jueves, 24 de marzo de 2011

Coca de recapte

(si no entiendes el catalán debajo está la traducción en castellano)

Coca de recapte amb sardines

I avui una entrada ben especial!! Les dues germanes més xules de la red han començat una iniciativa genial amb la que pretenen fer que les receptes de tota la vida perdurin en el temps. Amb aquest objectiu han obert un nou bloc, Memòries d'una cuinera, on ens proposaran reptes mensualment que consistiran en cuinar alguna recepta tan bona com la que us porto avui, la del primer repte: la coca de recapte!

Com la majoria de coses que publico al bloc, és el primer cop que la faig, però en aquest cas no és el primer cop que la provo. He estat alguns cops a Reus i he tingut la oportunitat de menjar-ne de boníssimes. Amb la meva he quedat molt contenta sobretot amb la massa que ha quedat ben cruixent per fora però lleugera per dintre. El farcit volia fer le tradicional però canviant les arengades per sardines de la costa. Al final la vaig fer amb sardines normals i la verdura que es sol posar a aquestes coques: pebrot, albergínia i ceba escalivada.

La recepta l'he tret d'un llibre que em va deixar la cosina de l'Arnau, la Isa, i que es titula 1000 receptes de cuina catalana. Ja he vist moltes receptes interessants i si surten com aquesta, segur que molt bones. Moltíssimes gràcies Isa!! :)



Ingredients (per dues coques com les de la foto)

250 grams de farina
50 ml d'oli d’oliva
15 grams de llevat fresc premsat
15 grams de mantega
Sal
1/2 got d'aigua tèbia

1 albergínia
1 pebrot
2 tomàquets madurs
Dues cebes
Unes sardines (jo vaig fer servir unes 6 petites)
Oli

Procediment:

La massa: barragem tots els ingredients menys l'oli i treballem la massa fins que agafi elasticitat. Bolegem i reservem en un bol tapat per contacte amb un film transparent durant 3 hores. Passat aquest temps traiem la massa, li afegim l'oli i la treballem fins que quedi ben absorbit i la massa quedi suau i elàstica. La deixem reposar 30 minuts tapada com abans.

La coca: preescalfem el forn a 180 ºC. Dividim la massa en dos, mullem cada part amb una mica d’oli d’oliva i l’estenem donant forma a dues coques. La farcim amb la ceba, tires de pebrot vermell i albergínia escalivada i trossos de tomàquet. Ho posem al forn a 180ºC uns 30 minuts. 4 minuts abans de treure-la del forn, afegim uns lloms de sardina.

La servim calenta i ens la mengem tèbia.
Espero que us agradi!



Coca de recapte con sardinas

Y hoy una entrada muy especial!! Las dos hermanas más chules de la blogosfera han empezado una iniciativa genial con la que pretenden hacer que las recetas de toda la vida perduren en el tiempo. Con este objetivo han abierto un blog, Memòries d'una cuinera, en el que nos propondrán retos mensualmente que consistirán en cocinar alguna receta tan buena como la que os traigo hoy, la del primer reto: la coca de recapte!

Como la mayoría de cosas que publico en el blog, es la primera vez que la hago, pero en este caso no es la primera vez que la pruebo. He ido algunas veces a Reus y he tenido la oportunidad de comer de buenísimas. Con la mía he quedado muy contenta sobre todo con la masa que ha quedado muy crujiente por fuera pero ligera por dentro. De relleno quería hacer el tradicional pero cambiando los arenques por sardinas de la costa. Al final la hice con sardinas normales y la verdura que se suele poner a estas cocas: pimiento, berenjena, tomate y cebolla escalivada.

La receta la he sacado de un libro que me dejó la prima de Arnau, Isa, y que se titula 1000 recetas de cocina catalana. Ya he visto muchas recetas interesantes y si salen como esta, seguro que muy buenas. Muchísimas gracias Isa!! :)


Ingredientes (para dos cocas como las de la foto)

250 gramos de harina
50 ml de aceite de oliva
15 gramos de levadura fresca prensada
15 gramos de mantequilla
Sal
1/2 vaso de agua tibia

1 berenjena
1 pimiento
2 tomates maduros
Dos cebollas
Unas sardinas (yo usé unas 6 pequeñas)
Aceite

Procedimiento:

La masa: mezclamos todos los ingredientes menos el aceite y trabajamos la masa hasta que coja elasticidad. Boleamos y reservamos en un bol tapado por contacto con un film transparente durante 3 horas. Pasado este tiempo sacamos la masa, le añadimos el aceite y la trabajamos hasta que quede muy absorbido y la masa quede suave y elástica. La dejamos reposar 30 minutos tapada como antes.

La coca: prescalentamos el horno a 180 ºC. Dividimos la masa en dos, mojamos cada parte con un poco de aceite de oliva y lo extendemos dando forma a dos cocas. La rellenamos con la cebolla, tiras de pimiento rojo y berenjena escalivada y trozos de tomate. Lo ponemos al horno a 180ºC unos 30 minutos. 4 minutos antes de sacarla del horno, añadimos unos lomos de sardina.

La servimos caliente y nos la comemos tibia.

Espero que os guste!






41 comentarios:

  1. Quines fotos més maques Alba! La coca t'ha quedat molt fotogènica, segur que estava ben bona.
    Això em recorda que encara he de fer la meva i encara no he decidit els ingredients. No és quelcom fàcil, ni m'agrada la ceba ni el pebrot xD.
    Per cert, ara m'entero que a Reus la fan molt bona, jaja, no en tenia ni idea, que fort.

    Molts petonets!!

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  2. te ha quedado genial. Que fotos y que rico. Bss.

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  3. Alba, a mi no m'agrada la coca de recapte perquè no m'agrada nota el gust del pebrot, però als meus pares els hi encanta i tb les sardines. La teva té una pinta realment bona, o sigui que un dia els hauré de sorprendre :)

    Un petó!

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  4. quina passada de coca!!! moltíssimes gràcies per participar bonica! has fet una versió espectacular!!!!! molts petonets

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  5. Que buenas fotos para esa rica coca.
    Bicos

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  6. M´agrada molt tot, m´en porto un trosset i les fotos molt maques!!!!

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  7. Es una entrada muy sabrosa! Muy rica y ligerita.
    Un placer para el paladar.

    Besos

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  8. I tant que ens agrada!! T'ha quedat fantàstica Alba!!!
    Petonets

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  9. me encantan las fotos! ah! y la coca de sardinas me apasiona!!
    besos

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  10. Una coca sens dubte més que deliciosa!!! t'ha quedat xulíssima!! és l'autèntica l'autèntica!!
    Molt bé guapa...una aportació genial!!
    Molts pettonetsssss!!!

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  11. quién diría que es la primera vez, porque esa masa tiene una pinta excelente.
    Yo gracias a "nuestras chicas" la he descubierto y me ha encantado.
    Las fotos son preciosas.
    Besos

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  12. Quina coca t´ha quedat!!! ara mateix menjava un bon bocí...les fotos són meravelloses, com semmpre...un petonet

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  13. Te ha quedado genial!! Yo nunca la he probado pero solo viendo esas fotos estupendas ya apetece.Bss Esther

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  14. Estas cocas son una pasada y asi de finitas quedan especiales. Que pinta tan rica tiene!!!

    Besos,

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  15. Gustarme no, me encanta! Me recuerda a la coca de verduras que hace la prima de mi madre, qué rica!
    Me gusta mucho el aspecto de la base y la cantidad de verduras y sardinas que has dispuesto, todo perfecto :)

    Un abrazo

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  16. No te'n sobra per sopar?! jijiji Té una pinta fantàstica... i amb aquestes fotos t'asseguro que ve molt i molt de gust!

    Visca les germanes més maques de la blocosfera!!!

    Petonets
    Sandra

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  17. Dos palabras: Tengo hambre!
    Espectacular...

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  18. Alba te ha quedado estupenda... Se sale de la foto!! Y esa masa se ve super crujiente.
    Un beso, guapísima.

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  19. Deliciosa Coca, la verdad es que tiene pinta de estar muy crujiente, ummmm!! menos mal que acabo de cenar...

    Un abrazo Alba!!

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  20. Si es que lo clássic es lo millor!!! Encara no he sopat i ja me la menjaria jo aquesta!! Un petó!

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  21. Qué sencillas son las cocas, pero que ricas que están verdad?
    La verdad es que puedes sentirte orgullosa, porque te ha quedado estupenda. A mi no me importaría cenarme un trocito, que mira las horas que son y ahora mismo nos vamos a poner a ello.
    Por cierto, voy a hechar un vistacillo al nuevo blog, que parece una iniciativa preciosa.
    Besos.

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  22. Una receta impresionante que me ha encantado. Las fotos son magníficas y tientan desde el primer vistazo. Me encantaría hacer una pero que no voy a llegar al plazo...

    Besos.

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  23. Mmmmmm, molt apetitosa Alba. DE bona gana me la menjava jo ara sencera!!!!! Provaré la recepta de la massa, tinc curiositat. I el farcit també pinta bé!!!!

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  24. Té molt bona pinta Alba! He sentit a xerrar molts pics de la coca de recapte pero ¿pots creure que no l'he tastat mai?

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  25. Sensacional, mil vegades millor que una pizza!

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  26. me encantan tus fotos!
    la receta es sencillamente deliciosa.
    bs!

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  27. Boníssima!!! I quines fotos!!! són precioses!!!....

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  28. I tant que deuria estar boníssima, en té tota la pinta!
    A veure si ens ensenyes més receptes d'aquest llibre!;)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets.

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  29. Que rica!!! me encanta la coca de recapte, en casa siempre la hacía mi abuela y siempre ha sido una de mis recetas preferidas, y esta que tu has hecho con sardinas tiene una pinta de lujo! besos guapa

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  30. La coca seguro que esta de escándalo pero la fotgrafia es excepcional!!
    Excelente trabajo!! Saludos Wapa!

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  31. bonissima aquesta tambe

    petons

    Ara

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  32. Albaaaaaa!!!, ahora soy yola que siento que no he venido a verte estos dias!!!!....es que no llego!!!, demasiadas cosas que hacer!!!, y encima me dá una rabia!, veo tu coca y yo la queria hacer..y no sé si me dará tiempo!!!
    Pero si no me da tiempo..no pasa nada!, la tuya es unamaravilla y casi siento el olorcillo!, además la masa es como me gusta, bien finita crujiente. UM!!!
    Besitos mi linda Alba...no sé porque, pero sin conocerte me caes super bien!..bueno, de tanto leernos algo pillamos, no? :)

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  33. Alba per mi esta perfecta...
    petons

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  34. ¡qué pinta tiene!, deliciosa.
    besos

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  35. Alba, se ve exquisita la coca, la voy a preparar, las sardinas me encantan, de seguro es para repetir y repetir.
    Besos.

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  36. Alba es deliciosa y además tiene unas fotos que son una maravilla, un color y una luz súper acogedora. Te ha quedado de 10.
    Bsos

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  37. Muy buena pinta, Alba! Y las fotos son preciosas, me comería un trozo ya!

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  38. Vaya pintaza!!! No sé qué pasó con mi suscripción a tu blog, me había perdido muuuuchas entradas. He vuelto a darme de alta como seguidora para no perderme nada. Y ahora voy a revisar todo esto que me había perdido.
    Un besazo.

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  39. Alba m'encantaaaaa! a més ara mateix tinc una gana... necessito que em facis una classe pràctica per poder sobreviure!
    Vivs.

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