miércoles, 18 de enero de 2012

La recepta del 15: carxofes arrebossades amb salsa/alcachofas rebozadas con salsa

Gairebé em fa vergonya publicar...no estem a 15 i a sobre des de l'últim post no m'he pogut passar per cap de les vostres cuines i això que a l'última entrada em vaig emocionar i tot amb les vostres ànims! Prometo passar-me bloc per bloc, però al meu ritme de tortuga... Mentrestant: moltíssimes gràcies, em va fer moltíssima il·lusió, de debò! I per si algú té curiositat, us informo que m'entan tractant molt bé i estan tenint molta paciència amb mi i que tot i que físicament divendres ja estava feta pols i em feia mal tot el cos, m'està agradant molt la feina d'obrador. Ara, reconeixo que és molt dura, no només per l'esforç físic, sinó pels horaris, l'organització, i perquè un error et pot espatllar la feina de moltes hores.

Casi me da vergüenza publicar...no estamos a 15 y encima desde el último post no me he podido pasarp or vuestras cocinas y esto que a la última entrada me emocioné y todo con vuestros ánimos! Prometo pasarme por todos los blogs, pero a mi ritmo de tortuga... Mientras tanto: muchísimas gracias, me hizo muchísima ilusión, de verdad! Y por si alguien tiene curiosidad, os informo que me estan tratando muy bien y están teniendo mucha paciencia conmigo y que a pesar de que físicamente viernes ya estaba hecha polvo y me hacía daño todo el cuerpo, me está gustando mucho el trabajo de obrador. Ahora, reconozco que es muy dura, no sólo por el esfuerzo físico, sino por los horarios, la organización, y porque un error te puede estropear el trabajo de muchas horas.

I tot i la vergonya, hi havia una cosa que no em podia perdre i aquesta és la recepta del 15 que aquest mes fa un any!! Felicitats nois! :)
Aquest cop els nois de Ca la Bordeta ens proposaven fer una recepta amb carxofes i com no disposava de massa temps, he optat per una recepta sencilla però molt bona de la Simone Ortega: Carxofes arrebossades amb salsa i pernil.

Y a pesar de la vergüenza, había una cosa que no me podía perder y esta es la receta del 15 que este mes hace un año!! Felicidades chicos! :)
Esta vez los chicos de Ca la Bordeta nos proponían hacer una receta con alcachofas y como no disponía de demasiado tiempo, he optado por una receta sencilla pero muy buena de Simone Ortega: Alcachofas rebozadas con salsa y jamón.


Ingredients:

12 carxofes
100 grams de taquets de pernil
1 cullerada de farina
2 cebes mitjanes picades (jo no n'hi vaig posar)
3 cullerades d'oli
3/4 de litre de líquid de coure les carxofes

Preparació:

Tallem els troncs de les carxofes i les fulles més dures.
Posem aigua i sal en una olla i la fem bullir.
Hi posem les carxofes i les fem bullir amb l'olla tapada uns 35 minuts. Les traiem amb unes pinces i les deixem escòrrer (no llencem l'aigua de l'olla on han bullit les carxofes).
Arrebossem les carxofes amb farina i les fregim en oli calent.
En una paella posem unes cullerades d'oli d'oliva i hi fregim ceba picada molt fina (jo no en vaig posar) fins que quedi daurada.
Afegim dues cullerades de farina i remenem.
Incorporem part de l'aigua sobrant de bullir les carxofes i anem remenant.
Afegim els taquets de pernil.
Ho aboquem a sobre les carxofes.


Ingredientes:

12 alcachofas
100 gramos de taquitos de jamón
1 cucharada de harina
2 cebollas medianas picadas (yo no puse)
3 cucharadas de aceite
3/4 de litro de líquido de cocer las alcachofas

Preparación:

Cortamos los troncos de las alcachofas y las hojas más duras.
Ponemos agua y sal en una olla y la hacemos hervir.
Ponemos las alcachofas y las hacemos hervir con la olla tapada unos 35 minutos. Las sacamos con unas pinzas y las dejamos escurrir (no tiramos el agua de la olla donde han hervido las alcachofas).
Rebozamos las alcachofas con harina y las freímos en aceite caliente.
En una sartén ponemos unas cucharadas de aceite de oliva y freímos cebolla picada muy fina (yo no puse) hasta que quede dorada.
Añadimos dos cucharadas de harina y removemos.
Incorporamos parte del agua sobrante de hervir las alcachofas y vamos removiendo.
Añadimos los taquitos de jamón.
Lo vertemos encima las alcachofas.




També aprofito per deixar-vos amb unes fotos de l'útlima comanda que vaig preparar per la festa sorpresa d'aniversari de la germana d'una amiga. Per celebrar-lo, em van demanar 35 pastissets petits de xocolata farcits de mermelada de gerds i ganache de xocolata i un pastís gran de dos pisos. No està muntant perquè entre els dos pisos que vaig fer jo, hi anava un pis de roses vermelles naturals que el feia escofet chic ambiances.

También aprovecho para dejaros con unas fotos del último pedido que preparé para la fiesta sorpresa de aniversario de la hermana de una amiga. Para celebrarlo, me pidieron 35 pastelitos pequeños de chocolate rellenos de mermelada de frambuesas y ganache de chocolate y un pastel grande de dos pisos. No está montando porque entre los dos pisos que hice yo, iba un piso de rosas rojas naturales que lo hacía Escofet Chic Ambiances.





lunes, 9 de enero de 2012

Coca de poma/de manzana &



Avui volia fer una entrada una mica especial. Però no porto cap recepta complicada, ni original, sinó una de molt senzilla i que després d'haver-me endinsat una mica en el món reposter, ja no tinc clar que es pugui dir coca, però així és com li deiem a casa meva quan era petita i avui no li vull canviar el nom.
La part especial no és la recepta en sí, sinó el fet que aquesta va ser la primera cosa dolça que vaig cuinar i la única (dolça) que feia la meva mare (ja sabeu que la cuina no és el seu fort :P).
Tot i que el procediment no és el més habitual i no puja com la que portaven altres nens a l'escola, a mi m'encanta i em recorda a la cuina de casa els meus pares...


Hoy quería hacer una entrada un poco especial. Pero no traigo ninguna receta complicada, ni original, sino una de muy sencilla y que después de haberme adentrado un poco en el mundo repostero, ya no tengo claro que se pueda decir coca, pero así es como la llamábamos en casa  cuando era pequeña y hoy no le quiero cambiar el nombre.
La parte especial de la entrada no es la receta en sí, sino el hecho que esta fue la primera cosa dulce que cociné y la única (dulce) que hacía mi madre (ya sabéis que la cocina no es su fuerte :P).
A pesar de que el procedimiento no es el más habitual y no sube como la que traían otros niños a la escuela, a mí me encanta y me recuerda a la cocina de casa mis padres...



I per què aquesta recepta i per què avui? Com anunciava a l'anterior post, aquest any he decidit fer un gir a la meva vida. L'origen el meu canvi de rumb professional, almenys durant uns mesos. Ara no m'estendré a explicar tot el que m'ha passat pel cap durant els darrers anys, però breument us diré que feia ja temps que em sentia poc motivada a la feina i necessitava fer alguna cosa més. Així que a la que he vist la possibilitat de canviar, he decidit ser valenta i fer un salt. No deixo del tot la meva feina anterior però almenys durant uns mesos (els que m'aguantin :P) quedarà a segon pla i la protagonista serà la pastisseria. Demà començo un stage a l'obrador de la pastisseria Hofmann i per això avui volia compartir amb vosaltres la primera recepta dolça que vaig fer. Tampoc m'estendré dient-vos com estic de nerviosa i la por que tinc de tots els canvis que estic tenint, segur que ja imagineu que molt. A més divendres faig 30, així que els nervis són dobles!

¿Y por qué esta receta y por qué hoy? Cómo anunciaba a el anterior post, este año he decidido hacer un giro en mi vida. El origen mi cambio de rumbo profesional, al menos durante unos meses. Ahora no me extenderé a explicar todo lo que me ha pasado por la cabeza durante los últimos años, pero brevemente os diré que hacía ya tiempo que me sentía poco motivada en el trabajo y necesitaba hacer algo más. Así que a la que he visto la posibilidad de cambiar, he decidido ser valiente y hacer un salto. No dejo del todo mi trabajo anterior pero al menos durante unos meses (los que me aguanten :P) quedará a segundo plano y la protagonista será la pastelería. Mañana empiezo un stage en el obrador de la pastelería Hofmann y por eso hoy quería compartir con vosotros la primera receta dulce que hice. Tampoco me extenderé diciéndoos cómo estoy de nerviosa y el miedo que me dan todos los cambios que estoy teniendo, seguro que ya imagináis que mucho. Además este viernes hago 30, así que los nervios son dobles!

L'horari que faré i haver de baixar cada dia a Barcelona em condicionarà molt els meus hàbits però espero poder-vos seguir visitant encara que sigui de tant en tant i poder treure una mica el cap pel meu bloc explicant-vos com m'està anant tot. No us oblideu de mi, eh!! :) Us deixo amb la recepta i un gràcies per visitar-me i animar-me sempre amb els vostres comentaris!

El horario que haré y tener que bajar cada día a Barcelona me condicionará mucho mis hábitos pero espero poderos seguir visitando aunque sea de vez en cuando y poder sacar un poco la cabeza por mi blog explicándoos como me está yendo todo. No os olvidéis de mí, eh!! :) os dejo con la receta y un gracias por visitarme y animarme siempre con vuestros comentarios!

  

Ingredients:
3 gots petits (com de iogurt) de farina
2 gots petits de sucre
3 ous
1/2 got d'oli i 1/2 de llet
1 sobre d'impulsor químic
Poma golden tallada a làmines
 
 
Preparació:
  • Prescalfem el forn a 180ºC i preparem un motlle (posem un paper de forn a la base i laterals).
  • Posem tots els ingredients en un bol menys la poma i triturem amb el túrmix.
  • Posem la meitat de preparat al motlle.
  • Posem trossets de poma tallada.
  • Posem l'altra meitat de preparat i la resta de poma per sobre.
  • Fornegem fins que al punxar-lo amb un escuradents aquest últim surti net.
 
 
Ingredientes:
3 vasos pequeños (cómo de yogur) de harina
2 vasos pequeños de azúcar
3 huevos
1/2 vaso de aceite y 1/2 de leche
1 sobre de impulsor químico
Manzana golden cortada a láminas

Preparación:
  • Precalentamos el horno a 180ºC y preparamos un molde (ponemos un papel de horno a la base y laterales).
  • Ponemos todos los ingredientes en un bol menos la manzana y trituramos con el túrmix.
  • Ponemos la mitad de preparado en el molde.
  • Ponemos trocitos de manzana cortada.
  • Ponemos la otra mitad de preparado y el resto de manzana por encima.
  • Horneamos hasta que al pincharlo con un palillo este último salga limpio.

lunes, 2 de enero de 2012

HAPPY 2012 (when food met fashion)


Este mes, aprovechando la entrada del año nuevo, la sección When food met fashion se viste de fiesta para desearos un feliz año nuevo junto con Escofet Chic Ambiances que se ocupó de dejarnos el espacio y hacer toda la decoración.

De nuevo mi amiga Vivs, Crónicas de mi armario, me convenció para aparecer yo también como en la entrada de Navidad y la verdad es que me lo pasé muy bien aunque creo que con esto doy por finalizada mi carrera de modelo, me da vergüenza pensar que saldran mis fotos publicadas mientras estoy escribiendo!
Pero a lo hecho, pecho! Ella me vistió, de nuevo, con un maxi jersei beige con pailletes doradoas de Stradivarius, unos shorts de Zara, un clutch negro y dorado de Blanco, unas medias de calzedonia, un collar tipo babero de Bijou Brigitte y unos zapatos dorados de Laetitia's que tenía yo guardados por no ser capaz de andar con ellos.

Ella se vistió con una blusa nude y negra de Asos, una falda negra con cremalleras laterales de Mango, zapatos de Massimo Dutti, pulseras de Mango y pendientes vintage.  


Yo la alimenté (:P) con una copa de iogurt i mango con miel y crocanti de avellana muy ligera para hacer bajar la cena de fin de año que saqué del libro La Cuina de Nadal, Plats de festa.


Ingredientes:

4 iogures griegos
4 mangos maduros
miel
crocanti de avellana (la receta original pone trocitos de turrón de alicante)
estrellitas comestibles (opcional)
Preparación:

Pelamos y cortamos el mango.
Lo trituramos con el iogurt y lo colamos para que no tenga fibras.
Ponemos un poco de miel en una copa, añadimos el iogurt y coronamos con el crocanti y estrellitas.
Yo probé de alternar miel y yogurt como se veía en la foto de la receta y aunque no se aprecie en la foto, se consigue fácilmente!



La mesa la puso Esocfet Chic Ambiances con unos platos de madera preciosos y unos cubiertos vintage que me vendrían muy bien :P! Incluso compraron nieve artificial y la pusieron en unas copas altas en medio de la mesa.

 
Aprovecho para desearos un feliz año 2012 de nuevo! Pronto espero poder traeros una entrada llena de novedades pues este año me he tomado muy en serio lo de Año Nuevo, Vida Nueva y he dado un giro a mi vida y a mi profesión.

Un abrazo a todos!

miércoles, 28 de diciembre de 2011

Memòries d'una cuinera: canelons de nous i mató amb salsa d'api/ Canelones de nueces i mató y salsa de apio


Aquests dies no vaig gaire sobrada de temps, sento no poder passar per les vostres cuines, espero reincorporar-me ben aviat! En qualsevol cas no podia faltar al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes. Així que trec el cap per portar-vos la meva aportació!
Aquest mes la proposta era fer canelons, un plat típic per aquestes festes. Els que us porto jo avui no són els clàssics de carn. He volgut provar una de les moltes receptes d'un llibre de canelons que em va donar la mare de l'Arnau: 100 receptes de canelons, i he fet els que us porto en aquesta entrada: uns canelons de nous, panses i mató amb salsa d'api.
Espero que us agradin i si no puc passar-me per les vostres cuines, us desitjo una molt bona entrada d'any a tots!

Estos días no voy muy sobrada de tiempo, siento no poder pasar por vuestras cocinas, espero reincorporarme bien pronto! En cualquier caso no podía faltar al reto de Memòries d'una cuinera de este mes. Así que saco la cabeza para traeros mi aportación!
Este mes la propuesta era hacer canelones, un plato típico para estas fiestas. Los que os traigo yo hoy no son los clásicos de carne. He querido probar una de las muchas recetas de un libro de canelones que me dió la madre de Arnau: 100 recetas de canelons, y he hecho los que os traigo en esta entrada: unos canelones de nueces, pasas y mató con salsa de apio.
Espero que os gusten y si no puedo pasarme por vuestras cocinas, os deseo una muy buena entrada de año a todos!


Salsa d'api:

Ingredients:

500ml de brou de verdures
5 troncs blancs d'api a trossets molt petits (jo els vaig ratllar)
50 grams de mantega
50 grams de farina
1 got de llet
Sal
Pebre
Nou moscada

Preparació:
Posem a escalfar l'api amb el brou.
En una altra cassola desfem al mantega. Un cop desfeta afegim la farina i anem remanant enèrgicament amb unes varetes. Afegim la llet i el brou sense deixar de remanar.
Posem sal, pebre i nou moscada i anem remenant fins obtenir una textura suau.

Salsa de apio:
Ingredientes:
500ml de caldo de verduras
5 troncos blancos de apio a trocitos muy pequeños (yo los rallé)
50 gramos de mantequilla
50 gramos de harina
1 vaso de leche
Sal
Pimienta
Nuez moscada

Preparación:

Ponemos a calentar el apio con el caldo.
En otra cazuela deshacemos la mantequilla. Una vez deshecha añadimos la harina y vamos removiendo enérgicamente con unas varillas. Añadimos la leche y el caldo sin dejar de remover.
Ponemos sal, pimienta y nuez moscada y vamos removiendo hasta obtener una textura suave.


Canelons:
Ingredients:

18 plaques de canelons
200 grams de nous pelades picades o triturades
200 grams de mató
100 grmas de panses de corint
100 grams de formatge parmesà ratllat
2 tasses de beixamel espessa
sal
pebre

Preparació:
Barragem en fred el mató, les panses, les nous i el parmesà.
Afagim la beixamel i salpebrem.
Farcim amb això els canelons previament cuits.
Posem per sobre una mica de salsa d'api i formatge ratllat.
Ho gratinem al forn.

Canelones:

Ingredientes:

18 placas de canelones
200 gramos de nueces peladas picadas o trituradas
200 gramos de mató
100 gramos de pasas de corinto
100 gramos de queso parmesano rallado
2 tazas de bechamel espesa
sal
pimienta

Preparación:

Mezclamos en frío el mató, las pasas, las nueces y el parmesano.
Añadimos la bechamel y salpimentamos.
Rellenamos con esto los canelones previamente cocidos.
Ponemos por encima un poco de salsa de apio y queso rallado.
Lo gratinamos al horno.



viernes, 23 de diciembre de 2011

WHITE CHRISTMAS (WHEN FOOD MET FASHION)



Quedan muy pocos días para la Navidad y este año además de haberlo celebrado con Film & Food (i les meves bruixetes, clar ;)), con los turrones de la recepta del 15 y pronto los canelones de Memòries d'una cuinera, también en la sección When food met fashion queríamos hacer un poco de celebración. Así que hace unos días mi amiga Vivs de Crónicas de mi armario, Clara de Escofet de chic ambiances y yo nos reunimos para preparar esta entrada y desearos a todos felices fiestas!!
Vivs puso la ropa, yo la comida y Clara la casa y la decoración. Incluso yo me vestí con la ropa que Vivs trajo para mí!
Me veréis al final. No posé mucho porque me despisté haciendo fotos, pero algo salgo gracias a Clara que me persiguió con su cámara y pude hacer el último collage con sus fotos!

 De comida llevé una casita de pain d'épices del libro de Christophe Felder (foto de arriba), unas galletitas de mantequilla (receta aquí) con formas navideñas y con agujerito cogiendo al idea de Heva de Tarjeta de embarque y unos magnolia cupcakes rellenos de mermelada de frambuesa con frosting de queso y crocanti de avellana (ingrediente que alguien especial me regaló ;P).



Vivian llevaba un vestido de crochet blanco de zara, cinturón gris con lacito Fun&Basics, medias de calzedonia, zapatos H&M, pendientes de aro de Bijou Brigitte y anillo de Mango. Los pendientes y anillo con brillantes (falsos).
Yo llevaba un vestido blanco de Massimo Dutti, cinturón negro que iba con el vestido, medias calzedonia, zapatos Sitgetana y pendientes de una tienda local.


Magnolia cupcakes

Ingredientes:

225 gramos de harina leudante
190 gramos de harina normal
200 gramos de mantequilla
440 gramos tazas de azúcar
4 huevos grandes a temperatura ambiente
250 ml de leche
1 cucharadita de extracto de vainilla

Mermelada de frambuesa

Preparación:
  • Precalentar el horno a 180 ºC.
  • Tamizar los dos tipos de harina y reservar.
  • En un bol batimos la mantequilla hasta que quede cremosa y añadimos el azúcar hasta que quede incoporado. 
  • Agregamos los huevos uno a uno hasta que quede todo homogéneo.
  • Añadimos las harinas en tres tandas alternando con la leche y extracto de vainilla en dos.
  • Rellenamos 2/3 de la cápsula de cupcakes.
  • Horneamos 25 minutos.
  • Los dejamos enfriar y sacamos un poco de la parte central de cada cupcake.
  • Rellenamos con mermelada de frambuesa.

Frosting:

Ingredientes:

500 gramos de crema de queso
225 gramos de azúcar glas
125 gramos de mantequilla (yo no le puse después de ver el el blog La Gemmota a la cuina que también quedaba bienv ;))

Crocanti de avellana
Estrellitas comestibles

Preparación:
  • Si ponemos mantequilla: fundimos la mantequilla y la mezclamos con el azúcar y la crema de queso con la batidora.
  • Si no: mezclamos el azúcar con la crema.
  • Escudillamos en los cupcakes.
  • Adornamos con el crocanti y las estrellitas (yo también puse un trozo de chocolate negro).


Que tengáis unas Felices Fiestas!! :)
Os dejamos con esta versión de White Christmas de Gaga. Tranquilos, mantiene el ritmo de la original y sale muy abrigada! :P

  

lunes, 19 de diciembre de 2011

Film and Food: Galetes de canyella i xips de xocolata/Galletas de canela y chips de chocolate


Aquest mes a Film & Food vam proposar fer un intercanvi de galetes o de receptes de galetes. Hem de dir que per l'íngrid i per mi ha estat un dels reptes més complicats de gestionar i que hem tingut varis problemes que esperem que durant aquesta setmana es puguin anar resolent. Per això, hi haurà gent que avui no podrà publicar i hem decidit allargar el plaç de publicaciones uns dies més abans de fer el collage i el sorteig.
En el meu cas ha sigut força senzill. Aprofitant una quedada que vam organitzar a principis d'any amb algunes blocaires en la que volíem fer algo semblant al club del llibre de Recetas y Confidencias, vaig optar per l'intercanvi de galetes.
Així, fa unes setmanes l'Alba del taller de cuina, l'Ana de Lovefood, l'Íngrid de My lovely food, la Judith del món de Juju, la Mònica de Coses de Llàbiro, la Paula de Bon Tiberi, la Sandra dels Fogons de la Bordeta i jo ens vam reunir per dinar i fer un intercanvi de galetes. Cadascuna havíem de portar tants paquests de 6 galetes com assitents més una. De manera que totes ens quedessim amb un paquetet de cada assitent. La sobrant en aquest cas li vam enviar a la Gemma de Fogons, que havia de venir i tot i no poder ens va enviar els seus paquetes, gràcies Gemma!

Tot i els mails que ens vam estar enviant durant mesos a la majoria de les assistents no les coneixia en persona però ben aviat vam començar a parlar com si ens coneguessim de fa temps i va ser un dinar genial on hi va haver més d'una "receta" i més d'una "confidencia" i que segur repetirem ben aviat! 
Aprofitant la reunió, vam intercanviar les galetes i vam assignar a cada una una galeta de la que parlar el dia de publicació del repte de Film & Food. A mi casualment em va tocar la de la meva sòcia i bona amiga, Íngrid!! :) Eren boníssimes i estaven empaquetades amb unes capsetes de Nadal precioses, aquí us deixo la recepta i algunes fotos!!

  
Este mes a Film & Food propusimos hacer un intercambio de galletas o de recetas de galletas. Tenemos que decir que para Íngrid y para mí ha sido uno de los retos más complicados de gestionar (a correos le han pitado los oídos seguro) y que hemos tenido varios problemas que esperamos que durante esta semana se puedan ir resolviendo. Por eso, habrá gente que hoy no podrá publicar y hemos decidido alargar el plazo de publicaciones unos días más antes de hacer el collage y el sorteo.
En mi caso ha sido bastante sencillo. Aprovechando una quedada que organizamos a principios de año con algunas blogueras en la que queríamos hacer algo pareciendo al club del libro de Recetas y Confidencias, hice un intercambio de galletas.

Así, hace unas semanas Alba de El taller de cuina, Ana de Lovefood, Íngrid de My lovely food, Judith de el món de Juju, Mònica de Coses de Llàbiro, Paula de Bon Tiberi, Sandra de els Fogons de la Bordeta y yo nos reunimos para comer y hacer un intercambio de galletas. Cada una teníamos que traer tantos paquestes de 6 galletas como asitentes más una. De manera que todas nos quedáramos con un paquete de cada asistente. La sobrante en este caso la enviamos a Gemma de Fogons, pues tenía que venir y a pesar de no poder nos envió sus paquetes, gracias Gemma! :)
A pesar de los mails que estuvimos enviando durante meses a la mayoria de las assistentas no las conocía en persona pero pronto empezamos a hablar como si nos conociéramos de hace tiempo y fue una comida genial donde hubo más de una receta y más de una confidencia y que seguro que repetiremos pronto.

Aprovechando la reunión, intercambiamos las galletas y asignamos a cada una una galleta de la que hablar el día de publicación del reto de Film & Food. A mí casualmente me tocó la de mi socia y buena amiga, Íngrid!! :) Eran buenísimas y estaban empaquetadas con unas cajitas de Navidad preciosas, aquí os dejo la receta y algunas fotos!!


Ingredients:
2 rovells d'ou
1 cdta d'extracte de vainilla
2 cucharads d'aigua
150 gr de mantega tova
100 gr de sucre lustri
300 gr de farina tamissada
1/ cdta de llevat 2,5 gr
1 polsim generós de sal
1 1/2 cdtas de canyella en pols
120 gr de xips de xocolata

Ingredientes:

2 yemas de huevo
1 cdta de extracto de vainilla
2 cucharads de agua
150 gr de mantequilla blanda
100 gr de azúcar lustre
300 gr de harina tamizada
1/ cdta de levadura 2,5 gr
1 pizca generosa de sal
1 1/2 cdtas de canela en polvo
120 gr de pepitas de chocolate


Preparació:

Barregem en un bol els rovells d'ou, l'extracte de vainilla i l'aigua. En un altre bol batem amb la batedora de varetes la mantega tova i el sucre glas fins a obtenir una barreja cremosa. Afegim a poc a poc els rovells d'ou amb vainilla i després incorporem la farina i el llevat tamissat amb la sal i la canyella.

Afegim en últim lloc els xips de xocolata i barragem sense treballar massa la pasta.
Dividim la pasta de manera que obtinguem dos cilindres de 3 cm de diàmetre. Els fem rodar sobre el sucre glas. Emboliquem en film transparent i refrigerem almenys una hora.

Precalentem el forn a 160 ºC. Untem amb mantega una placa del forn.

Tallem els cilindres de pasta en trossos d'1 cm de grossor i les posem sobre la placa. Fornegem uns 10 minuts o fins que estiguin daurades. Deixem refredar sobre una reixeta.


Preparación:

Mezclamos en un cuenco las yemas de huevo, el extracto de vainilla y el agua. En otro cuenco batimos con la batidora de varillas la mantequilla blanda y el azúcar glas hasta obtener una mezcla cremsa. Añadimos poco a poco las yemas de huevo vainilladas y después incorporamos la harina y la levadura tamizadas con la sal y la canela.

Añadimos en último lugar las pepitas de chocolate y mexclamos sin trabajar demasiado la pasta.

Dividimos la pasta de modo que obtengamos dos cilindros de 3 cm de diámetro. Hagámoslos rodar sobre el azúcar glas. Envolvemos en film transparente y refrigeramos al menos una hora.

Precalentamos el horno a 160 ºC Untamos con mantequilla una placa de hornear.
Cortamos los cilindros de pasta en rebanads de 1 cm de grosor y las ponemos sobre la placa. Horneamos unos 10 minutos o hasta que estén doradas. Dejamos enfriar sobre una rejill.a



Recepta del llibre de galetes de Le Cordon Bleu
Receta del libro de galletas de Le Cordon Bleu

jueves, 15 de diciembre de 2011

La recepta del 15: Torró de xocolata, taronja i cointreau/Turrón de chocolate, naranja y cointreau

Com em va agradar llegir a Ca la Bordeta que la proposta de la recepta del 15 d'aquest mes era el torró.
No és que sigui una gran fan dels torrons. Acostumo a menjar un parell o tres de trossets per festes i prou perquè de seguida se'm fan pesats. Però sí tenia moltes ganes de fer-ne algun i és que jo prefereixo cuinar dolç que salat però a l'hora de menjar no acustomo a menjar gaire quantitat de coses dolces. Tret quan porten xocolata i el torró no é sl'excepció. M'encanta el torró amb xocolata: el d'avellanes, el de licor, el d'arròs inflat...Així que no m'he pogut resistir a fer un que portés aquest ingredient. A més li he afegit un ingredient secret a la cobertura...a veure si sabeu què és. Hi ha algú que em sembla que ho sabrà molt ràpid...;)
Espero que us agradi!

Como me gustó leer a Ca la Bordeta que la propuesta de la recepta del 15 de este mes era el turrón.
No es que sea una gran fan de los turrones. Acostumbro a comer un par o tres de trocitos por fiestas y ya está porque enseguida se me hacen pesados. Pero sí tenía muchas ganas de hacer alguno y es que a yo prefiero cocinar dulce que salado pero a la hora de comer no acostumbro a comer mucha cantidad de cosas dulces. Salvo cuando llevan chocolate y el turrón no es la excepción. Me encanta el turrón con chocolate: el de avellanas, el de licor, el de arroz hinchado...Así que no me he podido resistir a hacer uno que llevara este ingrediente. Además le he añadido un ingrediente secreto a la cobertura...a ver si sabéis qué es. Hay alguien que me parece que lo sabrá muy rápido... ;)
Espero que os guste!


Ingredients:

6 cl de cointreau
80 grams de trossets de taronja confitada
400 grams de xocolata amb llet de qualitat (jo vaig fer servir Valrhona)
120 grams de nata líquida

cacau en pols
xocolata negra 70%

Ingredientes:

6 cl de cointreau
80 gramos de trocitos de naranja confitada
400 gramos de chocolate con leche de calidad (yo usé *Valrhona)
120 gramos de nata líquida

cacao en polvo
chocolate negro 70%
  
Preparació:
  • Calentem el cointreau una mica i el posem amb la taronja confitada. Ho deixem una horeta.
  • Escalfem la nata líquida fins que arribi a ebullició. L'aboquem sobre la xocolata amb llet a trossets molt petits. Esperem un minut i removem (si no es fdesfà, acabem de desfer-ho al bany maria).
  • Afegim la taronja i el cointreau i remenem.
  • Preparem un motlle forrat amb film transparent.
  • Aboquem el preparat i ho deixem quallar a la nevera (1 hora).
  • Talelm el turró a la mida que el volguem. Posem cacau en una cara del torró.
  • Desfem la xocolata 70% i pintem la cara amb cacau. Deixem que qualli.
  • Girem el torró, posem cacau i la decoració que volguem.

Preparación:

  • Calentamos el cointreau un poco y lo ponemos con la naranja confitada. Lo dejamos una hora.
  • Calentamos la nata líquida hasta que llegue a ebullición. Lovertemos encima del chocolate con leche a trocitos muy pequeños. Esperamos un minuto y removemos (si no se deshace, acabamos de deshacerlo al baño maría).
  • Añadimos la naranja y el cointreau y removemos.
  • Preparamos un molde forrado con film transparente.
  • Vertemos el preparado y lo dejamos cuajar a la nevera (1 hora).
  • Cortamos el turrón en la medida que queramos. Ponemos cacao en una cara del turrón.
  • Deshacemos el chocolate 70% y pintamos la cara con cacao. Dejamos que cuaje.
  • Giramos el turrón, ponemos cacao y la decoración que queramos.
  

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