lunes, 25 de octubre de 2010

Whole Kitchen: Carquinyolis de xocolata i avellanes/Biscotti de chocolate y avellanas

Whole Kitchen en su propuesta Dulce para el mes de octubre nos invita a preparar unos biscotti.
La proposta dolça per aquest mes d'octubre que Whole Kitchen ens convida a fer són uns biscotti.


Biscotti de xocolata i avellanes


Aquest mes ha tocat fer uns biscotti. Aquesta galeta ideal per acompanyar el capuccino de la tarda seria el que aquí a Catalunya venim anomenant carquinyolis (en aquest cas ideal per acompanyar amb un bon moscatell, :P).

Doncs bé, buscant per la xarxa he trobat l'origen de la paraula, tant de carquinyoli com de biscotti. Com m'ha fet gràcia, us ho comentaré per si no ho sabeu i teniu curiositat.
En quant al primer cas, resulta que la paraula prové del verb francès croquer que significa rosegar, que seria la manera com mengem aquesta galeta.
En quant al segon, la paraula biscotti es dividiria en dues parts: bis (dues vegades) i coctum (fornejar). El resultat: fornejar dues vegades, que seria la manera com es cuinen.
Aquest cop, tot i que com sempre es poden fer servir les receptes que es vulguin, ens han ofert dues ben suggerents: la clàssica amb ametlles i una de xocolata amb avellanes. Els que em seguiu una mica possiblement sapigueu que ja vaig publicar una recepta de carquinyolis clàssics en un altre post. Així doncs, he preferit provar algo força diferent i com la versió de xocolata i avellanes em cridava molt l'atenció, ja no he buscat més! Així que aquí va la recepta:






Ingredients:


230 grams de farina
120 grams de xocolata
210 grams de sucre morè
150 grams d'avellanes
30 grams de cacau en pols
4 grams de cafè
5 grams de bicarbonat sòdic
1/4 de culleradeta de sal
3 ous
1 i 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla

Preparació:

Precalentem el forn a 180ºC.
Torrem les avellanes al forn fins que quedin daurades. Les treiem i deixem refredar.
Baixem la temperatura del forn a 150ºC.
Ratllem la xocolata i al barregem amb el sucre. Reservem.
En un altre bol, barregem els ous amb l'extracte de vainilla.
Barregem la xocolata amb el sucre amb la farina, el cacau, el bicarbonat i la sal uns segons. Afegim a poc a poc els ous i anem barrejant fins que quedi tot ben incorporat. Afegim les avellanes procurant que quedin ben repartides.
Passem la massa en una superficie enfarinada i la partim en dos. Donem una forma rectangular a les dues masses d'uns 20 cm de llarg i 6 cm d'ample.
Les posem sobre una safata amb paper sulfuritzat i ho deixem al forn uns 30 minuts a 150ºC.
Posem les dues masses sobre una base on poguem tallar. Les deixem refredar uns minuts (5/10 minuts) i fem rodanxas d'uns 2 cm de gruix. Les tornem a posar a la safata, les posem al forn 15 minuts més, les girem i les deixem 15 minuts més perquè les dues cares quedin ben fetes.




Biscotti de chocolate y avellanas

Este mes ha tocado hacer unos biscotti. Esta galleta ideal para acompañar el capuccino de la tarde sería lo que aquí en Cataluña venimos denominando carquinyolis (en este caso ideal para acompañar con un buen moscatel, :P).

Pues bien, buscando por la red he encontrado el origen de la palabra, tanto de carquinyoli cómo de biscotti. Cómo me ha hecho gracia, os lo comentaré por si no lo sabéis y tenéis curiosidad.

En en cuanto al primer caso, resulta que la palabra proviene del verbo francés croquer que significa mordisquear, que sería la manera como comemos esta galleta.
En en cuanto al segundo, la palabra biscotti se dividiría en dos partes: bis (dos veces) y coctum (hornear). El resultado: hornear dos veces, que sería la manera como se cocinan.

Esta vez, a pesar de que cómo siempre se pueden usar las recetas que se quieran, nos han ofrecido dos bien sugerentes: la clásica con almendras y una de chocolate con avellanas. Los que me seguís un poco posiblemente sepáis que ya publiqué una receta de carquinyolis clásicos en otro post. Así pues, he preferido probar algo bastante diferente y como la versión de chocolate y avellanas me llamaba mucho la atención, ya no he buscado más! Así que aquí va la receta:



Ingredientes:

230 gramos de harina
120 gramos de chocolate
210 gramos de azúcar moreno
150 gramos de avellanas
30 gramos de cacao en polvo
4 gramos de café
5 gramos de bicarbonato sódico
1/4 cucharadita de sal
3 huevos
1 y 1/2 cucharadita de extracto de vainilla

Preparación:

Precalentamos el horno a 180ºC.
Tostamos las avellanas al horno hasta que queden doradas. Las sacamos y dejamos enfriar.
Bajamos la temperatura del horno a 150ºC.
Rallamos el chocolate y lo mezclamos con el azúcar. Reservamos.
En otro bol, mezclamos los huevos con el extracto de vainilla.
Mezclamos el chocolate con el azúcar, con la harina, el cacao, el bicarbonato y la sal unos segundos. Añadimos despacio los huevos y vamos mezclando hasta que quede todo bien incorporado. Añadimos las avellanas procurando que queden bien repartidas.
Pasamos la masa en una superficie enharinada y la partimos en dos. Damos una forma rectangular a las dos masas de unos 20 cm de largo y 6 cm de ancho.
Las ponemos sobre una bandeja con papel sulfurizado y lo dejamos al horno unos 30 minutos a 150ºC.
Ponemos las dos masas sobre una base donde podamos cortar. Las dejamos enfriar unos minutos (5/10 minutos) y cortamos unas rodajas de unos 2 cm de grueso. Las volvemos a poner en la bandeja y las ponemos al horno 15 minutos más, las giramos y las dejamos 15 minutos más para que las dos caras queden bien hechas.

17 comentarios:

  1. Deliciosos, Alba! me'ls apunto pels proper q faci...

    Un petó,

    ResponderEliminar
  2. Me encaaaantan los biscotti, también los cantuccini, y también los carquinyolis! En realidad no sé si realmente hay "algo" que diferencie a cada uno... en cualquier caso, riquísimos, cualquiera. Con chocolate y avellanas ya los he hecho alguna vez y doy fe de que están buenísimos :)

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  3. Qué ricos con chocolate y avellanas! Y esa cucharita con flores me encanta!.
    Una delicia.
    Bsos

    ResponderEliminar
  4. Boníssims, i a més les fotos son fantástiques, felicitats
    Petonets

    ResponderEliminar
  5. wooow

    quina pintassa més bona que tenen!

    et van quedar súper bé, de debò, segur que són deliciosos!

    enhorabona

    ResponderEliminar
  6. Quina bona pinta!
    Avui ja n'he vist d'altres i ja deia jo que eren els nostres carquinyolis...

    ResponderEliminar
  7. Alba! t'han quedat genials!!! es veuen tan cruixents i tan bonics, amb les avellanes senceres, quina delícia. Jo també he fet els mateixos, han quedat bons però no he aconseguit que pugés la masa perquè em quedés un bon tall..... el meu forn la faré foc un dia!!!:(

    Unes fotos precioses i l'explicació que ens has deixat em sembla molt interessant, no ho coneixia. Gràcies.
    Molts petonets!!!

    ResponderEliminar
  8. Te han quedado estupendos. Y las fotos muy bonitas. Bss.

    ResponderEliminar
  9. ei Alba, a veure si a la propera proposta del WK ja hi sóc a temps...com sempre, t'han quedat una monada, i amb l'encant de les teves fotos encara semblen més bons! jeje!!
    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  10. Aquesta versió de carquinyolis amb xocolata també la vull provar, ha de ser de vici total.
    He fet versions de carquinyolis variant el fruit sec, però mai posant xocolata a la massa, ha de quedar boníssim!!!!

    ResponderEliminar
  11. Això són carquinyolis al quadrat! A l'hora de berenar no hauria de mirar altres blocs... pq m'està entrant una gana... t'han quedat fantàstics, com sempre!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  12. T'han quedat fantàstics!!!! enhorabona...
    Una altre cosa, des de la web de Whole kitchen, la parte del blogroll, no funciona el teu enllaç per venir aquí... T'ho dic per si ho vols comentar.
    Un petó.

    ResponderEliminar
  13. Quants comentaris, què bé!! :) Avui us dóno les gràcies abans que res!!

    Sònia, gràcies! estan boníssims. Clar que amb les ingredients que porta no podia ser d'una altra manera!! :) Petonets!

    Akane, gracias por pasarte! Yo creo que no hay nada que les diferencie salvo el nombre...jiji. Yo nunca había probado esta versión de chocolate y la repetiré!! Besos!

    Hola (a tengo un horno y sé cómo usarlo)! Muchas gracias. Me enamoré de esa cucharita el viernes pasado. La compré en The tea shop! ;P Besos!

    Hola Carme, moltes gràcies! M'encanta veure't per aquí! Molts petons!

    Hola Laura, benvinguda y moltes gràcies!! Vaig a xafardejar el eu bloc que no el coneixia encara!! Una abraçada!

    Hola (a Coses de Llàbiro)! Benvingut/da i moltes gràcies. Ara mateix visito el teu bloc!! Moltes gràcies per passar-te per aquí! Una abraçada!

    ResponderEliminar
  14. Hola Íngrid!! Moltes gràcies! La veritat és que jo tambe vag tenir alguns problemes. Vaig partir la massa en dos parts i les vaig posar al forn de sobretaula. Al cap de 5 minuts d'estar al forn, les dues masses estaven pràcticament enganxades per culpa de que s'havien extès moltíssim. Total que ràpidament vaig haver de treure una de les masses abans que es transformés en la gran massa! :P
    Això dels forns és un rotllo, d'un a un altre el resultat pot canviar moltíssim! En qualsevol cas, t'han quedat molt bé, eh!! :) Molts petonets!!

    Luisa, muchas gracias!!:) Besos!

    Gemma(ota)! Moltes gràcies! a veure si pots participar a la propera! :) No sabia que també estaves apuntada al CWK, què bé!! :) Petonets!!

    Gemma, jo tampoc ho havia tastat mai amb xocolata a la massa. Si t'agrada la xocolata,realment val la pena provar-los!! :)

    Hola fogons!! :P Si es pogués us enviava uns quants per email, jiji! Els heu de fer aquests, estan molt bons! Petonets!

    Mabel, moltes gràcies!! I gràcies per avisar-me sobre això de l'enllaç. Ja els hi diré. Petonets!! :)

    ResponderEliminar
  15. Alba!, una preciosidad de biscottis!!, y las fotos para que te voy a decir!!!!....preciosas!!!.
    Ha sido un poco complicado trabajar la masa para casi todos...pero lo hemos logrado!!!
    Ahora tengo que probar a hacerlos como tu para mis hijas, que "pasan" del té matcha y demás rarezas de su madre!
    Mil besitos bonita!!!

    ResponderEliminar
  16. Me gustó mucho la propuesta salada del Whole pero es que la dulce me gusta todavía más. Te quedaron unos biscottis de revista. Deliciosos y muy vistosos.

    Besos.

    ResponderEliminar
  17. Hola Juana! muchas gracias!! jeje, seguro que dentro de unos años tus hijas apreciaran los biscotti con té matcha, aunque estos de chocolate són aptos para todas las edades, nunca fallan!! :)
    Muchos besos!!

    Sílvia, muchas gracias!! He visto que has publicado una nueva idea para halloween, yupiiii!! Ahora voy a mirar!! :) Besos

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails