miércoles, 4 de agosto de 2010

Canelons de carbassa/canelones de calabaza

Canelons de carbassa


I una altra recepta salada, senzilla i boníssima. Aquesta recepta ens la van explicar uns amics, el Bernat i la Ruth. No és gens difícil ni porta cap ingredient extrany. Nosaltres ja l'hem fet vàries vegades que tenim convidats i sempre ha agradat molt per la originalitat i perquè estan molt bons! :)



Ingredients (per uns 25/30 canelons):


1 porro gros
1 carbassa de tamany com la de la foto però de tipus allargat
1 carbassó gros
Sal
Pebre
Nou moscada

Pasta de canelons


Procediment:


Posem a coure la carbassa a foc lent en una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, sal, nou moscada i pebre. Com que la carbassa és molt dolça, és bo anar-la tastant i afegint sal fins trobar el punt.
Esperem fins que la carbassa s'estovi i la poguem aixafar. Arribat aquest punt, la podem retirar del foc i acabar d'aixafar-la fins fer una pasta.
D'altra banda també posem a coure el porro i el carbassó a foc lent, amb oli, sal i pebre, fins que es desfagi i ho poguem aixafar com la carbassa.
Ho barragem tot i ho deixem refredar.


Bullim la pasta de canelons seguint les instruccions del paquet. Un cop cuits, els posem dins una cassola amb aigua freda i els estenem a sobre d'un drap de cuina net. Agafem porcions de la barreja anterior i apa, a embolicar canelons!


Per la salsa beixamel, jo faig trampes... Ho confesso, la compro feta del mercadona...algún dia la faré i bona, però encara no ha arribat aquest dia... :P


Doncs bé, posem els canelos enrotllats en una font amb algunes nous de mantega, aboquem la beixamel i hi posem formatge ratllat a sobre. Finalment ho gratinem al forn fins que la capa de sobre quedi ben daurada, ho deixem refredar i ens els mengem amb bona companyia!







Canelones de calabaza

Y otra receta salada, sencilla y buenísima. Esta receta nos la explicaron unos amigos, Bernat y Ruth. No es nada difícil ni lleva ingredientes raros. Nosotros ya la hemos hecho varias veces cuando hemos tenido invitados y siempre ha gustado mucho por la originalidad y porque estan muy buenos! :)

Ingredientes (para unos 25/30 canelones):

1 puerro grande (lo he traducido bien Amalia!)
1 calabaza de tamaño como la de la foto pero de tipo alargado
1 calabacín grande
Sal
Pimienta
Nuez moscada
Pasta de canelones

Procedimiento:

Ponemos a cocer la calabaza a fuego lento en una cazuela con un buen chorro de aceite, sal, nuez moscada y pimienta. Esperamos hasta que la calabaza se ablande y la podamos aplastar. Llegado este punto, la podremos retirar del fuego y acabar de aplastarla hasta hacer una pasta.
Por otro lado, tambié ponemos a cocer el puerro y el calabacín a fuego lento, con aceite, sal y pimienta hasta que se deshaga y podamos aplastarla como la calabaza.
Lo mezclamos todo y lo dejamos enfriar.

Hervimos la pasta de canelones siguiendo las instrucciones del paquete. Una vez hervido, los ponemos dentro una cazuela con agua fría y los estiramos encima un trapo de cocina limpio. Cogemos porciones de la mezcla y a envolver canelones!

Para la salsa bechamel, yo hago trampas... Lo confieso, la compro hecha del mercadona...algun día la haré y buena, pero aún no ha llegado ese día... :P

Pues bien, ponemos los canelones enrollados en una fuente con algunas nueces de mantequilla, vertemos la bechamel y ponemos queso rallado encima. Finalmente lo gratinamos al horno hasta que la capa de encima quede bien dorada, lo dejamos enfriar y nos lo comemos con buena compañía!




12 comentarios:

  1. Això ha d'estar molt bo! Jo no trobo aquestes carbasses, provaré amb les q hi ha per aqui...

    El q no entenc és pq no fas la beixamel, si és el més fàcil.....

    Petons,

    ResponderEliminar
  2. Què bons!! jo tinc una recepta al bloc de lassanya de carbassa però jo poso mató.
    Coincideixo amb la Sonia i com una beixamel casolana no hi ha res!
    petons

    ResponderEliminar
  3. Sonia, sí que estan bons, sí!! :) La de la foto la vaig comprar a la fira anual de carbasses de Sant Feliu de Codines. En qualsevol cas, la que faig servir per la recepta és del tipus allargat que deuen ser les que veus més.

    Miss Nono, segur que el mató li deu donar un gust molt bo també, ho hauré de provar!! :)

    A totes dues... prometo provar de fer la beixamel el proper cop, hihi!! :)

    ResponderEliminar
  4. No sé perquè, la carbassa em recorda a la tardor i hivern, i no sé per què, ja que als mercats en tenim tot l'any. Els teus canelons són súper suggerents. Un petonet, Alba!

    ResponderEliminar
  5. Han de ser la repera!! no sé perquè sempre faig els canelons de carn, ara em ve molt de gust tastar els teus...petonets

    ResponderEliminar
  6. Vermells, sí que és veritat que als mercats n'hi ha tot l'any, però a mi també em recorda a tardor (de fet diria que és el moment de collita natural). És més, la fira a la que vaig anar era a la tardor i els pagesos concursaven amb les seves millors carbasses d'aquell any, que curiosament no eren les més grans sino les que més pesaven. Llàstima que només tinc unes fotos al mòbil perquè les penjaria perquè veièssiu quines carbasses més enormes hi havia! Petons!

    MºJosé, prova'ls! encara que només sigui per la curiositat. A mi em van sorpendre molt gratament! :) Petons!

    ResponderEliminar
  7. M'encanta la carbassa, de totes les maneres possibles! Però amb canelons no l'he feta mai... ho provaré seguríssim! Ei, i ja està bé la trampa de la beixamel, eh? Mira que és super fàcil de fer... ;)

    Nosaltres vam ser al Guggenheim el divendres. I vosaltres? Quina casualitat, oi? Je je je...

    ResponderEliminar
  8. jiji...sí, no més trampes! :)

    Moltíssima casualitat!! !Quan he vist les fotos al teu bloc ha sigut com un deja vú!Nosaltres hi vam anar dissabte... Hagués sigut divertit haver-hi anat el mateix dia sense saber-ho! je je!!

    ResponderEliminar
  9. Ostres, com veuràs fa no res que he descobert el teu blog i ja porto tres entrades que m'han captivat!
    Aquesta recepta la coneixia, jo hi afegeixo una mica de parmesà ratllat a la barreja de carbassa i ja li dóna un punt salat. Me l'has fet venir a la memòria...

    ResponderEliminar
  10. Mmmm... el parmesà també hi deu quedar molt bé! I a més ajuda a reduir la dolçor de la carbassa i així no cal posar tanta sal...

    Per la propera faré uns quants amb mató i una quants amb parmesà! :)

    ResponderEliminar
  11. Alba, acabem de menjar els teus canelons, amb beixamel d'api...bonissims!

    Els publico dissabte, els passo devant de tooootes les receptes q tinc programades, en deferencia al teu post del pa d'avui....;-)

    Un petó,

    ResponderEliminar
  12. Quina il·lusió Sònia!!Tinc ganes de veure la teva foto!
    M'alegro que us agradessin. Beixamel d'api??què bona, no? l'hauré de provar!

    Petonets

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails