bol al microondas con función descongelado.
Añadimos el resto de ingredientes y lo dejamos enfriar un poco.
Una vez frío tenemos dos opciones:

1.- Dejar enfriar en la nevera hasta que la masa sea moldeable y podamos hacer un "churro". En este caso, una vez hecho el churro, lo dejamos enfriar en la nevera entre 6/7 horas, lo sacamos y lo rebozamos de azúcar glas.

2.- Cogemos una bolsa ziploc o similar, ponemos toda la mezcla en el fondo de la bolsa y lo enrollamos haciendo un churro. En este caso, lo ponemos en la nevera y lo dejamos enfriar entre 6/7 horas antes de rebozar de azúcar y servir.

9 comentarios:

  1. Segur que hauries guanyat el concurs, perquè sembla ben bé de veritat, je je je... Ja fa temps que la tinc als pendents de fer, ho trobo molt divertit :)

    ResponderEliminar
  2. jaja!! i a mi que no m'agraden els embotits aquest me'l menjaria jo soleta amb un bon tros de pa!! Que xulo Alba!
    Que guai que feu concursos de cuina amb els amics!! Ja ens explicaràs què hi vas dur...

    ResponderEliminar
  3. Hola Alba, moltes gràcies per la teva visita, així he pogut desubrir el teu bloc i he de dir-te que és preciós, les fotos són una meravella i les receptes de vici, jo també et seguiré per no perdre'm cap meravella més.
    Aquesta morcilla és per no parar de picar fins que s'acaba.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponderEliminar
  4. Alba, quina recepta tant però tant original!! realment sembla una morcilla!! els trocets de nous li donen el punt pk sigui exacte!! m'ha encantat! quina sort poder disfrutar amb els amics de trobades gastronòmiques en els que els protagonistes sou vosaltres!! els meus amic no cuinen res.... un desastre!! Espero en candeletes la publicació del concurs!! Molts petons i bon cap de setmana!!!

    ResponderEliminar
  5. Aquesta me m'apunto! Molt original i fàcil de fer! El dubte és d'on treus els motlles de plàstic, de la pastisseria?

    Ja m'he informat del tema petons en francés. El Bruno diu que bises son petonets, bisous és un petó normal, i baisers si seria més entre parelles.

    Així que,

    Gros bisous!

    ResponderEliminar
  6. Precioso blog!!!!, precioso de verdad!!!
    Besos!

    ResponderEliminar
  7. Hola Gemma!moltes gràcies! Al final aquest any vaig guanyar igualment, hihi!!(ara penjaré la crònica). És divertit, oi? a mi em va encantar la idea i per fi em vaig animar. I a sobre és facilíssim! :)

    Gemma(ota)! jijiji!! sí, jo tampoc sóc massa d'embotits però aquest me'l vaig menjar ben a gust, amb pa i sense! :)

    Hola Carmen!Moltes grpacies per passar-te per aquí i pels teus comentaris. Justament va ser així, vam anar picant fins que en pocs minuts es va acabar! :)

    Hola Íngrid!Moltes gràcies!Els meus amics tampoc són de cuinar massa, el concurs va ser amb alguns amics del meu xicot, jiji! Però en qualsevol cas, ho pots proposar, fer un pintxo no porta massa feina i segur que riureu molt! Molt petonets guapa!!

    Bonica!!gràcies! Doncs aquestes bosses de les que parlo les venen al supermercat. Són les bosses per posar menjar al congelador. Aquestes que es tanquen hermèticament. Gros bisous!! :)

    Sònia, jijiji!! sí, és d'aquelles receptes que només pots fer quan l'ha de provar molta gent, així t'assegures de no menjar-te-la sencera! Molts petons!

    Hola Juana! Bienvenida! Muchas gracias por pasarte por aquí y comentar. Ahora mismo miraré tu blog que tiene muy buena pinta! Muchos besos! :)

    Molts petons per totes!/Muchos besos para todas! :)

    ResponderEliminar
  8. Roger M.

    Aquesta delicatessen disfressada de butifarra de sang es una meravella! esta per llepar's'en els dits! Si dels garrins s'en aprofita tot! que dir d'una bona xocolata? mmmmmmm

    Molts petons per tots/es amants de lo bo!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails