lunes, 9 de agosto de 2010

Trufes/Trufas

Trufes amb cointreau

Per fi he trobat les vacances, pensava que les havia perdut però divendres les vaig trobar! :) Ara només cal esperar a diumenge 15 per marxar volant ben lluny d'aquí...

I ara, a per la recepta! Divendres abans de marxar de cap de setmana a Bilbao, vaig decidir posar-me a cuinar per celebrar el meu primer dia de vacances i vaig començar per algo ben fàcil i bo: trufes. La idea era portar-li al meu tiet donat que li encanten i que viu just a sota de casa, però no recordava que marxava fora així que hauré de repetir-les després de vacances per poder-li dur.

La recepta la vaig treure d'un llibre que vaig comprar a Bèlgica durant el meu Erasmus i que es titula Je veux du chocolat! Jo l'he modificat una mica i li he posat un rajolí de cointreau...ji ji.




Ingredients (per 30/40 trufes):

450 grams de xocolata
25 cl de nata líquida
Un rajolí de cointreau

Per la decoració: cacao en pols, trossets d'ametlles, sucre llustre i virutes de xocolata.

Procediment:

En un bol trossegem la xocolata.
En un cassó posem a escalfar la nata líquida. Quan comenci a bullir, l'apartem del foc i l'aboquem a sobre la xocolata trossejada.
Remenem fins que es desfagi tota la xocolata, afegim un rajolí de cointreau (al gust) i ho deixem refredar a la nevera (jo ho vaig tenir una hora aproximadament).
Treiem el ganache de la nevera i fem boletes amb els dits.
Arrebossem les boletes amb les virutes de xocolata, el sucre llustre, el cacao i els trossets d'ametlla.

Idea: jo en comptes d'arrebossar-les amb trossets d'ametlla crus o torrats, les vaig caramelitzar.





Trufas con cointreau

Por fin he encontrado mis vacaciones, pensaba que las había perdido pero el viernes pasado las encontré! :) Ahora sólo queda esperar a domingo 15 para irme volando bien lejos de aquí!

Y ahora, a por la receta!El viernes antes de irme de fin de semana a Bilbao, decidí ponerme a cocinar para celebrar mi primer día de vacaciones y empecé por algo fácil y bueno: trufas. La idea era llevárselas a mi tío que le encantan y vive justo debajo de casa. Pero o recordava que estaba fuera, así que tendré que repetir-las después de vacaciones para podérselas llevar.

La receta la saqué de un libro que me compré en Bélgica durante mi Erasmus y que se titula Je veux du chocolat. Yo la he modificado un poco y le he añadido un poco de cointreau...ji ji!!



Ingredientes:

450 gramos de chocolate
25 cl de nata líquida
Un chorrito de cointreau

Para decorar: cacao en polvo, azúcar glas, trocitos de almendra y virutas de chocolate.

Procedimiento:

En un bol troceamos el chocolate.
En un cazo ponemos a calentar la nata líquida. Cuando empiece a hervir, lo apartamos del fuego y lo vertemos sobre el chocolate troceado.
Mezclamos hasta que se deshaga todo el chocolate, añadimos un chorrito de cointreau (al gusto) i lo dejamos enfriar en la nevera (yo lo dejé una hora aproximadamente).
Sacamos el ganache de la nevera y hacemos bolitas con los dedos.
Rebozamos las bolitas con las virutas de chocolate, el azúcar glas, el cacao y los trocitos de almendra.

Idea: yo en vez de rebozarlas con trocitos de almendra crudos o tostados, los caramelicé.


7 comentarios:

  1. Tots semblen fantastics, pero el de l'atmella caramelitzada ha de ser un luxe menjar-lo...

    una abraçada,

    ResponderEliminar
  2. no hi ha millor manera que aquesta per celebrar les vacances! quina pinta que tenen... i amb el rajolí de cointreau ja ni et dic ;)
    gaudeix molt a bilbao! és una miqueta car però si podeu aneu al restaurant Casa Rufo, tenen unes croquetes i un "chuletón" mmm
    petons!

    ResponderEliminar
  3. Adoro les trufes. Són la meva perdició...
    Però sempre les arrebosso amb cacau amarg o fideus de xocolata, així que m'ha encantat el detall de caramelitzar les ametlles.
    Gràcies!

    ResponderEliminar
  4. Hola Sonia, doncs sí que és un luxe sí...al final com el meu tiet no hi era me'n vaig haver de menjar unes quantes... :P

    Hola Miss Nono! el cointreau li donava un punt boníssim!! :) Moltes gràcies per les recomanacions, però me les hauré d'apuntar per la propera visita a Bilbao. Em temo que m'he explicat una mica malament al bloc... ja hem tornat! només hi vam estar el cap de setmana passat... Aix, ara m'he quedat amb ganes de croquetes i "chuletón" de Casa Rufo!! :)

    Hola Sara! De res!! A mi és que m'encanta la xocolata amb fruits secs, així que no podia deixar passar unes trufes arrebossades d'ametlla!! :)

    A totes, una abraçada ben gran!! :)

    ResponderEliminar
  5. ah!! ho he entès malament!
    bé, ara je tens excusa per tornar :)

    ResponderEliminar
  6. mmm.... quin vici... L'arrebossat amb l'ametlla caramel·litzada ha de quedar espectacular.

    ResponderEliminar
  7. ji ji!! I tant, ara ja tinc l'excusa perfecta!! :)

    Gemma, sí que queden bones sí i són ben diferents! :)

    Petons!!

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails