martes, 15 de febrero de 2011

Recepta del 15: mini calzone-piruleta/Receta del 15: mini calzone piruleta

(si no entendéis el catalán, abajo hay la traducción en castellano :) )

Recepta del 15: Mini calzone Piruleta

Avui faig la meva primera aportació al que espero que sigui tot un seguit d’aportacions a la recepta del 15 organitzat pel blog Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta. Iniciativa que de moment està tenint molt d’èxit i no m’estranya perquè les personetes que hi ha darrera són uns encants!

Si no la coneixeu, us animo a que entreu en els seus blocs i us informeu. La participació és totalment voluntària, sense més exigències que la recepta incorpori l’ingredient proposat per aquell mes. Fàcil, oi?

Aquest mes, més que un ingredient ha estat un tema: la pizza.


No fa massa vaig publicar una pizza amb formatge de cabra, mel i menta que em va semblar original per la combinació d’ingredients. En aquest cas proposo unes pizzes que més que pels seus ingredients, destaca per la forma de presentar-les. Es tracta d’unes mini calzone-piruletes que vaig trobar en un bloc molt original The decorated cookie. Potser estan dirigides als més petits, però a mi em semblen molt bona idea per presentar a taula com a entrant, són vistoses i com tota pizza, admet moltes combinacions. En aquest cas, he optat per una combinació tradicional de la calzone de sempre: mozzarella, pernil, tomàquet, orenga (en comptes d’alfàbrega que no en tenia) i un rovell d’ou de guatlla.

Per cert, alguna idea sobre què es pot fer amb les clares de 4 ous de guatlla, jeje.

Espero que us agradi!



Ingredients (per 6 mini calzone):

Una base de pizza
Tomàquet natural triturat
Mozzarella
Orenga seca o fresca
Pernil tallat a trossets petits
6 rovells d’ou de guatlla
Oli amb aroma a alfàbrega


Preparació:

En un bol barragem el tomàquet, la mozzarella tallada a trossets petits, el pernil, l’orenga i un rajolí d’oli. En el meu cas d’oli d'alfàbrega que ens va portar la Isa, l’Albert i el Biel, un petó moooolt fort a tots tres!!

Tallem la massa amb un tallador, aro d’emplatar o boca d’un got d’uns 10 cm de diàmetre. Posem un pal de fusta (en el meu cas, palillos xinesos prèviament mullats) al mig del cercle i quasi ocupant tot el diàmetre.

A sobre hi posem una mica de barreja del bol i un rovell d’ou de guatlla. Ho tanquem per la meitat amb cura de que el rovell no s’escapi (jo m’hi vaig barallar una mica…).

Amb una forquilla ho acabem de segellar bé i cap al forn (jo ho vaig segellar amb un estri per fer empanadilles).

Recomenació: Un cop tallada la massa, poseu-la sobre el paper sulfuritzat que fareu servir per anar al forn i distribuiu-la de manera estratégica perquè els pal hi capiguen. Si ho feu després la massa estarà humida i serà difícil de moure amb el pal (si algú s’ho preguntava: sí, parlo per experiencia pròpia, jeje).




Receta del 15: Mini Calzone Piruleta

Hoy hago mi primera aportación a la que espero que sea toda una serie de aportaciones a la receta del 15 organizado por el blog Els Fogons de la Bordeta y Xocolata desfeta. Iniciativa que de momento está teniendo mucho de éxito y no me extraña porque las personitas que hay detrás son unos encantos!

Si no la conocéis, os animo a que entréis a sus blogs y os informéis. La participación es totalmente voluntaria, sin más exigencias que la receta incorpore el ingrediente propuesto para aquel mes. Fácil, verdad?

Este mes más que un ingrediente ha sido un tema: la pizza! No hace demasiado publiqué una pizza con queso de cabra, miel y menta que me pareció original por la combinación de ingredientes. En este caso propongo unas pizzas que más que por sus ingredientes, destaca por la forma de presentarlas. Se trata de unas mini calzone-piruletas que encontré en un blog muy original The decorated cookie. Quizás están dirigidas a los más pequeños, pero a mí me parecen muy buena idea para presentar a mesa como entrante, son vistosas y como toda pizza, admite muchas combinaciones. En este caso, he optado por una combinación tradicional de la calzone: mozzarella, jamón, tomate, orégano (en vez de albahaca que no tenía) y una yema de huevo de codorniz.

Por cierto, alguna idea sobre que se puede hacer con las claras de 4 huevos de codorniz. Tirarlas no vale eh! :P


Espero que os guste!




Ingredientes (para 6 mini calzone):

Una base de pizza
Tomate natural triturado
Mozzarella
Orégano seco o fresco (o albahaca)
Jamón cortado a trocitos pequeños
6 yemas de huevo de codorniz
Aceite con aroma de albahaca


Preparación:

En un bol mezclamos el tomate, la mozzarella cortada a trocitos pequeños, el jamón, el orégano y un chorrito de aceite. En mi caso de aceite de albahaca que nos trajo Isa, Albert y Biel, un beso muuuy fuerte a los tres!!

Cortamos la masa con un cortador, aro de emplatar o boca de un vaso de unos 10 cm de diámetro. Ponemos un palo de madera (en mi caso, palillos chinos previamente mojados) en medio del círculo y casi ocupando todo el diámetro.

Encima ponemos un poco de mezcla del bol y una yema de huevo de codorniz. Lo cerramos por la mitad con cuidado de que la yema no se escape (yo me peleé un poco…).

Con un tenedor lo acabamos de sellar bien y hacia el horno (yo lo sellé con un utensilio para hacer empanadillas).

Recomendación: Un vez cortada la masa, ponedla sobre el papel sulfurizado que usaréis para ir al horno y distribuir-la de manera estratégica para que los palos quepan. Si lo hacéis después la masa estará húmeda y será difícil de mover con el palo (si alguien se lo preguntaba: sí, hablo por experiencia propia, jeje).

36 comentarios:

  1. Estupenda tu receta, la masa se ve muy rica, hubiese pensado que quedaba gorda, pero asi me encanta.
    Tus fotos muy lindas.
    Besos

    ResponderEliminar
  2. Alba, eres genial...son tan bonitos!! has hecho algo fantástico y original!..bueno, siempre lo haces!!!
    Te dejo que tengo a la familia malita y no doy para mas!!!
    Mil besitos de amor!!

    ResponderEliminar
  3. Molt divertides aquestes mini piruletes de calzone Alba!!! per fer un pica pica queden genials i segur que volen en un moment! m'apunto la idea....mai he fet calzone.
    Mooolts petonets guapa!

    ResponderEliminar
  4. T'han quedat moníssimes aquestes mini calzone, ideals per a l'entrant. A més, segur que estan d'allò més bones.
    Una proposta molt original, a més té infinitat de possibilitats de combinació d'ingredients, se m'acaba d'ocorre que amb espinacs, formatge de cabra y panses també podrien estar ben bones, jeje.

    Petonets!!

    ResponderEliminar
  5. Me la guardo, una manera divertida de presentar uns minicalzones, t'han quedat d'alló més divertit.

    Muas!

    ResponderEliminar
  6. quin crack Alba! quina monada de recepta! ha de ser la bomba! m'encanta. ara et vinc a buscar unes quantes! jijijiji. Petonets guapa

    ResponderEliminar
  7. Mmmmm, m'encanten!!!! Me'n menjava unes quantes ara mateix, quina idea tan bona has tingut!!!!

    ResponderEliminar
  8. Que divinas!!!! a mi me encantan en este formato, tipo cake pop pero en salado, que gran idea este mini calzone!!!! besitos guapa

    ResponderEliminar
  9. Qué buena idea tus calzone, qué ricos y que bonitas fotos. Ya imagino tu lucha con las yemas para que no fueran a su aire ¡alabo tu paciencia!
    Besos

    ResponderEliminar
  10. ¡Que xules Alba! están molt bè per una picada! Molt bona idea!

    ResponderEliminar
  11. Qué forma tan original de preparar pizza! Las calzone siempre me fascinan (¿qué ocultarán dentro?) pero servidas así, en mini bocados y encima como piruletas, genial!

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  12. Quna cucada aquestes calzonetes!!! i bén bones!

    ResponderEliminar
  13. Què maques! Ja pots dir tu de les fotos, si ens hauràs de fer un tutorial!
    Amb les clares no en tinc ni idea però els ous de guatlla arrebossats estan de vici!
    Molts petonets.

    ResponderEliminar
  14. Qué mones Alba! m'encanta com les has fet i ben originals que són.
    les clares del ous deuen ser minis, no? :)
    petonets!

    ResponderEliminar
  15. Alba!! M'encanten aquestes piruletes!! Ja m'he apuntat la idea per fer la pròxima vegada que tenguin convidats. Les fotos són fantàstiques. Un petó, Paula

    ResponderEliminar
  16. Alba, m'encanten aquestes mini-calzones!! quina monada!!!! Gràcies per participar, ens fa molta il·lusió!!! :D Estem que no ens ho creiem, quin munt de pizzes!!
    Petonarros preciosa
    Sandra

    ResponderEliminar
  17. Dios mío que maravilla de piruleta!!!! Una manera muy original de comer un calzone, te han quedado que ni pintados. Eso si, necesitaría al menos 5 piruletas para llenar mi tripa, jajajaja!!

    Un abrazo!!

    ResponderEliminar
  18. Alba, tal com tu dius, perfectes per a un entrant, molt divertides i originals. Feloicitats per les fotos, fantàstiques!.

    ResponderEliminar
  19. Que "xules" aquestes mini pizzes! Crec que ja tinc recepta pel pròxim concurs de "pinchos y montaditos" amb els amics!

    ResponderEliminar
  20. Alba!!! que originals aquestes piruletes. Per cert, amb les clares dels ous de guatlle pots fer unes mini merengues...jajaja
    Laura (Cocina Homemade)

    ResponderEliminar
  21. Que divertides! I que originals! Em semblen ideals per un aperitiu d'anar picant... I tancades amb aquest aprarell de fer empanadilles queden molt boniques!

    ResponderEliminar
  22. Que receta más original! Se ven muy ricos

    Besos

    ResponderEliminar
  23. Un blog precioso con unas propuestas divertidas y originales! y claro ...me quedo para poder seguirte.
    ***SALUDOS.

    ResponderEliminar
  24. La receta mne parece buenísima pero la presentación es de 10!!!!

    ResponderEliminar
  25. Quines fotos tan maques i la recepta em sembla genial...que bones...
    petons

    ResponderEliminar
  26. Hola Alba es una propuesta original, divertida y seguro que con un sabor y textura sensacional.Las fotos son lindísimas y delicadas
    Un saludo bonita

    ResponderEliminar
  27. Segur que van ser boníssimes...però mirant les meravelloses fotos el primer que he pensat és: quina monada!!!! aquesta és la típica recepta que agradaria als meus fills...molts petonets

    ResponderEliminar
  28. te ha quedado super rica y original a la vez. Bss.

    ResponderEliminar
  29. Jo no sé si són pels més petits o no. Ara, que són precioses està clar! Molt xules!!!

    I m'apunta la que porta mel i menta, que se'm va passar per alt. Segur que no coneixia el bloc encara, perquè és una combinació molt atractiva!!!

    SAlut!

    ResponderEliminar
  30. quina delicia! es la segona recpeta de calzone i el meu estomag demana menjar! jee!
    desconeixia aquesta iniciativa!!!
    petonets

    ResponderEliminar
  31. Me parece una presentación genial y super divertida para una comida con amigos o con niños.
    Un placer siempre venir a tu casa.
    Besos.

    ResponderEliminar
  32. Alba, acabo de ver la recetaa del 15 de la Ingrid... y ahora vengo aquí y me encuentro con esto!!! Qué estupendos mini calzones te has currado. La verdad es que te han quedado monísimos y muy originales. Enhorabuena.
    Un besazo, guapetona.

    ResponderEliminar
  33. Moltíssimes gràcies a tots pels vostres comentaris!! No sabeu l'alegria que em fan.
    Molts petonets i una abraçada ben gran!!

    Muchísimas gracias a todos por vuestros comentarios!! No sabéis la alegría que me dan.
    Muchos besos y un abrazo bien fuerte!!

    ResponderEliminar
  34. las ví el otro día pero no me dió tiempo a dejarte un comentario... son geniales, perfectas para un aperitivo!
    besos

    ResponderEliminar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails