martes, 8 de febrero de 2011

Boles de mantega i nous de pecan/Bolas de mantequilla y nueces pacanas

(si no entiendes catalán, abajo encontrarás la traducción en castellano :) )

Boles de mantega i nous de pecan

Abans de tot volia donar les gràcies a tota la gent que em seguiu i en especial als que em vau felicitar en el post passat. Últimament ja haureu vist que trigo molt a contestar els missatges que em deixeu, però els llegeixo tots i m’alegren molt el dia (per cert, això de ser la vostra Alba, m’agrada molt…shhhh…). Gràcies!!

La recepta d’avui no prové d’un llibre de cuina, ni d’una revista, ni de cap bloc, sinó d’una novel·la que vaig comprar amb la Íngrid de My lovely food. El nom del llibre: Recetas y confidencias.

Sí, la Íngrid i jo per fi vam quedar!!És la primera blocaire que conec i de fet la primera persona que he conegut primer virtualment i després en persona, però tot i que mai ens havíem vist, després de tant parlar per mail la complicitat entre totes dues va ser la pròpia de dues persones que es coneixen d’anys. Vam connectar molt i molt bé i vam passar un dia fantàstic! Vam caminar moltíssim, parlar moltíssim (només ens van frenar una makis enormes que casi ens impedien respirar mentre menjàvem…), riure moltíssim i menjar i gastar…moderadament :P.

En quant a la recepta i tal com avançava és del llibre Recetas y Confidencias, una novela que com bé resumeix el seu eslogan tracta de 12 dones, 12 històries i 12 receptes. Per aquells a qui hagi cridat l’atenció afegiré que narra la historia d’un club de dones que s’auto nomenen com bruixes galletiles que es reuneixen el primer dissabte de desembre de cada any amb el requisit d’haver de dur 13 dotzenes de galetes embolicades en paquetets bonics i pràctics. 12 dels paquets seran per repartir entre les assistents i la sobrant per a beneficència. Amb aquest pretext el llibre es desenvolupa explicant la recepta de cadascuna de les 12 i la vida de la dona que hi ha al darrera. Sóc només jo o també us venen ganes d’organitzar algo així?? ;)

I ara sí, la recepta!!

Boletes de nous pacanes de Marnie (la protagonista del llibre)



Ingredients:

2 tasses de farina normal
1 tassa de mantega desfeta
2 culleradetes d'extracte de vaïnilla
2 tasses de nous pecanes
1/2 tassa de sucre normal
Sucre glas per l’acabat

Procediment:

Escalfem el forn a 160ºC.
Triturar les nous molt fines.
Barrejar tots els ingredients (recordeu que la mantega ha de ser desfeta) i fer boletes d’uns 2 cm de diàmetre.
Col·locar-les sobre la safata del forn previament coberta per un full de paper sulfuritzat.
Coure-les al forn 20 minuts.
Preparar una bossa de plàstic amb sucre glas dins.
Treure les galetes del forn i deixar-les refredar uns instants. Quan estiguin encara tèbies però no cremin, agafar unes quantes i posar-les dins la bossa procurant que quedin ben impregnades de sucre glas. Treure-les i deixar-les refredar bé. Fer el mateix amb la resta.

Per cert, també volia aprofitar per donar les gràcies a MGlòria de Gourmanderies per haver-me donat el premi ARTE y PICO. M'ha fet molta il·lusió, no me l'esperava gens!! Moltes gràcies Glòria!! :)


Bolas de mantequilla y nueces pacanas

Antes de todo quería dar las gracias a toda la gente que me seguís y en especial a los que me felicitasteis en el post pasado. Últimamente ya habréis visto que tardo mucho a contestar los mensajes que me dejáis, pero los leo todos y me alegran mucho el día. Gracias!!

La receta de hoy no proviene de un libro de cocina, ni de una revista, ni de ningún blog, sino de una novela que compré con Íngrid de My lovely food. El nombre del libro: Recetas y confidencias.

Sí, Íngrid y yo por fin quedamos!!Es la primera bloguera que conozco y de hecho la primera persona que he conocido primero virtualmente y después en persona, pero a pesar de que nunca nos habíamos visto, después de tanto escribirnos por mail la complicidad entre las dos fue la propia de dos personas que se conocen de años. Conectamos muy, muy bien y pasamos un día fantástico! Caminamos muchísimo, hablamos muchísimo (sólo nos frenaron una makis enormes que casi nos impedían respirar mientras comíamos…), reímos muchísimo y comímos y gastamos…moderadamente :P.

En en cuanto a la receta y tal como avanzaba es del libro Recetas y Confidencias, una novela que cómo bien resume su eslogan trata de 12 mujeres, 12 historias y 12 recetas. Para aquellos a quién haya llamado la atención añadiré que narra la historia de un club de mujeres que se auto nombran como brujas galletiles que se reúnen el primer sábado de diciembre de cada año con el requisito de tener que llevar 13 docenas de galletas envueltas en paquetitos bonitos y prácticos. 12 de los paquetes serán para repartir entre las asistentes y la sobrante para beneficencia. Con este pretexto el libro se desarrolla explicando la receta de cada una de las 12 y la vida de la mujer que hay la última. Soy sólo yo o también os venden ganas de organizar algo así?? ;)
Y ahora sí, la receta!!


Bolitas de nueces pacanas de Marnie (la protagonista del libro)



Ingredientes:


2 tazas de harina normal.
1 taza de mantequilla deshecha.
2 cucharaditas de extracto de vainilla
2 tazas de nueces de pecano
1/2 taza de azúcar normal
Azúcar glas por el acabado


Procedimiento:

Calentamos el horno a 160 ºC.
Triturar las nueces muy finas.
Mezclar todos los ingredientes (recordad que la mantequilla tiene que ser deshecha) y hacer bolitas de unos 2 cm de diámetro.
Colocarlas sobre la bandeja del horno previamente cubierta por una hoja de papel sulfurizado.
Cocerlas al horno 20 minutos.
Preparar una bolsa de plástico con azúcar glas dentro.
Sacar las galletas del horno y dejarlas enfriar unos instantes. Cuando estén todavía tibias pero no quemen, coger unas cuántas y ponerlas dentro de la bolsa procurando que queden muy impregnadas de azúcar glas. Sacarlas y dejarlas enfriar bien. Hacer lo mismo con el resto.

Por cierto, también quería aprovechar para dar las gracias a MGlòria de Gourmanderies por haberme dado el premio ARTE y PICO. Me ha hecho muchísima ilusión, no me lo esperaba nada!! Moltes gràcies Glòria!! :)

37 comentarios:

  1. Vaja me n'alegro molt de que os hagueu conegut. Jo encara no he conegut a ningú primer virtualment i després en persona, però temps al temps, jeje.
    Molt interesant la iniciativa del llibre, a mi també em passa que quan llegeixo coses així em venen ganes d'organitzar-ne, però requereixen molt de temps i planificació, ni que estic oberta sempre a noves propostes.
    La recepta, espectacular i la fotografia impecable.

    Petonets!!

    ResponderEliminar
  2. Primer de tot, com m'alegro que us hagueu conegut, ara tocarà també fer una quedada algun dia amb altres, eh? Hi ha gent que no se sap perquè però ja es nota que hi haurà connexió... i això que només ens escrivim!

    I la iniciativa del llibre... m'encanta! jejeje Són aquells detallets que fan la vida una mica més alegre, no? Tan com veure les teves receptes amb les magnífiques fotos, que a aquesta hora em mata veure aquestes boletes!! Quès bones deuen ser!

    Petonets preciosa!
    Sandra

    ResponderEliminar
  3. Qué bien que os conociérais en persona! Yo quedé y desvirtualicé a otras amigas blogueras el sábado, y fue genial. Además Laura y Paloma, de El disfrutar del Paladar, nos recomendaron justo esa novela!
    Viendo vuestra recomendación y lo rica de esta receta, ya me muero de ganas de conseguir el libro.

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  4. estupendas galletitas! qué loco haberlas sacado de una novela... yo hasta el momento no he encontrado recetas en ninguno.
    Alba, te cuento que cada vez que ingreso a tu página me sale un pop up del trasero de una mujer que pide a gritos sexo... jojojo. En serio, deberías fijarte que seguro es algún widget que pusiste en el blog, como algún contador de visitas o algo de eso. Te están poniendo publicidad porno, seguro que vos no lo ves porque entrás logueada con tu cuenta.
    ¡Saluods!

    ResponderEliminar
  5. que ricas y estupendas te han quedado. Las fotos geniales. Bss guapa.

    ResponderEliminar
  6. Guapa, tu sempre seràs la nostre Alba! jijijiji. Ja havia sentit sobre aquesta novel·la, i vaig trobar que havía de ser molt xula, i ara que ens ho dius encara més!!! 8). Quines galetes més maques!!! a veure si m'animo ja!!! i qui sap, potser no triguem molt a veure'ns! jajajajajjajaja. Petonets solet!!!

    ResponderEliminar
  7. Ya sabía por el blog de Ingrid que os habéis conocido ¡qué ilusión! yo conocí hace un par de semanas a Mª Elena y la verdad es que me encantó la experiencia, es muy emocionante!
    me ha gustado mucho la receta, lo que nos has contado del libro y mucho también las fotos. Es un placer venir por aquí, de verdad, Alba
    besos

    ResponderEliminar
  8. Guapa!!! Quines boletes tant xules!! Ja t'has llegit el llibre?? Que ràpida! L'hem de comentar i anem sumant iniciatives ehh..... M'encanta.
    Per cert unes fotos exquisites .... Una llum calida i una compo preciosa... Aquest boool :)
    Molts petonets guapa, ja saps ke m'ho vaig passar genial, makis inclosus jajjaj

    ResponderEliminar
  9. Jo m'estic llegint la novela!!!! És molt bonica, la recomano de totes totes. I sí, t'entren moltes ganes d'organitzar quelcom semblant. Quan veus la complicitat que tenen i com es recolzen..... Alguna recepta del llibre segur que la faré. Aquestes de la Marnie pinten bé. I ara amb la teva foto, encara més.
    Petonets

    ResponderEliminar
  10. Hola!! Ja tenc aquest llibre a la meva llista de llibres que he de comprar; el vaig veure a "El Rincón de Bea" i el dia que el trobi el compraré. M'encanta aquesta recepta i les fotografies que has fet,...i és que clar, com ja t'han dit la nostra Alba, és molta Alba ;) Si algú vol "organitzar" un club "galletil" pensau amb mi, eh?? Qué sóc addicta a fer galetes de tot tipus. Un petó, guapa!! Paula

    ResponderEliminar
  11. Alba, lo primero que me alegro de venir a verte, y lo segundo felicidades por ver reconocida tu buen hacer en Whole kitchen..tu lo mereces!!!
    Ese libro lo anoto en la lista de los que tengo que comprar, me gustan las historias de mujeres..y si encima cocinan, para que contarte!!
    Las bolitas son maravillosas y creo que necesito imperiosamente hacerlas y probarlas!!!
    Que linda eres, y que lindo blog tienes!!
    Besitos!!

    ResponderEliminar
  12. Per anar fent boca mentre organitzes l'eventu, a mi ja em pots enviar una paperineta d'aquestes galetones.
    Buscaré el llibre, m'ha despertat la curiositat ( a part de la cuina sóc una rata de biblioteca, jeje).

    ResponderEliminar
  13. Yo no soy cocinero, más bien soy el que disfruta de estos dulces, y puedo asegurar que Alba tiene una mano exquisita!!!
    Felicidades Apu!!!

    ResponderEliminar
  14. Qué bocado tan delicioso Alba. Toda una genialidad hecha dulzura. Unas fotos preciosas.

    Besos.

    ResponderEliminar
  15. Parece muy interesante ese libro, una bonita manera de unir novela con recetas. No se, de repente me apetece leerlo, intentaré hacerme con uno.
    En cuanto a la receta, que puedo decir... todo lo que haces tiene una pinta excelente, además esta parece facilísima de hacer. Las fotos como siempre bien cuidadas, enhorabuena!!

    Un abrazo!!

    ResponderEliminar
  16. Hola Alba¡¡¡ Que fuente mas curiosa para sacar una receta de reposteria, verdad? Desde luego la propuesta de crear ese club de brujas galletiles suena bien. Si te animas cuenta conmigo. Aunque tengo que reconocer que las galletas no son mi fuerte. Estas tuyas tiene un algo especial, quiza hasta algo magico. Besos¡¡¡

    ResponderEliminar
  17. unas fotos preciosas para unas galletas que seguro que están deliciosas.
    bs!

    ResponderEliminar
  18. Ja vaig veure que us havieu conegut i que va anar tan bé, me n'alegro molt.
    Nena, faràs que s'exhaureixi el llibre, quina intriga, ja,ja,ja.
    La recepta és fantàstica i les fotos també.
    Molts petonets!

    ResponderEliminar
  19. Alba, ya sabía por Ingrid de que os habiáis conocido y conectado mucho. Y lo mismo que le dije a ella, te digo a ti, me alegro un montón pues sois dos mujeres geniales... y las dos cocináis de maravilla...
    En cuanto a estas galletas me parecen geniales, pero mucho más genial es que estén sacadas de un libro... pienso buscarlo, puesto que la historia me ha cautivado.
    Besos preciosa.

    ResponderEliminar
  20. M'alegro de la vostre trobada, és maco coneixer algú amb el que per altre via ja tens una relació començada, felicitats a totes dues.

    Bueno i de les boletes què dir, doncs fantàstiques.

    Ah! el llibre me l'apunto.

    Muas!

    ResponderEliminar
  21. El conocerse con las personas que nos siguen o que leemos a diario es francamente reconfortante, me alegra que hayan conectado muy bien con Ingrid.
    La receta me encanta, adoro las galletas, aunque evito tenerlas en casa (son una tentación!), deben estar riquísimas y que genial que las hayas tomado de una novela, que por cierto, suena muy entretenida.
    Besitos.

    ResponderEliminar
  22. No tinc gens costum de cuinar amb nous pecanes... Serà qüestió de provar aquestes galetes, que tenen una pinta deliciosa!

    ResponderEliminar
  23. Preciosas fotos y riquísimas galletas. Si son la mitad de ricas de lo que parecen, tienen que ser una locura.
    Besos

    ResponderEliminar
  24. Mmm que ricoo! Tus fotos son preciosas ;)

    Besos!!

    ResponderEliminar
  25. Alba! Fa molt que no et deixo comentaris però et segueixo molt de prop! Llàstima que sempre em falta temps...
    Felicitats per lo de la revista de Whole Kitchen! Que t'escollissin va ser tot un encert, les teves receptes són sempre fantàstiques -com aquestes boletes- i les teves fotos precioses, com sempre també!
    Què guai que quedéssis amb la Íngrid! A veure si un dia us puc conéixer a totes dues, sou una font d'inspiració tremenda!
    Petons!!

    ResponderEliminar
  26. Me he quedado absolutamente maravillada estos cookies, las fotos de invitan a hacerlos.
    Un trabajo muy profesional ♥

    ResponderEliminar
  27. Maravillosas fotos para unas maravillosa bolitas!
    Enhorabuena por la participación en WK!

    ResponderEliminar
  28. Doncs ara m'has fet venir ganes de buscar aquest llibre... Aquestes boletes semblen delicioses!. Això de conèixer algú per escrit i tenir la sensació de bon rotllo és ben certa. Vosaltres a més ho heu pogut comprovar en persona!això està molt bé. A reveure Alba!

    ResponderEliminar
  29. que rico!...y las fotos deliciosas como tu blog! besos

    ResponderEliminar
  30. Me encanta el hecho de que la receta esté extraida de un libro no específico de recetas.
    Tus fotos son delicadas, con una luz especial. Me gustan.
    Estas galletas deben ser viciosas, de esas que empiezas y ya no hay solución. Estas perdida.
    Besos.

    ResponderEliminar
  31. Estas bolitas de nueces se ven deliciosas y las fotografías son una auténtica maravilla! me gusta el libro del que nos hablas, lo compraré ;) un beso

    ResponderEliminar
  32. Nee, moltes gràcies!! :) Sí, a mi també em passa, em venen mil coses al cap per fer però molts cops sóc conscient que no podré per falta de temps...A veure si amb això de els galetes podem fer algo!! Molts petons! :)

    Sandra, moltes gràcies guapa!! Doncs sí, ara ja va tocant la quedada blocaire, eh!! Ens escrivim!! :) Molts petonets bonica!!

    Akane, muchas gracias!! Es curioso conocer cara a cara a alguien con quien sólo has tenido contacto virtual, verdad? sobretodo cuando descubres que és mucho más fácil de lo que pensabas! Comprate el libro que es muy chulo y encima tiene recetas muy ricas!! :P Muchos besos!!

    Sole, muchas gracias!! qué susto/risa lo de la publicidad porno!! Suerte que por lo que me dijiste va cambiando la temática..miraré a ver si descubro cómo quitarlo, me da pena quitar el contador de visitas... :(
    Muchs besos guapa y gracias por avisarme!! :)

    Luisa, muchísimas gracias guapa! Me alegro que te haya gustado! Muchos besos!! :)

    Judith guapa!! Moltes gràcies!!te l'has de llegir, a mi m'ha encantat!! i sí, potser no triguem a veure'ns.... :P Molts petonets preciosa!! :)

    Antonia, muchas gracias por tus palabras, siempre me hacen sonreir!! :) Me aegro que fuera bien tu encuentro con Mª Elena!! Estas cositas llenan de energia! Muchos besos guapa!! :)

    Íngrid preciosaaaa!! moltes gràcies!! :) Anem sumant, anem!! ;) Visca els makis gegants!! Molts petonets!! :)

    ResponderEliminar
  33. Catieu, moltes gràcies bonica!! és xula eh! A mi també m'ha agradat molt!! Si proves alguna altra recepta ja em diràs què tal. A mi aquesta m'ha agradat molt. Les he tornat a fer meitat avellnes, meitat nous de california i surten delicioses!! :) Molts petonets!!

    Paula, moltes gràcies guapa!! Quan te'l llegeixis ja em diràs :)!! Molts petonets!! :)

    Juana, no me canso de decirte que me encanta verte por aquí. Cuanta energia desprendes!! :) Muchas gracias guapa. Leetelo que seguro que te va a encantar y las bolitas también!! :) Muchos besos!! :)

    Alba, jeje!! ok, te l'envio per mail!! :P Moltes gràcies guapa. Molts petonets!! :)

    Semi!! qué bien verte por aquí!! Muchas gracias por pasarte, te debo un pastel de lo que quieras!! :) Muchos besos!! :)

    Sílvia, muchas gracias guapa!! Muchos besos!! :)

    Mikel, muchas gracias por pasarte por mi blog y por tus palabras!! Si lo lees, ya me dirás! Un abrazo!! :)

    Beatriz, muchas gracias!! :) No me creo que no se te den bien las galletas, tendremos que probarlas!! :P Muchos besos!! :)

    Eva, muchas gracias!! La verdad es que están muy buenas. Si te gustan los frutos secos, te gustarán!! Muchos besos!!

    Mònica, moltes gràcies bonica!! jejeje, ja ho he pensat...semblarà que cobri algo per fer publicitat! A veure si l'editorial ho veu i té un detallet :P!! molts petonets bonica!! :)

    Mabel, muchas gracias por tus palabras guapa!!Me encanta verte por aquí!! Estoy segura que te gustará el libro!!Ya me dirás! Mucos besos!! :)

    Gemma, jeje. Moltes gràcies guapa! Va ser una trobada genial!! :) Apunta, apunta que segur que t'agrada!! Molts petonets!!

    Kako, muchas gracias!! la experiencia es estupenda, la verdad!! Y bueno, las galletas también son mi perdición. Me encantan y me apetecen siempre... más que los bizcochos y todo y mira que soy fan. Muchos besos guapa!! :)

    ResponderEliminar
  34. Gemma, moltes gràcies!! Jo tampoc les feia servir mai fins que vaig començar el bloc i la veritat és que són molt bones. Diria que no tenen aquell punt aspre que té la pell de les nous normals. Almenys jo no els hi noto tant. Molts petonets!! :)

    Pilar, muchas gracias!! Tendrás que porbar de hacerlas para descubrirlo, jeje!! Muchos besos!! :)

    Valerie, muchas gracias y muchos besos!!:)

    Sara, què bé tenir-te per aquí!! :) No pateixis, és difícil estar a tot arreu, sobretot si estàs preparant un llibre!! :P Moltes felicitats guapa i molts petonets!! :)

    Ana, muchas gracias. Me alegra que te guste!! Muchos besos!! :)

    A Unodedos, muchisimas gracias y muchos besos!! :)

    Mercè, moltes gràcies!! Busca el llibre que t'agradarà!! Molts petonets!! :)

    A baking colours, muchísimas gracias!! Muchos besos!!

    A Zer0gluten, muchísimas gracias!! Tienes toda la razón, son de esas que empiezas y no paras, lo digo por experiencia!! jiji!! Muchos besos!! :)

    A fresa y pimienta, muchas gracias!! Si lo lees, ya me dirás qué te parece!! Muchos besos guapa!! :)

    ResponderEliminar
  35. que bones!!!!!
    tinc el mateix bol! jaaa!
    petonets

    ResponderEliminar
  36. VOY A SER LA ENVIDIA DE TODOS! ji..ji..ji..he probado estas galletas hechas de Alba. HMMMMMMMMM que os puedo decir?? pues teneis razon.Estan tan buenas como parecen... o mas..por que la textura,el sabor, como se deshacen en la boca...eso se disfruta solo al probarlas.Asi que adelante chicas.. a probar la receta!!!

    ResponderEliminar
  37. Alba, l'Ingrid és un encant, me n'alegro molt que us hagueu conegut. Aquestes boles deuen ser un vici, per no parar. Saps, en algun lloc havia sentit a parlar d'aquest llibre, ara no ho recordo. Es deu assemblar a 'El Club de los Viernes', no? Ara me n'anoto el títol així quan pugui me'l compro. Una forta abraçada

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails